sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Occidentalii incep sa caute ortodoxia

Biserica rusă ia act de faptul că Occidentul este interesat de Ortodoxie şi îi îndeamnă pe occidentali să-şi satisfacă setea spirituală

Mulţi oameni au adoptat Ortodoxia şi trebuie să observăm acest lucru, remarcând setea de spiritual a occidentalilor", a spus şeful adjunct al Departamentului Relaţiilor Externe ale Bisericii de la Moscova, arhipăstorul Vsevolod Chaplin, către postul de radio Radonezh.

Potrivit acestuia, "o mare parte a catolicilor din Cehia au devenit ortodocşi şi exact aceste persoane au fondat Biserica Cehiei şi a Slovaciei, din prezent."

"Multe persoane din Occident înţeleg că degradarea, secularizarea, cultul profitului, puterea omului, nu duc nicăieri şi, astăzi, ar trebui să încercăm satisfacerea setei spirituale a Occidentului" a remarcat preotul.

El este convins de faptul că "nu toţi vesticii sunt duşmanii Rusiei." Nu este întâmplător faptul că bisericile catolice au adesea copii ale unor icoane ortodoxe, „Sfânta Treime" - Andrei Rublev şi Maica Domnului din Vladimir.

Sursa:lacasuriortodoxe

Alternativa crestina la autobuzele “ateiste” din Londra


Un producător tv rus a anunţat joi că va lansa o campanie publicitară intitulată “Există Dumnezeu” pentru autobuzele din Londra, cu scopul de a contracara posterele ateiste din cadrul unei actiuni similare.

Mesajul care va fi promovat este “Există Dumnezeu. Nu îţi fă griji. Bucură-te de viaţă!” iar campania propriuzisă va începe efectiv din luna martie, a declarat Alexander Korobko, directorul canalului de televiziune prin satelit Russian Hour, cu sediul în capitala Marii Britanii.

Campania ateistă a Organizaţiei Umaniste Britanice (BHA), care a strâns fonduri de 140.000 de lire sterline, a constat în afişarea pe 800 de autobuze a următorului text: “Probabil că nu există Dumnezeu. Deci nu îţi mai fă griji şi bucură-te de viaţă”. Această iniţiativă a atras critici din partea organizaţiilor religioase şi a credincioşilor.

“Cine spune că dacă crezi în Dumnezeu nu poţi să te bucuri de viaţă?”, se întreabă retoric Korobko. Canalul său de televiziune a semnat un contract cu CBS Outdoor pentru a afişa noile mesaje alternative pe 25 de autobuze londoneze. Mesajul va fi însoţit şi de fotografii cu o mănăstire ortodoxă rusească. Acesta a mai precizat că pentru acţiunea sa a primit aprobarea oficialilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse. Sursa: frontpress.ro

Excelent. Justitia romana mentine condamnarea unui tradator de tara


Printr-o sentinţă definitivă a Curţii Supreme, Constantin Răuţă rămâne cu pedeapsa primită de la autorităţile comuniste, în 1974.

Fostul ofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE), Constantin Răuţă, este, de ieri, singurul român condamnat la moarte, la 20 de ani de când România a abrogat pedeapsa capitală. Motivul: magistraţii Curţii Supreme au respins, printr-o decizie definitivă, cererea de revizuire a sentinţei primite de Constantin Răuţă, pe 2 septembrie 1974, pentru trădare. Judecătorii au menţinut, practic, pedeapsa „aplicată“ în acest caz de autorităţile comuniste.

Mai mult, în urma deciziei de ieri, Răuţă pierde definitiv şi apartamentul pe care l-a deţinut în ţară şi l-a pierdut acum 36 de ani când a cerut azil politic în SUA.

Nota: Pacat ca justitia nu a pronuntat sentinte similare si in cazul tradatorilor Pacepa si Raceanu.
Dar oricum, se pare ca printre cei care judeca sunt si romani adevarati.
Sursa:evz.ro

Merkel: "Libertatea individuală trebuie limitată"


Desi principiul competitiei este necesar in functionarea mecanismului economiei, statul ramane in ultima instanta gardianul ordinii economice si sociale, motiv pentru care rolul sau este definitoriu in acest mecanism.

"Libertatea este o pre-conditie necesara pentru ca pietele sa functioneze. Dar libertatea individuala trebuie limitata daca ingradeste libertatea altora. O piata complet descatusata nu poate avea o asemenea structura", a declarat cancelarul german in cadrul Forumului de la Davos.

Aceasta a precizat ca un capitalism descatusat aduce cu sine enorme riscuri financiare, iar lumea are nevoie de reguli clare impotriva iresponsabilitatii care a creat criza.

Nota: Ca sa vezi ce mostra de gandire la babaciunea fascista!

