sâmbătă, 25 octombrie 2008

Eminenţa cenuşie a economiei SUA îşi face mea culpa


Alan Greenspan mărturiseşte în faţa Congresului american că teoriile aplicate de el în cei aproape 20 de ani petrecuţi la conducerea Federal Reserve au fost eronate.

“Aceia dintre noi care s-au bazat pe interesul instituţiilor de credit de protejare a capitalului acţionarilor, inclusiv eu, sunt în stare de şoc şi perplexitate”, a declarat Alan Greenspan, fost şef al Federal Reserve din 1986 până în 2007, în timpul audierii sale în faţa Congresului SUA. “Sunt în stare de şoc pentru că, timp de 40 de ani, nu am văzut decât probe care să-mi suţină teoria”, a adăugat Greenspan, recunoscut ca unul dintre experţii care au stat la baza celui mai mare boom economic de după 1945.

“Criza s-a dovedit a fi mult mai extinsă decât mi-am putut imagina”, a precizat Greenspan, care comparat momentul actual cu un “tsunami care nu se poate produce decât o singură dată într-un secol.” Fostul şef al Fed a estimat că SUA se află “la multe luni distanţă” de stabilizarea pieţei locuinţelor, o condiţie esenţială pentru refacerea economică a ţării.

Atât timp cât a fost în funcţie, el a susţinut că ideologia sa se bazează pe pieţele libere şi concurenţiale ca modalitate de a organiza economia.


Sursa: Cotidianul

NN. Greenspan a mai socat prin declaratiile sale, cum ca adevaratul motiv al razboiului din Irak a fost petrolul, iar in ce priveste redresarea economica, acesta spune ca e foarte departe. Intr-o tara normala, acest individ ar fi fost "scutit" de suferinte.

Armata Romana. De ziua ei!


Doua sentimenta contradictorii ma incearca atunci cand imi amintesc de armata. Nostalgia dupa anii frumosi ai tineretii, cand luam viata in deradere si intr-un permanent prilej de bucurie, si ma cuprinde sila cand ma gandesc la metodele anacronice de tip sovietic pe care le foloseau ofiterii nostri, munca pe ogoarele patriei in loc de instructie si lunga perioada de timp pe care o petreceai (1 an si 4 luni), precum si spagile pe care trebuia sa le dai pentru invoiri sau permisii (Kent, cafea, whisky si alte lucruri socotite lux pe atunci). Nu cred ca am facut, strict vorbind, mai mult de o sapatamana cap la cap daca pui, armata propriu-zisa. Acum imi dau seama cati indivizi iau pensii uriase din partea statului roman doar pentru faptul ca au frecat menta la greu prin unitatile patriei, au beneficiat de tot ce oferea regimul mai bun si "se faceau" ca culeg roadele patriei.

Acum cica armata are:
  1. Forte terestre - formate din cateva batalioane mai dotate, si alea cu Aro, Tab-uri vechi si tancuri T34, mandria lui Stalin.
  2. Forte aeriene- formate din aparate de arat glia Romaniei, Mig 21 Lancer, pentru a caror prabusiri am investit bani grei, dati pe mana unor sarlatani din Israel.
  3. Forte navale- cateva fregate de mana a 3-a vandute de englezi ca sa nu faca gunoi prin marea Nordului si platite de romani la pret de Titanic.
Dar incepem sa platim pentru modernizarea ei, de fapt o armata nu in slujba poporului, ci in slujba celor ce ne subjuga, care ne-au calarit economia, care ne-au inchis fabricile si usile de la magaziile cu resurse, care gandesc pentru noi, care ne interzic acus' si credinta in Dumnezeu. De fapt, ne platim "bodyguarzi" sa ne pazeasca de erezia de a mai gandi si a te exprima liber.

vineri, 24 octombrie 2008

Model american in cultura? Fugi tare !!!

Un prieten a emigrat in Statele Unite, prin intermediul mult-trambitatei loterii a vizelor. Ajuns acolo, cu sotia si doi copii, s-a adaptat relativ repede, mai ales ca avea o meserie cautata si bine platita. A reusit sa-si cumpere chiar o casa a lui, sotia si-a gasit si ea un serviciu bun si totul mergea ca pe roate. Discutam destul de des pe mess si mi-a povestit, suparat, ca niste colegi de-ai lui de munca, care habar nu aveau sa aseze Romania pe harta, il tot tracasau cu intrebari de genul: "Aveti acolo masini?", "Aveti acolo curent electric?". Sigur, cand mi-a spus asta, in mintea mea s-a produs un click, am fugit si am facut fotografia asta, i-am expediat-o si le-a inchis gura. Atunci am bagat la cap definitiv, desi se mai dovedise in mod repetat, ignoranta celor care traiesc acolo si lipsa lor de interes privind educatia. De fapt, tara lor ii vrea prosti, doar gandesc altii pentru ei, nu? Cultura lor generala incepe la Washington, ca deh, acolo e prezidentul si White House, si se opreste undeva pe la Hollywood, aceasta moderna Sodoma si Gomora a Americii. Si orice depaseste domenii ca KFC, McDonalds, La Salsa, Mr. Pretzels, Donuts devine brusc o nebuloasa.

