sâmbătă, 16 aprilie 2011

Duminica Floriilor. Intrarea Domnului in Ierusalim

Iubiti credinciosi,
 
Astazi este Duminica Floriilor cind Mintuitorul nostru Iisus Hristos intra ca un imparat in Ierusalim, spre a se da de buna voie la chinuri si la moarte pentru noi pacatosii. Ati auzit in Sfinta Evanghelie cu cita bucurie Il insotea multimea si cu cita ura si zavistie Il priveau carturarii si arhiereii iudeilor.

Astazi se incheie Postul Mare si incepe Saptamina Mare a Sfintelor si mintuitoarelor patimi. Cei care ati fost mai silitori cred ca pina acum v-ati spovedit si impartasit cu Trupul si Singele Domnului. Care inca nu v-ati curatit de pacate prin spovedanie si Sfinta Impartasanie, mai aveti numai citeva zile pina la Sfintele Pasti. Nu mai aminati, ci alergati la preot, ca nu putem sa ne bucuram de Invierea Domnului necuratiti si plini de pacate. Nu va lasati pe ultimele zile ca saptamina aceasta preotii sint foarte ocupati.

Fratii mei, din seara aceasta incep deniile, cu patimile lui Hristos. Sint cele mai frumoase si miscatoare slujbe si cintari de peste an. Veniti seara de seara cit mai multi la sfinta biserica. Cum putem noi sa dormim sau sa lipsim de la biserica cind Hristos privegheaza si se roaga pentru toata lumea? Cum putem noi sa ridem si sa bem cind Fiul lui Dumnezeu este dat in miinile hulitorilor si ucigasilor necredinciosi? Cum putem noi sa mincam acum cind Domnul vietii, posteste si suspina pentru noi? Cum sa lipsim de la biserica acum, cind Hristos este tradat de propriul sau ucenic si este vindut iudeilor ca sa fie judecat si rastignit?

Sa mergem saptamina aceasta dupa Iisus Hristos, pe drumul Crucii, care pentru noi este drumul vietii, al iertarii si al mintuirii. Fara acest drum nimeni dintre oameni nu se poate mintui.

Iata astazi Hristos intra triumfal in Ierusalim insotit de multime de oameni cu ramuri de finic in miini. Sa-L intimpinam si noi pe Hristos cu stilpari de fapte bune. Hristos blesteama smochinul fara roade care se usuca. Sa ne temem si noi, ca sintem ca niste pomi fara roade pe pamint, lipsiti de multe bunatati duhovnicesti. Hristos primeste pe femeia pacatoasa sa-I spele picioarele. Sa ne apropiem si noi de Domnul si cu lacrimi de pocainta sa-I udam picioarele si sa I le sarutam.

Hristos este vindut de Iuda la iudei pe 30 de arginti. Sa ne fereasca Dumnezeu sa-L tradam si noi pe Domnul pentru bani, pentru cinste sau din frica. Hristos spala picioarele ucenicilor la Cina cea de Taina, ca sa ne invete smerenia pe toti. Hristos Mintuitorul nostru savirseste prima Sfinta Liturghie la Cina cea de Taina, intemeiaza deci jertfa liturgica si impartaseste pe ucenici, inainte de patima Sa. Sa pretuim toata viata biserica, sa mergem regulat la Sfinta Liturghie si sa ne apropiem cu evlavie si pregatire de Sfinta Impartasanie, mai ales la marile praznice si sarbatori crestine. Numai Iuda, vinzatorul, cind s-a impartasit “a intrat satana in el”, caci a primit cu nevrednicie Trupul si Singele Domnului. Asa vor patimi toti cei ce se impartasesc cu necredinta si cu pacate mari pe suflet. Vai de cei ce zac in pacate grele si nici macar in sfintele posturi nu se pocaiesc si nu se impaca cu Mintuitorul.

Iata, Vinerea Mare! Fiul lui Dumnezeu este rastignit intre doi tilhari, pentru mintuirea noastra. Sa mergem cu sfintele femei mironosite sa plingem pe Iisus Hristos si mai ales sa ne plingem pacatele noastre linga Crucea Lui. Hristos isi da duhul si apoi este pus in mormint. Sa ingenunchem cu mare credinta la Mormintul Domnului, sa-L tamiiem, sa ne rugam si sa ne cerem iertare, sa ne impacam unii cu altii si in noaptea sfinta a Sfintelor Pasti sa asteptam clipa de taina a Invierii Domnului si a invierii noastre.