Sursa:capital

vineri, 30 ianuarie 2009

Mitul Holocaustului se naruie incet


Camerele de gazare din lagarele de concentrare naziste erau folosite in primul rand pentru "dezinfectare", a afirmat un preot italian integrist. Acesta a precizat ca nu stie daca acestea au facut sau nu victime umane. "Stiu ca au existat camere de gazare cel putin pentru dezinfectie, dar nu as sti sa spun daca au provocat decese sau nu, pentru ca nu am aprofundat problema". Cred ca nu au existat camere de gazare (...) Cred ca intre 200.000 si 300.000 de evrei au murit in lagarele de concentrare, dar niciunul in camere de gazare", a declarat preotul Floriano Abrahamowicz, liderul comunitatii integriste catolice a Fratiei Sfantului Pius al X-lea, intr-un interviu pentru cotidianul Tribuna din Treviso. Aceste declaratii vin in contextul scandalul provocat de episcopul Richard Williamson, a carui excomunicare a fost anulata de Papa, dupa ce acesta facuse declaratii controversate cu privire la Holocaust, informeaza AFP. Marele rabinat al Israrelului a declarat ca va anula intalnirea din martie cu reprezentantii Vaticanului.Hotnews.

Cozmin Gusa se retrage de la conducerea PIN si isi intrerupe activitatea politica


Dupa o activitate politica de doi bani, Cozmin Gusa isi anunta cu surle si trambite retragerea dintr-o competitie in care nu a contat niciodata. Lider al unui partid neinsemnat, cu un numar de vreo 2 membri, Partidul Initiativa Nationala, se pare ca va preda sefia celuilat membru, Lavinia Sandru. Cel mai probabil se va intoarce intr-un trust media, desi surse dau ca sigura negocierea unui loc in PSD. Om vedea dac-om trai.

SFINTII TREI MARI DASCALI AI LUMII SI IERARHI SAU ZIDUL NECLINTIT AL UNITATII TREIMICE

Ii praznuim astazi pe cei Trei Mari Dascali si Ierarhi ai Bisericii, Sfintii Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, care prin descoperire cereasca au aratat crestinilor, ce se galceveau pentru a dovedi intaietatea vreunuia dintre ei, legatura dragostei lor intru Domnul. Prietenia duhovniceasca, despre care acesti ierarhi ne-au lasat cuvantari pline de har, se imputineaza astazi din ce in ce, pe masura racirii dragostei multora, iar slabiciunea legaturilor dintre noi ne face vulnerabili in fata atacurilor celui rau. Continuare»

joi, 29 ianuarie 2009

Voiculescu, santajat sa vanda Antenele?

Pe fondul raspandirii in presa ultimelor zile a unor informatii legate de o asa-zisa vanzare a trustului Intact, familia Voiculescu reactioneaza taios si denunta un santaj la adresa patronatului, vizand instrainarea Antenelor. Lucru care nu va face, probabil, decat sa tensioneze si mai mult spiritele in politica si in media.

Generalul Ioan Talpes a sustinut ieri, intr-un cotidian central, ca Dinu Patriciu ar fi batut palma cu Voiculescu pentru a prelua postul Antena 3 si ca o alta televiziune a trustului va fi vanduta catre un afacerist pesedist. Informatii similare au aparut in presa ultimelor zile, dar au fost vehement dezmintite de catre conducerea Intact. Numai ca declaratia de ieri a lui Talpes pare sa fi pus capac rabdarii lui Dan Voiculescu. Un nou comunicat remis ieri presei, spune: "Niciuna dintre companiile care formeaza Intact Media Grup nu este de vanzare. Zvonurile care circula, precum si articolele aparute pe aceasta tema sunt complet nefondate. Documentul contine, insa, si afirmatii relativ explozive ale Cameliei Voiculescu. Afirmatiile acrediteaza in mod clar teza unui santaj politico-economic asupra lui Dan Voiculescu, pentru a-l determina sa vanda televiziunile: "Presiunile pe grupul media sunt multe si din directii diferite, fie politice, fie economice. Nu accept ca munca tatalui meu sa fie folosita drept instrument de santaj. Ma bucur ca Antenele starnesc atata interes, dar asigur toti oamenii care muncesc alaturi de noi ca Intact Media Group ramane o afacere de familie", scrie Camelia Voiculescu.
Sursa

Nicolas Sarkozy este un cabotin fara religie si morala

Fosta candidata la prezidentialele din Franta, Segolene Royal il prezinta pe Sarkozy drept "un cabotin fara religie si morala". "Ceea ce ma deranjeaza la el este amoralitatea lui. Am impresia ca ilustreaza foarte bine expresia fara religie si morala", scrie fosta adversara a lui Sarkozy. "Nu ascunde aviditatea pe care o are, bulimia lui fata de bani, de senzualitate, de placere. Prezinta o forma de cinism impinsa la extrem, ca o provocare permanenta, cea a unui adolescent care ar vrea sa epateze Pamantul intreg. (...) Doar ca este sef de stat".

"Cand m-a primit la Elysee sa vorbim despre Europa", mai noteaza Royal, "mi s-a parut la fel de mediocru in comportamentul lui. Nu avea anvergura, tinuta, forta, fair-play. Era acolo, dand din maini, oferindu-mi ciocolata pentru a ma face sa vorbesc despre despartirea de Francois Hollande, pentru a mai da in niste ziaristi, pentru a-si etala ceasul si ca sa-mi spuna ca se afla acolo, dar ca ar fi putut sa fie in alta parte sa faca bani."

Desi are o "forta vitala impresionanta", Sarkozy este "un adevarat cabotin. Searbad, este cuvantul pe care l-as folosi. Un mic hoinar fericit ca se joaca cu jucariile lui noi. Cu mica lui stea de serif si cu pistolul din plastic, deghizat in cow-boy (...) a urcat pe cel mai mare cal si a castigat locul intai", spune Royal.

Toate aste sunt afirmate intr-o carte, "O femeie verticala", ce reuneste o serie de interviuri acordate jurnalistei Francoise Degois.

Sursa:hotnews

Prima de casare are un succes neaşteptat in Germania


Guvernul german a aprobat cel mai mare program de susţinere a economiei de la înfiinţarea Republicii Federale. Pachetul cuprinde şi prima de casare pentru persoanele care înlocuiesc maşinile mai vechi cu automobile noi.

Noul impozit auto va fi calculat în funcţie de cantitatea de bioxid de carbon emisă de maşinile noi şi nu ca până în prezent în funcţie de puterea motorului. Reglementările vor intra în vigoare la 1 iulie 2009 şi favorizează maşinile mici şi mijlocii nepoluante. În schimb, pentru automobilele de mare putere, impozitele vor creşte considerabil.

Aşa numita „primă de casare” face parte din programul de susţinere a economiei aprobat de guvernul german. Ea prevede că toate persoanele care scot din uz o maşină mai veche de nouă ani, cumpărând în schimb un automobil nou, să primească drept premiu 2.500 de euro. Singura condiţie prevăzută de lege este ca noul automobil să îndeplinească cel puţin normele Euro 4.

Kunibert Schmidt, expert din partea Asociaţiei germane a industriei producătoare de automobile, a declarat: „Suntem fericiţi că – după trei ani de discuţii – guvernul a luat decizii clare privind noile impozite auto. Iar soluţia la care s-a ajuns este o soluţie care deschide calea spre o protecţie sporită a mediului şi care favorizează maşinile mici, nepoluante.”

Automobilele din Republica Federală au în medie o vechime de opt ani. Dacă vechimea maşinilor care circulă pe străzile germane va scădea chiar şi cu numai un an, atunci vor fi emise anual aproape trei milioane de bioxid de carbon mai puţin.

Sursa:DeutscheWelle

Previziunile unui tepar

George Constantin Paunescu este cunoscut din dosarele penale privind devalizarea Bankcoop, Bancorex, "General Consulting Procurement" plus multe alte , in fata carora in loc sa raspunda, a fugit in America, pana spiritele s-au calmat si dosarele au fost musamalizate sau uitate.

Teparul George Constantin Păunescu a reusit sa reintre in sferele puterii politice(cu banii sai, claditi pe rapt si talharirea statului, nici nu-i de mirare) si a declarat, miercuri, la începutul întâlnirii reprezentanţilor patronatelor cu şeful statului, că, economic, România "va fi lovită foarte puternic" în aprilie-mai şi septembrie-octombrie.

"Este mai grav decât se pare", i-a spus Păunescu lui Băsescu. "Din păcate, România va fi lovită foarte puternic în aprilie-mai şi septembrie-octombrie, spun aceste lucruri cu toată responsabilitatea şi văzând circuitul economic şi angajamentele pe ramuri ale economiei".

Basescu a ajuns sa ne obisnuiasca cu anturajele sale ce abunda in oameni de afaceri cu un trecut dubios. Acum Paunescu s-a metamorfozat intr-un "guru" al economiei, uitand sa precizeze ca specialitatea sa e economia subterana, devalizarea bancilor si folosirea de bani al caror proprietar nu era.

FMI face presiuni pentru ca Romania sa incheie un acord cu institutia

Fondul Monetar International face presiuni pentru ca Romania sa incheie un acord cu institutia in acest an, insa guvernul nu este dispus, in acest moment, sa accepte conditiile impuse de FMI, au declarat miercuri, pentru NewsIn, surse guvernamentale.

Delegatia FMI discuta, la aceasta ora, cu reprezentantii Ministerului Finantelor.

Sursele mentionate nu au dat detalii privind eventualele modalitati de finantare pe care Executivul le are in vedere, insa au aratat ca o decizie in acest sens va fi luata la nivelul Guvernui in perioada imediat urmatoare.

