sâmbătă, 25 octombrie 2008

Armata Romana. De ziua ei!


Doua sentimenta contradictorii ma incearca atunci cand imi amintesc de armata. Nostalgia dupa anii frumosi ai tineretii, cand luam viata in deradere si intr-un permanent prilej de bucurie, si ma cuprinde sila cand ma gandesc la metodele anacronice de tip sovietic pe care le foloseau ofiterii nostri, munca pe ogoarele patriei in loc de instructie si lunga perioada de timp pe care o petreceai (1 an si 4 luni), precum si spagile pe care trebuia sa le dai pentru invoiri sau permisii (Kent, cafea, whisky si alte lucruri socotite lux pe atunci). Nu cred ca am facut, strict vorbind, mai mult de o sapatamana cap la cap daca pui, armata propriu-zisa. Acum imi dau seama cati indivizi iau pensii uriase din partea statului roman doar pentru faptul ca au frecat menta la greu prin unitatile patriei, au beneficiat de tot ce oferea regimul mai bun si "se faceau" ca culeg roadele patriei.

Acum cica armata are:
  1. Forte terestre - formate din cateva batalioane mai dotate, si alea cu Aro, Tab-uri vechi si tancuri T34, mandria lui Stalin.
  2. Forte aeriene- formate din aparate de arat glia Romaniei, Mig 21 Lancer, pentru a caror prabusiri am investit bani grei, dati pe mana unor sarlatani din Israel.
  3. Forte navale- cateva fregate de mana a 3-a vandute de englezi ca sa nu faca gunoi prin marea Nordului si platite de romani la pret de Titanic.
Dar incepem sa platim pentru modernizarea ei, de fapt o armata nu in slujba poporului, ci in slujba celor ce ne subjuga, care ne-au calarit economia, care ne-au inchis fabricile si usile de la magaziile cu resurse, care gandesc pentru noi, care ne interzic acus' si credinta in Dumnezeu. De fapt, ne platim "bodyguarzi" sa ne pazeasca de erezia de a mai gandi si a te exprima liber.

Niciun comentariu:

Mediafax