vineri, 3 septembrie 2010

Fragment de necredinta


Din cand in cand, mai apare cate un pigmeu care pune la indoiala existenta si prezenta lui Dumnezeu, implicit si Creatia sa. Este cazul fizicianului Stephen Hawking, cunoscut mai mult datorita infirmitatii sale decat datorita meritelor stiintifice, care s-a trezit sa afirme ca Universul nu a fost creat sub nici o formă de Dumnezeu, bazandu-se pe legea gravitatiei la nivel cosmic.

Pe cine sa creada omul de rand, pe Hawking sau Sfanta Scriptura? Scriptura a fost insuflata de Dumnezeu, prin Duhul Sfant. Biblia contine adevaruri care se confirma in stiinta. Viata ne-a dovedit ca fara Dumnezeu, nu reprezentam nimic. Spunea Sf. Augustin: "Pentru cine vrea sa creada, am o mie de motive; pentru cel ce nu vrea, n-am niciunul".

Probabil ca Hawking are frustrarile lui datorate problemelor sale medicale, care pana la un punct ar fi de inteles. Dar dintr-o data sa te superi pe Dumnezeu si sa improsti cu teorii ciudate fara pic de acoperire, apare grotesc.

Perle politice


"Premierul Boc, în opinia mea, încă nu a încasat destul. Încă mai poate să încaseze. Îl vom schimba atunci când măsurile vor produce efecte pozitive. Deocamadată, Boc trebuie să rămână să mai încaseze! " zice aceasta caricatura a Parlamentului Romaniei. Lasa-i incet, inregistreaza-i, ca spun tot!

joi, 2 septembrie 2010

Sa se schimbe primesc, da' Boc e pe viata


Remanierea guvernamentala are aerul unei mari tepe, cu care guvernul Boc 4 si Basescu ne-a obisnuit. Nu stiu pe cine vrea sa impresioneze asa-zisa remaniere, dar eu sunt convins ca totul este, exact cum a spus Nastase, machiajul unui cadavru. Guvernele Boc se caracterizeaza toate , indiferent de componenta, prin lipsa programelor de revigorare a economiei, prin cheltuirea discretionara a banului public si prin jaful la care supun nu doar tara, ci si locuitorii acesteia. Taxe si impozite, scumpiri nejustificate si in paralel urmate direct proportional de sporirea averilor demnitarilor.

Faptul ca sindicatele nu ies si nu indeamna lumea la revolta impotriva cancerului numit PD-L-Basescu-Boc mi-a intarit convingerea ca liderilor acestora le-a fost inchisa gura prin metode specifice(se stiu, nu e nevoie sa le enumar).

Nu trece zi de la Dumnezeu sa nu le "multumesc" celor care, intr-un elan muncitoresc si patriotic deosebit, au ales pentru noi umilinta, saracia, indatorarea, boala si dezradacinarea.(Ar fi mai multe da' nu le mai retin din lipsa de lecitina)

miercuri, 1 septembrie 2010

luni, 30 august 2010

Sa murim bine

Gata. Sistemul medical romanesc s-a facut bine. Asistenta criminala a fost arestata. Evident ca lasata libera ar fi dat buzna in prima maternitate si ar fi dat foc salonului de terapie intensiva. Ce mai incolo si-ncoace, chiar era un pericol pentru societate. Acum putem sta linistiti. Cum spuneam, nu se va mai intampla nimic rau prin spitale. Bine ca nu au fost acuzati si electricianul care avea in grija instalatii, medicii responsabili de pacientii din incaperea respectiva ori mai ales guvernul, care avea in grija, odata, sistemul medical romanesc. S-ar fi facut o mare nedreptate... Apoi, cum sa judeci atatia oameni in acelasi timp? Ca nici judecatori nu mai sunt si, oricum, cei ramasi in sistem ar trebui pedepsiti pentru ca vor pensii nesimtite. Ce, au 30 de ani de munca-jucausa asa cum are domnu’ presedinte?? Doamne fereste, nici macar de conditii grele de munca nu se pot plange. E mult sa judeci 1.000 de cauze pe luna? Nici vorba! Domnu’ presedinte... ah, dar am spus deja. Am dat dintr-una in alta. Unde am ramas? Am auzit ca personalul medical de la SMURD a inceput sa se... autorestructureze. Cum adica vor salarii decente pentru ca ajung la orice chestiune grava in maximum 10 minute? Ce, ei au 30 de ani de munca-jucausa asa cum are domnu’ presedinte?? Ba chiar eu zic ca ar trebui arestat si cel care a inventat acest serviciu! De ce? Pentru ca ne-a incendiat bugetul national anga­ja­nd atatia indivizi care nu au alta treaba decat sa pozeze in salvatori. Cum adica e capabil?? Scoatem anual 2.000 ca el, sa-l deportam, sa emigreze, putin ne pasa.

Uite ca m-am decis sa schimb tonul. De ce sa stau naucit atunci cand un ministru face misto de mine pe banii mei, platit din contributiile mele? Chiar nu e nimanui rusine in tara asta? Am ajuns in asemenea hal incat bagam capul in nisip sperand ca va trece molima pe deasupra? Cum sa cataloghez un demnitar care afirma ca nu simte nicio responsabilitate ca au ars 11 bebelusi? Cum sa ma adresez unui guvernant care afirma cu tupeu de cartier ca din vina ziaristilor sunt cozi la depunerea declaratiilor? Pe numele mic? Sa-l tutuiesc? „Pentru ca nu ati informat oamenii bine”, spune acel... acel... individ. Incredibil.

Faptul ca statul fura banii oamenilor care muncesc, ai pensionarilor, ai medicilor, ai profesorilor, ai militarilor l-as putea intelege intr-un final. Asta fac in general guvernele, politicienii. Insa nu voi intelege si nu voi accepta niciodata batjocura. Nu vreau sa fiu ca ei. Nu vreau sa fiu un vierme care se da drept caine.

Acum, serios, nu va e mai bine prin spitale de cand au arestat-o pe femeia aia? Eu zic ca da. Doar pentru asta am votat. Sa murim bine. Ce, ati aflat prea tarziu? Ghinion.
de Edward Pastia(financiarul.com)

Nervozitatea presedintelui

 Psihiatrul rus S.S. Korsakoff a descris intr-o serie de articole (1887-1891) tulburarea memoriei in cazul alcoolismului pe  termen lung, desemnand-o drept sindromul psihozei polinevritice. El considera ca aceste deficite de memorie tipice, in asociatie cu polineuropatia, reprezentau manifestari diferite ale aceleiasi boli.

Sindromul Korskoff este boala de care se pare ca sufera Traian Basescu. Cel putin asa se sustine in mediile medicale si mass-media. Mai multe amanunte, Corina Dragotescu pe pagina ImpactNews.

Umbra



versuri Adrian Paunescu

Mediafax