SursaRomaniaLibera

America, măcinată de jocuri tip Caritas

La scurt timp după cazul Bernard Madoff, 1.500 de investitori din Statele Unite au fost înşelaţi într-o altă „inginerie financiară” . Nicholas Cosmo, preşedinte al societăţii Agape World Inc din New York, a fost arestat şi învinuit de planificarea unei fraude în valoare de 370 de milioane de dolari. Acuzatul se află în prezent în închisoare, iar ancheta guvernului continuă, au anunţat surse din Procuratura newyorkeză şi din FBI. Conform primelor cercetări, Cosmo, 37 de ani, a operat potrivit schemei clasice Ponzi, care prevede, cel puţin teoretic, ca primii „investitori” în jocul piramidal să încaseze dobânzi substanţiale pe spinarea ultimilor deponenţi. Societatea lui Cosmo promitea restituiri ale investiţiilor cu un câştig de peste 14% în termen de 72 de zile. Atrăgătoarea „schemă” le-a permis însă doar lui Cosmo şi apropiaţilor săi să se îmbogăţească, în timp ce deponenţii s-au ales cu praful de pe tobă.

Madoff şi-a escrocat propria soră

De altfel, „afaceristul” american nu se află la prima escrocherie. În 1999, el a fost condamnat la 21 de luni de închisoare, tot pentru fraudă. Şi-a fondat societatea Agape World Inc în anul 2000, după ce şi-a ispăşit pedeapsa. Acest nou caz de înşelăciune este similar celui al financiarului american Bernard Madoff, fost director al NASDAQ (bursa americană de valori tehnologice). Arestat pe 11 decembrie 2008, el se află în prezent în domiciliu supravegheat, suspectat că este la originea unei fraude uria­şe, de 50 de miliarde de dolari. Presa americană a menţionat că Madoff a mers până la a-şi escroca propria soră, Sondra Wiener, care, potrivit unor apropiaţi, a pierdut mai mult de trei milioane de dolari, fiind nevoită să-şi vândă locuinţa din Florida. Bănci de renume, precum BNP Paris Bas (Franţa), Nomura Holdings (Japonia) ori Neue Privat Bank (Elveţia), şi celebrităţi ca regizorul Steven Spielberg au căzut în capcana megaescrocheriei pusă la cale de Madoff.

Şi alte cazuri de piramide financiare au mai fost descoperite în ultimele luni de către autorităţile americane. Arthur Nadel („afacerist” din Florida, în prezent de negăsit) este acuzat că a deturnat banii „investitorilor”, circa 350 de milioane de dolari, iar James Ossie (preşedintele Capital Corporation din Georgia), că a escrocat 120 de persoane, care i-au încredinţat „numai” 25 de milioane de dolari.Sursa:adevarul

miercuri, 28 ianuarie 2009

S-a nascut Coalitia Impotriva Statului Politienesc. Doua Petitii impotriva Controlului Total cu peste 15.000 de semnatari

In urma reuniunii reprezentantilor Asociatiei Civic Media si ai Asociatia Adevar si Dreptate cu zecile de voluntari ai anuntatei Campanii impotriva masurilor adoptate de stat pentru Controlul Total al populatiei, vizand: 1) obligativitatea introducerii cipurilor biometrice in toate documentele de identitate, contrar Articolului 23 din Constitutia tarii - Libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile - respectiv a Articolului 29 - Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma - si 2) Legea privind inregistrarea si inmagazinarea tuturor comunicatiilor electronice personale ale cetatentilor Romaniei, contrar Articolului 28 din Constitutia tarii - Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil - astazi, 21 ianuarie 2009, s-a constituit Coalitia Impotriva Statului Politienesc.

Continua sa citesti

Este Marea Britanie în pragul falimentului?

Consumul se afunda, somajul creste, cifrele au confirmat intrarea in recesiune, moralul managerilor britanici este la pamant, toate motoarele economiei merg prost. Analistii au inceput sa-si puna o intrebare pe care nu credeau ca si-o vor pune vreodata: se apropie Marea Britanie de un faliment national?

La ora actuala, in lume exista trei mari crize: criza financiara, criza imobiliara si criza economica reflectata in criza industriala. Marea Britanie se confrunta cu toate trei in acelasi timp si la dimensiuni uriase, apreciaza Emmanuel Lechypre, responsabil al unui centru de prognoza economica din Franta.

Criza financiara este redata de problemele grave cu care se confrunta sistemul bancar britanic, unde statul a fost nevoit sa intervina masiv pentru sprijinirea unor grupuri bancare mamut. Mai mult, pierderile suferite de aceste banci se ridica la sume de-a dreptul inimaginabile, cum este si cazul RBS care asteapta o pierdere de 32 de miliarde de euro. Aproape un sfert din cresterea economica britanica venea din sectorul financiar.

Criza imobiliara este redata de scaderea dezastruoasa a pretului din sectorul imobiliar, scadere care a ajuns la 30%, de la inceputul crizei pana acum.