joi, 23 octombrie 2008

In Marea Britanie autobuzele vor face propaganda ateista

În timp ce numărul musulmanilor devine tot mai mare în Marea Britanie, britanicii se lansează în campanii ateiste. Autobuzele din Londra vor propaga mesaje atee. O astfel de iniţiativă aparţine Asociaţiei Britanice a Umaniştilor unul dintre finanţatorii campaniei fiind profesorul Richard Dawkins, autorul cărţii “The God Delusion / Himera credinţei în Dumnezeu”, comunică agenţia mediafax.

Mesajele anti-religioase vor fi expuse pe 30 de autobuze londoneze timp de patru săptămâni, urmând ca perioada să fie prelungită în funcţie de fondurile strânse.

“Campania de slogane alternative care va rula pe autobuzele londoneze va face oamenii să gândească - iar gândirea este motiv de ostracizare în religie”, consideră Richard Dawkins.

Richard Dawkins este un etolog britanic, teoretician evoluţionist şi scriitor ştiinţific, aflat in fruntea Catedrei pentru Popularizarea Ştiinţei Charles Simonyi din cadrul Universităţii Oxford.
El s-a afirmat în anul 1976, odată cu publicarea primei sale cărţi, Gena egoistă (The Selfish Gene), care promova o concepţie despre evoluţie centrată pe genă, şi a introdus în vocabular termenul de memă, contribuid astfel la intemeierea domeniului memeticii.

Sursa: Novopress Chisinau


Ar fi interesanta o campanie similara in Romania, dar pentru promovarea cuvantului Domnului si pentru chemarea la credinta adevarata.

Feriti copiii de exemple nesanatoase:


-Mihaela Radulescu stie ca Banica jr s-a dat la Bahmutanca
-Mihaela Radulescu si-a inceput viata sexuala cu un barbat complexat
-Mihaela Radulescu avort in luna a 4-a.
-Mihaela Radulescu, aruncata in penibil de colegii de trust
-Mihaela Radulescu a trecut la religia mozaica
-Mihaela Radulescu si Elan Schwartzenberg s-au hotarat sa divorteze.
-Mihaela Radulescu s-a tatuat!
-
Mihaela Rădu­les­cu a pri­mit o no­uă lovitu­ră din partea ri­va­lei ei, An­dre­ea Marin.
-Mihaela Rădulescu, cu prezervativul la picior!
-Mihaela Rădulescu: "Am o relaţie cu Dani Otil!"
-
Mihaela Radulescu, parasita pentru o prezentatoare OTV?
-
Mihaela Radulescu a primit custodia copilului
-
Mihaela Rădulescu: "Dan Iosif mi-a dat o şansă"
etc.....

Mihaela centreaza, Mihaela da cu capul, Mihaela sparge capul?

miercuri, 22 octombrie 2008

Cu pasi marunti spre eradicarea libertatii

Ultimele zile au adus in atentia publicului interesant o serie de evenimente care nu fac decat sa ateste "teoria conspiratiei".Pe zi ce trece ne indreptam ireversibil spre o sclavie moderna de noi acceptata.

I .Franta propune un guvern economic mondial.

Propunerea presedintelui francez Nicolas Sarkozy privind convocarea unui summit international, pana la sfarsitul acestui an, pentru reformarea sistemului financiar global, a fost primita favorabil de membrii G8, care s-au pronuntat pentru organizarea unei reuniuni pe aceasta tema, la care sa participe si alti actori-cheie, "intr-un viitor apropiat".


Presedintele Nicolas Sarkozy a cerut partenerilor sai din UE, in cadrul Consiliului European de toamna, sa sustina pozitia Frantei privind convocarea unui summit international pentru reformarea sistemului financiar global: "Propun ca, la finalul acestui Consiliu, sa venim cu un mesaj unitar. In acest spirit am propus un summit international pana la sfarsitul acestui an, de preferinta la New York, acolo unde a inceput totul. Doresc ca, asupra acestui subiect, noi, europenii, sa fim deplin uniti".


