vineri, 1 octombrie 2010

Impozitari stupide

Alesii neamului isi continua prestatiile jalnice. Deunazi, un deputat de Timis a cerut impozitarea chefurilor, a nuntilor si botezurilor. Nu demult, un alt deputat, culmea, tot de Timis, cerea impozitarea vrajitoarelor.

Timisorenii au faima unor oameni deschisi la minte. Cele descrise mai sus demonstreaza clar ca unii dintre ei vor cu tot dinadinsul sa le strice aceasta reputatie.

O revolta cumsecade


In timp ce politistii romani sunt vanati pentru ca si-au cerut drepturile si pentru ca au avut "tupeul" sa scandeze impotriva lui Zeus, zis si Basescu, iata ca politistii din Ecuador le arata alor nostri ce au de facut. Si ca sa-i inchida gura presedintelui acestia nu au ezitat sa-l gazeze putin.

miercuri, 29 septembrie 2010

Parintele Arsenie Boca - 100 de ani de la nastere

“Mai tare şi mai duios de cum a chemat Iisus pe oameni, nu-i poate chema nimeni de pe lume. Necazurile vieţii, însă, iau pe oameni mai aspru dintr-o altă parte, silindu-i să-L caute pe Dumnezeu. Necazurile nu sunt fapta lui Dumnezeu, ci urmarea greşelilor noastre, urmare pe care îngăduie Dumnezeu s-o gustăm spre înţelepţirea noastră. Am mai putea adăuga că, greşind omul cu toată voia sa, intră sub altă stăpânire unde i se fură şi-şi pierde multe însuşiri sufleteşti – şi de cele mai multe ori libertatea conştiinţei – bunuri fără de care se simte în multe chinuri. Preţuieşti un lucru când nu-l mai ai.

Sunt două feluri de necazuri. Necazurile pentru păcate şi necazurile pentru Evanghelie. Aci vorbim numai despre necazurile vieţii de pe urma păcatelor, şi care, prin usturimea lor, au darul să fie crezute de cel ce trece prin ele. Iar omului care vrea să iasă din ele nu-i rămâne altă cale decât să-şi îndrepte purtările după voia lui Dumnzeu. Deci ‘‘când îţi va veni vreo încercare pe neaşteptate, nu învinovăţi pe cel prin care ţi-a venit, ci întreabă-te pentru ce a venit şi vei afla răspuns. Deoarece fie prin acela, fie prin altul trebuie să bei amărăciunea judecăţii lui Dumnezeu’’(citează parintele din Sfântul Maxim Mărturisitorul).

Din pricina suferinţei iată un schimb de cuvinte între Dumnezeu şi om:
Omul se roagă de Dumnezeu să-l scape de necazuri şi Dumnezeu se roagă de om să-şi schimbe purtările. Socotiţi acum care de cine să asculte mai întâi? Chemarea aceasta mai aspră o face droaia de necazuri şi nenorociri, strâmtorări şi năpaste, vrajbe între oameni, bătaie între părinţi şi copii, războaie şi vărsare de sânge, pagube, beteşuguri, seceta şi foametea, şi tot felul de pustiiri, ce nu s-au pomenit: toate, urmări şi plată îndesată pentru purtare şi pentru lipsa de minte, că oamenii nu vor să înţeleagă la ce îmblăteală de necazuri îi duce iubirea de păcate.

Iar precum necazurile vieţii sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu către oamenii mai grei sau mai vicleni la minte, ne stă mărturie Scriptura. Sunt mii de ani de când s-au scris acestea, dar rămân mereu dovada că noi silim pe Dumnezeu să ne bată.”

Parintele Arsenie Boca - Cararea Imparatiei

marți, 28 septembrie 2010

Onoarea pierduta a lui Vasile Blaga

Peste tot in mass-media mi se arunca informatia ca Blaga si-a dat demisia "de onoare". Care onoare? Cand Basescu te cheama si-ti spune in fata: "Mars afara"? Da, era onoare daca Blaga ii dadea sictir, daca Blaga avea curajul sa-l infrunte. Dar cand pleci cu coada intre picioare, unde ti-e demnitatea si onoarea?. Acum  este trecut pe o linie moarta si in cadrul partidului. Probabil ca e si ultima demnitate in stat pe care a ocupat-o din partea pedeleului.