De vom face asa, ne vom bucura cu totii de lumina invierii Mintuitorului si vom putea cinta cintarea ingereasca de biruinta asupra mortii si a iadului. Amin.

Parintele Cleopa

vineri, 15 aprilie 2011

Sambata lui Lazar

În Sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor, prăznuim în Biserici învierea Sfântului şi Dreptului Lazăr cel mort de patru zile, prietenul lui Hristos.

Lazăr era evreu de neam, din ceata fari­seilor, şi, după cum s-a găsit undeva, fiul fariseului Simon, de loc din satul Betania. Domnul nostru Iisus Hristos, pe când petre­cea pe pământ pentru mântuirea neamului nostru, S-a împrietenit cu el în astfel de împrejurări: Hristos venea adesea în casa lui Simon şi vorbea cu el mai cu seamă despre învierea morţilor. Cu acest prilej Lazăr s-a împrietenit cu Domnul mai mult; j dar nu numai el, ci şi cele două surori ale Iui, Marta şi Măria.

Când s-au apropiat mântuitoarele Patimi, pentru că trebuia să încredinţeze lumea mai bine despre taina învierii, Iisus a înviat din morţi, pe când se afla dincolo de Iordan, mai întâi pe fiica lui Iair, iar apoi pe fiul văduvei. între timp Lazăr, prietenul Său, cuprins de o boală grea, a murit. Iisus însă, cu toate că nu era de faţă, a spus ucenicilor: «Lazăr, prietenul nostru, a adormit!». Iar după puţină vreme a adăugat: «Lazăr a murit!». Atunci a părăsit Iordanul şi a ple­cat în Betania ca să afle ştiri de Ia surorile lui. Betania este departe de Ierusalim ca la cincisprezece stadii.

Surorile lui Lazăr L-au întâmpinat şi I-au spus: «Doamne, dacă ai fi fost aicea, fratele nostru n-ar fi murit. Dar şi acum, dacă ai voi, îl înviezi, căci poţi!». Iisus a întrebat poporul: «Unde l-aţi pus?». Şi îndată toţi au pornit la mormânt. Când au ridicat piatra de pe mormânt, Maria a spus: «Doamne, miroase, căci este de patru zile în groapă!».

În urmă Iisus s-a rugat şi, vărsând la­crimi, a strigat cu voce mare: «Lazăre, ieşi afară!». Şi îndată a ieşit mortul; iar după ce a fost dezlegat, a plecat acasă.

Această negrăită minune a deşteptat invidia poporului evreu, care s-a înfuriat împotriva lui Iisus. Iisus s-a dat din nou la o parte şi a plecat de acolo. Arhiereii s-au gândit să-1 omoare pe Lazăr, pentru că se alăturau mulţi de Hristos când îl vedeau pe Lazăr. Dar acesta, cunoscând gândurile lor, a fugit în insula Cipru şi a trăit acolo. Mai târziu a fost pus de Apostoli episcop al oraşului Chition. Vieţuind în curăţenie şi după voia lui Dumnezeu, a murit din nou după treizeci de ani de la învierea sa. A fost îngropat acolo, făcând multe minuni.

Se spune că Lazăr după învierea sa nu mânca altceva decât fructe. Se mai spune că Preacurata Maică a lui Dumnezeu i-a lucrat cu mâinile ei un omofor şi i 1-a dăruit.

Preaînţeleptul împărat Leon, în urma unei arătări dumnezeieşti, a adus sfintele şi cinstitele lui moaşte în biserica din Constantinopol zidită de el în numele sfân­tului. Şi 1-a aşezat cu cinste şi cu multe podoabe cum se intră în biserică pe dreapta, lângă peretele sfântului altar. Se află încă şi acum acolo cinstitele lui moaşte şi răspân­desc mireasmă bine plăcută.

S-a rânduit ca să se prăznuiască în această zi învierea lui, pentru următoarea pricină: Sfinţii şi de Dumnezeu purtători Părinţii noştri, dar, mai bine spus, Sfinţii Apostoli, voind să pună, pentru curăţire după postul cel de patruzeci de zile, Sfintele Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos, au pus această minune mai presus de fire, pentru că au socotit mai cu seamă această minune drept începătură şi pricină a urii iudeilor împotriva lui Hristos.

