sâmbătă, 12 septembrie 2009

Show-ul Dolanescu, penibil si grotesc


Asistam zilele astea la spectacolul penibil pe care il acorda urmasii lui Ion Dolanescu pentru averea uriasa a tatalui. Aspectele grotesti ale "intrecerii" parca sunt coborate dintr-o telenovela latino-americana.

Ghinionul lui Ionut Dolanescu este ca fratele sau Dragos nu se lasa pacalit si vrea o imparteala egala a averii marelui cantaret Ion Dolanescu. In nesimtirea ei, tabara lui Ionut, formata din membrii familiei plus cativa prezentatori de media, la care se adauga batrana cotofana Maria Ciobanu(care hop si ea cand e vorba de bani, desi la inmormantarea cantaretului s-a dat lovita) incearca sa convinga lumea ca Dragos e un fiu "second-hand", un accident, in timp ce Ionut este un "produs" de calitatea I-a. Desi suma de bani cash de care dispunea artistul se pare ca a disparut in buzunarele largi ale lui Ionut, miza ramane inca uriasa.

Cu voce mieroasa si prefacuta, Ionut Dolanescu isi joaca rolul vietii. Doar si pentru faptul ca individul acesta mi-a infectat televizorul cu povestea lui si a prostit oamenii care-l urmareau, dar si pentru rapacitatea demna de un predator, sper ca justitia sa fie corecta si sa nu se lase impresionata de show-ul de proasta calitate care ne deranjeaza pixelii!

Aveti incredere in camatari?

Surprinzator, FMI a fost de acord ca Guvernul sa sparga banii imprumutati pentru a acoperi deficitul bugetar.

Surprinzator? Avem de-a face cu o adunatura de bancheri care ne imprumuta sume urise contra unor comisioane babane. Credeti ca ii deranjeaza ca folosim banii imprumutati ca sa mai cumparam cateva gipane ministrilor, sa platim pensiile sau lefurile bugetarilor de lux?

De ce i-ar deranja ca iubitul nostru Guvern Boc sparge 20 de miliarde de euro anul acesta pe pomeni electorale ca sa iasa tatucul Basescu presedinte? Nu e nicio problema! Dupa alegeri o sa realizam subit ca suntem in galeata si o sa dam fuga la FMI sa mai cerem bani.

Care sunt variantele in situatia in care nu vom putea sa restituim banii? Ca orice bancher respectabil, FMI isi va recupera banii cu o dobanda sanatoasa. Nu-i intereseaza daca Guvernul nostru se comporta ca un terchea-berchea lihnit de foame care se imprumuta la camatari sa-si cumpere gipan.

sursa: Financiarul

vineri, 11 septembrie 2009

11 Septembrie. MITUL


Colapsul Teoriei Oficiale a Conspiratiei de la 11 septembrie 2001


În toti anii în care am scris cartea mea de 500 de pagini "11 septembrie. Mitul”, şi chiar şi după aceea, cel mai mult m-au indispus privirile contrariate şi iritate (în cea mai mare parte a cazurilor, dar şi pline de compătimire, în altele) din partea celor care cred orbeşte în Teoria Oficială a Conspiraţiei privind evenimentele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite – respectiv în teza conform căreia un bărbos bătrân care se ascunde într-o peşteră din Afganistan a trimis în America 19 terorişti ca să deturneze 4 avioane şi să le piloteze pe orbecăite (sau, dacă vreţi, după ureche, fără nici un plan de zbor), dintre care două au reuşit în mod miraculos să lovească doi zgârie-nori din Manhattan, dărâmând în cele din urmă trei. Ei bine, iată: aceştia sunt adevăraţii fanatici – cei care cred fără discernământ în teorii fantastice ale conspiraţiei şi care, asemenea nebunilor, sunt convinşi că adevăraţii nebuni sunt cei care nu le împărtăşesc iluziile.
În anul 2003 (când scrisesem deja o bună parte din cartea mea), din aceasă categorie facea parte cea mare parte a populatiei, însă cu timpul, milioane şi milioane de oameni s-au trezit din lumea halucinantă în care erau scufundaţi şi au început să realizeze incredibila înşelăciune în care fuseseră atraşi.


