sâmbătă, 24 octombrie 2009

Un nou guvern Boc, fara Boc


Premierul desemnat Lucian Croitoru a anuntat vineri structura Cabinetului cu care se va prezenta in fata Parlamentului saptamana viitoare si numele ministrilor din echipa sa.

Ministerul Finantelor: Gheorghe Pogea
Ministerul Economiei: Adriean Videanu
Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu
Ministerul Apararii: Mihai Stanisoara
Ministerul de Interne: Emerich Florin Saghi
Ministerul Justitiei: Catalin Predoiu
Ministerul Muncii: Mihai Seitan
Ministerul Agriculturii: Adrian Radulescu
Ministerul Transporturilor: Radu Berceanu
Ministerul Sanatatii: Cristian Vladescu
Ministerul Educatiei: Daniel Funeriu
Ministerul Dezvoltarii si Turismului: Vasile Blaga
Ministerul Mediului: Sulfina Barbu
Ministerul Culturii: Teodor Paleologu

Croitoru asta ne crede prosti. A facut un guvern care nu-i apartine, dovedind ca este complet dependent de Cotroceni. Si noi care credeam ca Boc e unic...

vineri, 23 octombrie 2009

Cei 30 de arginti erau de fapt stele



Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele privind înaintarea în grad a foştilor social-democraţi, ofiţeri în rezervă Neculai Onţanu, primar al sectorului 2, Gabriel Oprea, fost ministru al Internelor, şi Anghel Iordănescu, parlamentar independent. (Si tradarea se plateste, nu-i asa?)

Astfel, şeful statului a semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele în rezervă a generalului de brigadă în rezervă Neculai Onţanu, primarul sectorului 2. Onţanu a fost exclus cu o zi înainte din PSD pentru că şi-a declarat susţinerea pentru şeful statului în campania electorală.

Şi foştii social-democraţi Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu au fost înaintaţi în grad de şeful statului, prin decrete semnate joi. Astfel, Băsescu a semnat decretul privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele în rezervă a general-locotenentului în rezervă Gabriel Oprea din MApN, fost ministru PSD al Internelor în Guvernul Boc şi decretul privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele în rezervă a generalului de brigadă în rezervă Anghel Iordănescu din cadrul aceluiaşi minister.

Primarul social-democrat al sectorului 2, Neculai Onţanu, şi-a anunţat, miercuri, într-o declaraţie de presă, sprijinul pentru candidatura lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României, considerând că acesta a dovedit că are "dorinţa de schimbare a României". Parlamentarii independenţi Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu, foşti membri PSD, şi-au anunţat şi ei, la 6 octombrie, susţinerea faţă de candidatura lui Traian Băsescu, susţinând că un nou mandat al actualului preşedinte este "singura soluţie responsabilă pentru România".

Tot joi, preşedintele Traian Băsescu l-a înaintat în grad pe secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare din Ministerul Apararii, Viorel Oancea, de la gradul de colonel în retragere la gradul de general de brigadă cu o stea în retragere. Preşedintele Traian Băsescu a mai înaintat în grad o serie de ofiţeri în rezervă din Ministerul Apărării. Realitatea Tv.

joi, 22 octombrie 2009

N-o să ştim niciodată


N-o să ştim dacă Klaus Johannis ar fi fost un bun prim-ministru. Sau unul rău. Dacă ne-ar fi putut scoate din criza economică, având un guvern croit după firea unui neamţ, care presupune rigurozitate, disciplină, ordine, punctualitate. Nu vom ştii dacă ar fi reuşit să dea acel impuls necesar acum oamenilor pentru a pune umărul, mai solidari, în aceste vremuri grele.

Nu vom ştii ce avantaje ar fi adus un chip nou în prim-planul politicii româneşti, cum ar fi fost primit de marile cancelarii europene, şi cum Gerrmania, Austria sau Elveţia şi-ar fi întors faţa spre România.

Nu vom ştii niciodată cum ar fi fost un Guvern condus de Klaus Johannis, din cauza marilor orgolii ale micilor politicieni români, incapabili, ca întotdeauna, să vadă interesul naţional, dincolo de interesul lor personal sau politic.

Nu vom ştii, niciodată, dacă Johannis este un om providenţial, sau doar un simplu nume scos la întâmplare, adus de la Sibiu şi plimbat ca pe sfintele moaşte în ultimele zile prin Bucureşti.

Primarul Sibiului nu va ajunge premier şi asta nu din vina lui, sau a noastră.