Criza industriala si-a facut deja simtita prezenta in spatiul britanic, in special in sectorul auto, dar si cel al constructiilor. Productia de automobile din uzinele britanice a scazut cu 50%.

De asemenea, toate masurile luate de executivul britanic se dovedesc a fi insuficiente atat pentru degriparea sistemului financiar, cat si pentru cresterea productiei industriale. In opinia analistilor, cea mai grava problema ramane pentru Marea Britanie, criza imobiliara, care, se pare ca nu se va termina prea curand. Expertii in economie estimeaza ca recesiunea economica si situatia dificila a Marii Britanii va fi una de foarte lunga durata.

Sursa: capital

Cel care se crede loctiitorul lui Dumnezeu tine partea evreilor

Papa Benedict al XVI-lea şi-a exprimat "solidaritatea" cu evreii şi a condamnat negarea Holocaustului, după declaraţiile unui episcop tradiţionalist care a negat existenţa camerelor de gazare, scrie AFP.

Episcopul Richard Wiliamson a negat existenţa camerelor de gazare, spunând că "Holocaustul" s-a soldat cu "200.000-300.000 de morţi". Declaraţiile sale au provocat indignare în întreaga lume, iar Papa şi-a exprimat "deplina şi indiscutabila solidaritate" cu evreii.

El a reamintit că a mers de mai multe ori la Auschwitz, unul dintre lagărele unde au fost masacraţi milioane de evrei, victime nevinovate ale urii rasiale şi religioase.

Nota: Dupa ce catolicii au scos pasaje din Sfanta Liturghie pentru a nu-i supara pe evrei, dar tradandu-l pe Dumnezeu, acum isi desavarsesc opera diabolica, pupandu-i in cur.

Sursa:evz.ro

In sfarsit, Patriarhia Romana cere lamuriri Ministerului de Interne in legatura cu pasapoartele biometrice

In urma disputei legate de pasapoartele biometrice care, in opinia unora dintre clerici, contin elemente ale satanei, mai precis numarul Fiarei, 666, descris in Biblie ca semn al Apocalipsei, Patriarhia Romana a comunicat ca "in vederea formularii unui punct de vedere oficial in cadrul sedintei Sfantului Sinod din zilele de 25-26 februarie 2009, Patriarhia Romana a solicitat Directiei Pasapoarte din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor lamuriri privitoare la pasapoartele biometrice si in ce masura datele cuprinse in acestea nu aduc atingere libertatii si demnitatii persoanelor umane". Totodata, in legatura cu initiativa strangelor de semnaturi ale celor care se impotrivesc pasapoartelor biometrice, initiativa la care au participat si slujitori ai Bisericii, Biserica Ortodoxa Romana (BOR) anunta ca nu aproba initiative particulare si de grup, fara consultarea si binecuvantarea ierarhului locului. In opinia oficialilor BOR, acestea provoaca mai mult tulburare, decat sa clarifice problema.

Primele declaratii legate de legatura dintre semnul satanei si pasportele biometrice le-a dat parintelele Iustin Parvu, de la manastirea Petru Voda. Acesta a declarat pentru ZIUA: "Ma simt dator in fata lui Dumnezeu si constiinta si inima nu ma lasa sa trec nepasator pe langa acest val primejdios care s-a ridicat sa inghita toata suflarea omeneasca, chiar si pe cei alesi, de este cu putinta. Si vad cum bietii oameni nu sunt pregatiti sa faca fata acestor capcane ale vrajmasului, a carui noua lucrare acum este sa pecetluiasca sufletele voastre cu semnul Fiarei - 666" ...... Parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda, fost detinut politic cu 17 ani de temnita grea si frate in duhovnicie cu regretatii parintii Ilie Cleopa, Ioanichie Balan sau Gheorghe Calciu, a intocmit un apel catre ortodocsi pentru a se impotrivi acestui act, care anuleaza libertatea omului instaurand controlul total asupra miscarilor sale, considerat o masura "premergator pecetluirii cu numarul Fiarei, 666". In numai o singura zi la petitia initiata de Apelul Parintelui s-au adunat 1500 de semnaturi iar manastirile din Moldova, unde au mai semnat sute de calugari, au pus in circulatie un formular de adeziune la aceasta chemare afirmand ca poporul roman nu a fost consultat si solicitand dreptul de a alege si de a ii fi respectate convingerile religioase.
Sursa:Ziua

Un simbol al minciunii ar putea fi demolat: Auschwitz

Lagarul de la Auschwitz ar putea fi demolat, datorita sumelor care implica intretinerea sa si a inutilitatii sale. Istoricul Robert Van Pelt sustine ca lagarul ar trebui daramat si uitat, dupa ce va muri ultimul supravietuitor al asa-zisului Holocaust, care a fost incarcerat la Auschwitz. Sigur ca acum vor incepe dezbateri si luari de pozitie pro si contra, mai ale din partea organizatiilor evreiesti care au creat legenda Holocaustului si a camerelor de gazare.