Astăzi, în 2009, o foarte mare parte a locuitorilor planetei (iar numărul lor este în continuă creştere) nu mai crede în această Teorie Oficială a Conspiraţiei, cea mai grotescă şi comică creată vreodată. Avem, practic, de-a face cu un adevărat tsunami, imposibil de oprit, iar Teoria Oficială a Conspiraţiei este, practic, moartă. Cu toate eforturile mass-media din marile ţări occidentale, numai o mică parte a populaţiei – alcătuită, probabil dintr-un soi de zombi sociali – mai crede încă în mod necondiţionat în ea. În cea mai mare măsură, este vorba despre o problema de generaţii: oamenii în vârstă sunt adesea incapabili să-şi schimbe optica, în timp ce tinerii sunt mult mai supli în gândire, nesfiindu-se să accepte concluziile noi, inevitabile, atunci când ies la lumină informaţii inedite. Şi, de asemenea, la mijloc mai este şi o problemă de corupţie, pentru că să nu uităm un lucru: aproape toţi jurnaliştii de carieră sunt dispuşi să inducă în eroare, să deturneze sensul lucrurilor ori, pur şi simplu, să-şi ţină gura bine închisă – fie supunându-se astfel modernei legi a tăcerii cunoscute sub numele de “politically correctness”, fie doar ca să nu-şi piardă cumva salariile şi privilegiile.

Unul dintre bastioanele pe care s-au cocoţat cu disperare ani la rândul susţinătorii Teoriei Oficiale a fost absenţa unor voci autorizate din domeniul ştiinţei care să combată poziţia oficială a Guvernului S.U.A. Acum, acest gol a fost umplut. O echipă internaţională de cercetători a publicat un studiu care arată clar că printre rămăşiţele zgârie-norilor din New-York prabuşiţi pe 11 septembrie 2001 exista o mare cantitate de nanotermit, un foarte sofisticat exploziv militar a cărui prezenţă poate fi explicată doar în cazul unei demolări controlate. Studiul a fost publicat într-o revistă ştiinţifică, după ce a trecut de testul de “peer review”, metoda uzuală de revizuire a articolelor folosită de comunitatea ştiinţifică pentru certifica seriozitatea şi viabilitatea unui studiu. Prin urmare, acum este oficial. Ştiinţa a dat verdictul: Turnurile Gemene au fost demolate. Asta în cazul în care criteriile ştiinţifice pe care însăşi ştiinţa le consideră valide mai funcţionează încă în această lume sau dacă n-am intrat cumva într-o nouă eră a obscurantismului. Singurul mod prin care poate fi invalidat acest progres ştiinţific ar fi să se dovedească contrariul, şi anume că nanotermitul găsit printre rămăşiţele Turnurilor Gemene nu este nanotermit. Însă acest lucru este, evident, imposibil şi, de fapt, nimeni nu încearcă s-o facă. Tactica adoptată de complicii Teoriei Oficiale a Conspiraţiei este aceea de a nu face nimic, insinuându-se astfel în continuare că nici un cercetător nu ar fi dovedit vreodată ceva. Tăcere absolută, atunci când este posibil (şi de obicei este). Iar atunci când acest lucru nu este posibil, complicii Teoriei Oficiale vor răspunde doar cu argumente ad personam, denigrându-i pur şi simplu oamenii de ştiinţă implicaţi, fără a intra vreodată în detaliile ştiinţifice ale problemei. Dar, pentru orice persoană dotată cu simţ critic şi capacitate de gândire independentă, acest studiu reprezintă piatra de mormânt a Teoriei Oficiale asupra evenimentelor de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite şi începutul sfârşitului acelui fals sistem democratic în care din ce în ce mai puţini oameni se recunosc. Cu toate acestea, nu prea avem de ce să ne bucurăm. Prăbuşirea unui sistem nu este niciodată o chestie amuzantă şi, în plus, nu ne poate da nimeni asigurări că sistemul care va urma va fi mai plăcut decât cel de astăzi, la al cărui crepuscul tumultuos, iată, asistăm fascinaţi, temători şi confuzi.

Roberto Quaglia

27 mai 2009(sursa)

joi, 10 septembrie 2009

Avram Iancu (n. 1824, Vidra de Sus - d. 10 septembrie 1872, Ţebea)


Marsul lui Iancu

"Daca e septembrie, e Tebea. An de an, politicienii vin aici sa fure cate o bucata din gloria lui Avram Iancu si a lui Horea. Patriotii de serviciu se lupta cat mai „vocal” sa isi indese in buzunare ceva din iubirea omului simplu pentru eroi si sa prinda cate o adeverinta care sa le ateste dragostea de neam. Intr-o lume cu legi dictate de buna cuviinta, patriotarzii ar fi arestati pentru „insusirea de foloase necuvenite”. Show-ul politic de la Serbarile Nationale devine total in anii electorali".( Laura OANA-reportaj 2007, Replica de HD)

miercuri, 9 septembrie 2009

Tristeti de prima doamna!


Pana unde poate merge umilirea unei femei?

Daca este femeia presedintelui poate merge pana oriunde.O vedem pe doamna domnului presedinte imbracata tiganeste.

Fara comentarii.