Preşedintele Băsescu nu-l vrea, pentru că nu e de-al lui, nu-l poate controla. Lui Johannis nu i-ar putea spune „Sări!” şi el să întrebe „Cât de sus?”. Neamţul e din alt aluat. Dacă va mai prinde un mandat, Băsescu nu îl va numi clar. Are Bocul lui. Şi mai are Croitorul lui de serviciu.

Dacă iese Geoană preşedinte, nu-l va numi nici el, deşi acum îşi face poze cu Johannis şi-i laudă de parcă ar vrea să-l vândă duminica la târg. Liderul PSD are alte obligaţii, la partid. Trebuie să numească un premier social-democrat, evident. Johannis e bun, dar atât. Partidul are prioritate.

Dacă iese Antonescu, Johannis ar avea o şansă. Dar liderul PNL porneşte de pe locul trei. Or medaliatul cu bronz nu poate desemna premierul.

Poate Klaus Johannis ar fi fost un bun prim-ministru. Sau poate unul rău. Dar noi n-o să ştim niciodată… Şi nu ştiu de ce, dar mă încearcă un sentiment că România a mai ratat o şansă.

Vasile Măgrădean - napocanews


Redau acest articol intrucat resimt si eu regretul de a nu-l avea pe Johannis premier!

miercuri, 21 octombrie 2009

Sfintii Marturisitori Ardeleni




IPS Bartolomeu Anania - predica la sfintii marturisitori ardeleni

marți, 20 octombrie 2009

Ia-ti adio de la Basescu !

Poti sa scrii o scrisoare lui Traienica, sa-i multumesti sau sa-l injuri pentru prestatia sa execrabila din viata politica romaneasca. Fa-o aici!

Thanx Zorane!

Sondaj Insomar: Geoană: 30%, Băsescu: 29%

Pentru prima dată de la preluarea mandatului de şef al statului, Traian Băsescu este plasat într-un sondaj de opinie în poziţie secundă. Conform Insomar, Mircea Geoană se află pe primul loc în intenţia de vot a românilor, cu 30 %, urmat de Traian Băsescu-29% şi de Crin Antonescu-20%.

Sondajul Insomar îl plasează în mod suprinzător pe Sorin Oprescu la egalitate cu Vadim Tudor, ambii candidaţi fiind cotaţi cu câte 7 procente din intenţia de vot.
În privinţa celui de-al doilea tur de scrutin, în orice variantă, actualul preşedinte Traian Băsescu va fi înfrânt, susţine acelaşi sondaj.

În comparaţie cu precedentul sondaj Insomar, Traian Băsescu a pierdut 4 procente- de la 33,4 la sută, la 29 la sută, Mircea Geoană a crescut cu un procent, iar Crin Antonescu a ajuns de la 15 la 20 la sută.

Având în vedere că sondajul a fost realizat în perioada 15-18 octombrie, adică după izbucnirea luptei pentru funcţia de prim-ministru, se pare că principalul câştigător al acestei situaţii este Crin Antonescu, cel care l-a susţinut primul pe Klaus Johannis. La polul opus, perdantul este, potrivit rezultatelor sondajului, chiar Traian Băsescu, cel care a mizat pe varianta Lucian Croitoru.

24 la sută dintre cei care au fost intervievaţi consideră foarte potrivită opţiunea Klaus Johannis, 26 %, potrivită, în timp ce 20 la sută nu au auzit sau nu ştiu cine este acesta.

Şi în privinţa intenţiei de vot la partide, clasamentul INSOMAR indică o răsturnare de sitaţie: PSD+PC pe primul loc cu 33 la suta, PD-L - 32 de procente, PNL 20 la sută.

Sondajul, comandat de Realitatea TV, a fost făcut în perioada 15-18 octombrie pe un eşantion de 1200 de persoane cu vârste de 18 ani şi peste şi are o marjă de eroare de plus minus 3 la sută. Sursa: Impactnews.

luni, 19 octombrie 2009

Basescu si marea


Întrebare: De ce vrea Băsescu să plece pe mare dacă pierde alegerile?
Răspuns: Pentru că DNA nu are, încă, șalupe în dotare...

"Dragi îmi sunt vapoarele
Când le-aud motoarele...
Dar din toate mi-este drag
Cel cu Nuţi pe "catarg"
Fredonând ca o soprană
"Lend of ciois" doar într-o blană !"

duminică, 18 octombrie 2009

Mediafax