Mitropolitul Kiril, patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii

Mitropolitul Kiril de Smolensk şi Kaliningrad (foto) a fost ales aseară patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii, preluând astfel conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse, a anunţat Conciliul episcopal.
Conciliul a început marţi, la ora 12.00 (11.00, ora României), la catedrala Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova pentru alegerea noului patriarh al Bisericii Ortodoxe ruse, în urma decesului lui Aleksei al-II-lea, în decembrie 2008. Peste 700 de persoane din 64 de ţări, cei mai importanţi prelaţi ai Bisericii, dar şi simpli credincioşi, s-au adunat la catedrala Iisus Hristos Mântuitorul, situată în centrul capitalei ruse, pentru a-l desemna pe patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii.

Considerat mai deschis asupra lumii decât concurentul său, Kiril, în vârstă de 62 de ani, a condus în timpul lui Aleksei al II-lea diplomaţia Bisericii ortodoxe ruse şi este singurul demnitar cunoscut marelui public.
Sursa:adevarul

marți, 27 ianuarie 2009

Oficial iranian: Holocaustul este "o mare minciună"

Purtătorul de cuvânt guvernamental iranian Gholam Hossein Elham a calificat azi Holocaustul drept o "mare minciună", scornită pentru a justifica crearea statului Israel în Orientul Mijlociu, informează Irna, citată de AFP.

"Holocaustul este un concept provenit dintr-o mare minciună menită să creeze un regim fără rădăcini, în centrul lumii islamice", a afirmat oficialul iranian într-o conferinţă de presă la Teheran consacrată situaţiei în Fâşia Gaza şi în oraşul religios iranian Qom, potrivit Agerpres.

27 ianuarie este Ziua internaţională de comemorare a Holocaustului.

Nu este pentru prima dată când un responsabil al administraţiei preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, ultraconservator, pune în cauză realitatea istorică privind Holocaustul.

În decembrie 2005, preşedintele iranian a calificat Shoah drept un simplu "mit", iar Ministerul de Externe iranian a organizat în 2006 o conferinţă pe această temă, reunindu-i în special pe cei care neagă Holocaustul.

La puţin timp după venirea sa la putere, în iunie 2005, Ahmadinejad a generat un val de proteste la nivel internaţional, cerând 'ştergerea' statului evreu din istoria lumii.
Sursa:adevarul

Foamea, o perspectiva ce face romanul agresiv



bataie la penny pe cotlete
Vezi mai multe video din Divertisment »
Instinctele primare, de pradator sunt incet incet scoase la suprafata de criza economica si financiara care strabate Romania. Daca pe vremea crizei de dupa 1980 se statea la coada disciplinat, acum e legea junglei. La un market din Brasov s-au ieftinit cotletele. Asta e rezultatul.

O noua minciuna marca Basescu:„Analizez şi posibilitatea să nu mai candidez încă o dată la Preşedinţie”

Preşedintele Traian Băsescu a admis, aseară, public, ceea ce le spusese, în urmă cu o lună, liderilor PD-L: dacă Guvernul nu va avea rezultate şi criza economică îi va afecta serios pe români, el nu va mai candida pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni. „Dacă voi ajunge la concluzia că, deşi există o majoritate foarte puternică în Parlament, criza economică îi va afecta pe români mai mult decât ar trebui să-i afecteze, sigur că analizez şi posibilitatea să nu mai candidez încă o dată, pentru că nu te poţi duce după eşecul unei coaliţii pe care ai stimulat-o să existe – după ce altă alternativă nu mai exista –, dacă politica economică a guvernului va fi un eşec, cu ce credibilitate poţi să te mai duci în faţa electoratului?!”, a afirmat Băsescu, la postul public de televiziune. El a precizat că politica economică a Executivului „este vitală” în 2009 şi, tocmai din acest motiv, urmăreşte cu mare atenţie toate acţiunile Guvernului. „Sper ca, după buget, guvernarea să devină tot mai coerentă”, a spus Băsescu, dând ca sigur faptul că actualul Cabinet va funcţiona patru ani.

Continuare in Gandul.

luni, 26 ianuarie 2009

Azi ar fi implinit 91 de ani daca nu era asasinat


Asasinat miseleste de o gasca de criminali, din care mai traiesc Constantin Lucescu, avocatul care si-a batut joc de meseria asta, rasplatit cu gradul de general, Dan Voinea, dovedit ca infractor si "musamalizator" de Parchetul Militar, avansat si el general la Justitie, Magureanu, sarpele cu ochelari, Stanculescu, fost general si om de afaceri, actualmente puscarias ce pozeaza in victima, Mugurel Florescu, general in rezerva, Gelu Voican -Voiculescu, zis "mitraliera" si Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

Revoltele sociale se raspandesc in Uniunea Europeana.