Singur Evanghelistul Ioan a scris despre această minune; ceilalţi evanghelişti nu o amintesc pentru motivul că Lazăr trăia încă şi putea fi văzut de toţi. Se mai spune că Ioan spre deosebire de ceilalţi evanghe­lişti a scris despre naşterea cea fără de început a lui Hristos. Ioan a vrut să dovedească că Hristos a fost Fiul lui Dumnezeu şi Dumnezeu, că a înviat şi că va fi învierea morţilor. Iar lucrul acesta se dovedeşte mai cu seamă prin învierea lui Lazăr.

Lazăr n-a spus nimic despre cele din iad pentru că nu i s-a îngăduit să vadă cele de acolo, sau, dacă le-a văzut, i s-a poruncit să tacă. Din această pricină orice decedat de curând se numeşte Lazăr. De asemenea îmbrăcămintea de înmormântare se nu­meşte lazarome; cuvântul lasă să se înţe­leagă că are să se facă şi cu noi minunea făcută cu Lazăr. Căci dacă el a înviat la cuvântul lui Hristos şi a trăit din nou, tot aşa şi noi, deşi am murit, la trâmbiţa cea din urmă vom învia şi vom trăi veşnic.

Pentru rugăciunile prietenului Tău Lazăr, Hristoase Dumnezeule, miluieşte-ne pe noi, Amin.

joi, 14 aprilie 2011

Ancheta. Vest vs.Est

Vi s-a părut vreodată că gustul de Coca Cola este mai bun în statele din Vest decât la noi? Este foarte posibil să aveţi dreptate. O anchetă a asociaţiei slovace a consumatorilor a arătat că multinaţionalele care comercializează băuturi şi mâncare ambalează produse de diferite calităţi sub acelaşi nume în funcţie de ţara europeană căreia îi sunt destinate. Cu alte cuvinte, marfa de calitate superioară este trimisă în statele din Vest, în timp ce produsele de calitate inferioară ajung în magazinele şi supermarketurile din statele estice. 

Reprezentanţii Asociaţiei au cumpărat Coca-Cola, ciocolată Milka, piper negru şi roşu Kotanyi, cafea instant Nescafe Gold, boabe de cafea Jacobs Kronung şi cafea Tchibo Espresso din supermarketuri aflate în opt state membre UE: Germania, Austria, Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Ungaria, România şi Bulgaria.
"Produsele de o mai proastă calitate erau destinate «noilor» state membre UE. Produsele de calitate inferioară nu erau niciodată prezente în supermarketurile nemţeşti sau austriece", a declarat preşedintele Asociaţiei, Milos Lauko, jurnaliştilor la prezentarea rezultatelor anchetei, potrivit site-ului www.euractiv.com. Continuare aici.

O noua idiotenie marca "Basescu"

Din nou am avut dreptate. Intr-un articol din 31.03.2011, scriam  "Sper ca Basescu sa nu faca pe viteazul si sa primeasca oameni care trebuiesc hraniti, imbracati, platiti, care nu au muncit si nu vor munci niciodata" referindu-ma la emigrantii din Italia si anticipand gandirea idioata a primului cetatean al tarii. 

Nu au trecut decat doua saptamani de atunci si Basescu vrea sa apara ca salvatorul Italiei primind 200 de tunisieni. Din nou iese la rampa caracterul mic si slugarnic al presedintelui iubitor de "licurici".  Mai mult decat atat, fapta acestuia constituie o sfidare si o nesimtire crasa fata de acei cetateni romani siliti sa traiasca de azi pe maine in lipsuri groaznice, fara hrana si medicamente, fara adaposturi si sprijin de la guvern.

Cat despre tunisieni si libieni, daca ei ar fi victime ale unor cataclisme naturale, OK, sa-i ajutam in limita posibilitatilor. Dar  in situatia de fata ar face bine sa-i hraneasca si sa-i tina cei care le-au exportat "democratia", care i-au bombardat si le fura resursele.

PS. Sau poate Basescu vrea sa-i ajute din averea sa personala, caz in care nu as avea nimic de obiectat.

miercuri, 13 aprilie 2011

Germanii parasesc in masa Biserica Catolica

Numarul germanilor care au parasit Biserica Catolica a crescut dramatic in 2010 in timp ce patria Papei Benedict lupta cu rapoarte ale abuzurilor sexuale sistematice asupra minorilor  si incercarilor de acoperire a acestora, conform unui ziar german.

Cca.180 de mii de germani si-au incheiat oficial socotelile cu Biserica Catolica in 2010, o crestere de 40% fata de anul precedent, conform saptamanalului Die Zeit. Sursa

Nota IDLC: Nu stiu daca motivele sunt cele de mai sus sau altele(in stransa legatura cu actiunile Noii Ordini Mondiale), cert este ca bisericile Apusului sunt goale de ani de zile. Ba chiar si Biserica Romano-Catolica din vestul Romaniei a vandut si vinde in continuare biserici, imobile si alte proprietati.

marți, 12 aprilie 2011

Un om mic, o tradare uriasa

Motto:
"Nu este boala pe care o condamn mai mult decat tradarea de tara"

Aeschylus, poet grec


Tradarea intereselor poporului roman face parte din preocuparile acestui personaj de multa vreme, cand infiltrat intr-un partid national transilvanean de exceptie, PUNR, a facut totul pentru destramarea acestuia. A si reusit.  El este Valeriu Tabara. Apoi in stilul caracteristic marilor fripturisti, s-a reorientat rapid spre PD. Nu a demonstrat vreo competenta in domeniul agriculturii, deoarece agricultura a regresat puternic in timpul mandatului sau de ministru al agriculturii.

Avid de putere si avere, se pare ca si-a gasit un nou stapan, anume concernul criminal Monsanto. De ce criminal? Pentru ca intre 1962 si 1971 alaturi de armata SUA, a pulverizat 80 de milioane de litri de agent Orange peste vaste teritorii din Vietnam, Laos si Cambodgia in cadrul unui program de exterminare si distrugere a populatiei si vegetatiei, de infometare si pauperizare totala. 4,8 milioane de vietnamezi au fost afectati, 400 de mii au murit si 500 de mii de copii s-au nascut cu malformatii genetice. In 1978 Monsanto a fost obligata sa plateasca o suma uriasa veteranilor de razboi afectati de dioxina din agentul Orange. In Statele Unite, nimeni nu are dreprul sa cultive decat cu seminte de la Monsanto.

Vezi:
-Monsanto The Genetic Conspiracy
-Food Inc.

Valeriu Tabara promoveaza si incearca sa bage pe gatul romanilor organisme modificate genetic, prezentand situatia ca o binefacere uriasa si mizand pe lacomia producatorilor. De fapt, el face jocul celor care il platesc, al celor care vor sa vada poporul roman mutilat fizic si genetic. Daca europenii resping cu hotarare OMG, chiar Bulgaria, Romania dovedeste ca usa este deschisa acestor agenti criminali. 

Poate ca multi inca nu realizeaza gravitatea acestor lucruri,  dar tentativa de genocid impotriva poporului roman a lui Valeriu Tabara este una dintre cele mai josnice fapte de tradare din istoria Romaniei(care fie vorba intre noi, abunda)

Citeste:
-CUM VREA VALERIU TABARA SA NE BAGE PE GAT ORGANISME MODIFICATE GENETIC (OMG)
-Wikileaks confirma din nou: ROMANIA, AGENTUL “AMERICAN” DE PROMOVARE A ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC IN EUROPA
-Organismele Modificate Genetic, ucigasul tacut
-Soros si Monsanto l-au modificat genetic pe Valeriu Tabara

duminică, 10 aprilie 2011

Teapa "eco"

O pacaleala sau o farsa are nevoie de minim doi indivizi: smecherul si fraierul. In cazul nostru de fata, smecherii sunt putini si fraierii o gramada.

Este vorba de o ultima gaselnita si o noua teapa pe care o primeste consumatorul roman(probabil  si cei europeni) si anume mielul ecologic. Astazi, anumite televiziuni specializate in tampirea populatiei(ProTv, Antena1) au iesit pe piata cu stiri despre mieii ecologici. Ni se da si definitia acestor miei. Ei sunt acei miei crescuti natural, fara furaje artificiale. Pajistea sa fie eco. Mai mult, un cioban spunea ca pe pasunea lui  nu pune azot!? 

Daca cineva dintre d-voastra imi arata in Romania un cioban care isi hraneste mieii cu concentrate sau pune azot pe pasune, eu imi ridic "clopul" si ii dau si un premiu special. Dar eu afirm fara teama de a gresi ca astea sunt minciuni sfruntate care ajuta grupuri de interese sa-si promoveze si sa-si protejeze afacerea. Cunosc multi crescatori romani de animale, chiar rude si prieteni. Probabil ca si d-voastra. Interesati-va si nu credeti minciunile "eco" pe care le veti auzi prin piete. Mielul e miel, nu are timp sa manance foarte mult timp iarba daca urmeaza sa fie taiat de Paste. Nu primesc concentrate nici macar oile, daramite mieii.

Oameni buni,  mancati liber!

Mediafax