Daca i-a placut dumneaei sa se imbrace astfel asta este, probabil ca a vrut sa se simta bine si s-a simtit. Daca a vrut ‘mnealui s-o imbrace asa si tocmai de ziua dumneaei atunci putem deduce ca nu prea i-a placut dar nu a avut ce face, daca asta este politica trebuie s-o faca ce mama dracului, doar de la binele ‘mnealui atarna si binele ‘mneaei asa ca daca trebuie, pui fustele tiganesti, ce mama dracului, asta asa ca sa aratam ca noi nu discriminam, noi ne imbracam si rezolvam dintr-un condei problema din cauza careia Europa isi da cu pumnii in cap.

De fapt, uitandu-ma la fotografia cu pricina, uitandu-ma atent, vad pe chipul doamnei o anume tristete. Inainte vreme, cand se vindeau femeile in targurile de sclavi erau tristeti ce se puteau citi pe chipurile lor si, dar probabil ca asta este doar o impresie, iata ca citim aceeasi amaraciune si pe chipul doamnei de prim rang.

Tristeti de prima doamna in rochii tiganesti.

Romanie, tara frumoasa si bogata, fara de margini sunt posibilitatile tale!

Maestrul Mihai Malaimare

Criminalul vrea inapoi


Dan Voinea, procurorul de trista amintire care a zamislit rechizitoriul mincinos in baza caruia au fost executati sotii Ceausescu, vrea inapoi in functie, la patru luni dupa ce i s-a dat a trei-a cizma. Nu oricum, ci cu sprijinul presedintelui Basescu. Nesimtirea nu are margini! De asemenea el este faimos pentru validarea dosarelor a mii de asa-zisi revolutionari care au stat ascunsi in wc-uri si grajduri in decembrie '89. Voturile lor sunt vanate acum de Basescu!

Ion Iliescu despre Basescu


'Traian Basescu nu corespunde statutului functiei. El s-a angajat pentru o anumita functie bine definita in Constitutie. Ar fi trebuit sa fie factor de dialog si echilibru. Din acest punct de vedere au fost 5 ani pierduti pentru Romania. In loc sa fie factor de echilibru a fost factor de dezechilibru, in loc sa fie factor de dialog, a fost un factor de alimentare a starilor conflictuale. Este un om conflictual, care nu stie sa asculte. El nu are nici calitatea de om politic. Un om politic trebuie sa fie aplicat spre parerile altora, sa fie factor de dialog. El nu e nici om politic, necum un om de stat, care trebuie sa fie ceva mai mult. Acest lucru ne costa si in plan intern si in plan extern, unde ne-am izolat. Trebuie sa curmam aceasta experienta si sa aducem un om mai normal in fruntea statului. Indifferent cine va fi acela, va fi de preferat unui om lipsit de simtul masurii si responsabilitatii fata de tara''.

Nu as avea argumente sa-l pot contrazice pe Iliescu!

Tigancile nu mai sunt imputite?

De cand Basescu e in criza de voturi, tigancile nu mai sunt imputite! Bune si voturile tiganesti! Vezi aici si aici.

marți, 8 septembrie 2009

Parintele Staniloae despre Maica Domnului



Pr Staniloae- despre Maica Domnului

Predica a Pr. Calistrat Chifan la Nasterea Maicii Domnului



Pr Calistrat Chifan - Predica la Nasterea Maicii Domnului 1


Sarbatorim pe Maica Domnului la inceput de septembrie asa cum o sarbatorim in fiecare zi, prin rugaciunile pe care i le adresam. Nici o fiinta, cereasca sau pamanteasca, nu s-a invrednicit de atata cinste! Asa se explica faptul ca, in fiecare duminica auzim, la utrenie, cantarea "Cea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita, fara de asemanare decat Serafimii" ... Crestinii ortodocsi praznuiesc Nasterea Maicii Domnului sau “Sfânta Maria Mica”, prima sarbatoare importanta din calendarul crestin ortodox ce urmeaza datei de 1 septembrie, când începe Anul Nou bisericesc. În aceasta zi, potrivit Bibliei, s-a nascut, la Nazaret, Fecioara Maria, din parintii Ioachim si Ana.