II.Anglia tara libertatilor reduse

(!)O noua baza de date care va stoca orice convorbire,email sau site vizitat va fi infiintata in Anglia in ciuda valului imens de nemultumiri ( stirea aici )

(!!) Pasaportul va fi necesar la cumpararea unui telefon mobil.Fiecare cetatean care va dori sa cumpere un telefon mobil trebuie sa se inregistreze intr-o baza de date nationala.Cumpararea aparatului va fi conditionata de prezentarea actului de identitate.(stirea aici)

(!!!) Servicii de securitate doresc accesul la informatii personale ale persoanlor de pe siteuri ca facebook .Persoane din domeniu au sustinut aceasta campanie motivand ca "teroristii" sau alti criminali folosesc siteuri gratuite pentru a discuta sau racola victime.(stirea aici)


La noi in tara Marko Bela continua sa aiba un tupeu nesimtit si cu ajutorul lui Tariceanu pregateste o surpriza neplacuta Romanilor in perioada 30 noiembrie-1 Decembrie.
In Romania pretul benzinei a ramas neschimbat cu toate ca pretul barilului de petrol s-a injumatatit din perioada de dinaintea intalnirii Bilderberg(vezi aici detalii despre planurile bilderberg si cum s-a discutat despre scaderea pretului petrolului)


Sursa: "Miscarea de rezistenta".

marți, 21 octombrie 2008

Presedintele unui fond de investitii din SUA: Va multumesc ca m-ati imbogatit, idiotilor. God Bless America!

Presedintele unui important fond de investitii din Statele Unite, care a parasit industria dupa ce a inregistrat castiguri fabuloase, a trimis o scrisoare in care ii numeste idioti privilegiati pe competitorii sai si le multumeste stupizilor de traderi care l-au imbogatit.
Potrivit The Guardian, firma Lahde Capital Management din Los Angeles, condusa de Andrew Lahde, a obtinut in 2007 un randament de 1.000% dupa ce a mizat pe faptul ca piata subprime va pica. Firma lui Lahde a devenit unul dintre cele mai performante fonduri de investitii din istorie.

Intr-o scrisoare trimisa la sfarsitul saptamanii trecute, Lahde le-a marturisit clientilor ca a urat industria si ca nu l-au interesat decat bani. Dupa ce sustine ca nu se va ocupa de banii altora deoarece are suficienti pentru el, Lahde a declarat ca intentioneaza sa aiba grija de sanatatea sa, afectata din cauza stress-ului.

Lahde, care are 37 de ani, marturiseste ca nu va duce dorul lumii financiare.

Presedintele fondului de hedging sustine ca a profitat de “idiotii carora parintii le-au platit scolile, Yale si MBA-ul la Harvard” si afirma ca acestia, “care nu meritau deseori educatia pe care au primit-o (sau se presupune ca au primit-o), au ajuns in fruntea unor companii precum AIG, Bear Stearns si Lehman Brothers si a tuturor nivelurilor administratiei noastre”.

Aceasta atitudine aristocratica nu a facut altceva decat sa-mi usureze munca de a gasi oameni suficient de stupizi pentru a prelua cealalata parte a tranzactiilor mele. Dumnezeu binecuvanteaza America!, afirma Lahde in scrisoarea sa.

El sugereaza, de asemenea, ca George Soros “sa inceapa si sa sponsorizeze un forum al mintilor luminate care sa lucreze impreuna pentru formarea unui nou sistem de guvernamant care sa reprezinte, cu adevarat, interesele omului obisnuit”.

In scrisoarea sa, care se incheie cu un apel pentru legalizarea marijuanei, Lahde marturiseste ca este “fericit” cu castigurile sale si ca nu-i invidiaza pe cei care au facut si mai multi bani decat el.

El critica si viata “oribila” pe care a dus-o si care presupunea intalniri de afaceri non-stop, intrerupte doar de o vacanta de doua saptamani in care finantistii “erau lipiti de aparatele lor Blackberries”.

Care este sfatul lui final pentru acestia? “Aruncati aparatele Blackberry si bucurati-va de viata!”.

Fondul infiintat de Lahde a obtinut anul trecut un randament de 1.000% dupa ce a pariat ca piata subprime va sucomba. Lahde Capital Management din Los Angeles a avut castiguri de 80 de milioane de dolari.


Sursa: bataiosu.ro

luni, 20 octombrie 2008

Liderii lumii vor sa regandeasca noul sistem financiar mondial

La invitatia lui George Bush, liderii lumii se vor intalni la sfarsitul anului in Statele Unite pentru a discuta reforma sistemului financiar mondial. Si ce declara acest papagal mondial:"Impreuna vom moderniza si intari sistemele noastre financiare si ne vom asigura ca crize ca asta nu se vor repeta".
Iar celalalt papitoi, Sarkozy zice: "Nu se poate. Acest tip de capitalism e o tradare a capitalismului in care credem. Nu putem continua pe linia asta, deoarece aceleasi probleme vor atrage aceleasi dezastre". Dar acesti doi indivizi omit sa spuna ca politicile lor, in special a Americii, au fost de asa natura ghidate, incat sa provoace aceasta criza. De ce? Pentru ca intr-un timp cat mai scurt, sa proclame un nou guvern mondial. S-au intetit vocile care cer asta. Ale cui sunt vocile? Ale slugoilor marii finante internationale, a "elitelor", ale grupului Biderberg, etc. Doar nu cere asta Uniunea Nationala a Sindicatelor, sau vreun patron de butic sau de covrigarie de Bucuresti. Nici badea care de-abia mai reuseste sa tina o vaca pe langa casa din cauza politicilor murdare ale UE.

Mediafax