Mişcările sociale par a lovi Europa din toate părţile, chiar dacă la bază nu au aceeaşi rădăcină. Însă, pe fondul actualei crizei economice, tensiunile sociale au escaladat in mai multe tari europene. Şefii de stat şi de guvern din UE intenţionează să discute, în cadrul unei reuniuni de urgenţă programată pentru luna martie, problema revoltelor sociale şi a protestelor violente, informează cotidianul britanic „The Telegraph”. Odata cu revoltele sociale care afectează deja Bulgaria, Letonia, Lituania, Ungaria, Grecia şi Islanda, liderii politici ai UE au considerat că este necesară o abordare concertată pe plan comunitar. Probabil, cu aceasta ocazie, Jandarmeria Europeana isi va intra serios “in paine”.

Sindromul grecesc”, aşa cum au fost denumite mişcările violente ale tinerilor eleni, riscă să ajungă şi în alte state europene. Şomajul, creşterea preţurilor şi o putere de cumpărare tot mai mică va „paraşuta” Europa în centrul unui haos social. Efectele puternice şi perverse ale crizei sunt, în prezent, cel mai greu resimţite de Islanda, unde acţiunile de protest împotriva politicilor economice ale Executivului au fortat guvernul sa accepte organizarea de alegeri anticipate.

Continuare anti-ue

Din vanator, vanat. Sacrificarea lui Nastase

Sistemul pe care PSD-ul(sub diferite denumiri) l-a creat si promovat dupa 1989, incepe sa-si devoreze copiii. Sacrificarea lui Nastase face parte din acest proces. Intai a fost tradarea din propriul partid, cu care Nastase s-a confruntat dupa pierderea alegerilor pentru postul suprem in stat. A fost un prim semnal. Incet, incet s-a ridicat, pentru ca acum sa i se pregateasca lovitura finala. Mi-e greu sa cred ca conditia ridicarii monitorizarii Romaniei pe justitie este predarea tocmai a lui Nastase, desi se stie clar ca nu este agreat in cercurile de putere europene. La urma urmei, nici macar nu e atat de important acest aspect. Important e ca un om bogat si iubitor de arta, nu in ultimul rand inteligent, precum Adrian Nastase, s-a compromis pentru niste kitschuri chinezesti si termopane colorate si s-a coborat pana la limita de jos a lacomiei(mai jos de limita asta e faza cu Remes, caltabosii si tuica). Eforturile lui de a bloca cercetarile duc inevitabil la crearea impresiei ca Nastase e vinovat, si probabil ca este. Dosarul sau, se spune, e beton. De aceea, cred eu, este necesara judecarea lui de urgenta.

Militarizarea Italiei

Sub pretextul apararii populatiei Italiei de jafuri si violuri, Silvio Berlusconi, carismaticul si totodata controversatul prim-ministru din Cizma, arunca pe strazi alti 30.000 de militari. Bineinteles, in mintea lui senila considera ca violurile sunt comise din cauza femeilor, intrucat sunt prea frumoase. Replica unei politiciane de dreapta, nepoata ducelui Mussolini, Alessandra Mussolini: "Adevărul este că avem nevoie de atâţia militari pentru că sunt atât de mulţi bărbaţi urâţi"

duminică, 25 ianuarie 2009

Asta e viata la care am sperat acum 20 de ani?

Bucuria castigarii libertatii acum aproape 20 de ani, de care azi ne dam seama ca a fost iluzorie, ne-a indreptatit sa visam frumos la viitorul nostru si al copiilor nostri, la viitorul Romaniei. Sa visam la o lume mai buna, fara dictatura, fara abuzuri, plina de bunastare, cu locuri de munca echitabil platite, cu case si gradini frumoase, concedii cu destinatii exotice, lipsa conflictelor, o distribuire corecta a bogatiilor, bla-bla... Cat de mult din ceea ce am dorit s-a indeplinit? Imi aduc aminte cum a inceput totul, in anii de dupa '89, prin vehicularea globalizarii. Globalizare-n sus si-n jos. Ca e un proces inerent in dezvoltarea societatilor, ca vine de la sine. Ce minciuni, ce gogosi! Ne-am trezit dupa atatia ani in care a domnit jaful si haosul, aruncati intr-o dictatura cu nimic mai buna decat dictatura statului socialist cu doctrina comunista: Dictatura Uniunii Europene. O uniune in care am intrat mai mult cu forta decat benevol, dupa cativa ani de santaje si amenintari. S-a promis cetatenilor marea si sarea, si cand colo, nici pe vremea comunistilor nu au fost atat de persecutati.

Taxele au crescut intr-un mod aberant, sustinand o birocratie uriasa. Taranilor li s-a interzis sacrificarea propriilor animale, vanzarea produselor pe piata libera. Subventiile in agricultura sunt cele mai mici la nivelul Uniunii, fiind in majoritate deturnate de mafiile acoperite de ministrii agriculturii si finantelor. Comisia Europeana va hotari ce trebuie sa mancam fixand un profil nutritional. Se va instaura o noua taxa pentru incalzirea globala, o alta teapa antologica. Sau o taxa pentru centralele de apartament. Romanii nu au acces deplin la piata muncii din tarile europene pana in 2014. Firmele mici si mijlocii nu prezinta mare interes, pot si sunt chiar ajutate sa dispara, in favoarea transnationalelor. Promovarea multiculturalismului, a drepturilor minoritatilor in detrimentul majoritatii si a corectitudinii politice(o ideologie de tip fascist) sunt in plina desfasurare. Ateistii incep sa prigoneasca pe crestini, fara a se teme de nimic. Se cauta nivelarea religiilor intr-una singura, universala, sub a carei umbrela sa incapem toti. Invatamantul trebuie sa fie unul in toate tarile, trebuie reformat, dictat de Comisia Europeana, din care sa dispara eroii fiecarei natii si propria istorie. Sa dispara coduri morale. Sa ne rupem de adevaratele traditii si valori culturale. Sa dispara clasicii literaturii, ai artelor. Istoria va fi rescrisa in intregime spre beneficiul Uniunii. Cercetarile politiilor pot fi efectuate fara mandate de la judecator, perchezitiile la fel. Nu mai exista forte politienesti sau de represiune, ci doar forte de ordine. Sa spui ca iti iubesti tara ta va fi catalogat drept crima si vei fi numit dusman, legionar, fascist, revizionist, traditionalist, retrograd, nostalgic. Furnizorii de telefonie mobila fixa si internet vor fi obligati sa ofere datele noastre sub pretextul luptei impotriva terorismului care nu exista. Si astea sunt doar cateva din aspectele vietii in Uniune. Ce-i mai rau va urma!

Dupa toate acestea, sa vii si sa sustii ca tu, politicianul roman, vrei binele poporului, nu este cea mai clara dovada a ipocriziei si minciunii care te caracterizeaza? Iar sa afirmi ca parintele Iustin Parvu, prin al sau Apel pentru credinciosii romani, privitor la vremurile care vor veni si la pericolul acceptarii pecetii fiarei, nu are dreptate, nu este o minciuna si o tradare a lui Isus?

Sfantul Grigorie Teologul - vazator al tainelor dumnezeiesti

Sfantul Ierarh Grigorie Teologul este praznuit pe 25 ianuarie, iar pe 30 ianuarie, la praznicul Sfintilor Trei Ierarhi, sfantul Grigorie Teologul este comemorat de Biserica, impreuna cu sfintii Vasile cel Mare si Ioan Gura de Aur.

Despre viata sfantului Grigorie Teologul se stie ca s-a nascut la Arianzus, in Capadocia (Asia Mica, azi in Turcia-n.r), nu departe de Nazianz. Tatal sau, dupa ce s-a convertit la crestinism, a intrat mai tarziu in monahism, devenind apoi episcopul Grigorie de Nazianz, care este praznuit la 1 ianuarie, iar mama lui a devenit mai tarziu monahia Nona, praznuita si aceasta la 5 august. Sf. Grigorie primeste primele invataturi in casa parinteasca, in Arianz, apoi studiile mai inalte le face la scoala din Cezareea Capadociei, unde cunoaste pe viitorul sau prieten, Sf. Vasile cel Mare, prietenie ce va dura pana la moarte. Pe langa studiile profane, a folosit timpul si pentru a cerceta si aprofunda adevarurile Sfintei Scripturi. In anul 362, la dorinta comunitatii crestine din Nazianz, dar contrar voii sale, a fost hirotonit preot de tatal sau. Simtind ca aceasta sarcina ii era prea grea, a fugit la prietenul sau, Sfantul Vasile, aflat la manastire, dar nu peste mult timp s-a intors la tatal sau, in Nazianz, pentru a-l ajuta la pastorirea eparhiei acestuia. In anii 363–364, eparhia era tulburata de erezii, perioada cand Sfantul Grigorie l-a ajutat pe tatal sau sa restabileasca unitatea ferma in Ortodoxie. In anul 379, chemat staruitor de comunitatea ortodoxa din Constantinopol, a mers in capitala pentru intarirea dreptei credinte, iar doi ani mai tarziu, in 381, a participat la al doilea Sinod Ecumenic, tinut la Constantinopol, dupa care s-a intors la Nazianz. In anul 383 s-a retras la casa sa natala, dedicandu-se scrisului, pana la trecea sa catre Domnul. Numele de Teologul i s-a atribuit in special datorita celor "Cinci Cuvantari Teologice" tinute la Constantinopol. Ele expun si apara invatatura despre Sfanta Treime. Printre cele mai importante cuvantari se numara doua cuvantari impotriva imparatului Iulian Apostatul si cinci cuvantari teologice definind invatatura despre Sfanta Treime.

Mediafax