Blaga a pierdut razboiul pentru ca s-a predat inainte de a scoate sabia. Vorba unui comentator TV, s-a  scapat pe el.  Nu stiu daca Blaga a avut vreodata onoare. Si daca a avut vreo urma, acum a pierdut-o. Onoare! Cuvantul asta e mult prea mare si chiar nu merita pangarit de actuala clasa politica.

duminică, 26 septembrie 2010

Plaga

Proorocirea lui Arsenie Boca despre cei ce vor urma regimului comunist s-a adeverit odata cu venirea la putere a regimului Basescu-Boc. "Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul!". Zilele astea Romania traieste o teroare de neimaginat acum 20 de ani. Sute de mii de cetateni si-au pierdut locurile de munca, milioane de oameni sunt pasibili de a fi azvarliti in strada din cauza datoriilor la bancile straine venite la muls si alimentate cu bani luati de regimul actual de la FMI. Alte sute de mii iau calea strainatatii incurajati in pribegia lor de un presedinte care nu are nimic in comun cu patriotismul, dragostea de tara, dragostea de popor.

Invrajbirea dintre diferite categorii de cetateni a fost practicata de Basescu de cand acesta a mijit in politica. Dezbinarea, tupeul jegos  si minciuna au fost armele lui forte, cu ajutorul carora a indepartat oameni, a destabilizat guverne si a facut avere, scapand nepedepsit.

Politistii au avut acum catava zile "tupeul" sa-si ceara dreptul la un trai demn. Faptul ca l-au facut "javra" pe Basescu nu e tocmai ok, dar putem vedea astfel ca oamenii acestia, ca dealtfel si restul poporului, sunt la capatul puterilor. Dar orgoliul propriu al celui de la Cotroceni a fost ranit grav. Declaratia lui Basescu din jurul orelor 16,30 cred ca a aratat tuturor ca presedintele nostru si-a pierdut busola. A intrat in degringolada. Se teme. Caracterul sau razbunator a iesit din nou la iveala, asmutind guvernul impotriva politistilor care au demonstrat. Cred ca este momentul ca acesti politisti sa primeasca sprijinul total si neconditionat al populatiei. Nu acesti politisti trebuiesc dati afara si condamnati, ci chiar plaga actuala a societatii romanesti pe nume Basescu Traian.

Pescuirea minunata

"În Evanghelia de azi, vedem că Apostolul Petru, după ce arată că toată noaptea s-a ostenit cu pescuitul şi nu a prins nimic, voind să facă ascultare învăţătorului Său, adică Mîntuitorului, Îi zice: Învăţătorule, toată noaptea ne-am ostenit şi nimic nu am prins, dar după cuvîntul Tău (adică, crezînd cuvîntul Tău, voi face ascultare) voi arunca mreaja în mare. Şi aceasta făcînd, a prins mulţime de peşti, că li se rupeau mrejele, şi a făcut semn tovarăşilor lor din cealaltă corabie să vină să le ajute. Şi au venit şi au umplut amîndouă corăbiile, încît erau gata să se afunde (Luca 5, 6-7).

Vedeţi roadele sfintei ascultări a Apostolului Petru? Cu toate că toată noaptea se ostenise în zadar, însă, ascultînd de cuvîntul Domnului, a aruncat mreaja în mare şi mult s-a înspăimîntat de marea mulţime de peşti ce a prins, încît, căzînd în genunchi la Iisus, a zis: Ieşi de la mine, Doamne, că sînt om păcătos! (Luca 5, 8). Aşadar, roadele ascultării Apostolului Petru au început a se arăta cu minunea pescuirii de peşti şi au crescut foarte şi s-au înmulţit spre slava lui Dumnezeu prin vînarea atîtor suflete către Împărăţia lui Dumnezeu. Atît el, cît şi ceilalţi Sfinţi Apostoli, au devenit, prin ascultare faţă de Mîntuitorul nostru Iisus Hristos, cei mai vestiţi pescari de oameni. Dar fiindcă ne este cuvîntul despre ascultarea de Dumnezeu şi despre roadele ce se nasc din ea, este bine să ştim că cel ce ascultă de Dumnezeu şi cel ce ascultă pentru Dumnezeu pe cel ce îl povăţuieşte pe calea mîntuirii, au aceeaşi plată, deoarece Însuşi Mîntuitorul a arătat acest lucru, zicînd: Cel ce vă ascultă pe voi, pe Mine mă ascultă şi cel ce se leapădă de voi, de Mine se leapădă (Luca 10, 16)."

Pr. Ilie Cleopa

Mediafax