miercuri, 12 octombrie 2011

O justitie de invidiat sau de imitat?

Nu, nu este vorba de justitia din tara noastra. Despre ea stim cu totii ca se poate numi targ, piata, troc, santaj, amenintare, manipulare, numai justitie NU. Dar aici voiam sa vorbesc despre o decizie normala in cadrul unei  justitii normale. Este vorba de condamnarea Iuliei Timosenko, fost prim-ministru al Ucrainei. Aceasta a tradat interesele poporului ucrainean, folosindu-si functia pentru a prejudicia compania de stat cu aproape 200 de  milioane de euro in cadrul unui contract abuziv privitor la livrarea de gaze naturale, semnat fara consultarea cabinetului.

Cati dintre oamenii politici romani de dupa revolutie nu ar merita un loc in penitenciarele  Romaniei? Foarte putini. Cati au facut ceea ce a facut si Iulia Timosenko. Multi. Aproape toti "politicienii" au vazut in politica un mijloc de imbogatire rapida, un mediu propice traficului de influenta, mitei, contractelor oneroase, firmelor de consultanta sub acoperirea carora de fapt se incaseaza dreptul de smecher. Romania lui Basescu seamana cu Columbia lui Pablo Escobar, unde justitia trateaza cu interlopii, infractorii sunt cumetri cu senatorii si cu neamurile presedintelui si totul, dar absolut totul are un pret.

Decizia justitie ucrainene trebuie sa dea de gandit magistratilor romani. Trebuie sa le reaminteasca ca legea a fost creata pentru a proteja cetatenii si Romania, tara noastra, aceasta primand in fata intereselor obscure si mafiote ale conducatorilor de azi. 

PS. Faptul ca UE ameninta Ucraina cu sanctiuni pentru faptul ca a condamnat o infractoare, aplicand legea penala in vigoare,  arata amestecul nesimtit in treburile interne ale unui stat suveran si independent. Nici o tara nu poate si nu trebuie sa se mai simta in siguranta in fata Noii Ordini Mondiale pe cale sa se instaleze cu puteri depline!

luni, 10 octombrie 2011

Tigania francezilor si ridicarea palariei

In seara asta am auzit din gura unuia din membrii "grupului" de la Cluj, Vasile Dancu, un mare adevar. Anume ca nu romanii din Romania, nu societatea romaneasca, nu academia romana trebuie sa se ocupe de infractionalitatea de pe teritoriul Frantei, ci ministerul de interne francez, indiferent de nationalitatea infractorilor. Sa-si faca treaba si sa nu se planga.

Dupa cum am mai afirmat, daca tarile vestice ne-au dorit in NATO, daca le place statutul nostru de cotizanti, daca ne-au bagat in UE fara sa ne intrebe nimeni, daca nu am fost consultati deloc privitor la Tratatul de la Lisabona si daca vor sa infiinteze Statele Unite ale Europei cu Romania stat membru, sa taca din gura si sa-si duca crucea si cu tiganii, dupa cum si-o duc cu algerienii, marocanii, tunisienii, albanezii, turcii si altii.

PS. Culmea este ca majoritatea politicienilor infiereaza pe tigani, care de fapt isi duc traiul lor obisnuit si nomad, in loc sa infiereze pe francezii, italienii, norvegienii rasisti, sovini si xenofobi. Nimeni nu face nimic pentru a delimita si a trasa diferenta si frontiera dintre "rromi" si romani, de unde si confuzii uriase. De remarcat prestatia lui Radu F. Alexandru care, desi evreu de origine, isi apara tara Romania: "De o buna bucata de vreme, Romania si romanii au parte de un tratament revoltator si inacceptabil in Franta. Fata de aceasta intolerabila situatie, iau decizia de a ma autosuspenda din Grupul interparlamentar de prietenie Romania-Franta si de a nu mai participa la nicio actiune desfasurata sub auspiciile acestuia sau ale ambasadei Frantei la Bucuresti, pana la sistarea campaniei de denigrare a Romaniei". Pentru atitudinea asta, jos palaria d-le Radu F. Alexandru!

Mediafax