Sfintele Evanghelii nu au prea multe referiri despre nasterea si viata Sfintei Fecioare. Din scrierile apocrife si din traditie aflam ca Ioachim si Ana, parintii Fecioarei, traiau in pace in Nazaretul Galileii si ajunsesera la o varsta inaintata. O singura mahnire intuneca viata lor tihnita - erau sterpi si nu aveau copii. Tatal Sfintei Fecioare, Ioachim, se tragea din neam împaratesc, iar Sfânta Ana se tragea din neamul lui David si al lui Solomon. Cu toate ca erau bogati si iubitori de Dumnezeu, pentru nerodire, Ioachim si Ana erau defaimati, fiind socotiti nevrednici si neplacuti lui Dumnezeu. De aceea se rugau neincetat, cu inima sfasiata, la Dumnezeu, pentru a fi daruiti si ei cu un copil. Ana a fagaduit lui Dumnezeu ca, daca îi va darui un copil, îl va da sa slujeasca în biserica. Si Dumnezeu s-a indurat, le-a trimis ingerul sa-i anunte ca se va naste din trupurile lor Maica Domnului: Mai intai, nasterea Mariei a fost anuntata de catre Arhanghelul Gavril lui Ioachim, dupa care a fost anuntata si Ana. Intr-una din zile, pe cand sedea in gradina plangand si rugandu-se, Anei i s-a aratat ingerul Domnului, zicandu-i: „Rugaciunile tale, Ano, au strabatut cerul si lacrimile tale au ajuns la Dumnezeu, iar indurarea lui s-a pogorat asupra ta. Ca iata, vei zmisli si vei naste pe fiica cea binecuvantata prin care se va da mantuire lumii”. Dupa noua luni, a nascut-o pe Maria, viitoarea Sfânta Fecioara Maria, care a fost aleasa de Dumnezeu sa-l poarte în pântece si sa-L nasca pe Mântuitorul lumii, cum se prorocise. Drept multumire, Sfintii Ioachim si Ana isi inchina odrasla lor lui Dumnezeu si o duc la Templu (Intrarea în Biserica a Maicii Domnului, 21 noiembrie), pentru a vietui in cinste si neprihanire.


Pr. Arsenie Papacioc despre Maica Domnului

Troparul Naşterii Maicii Domnului

luni, 7 septembrie 2009

Nimeni n-o place pe Leana?

Remember Dan Spataru. 5 ani de la disparitie



Dan Spataru - Refrene

Maine se implinesc 5 ani de la disparitia unui mare artist. Un artist al carui cariera nu a avut coborasuri, care nu a facut compromisuri cu muzica. Fara a avea o voce de aur, a avut un timbru inegalabil, care a incalzit inima a milioane de romani, si nu numai. Dumnezeu sa-l aiba in paza sa!

Criza in armata provocata de interese personale


Ministerul Apararii ia in calcul cumpararea de avioane vechi din cauza saraciei care domneste in bugetul acestei institutii si nu in ultimul rand, pentru ca ministerul doamnei Udrea sa arunce banii tarii pe ferestre(private). Asta in timp ce Basescu si clanul sau patroneaza afaceri cu armament, din care statul iese prejudiciat.

Epigrame

"Băsescu e întrebat:
-Unde duci această ţară,
După încă un mandat?
-Unde-i flota, bunăoară."


"Să n-ajung iar de ocară
Şi cu flota militară,
Iată mi-am pus fratele,
Să dreagă fregatele."

mihaimiro.weblog.ro

Extremistii maghiari incep sa faca legea in Transilvania


Ce se intampla in Transilvania, pe fondul slabirii autoritatii statului roman, datorata in principal politicii mizerabile a lui Traian Basescu?

• Incidentele violente împotriva minoritatii rome si sinti din Europa Centrala s-au înmultit considerabil în ultima vreme. Actiuni cu caracter rasist si xenofob s-au înregistrat în Ungaria, însa aceste practici au fost exportate si în Transilvania prin intermediul orga-nizatiilor ultranationaliste maghiare “Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” (HVIM), ”Tinerii Maghiari din Ardeal” (EMI) si “Garda Maghiara”. Totul, in numele “autonomiei” Ti-nutului Secuiesc

• In timp ce extremistii maghiari procedeaza la “purificari etnice”, reprezentantii lor politici, printre care primari, viceprimari si consilieri ai unor localitati aflate pe teritoriul Romaniei, au stabilit ca trebuie sa confere miscarii de “independenta” si o concretizare de natura administrativa. Adunarea alesilor locali din Tinutul Secuiesc a adoptat sambata o declaratie privind reforma administrativa si au adoptat simbolurile “de stat” ale Tinutului Secuiesc. Gardianul.ro

Toate astea in timp ce Traian Basescu sprijina ilegalitatile Elenei Udrea sau patroneaza afacerea rachetelor in detrimentul statului roman.

duminică, 6 septembrie 2009

Biserica de lemn din Zolt, Timis

Azi am vizitat biserica de lemn din Zolt, jud. Timis. Ctitorita in secolul al XVIII-lea, avand hramul "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" este unul dintre cele mai importante monumante istorice si religioase din Banat. Din pacate nu a fost cine sa ne deschida azi, sa putem vedea interiorul cu pictura originala, care poate fi vazut insa aici.




Predica a pr. Calistrat Chifan - Pilda lucratorilor celor rai



Pr Calistrat Chifan - Pilda lucratorilor celor rai_Duminica a XIII-a dupa Rusalii (2001)

Mediafax