marți, 27 ianuarie 2009

Oficial iranian: Holocaustul este "o mare minciună"

Purtătorul de cuvânt guvernamental iranian Gholam Hossein Elham a calificat azi Holocaustul drept o "mare minciună", scornită pentru a justifica crearea statului Israel în Orientul Mijlociu, informează Irna, citată de AFP.

"Holocaustul este un concept provenit dintr-o mare minciună menită să creeze un regim fără rădăcini, în centrul lumii islamice", a afirmat oficialul iranian într-o conferinţă de presă la Teheran consacrată situaţiei în Fâşia Gaza şi în oraşul religios iranian Qom, potrivit Agerpres.

27 ianuarie este Ziua internaţională de comemorare a Holocaustului.

Nu este pentru prima dată când un responsabil al administraţiei preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, ultraconservator, pune în cauză realitatea istorică privind Holocaustul.

În decembrie 2005, preşedintele iranian a calificat Shoah drept un simplu "mit", iar Ministerul de Externe iranian a organizat în 2006 o conferinţă pe această temă, reunindu-i în special pe cei care neagă Holocaustul.

La puţin timp după venirea sa la putere, în iunie 2005, Ahmadinejad a generat un val de proteste la nivel internaţional, cerând 'ştergerea' statului evreu din istoria lumii.
Sursa:adevarul

Niciun comentariu:

Mediafax