joi, 29 ianuarie 2009

Nicolas Sarkozy este un cabotin fara religie si morala

Fosta candidata la prezidentialele din Franta, Segolene Royal il prezinta pe Sarkozy drept "un cabotin fara religie si morala". "Ceea ce ma deranjeaza la el este amoralitatea lui. Am impresia ca ilustreaza foarte bine expresia fara religie si morala", scrie fosta adversara a lui Sarkozy. "Nu ascunde aviditatea pe care o are, bulimia lui fata de bani, de senzualitate, de placere. Prezinta o forma de cinism impinsa la extrem, ca o provocare permanenta, cea a unui adolescent care ar vrea sa epateze Pamantul intreg. (...) Doar ca este sef de stat".

"Cand m-a primit la Elysee sa vorbim despre Europa", mai noteaza Royal, "mi s-a parut la fel de mediocru in comportamentul lui. Nu avea anvergura, tinuta, forta, fair-play. Era acolo, dand din maini, oferindu-mi ciocolata pentru a ma face sa vorbesc despre despartirea de Francois Hollande, pentru a mai da in niste ziaristi, pentru a-si etala ceasul si ca sa-mi spuna ca se afla acolo, dar ca ar fi putut sa fie in alta parte sa faca bani."

Desi are o "forta vitala impresionanta", Sarkozy este "un adevarat cabotin. Searbad, este cuvantul pe care l-as folosi. Un mic hoinar fericit ca se joaca cu jucariile lui noi. Cu mica lui stea de serif si cu pistolul din plastic, deghizat in cow-boy (...) a urcat pe cel mai mare cal si a castigat locul intai", spune Royal.

Toate aste sunt afirmate intr-o carte, "O femeie verticala", ce reuneste o serie de interviuri acordate jurnalistei Francoise Degois.

Sursa:hotnews

Niciun comentariu: