joi, 29 ianuarie 2009

Prima de casare are un succes neaşteptat in Germania


Guvernul german a aprobat cel mai mare program de susţinere a economiei de la înfiinţarea Republicii Federale. Pachetul cuprinde şi prima de casare pentru persoanele care înlocuiesc maşinile mai vechi cu automobile noi.

Noul impozit auto va fi calculat în funcţie de cantitatea de bioxid de carbon emisă de maşinile noi şi nu ca până în prezent în funcţie de puterea motorului. Reglementările vor intra în vigoare la 1 iulie 2009 şi favorizează maşinile mici şi mijlocii nepoluante. În schimb, pentru automobilele de mare putere, impozitele vor creşte considerabil.

Aşa numita „primă de casare” face parte din programul de susţinere a economiei aprobat de guvernul german. Ea prevede că toate persoanele care scot din uz o maşină mai veche de nouă ani, cumpărând în schimb un automobil nou, să primească drept premiu 2.500 de euro. Singura condiţie prevăzută de lege este ca noul automobil să îndeplinească cel puţin normele Euro 4.

Kunibert Schmidt, expert din partea Asociaţiei germane a industriei producătoare de automobile, a declarat: „Suntem fericiţi că – după trei ani de discuţii – guvernul a luat decizii clare privind noile impozite auto. Iar soluţia la care s-a ajuns este o soluţie care deschide calea spre o protecţie sporită a mediului şi care favorizează maşinile mici, nepoluante.”

Automobilele din Republica Federală au în medie o vechime de opt ani. Dacă vechimea maşinilor care circulă pe străzile germane va scădea chiar şi cu numai un an, atunci vor fi emise anual aproape trei milioane de bioxid de carbon mai puţin.

Sursa:DeutscheWelle

Niciun comentariu: