sâmbătă, 30 octombrie 2010

Guvernul României: FMI. Premierul Țării: Jeffrey Franks

Trebuie să recunosc faptul că atunci când l-am acuzat pe premierul Emil Boc că nu guvernează el țara am greșit. De fapt, și cei care îl acuză pe Emil Boc că este “trompeta” sau marioneta lui Traian Băsescu și că președintele României este premierul greșesc și ei profund. De un an de zile de când avem un Acord cu cea mai importantă instituție financiară mondială adevăratul Guvern al României este FMI și premierul nostru a devenit “trimisul special”, Jeffrey Franks. Acesta se poartă în țara noastră, paradoxal membră UE, ca în Paraguay, de unde a venit de la fosta sa slujbă, din țara unei dictaturi sud-americane. Nu poporul care votează partidele, nu parlamentarii, nu guvernul marionetă, nici chiar președintele Băsescu guvernează acum țara, ci funcționarul cu mutră de tocilar al FMI, Jeffrey Franks. Vă spun că din lunga istorie pe unde a asistat Fondul țările a lăsat în urmă datorii uriașe, economii falimentare, sărăcie, deznădejde și foamete. Țările care au rupt-o definitiv cu FMI, ca Brazilia sau Argentina au cunoscut un boom economic fără precedent.

În chestiunea Ordonanței nr. 50, FMI dovedește că este apărătorul intereselor băncilor spoliatoare, nu al capitalului autohton și al românilor sărăciți de criză.România va primi urmatoarea transă a împrumutului de la FMI doar dacă modifică Ordonanta 50 privind creditele populatiei astfel incat sa evite o criza a sistemului bancar. Conditiile puse de FMI nu au facut, însă, decat să unească Puterea și Opoziția în Parlament. Cum nici Guvernul Boc și nici Consiliul Concurentei nu se pronunta în legatură cu cererea Fondului, raspunderea este aruncată integral pe umerii parlamentarilor. Parlamentarii sunt de fapt uniți și susțin ca nu vor vota modificarile cerute de FMI pe Ordonanța creditelor. Mai mult, atat Puterea, cât și Opozitia îl acuză la unison pe Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului în România, că face lobby numai pentru banci.

Nu mai am nici o îndoială că FMI și Jeffrey Franks nu au nici un interes să scoată țara din criză, ci să apere interesele băncilor și firmelor străine din România, percepută acum ca o neocolonie financiară. Azi, Guvernul Emil Boc este văzut în ochii FMI – adevăratul Guvern al României – ca o interfață aborigenă, iar Traian Băsescu ca un executant al imixtiunilor financiare ale bancherilor și marilor puteri, care coordonează mersul politic și economic mondial. Proiectele și hotărârile de guvern se iau, nu la Palatul Victoria ci în ședințele bordului FMI și ale Trilateralei? Boc și Băsescu nu sunt acum decât mandatari ai FMI și ai Băncii Mondiale. Ruperea Acordului cu FMI ar fi primul pas ca România să-și recapete suveranitatea și să identifice calea spre prosperitate așa cum au făcut-o Brazilia și Argentina acum câțiva ani.

Ionuț Țene(napocanews)

PS. Vasilescu, tristul consilier BNR, la emisiunea Saptamana Financiara, Antena 3, azi la ora 20,  intrebat fiind de ce am luat bani de la FMI, a dat din colt in colt, cica aveam nevoie de un capital de "incredere" si ca avem nevoie de un certificat de buna purtare de la FMI pentru a fi vazuti "bine". De toata jena. Complotul este cat se poate de evident. Totul s-a facut impotriva Romaniei!

vineri, 29 octombrie 2010

Un an de cand ne-a parasit Parintele Teofil Paraian


Pr Teofil Paraian - Poezie


Parintele Teofil Paraian a fost un om al bucuriei, duhovnic odihnitor de oameni, cu zambetul neincetat pe chip. Nevazator cu ochii trupesti, se comporta la Sfanta Liturghie fara ajutor, asemeni unui om care nu este lipsit de vedere. Atunci cand a fost intrebat "daca nadajduieste, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa vada ceva in lumea cealalta", a raspuns: "Daca Dumnezeu va zice catre mine: "Sa stii ca eu si-n vesnicie pe tine tot asa te las!", n-as putea zice altceva, decat: "Slava Tie, Doamne, slava Tie!". Ar fi posibil sa rosteasca aceste cuvinte? Da, de vom tinem seama ca ori de cate ori s-a vorbit despre orbirea sa trupeasca, a spus: "si voi zice pana la sfarsitul vietii mele si-n vesnicie, ca asa a binevoit Dumnezeu".(crestinortodox.ro)

Doina si Ion Aldea Teodorovici † 29 octombrie 1992 . In memoriam


Doina si Ion Aldea Teodorovici - Eminescu

Nu stiu daca au murit asasinati, dupa cum afirma unii. Cert este ca au "ars" pentru Romania si pentru tot ce e romanesc!

joi, 28 octombrie 2010

Teama de China


Un clip al organizatiei "Cetatenii impotriva risipei guvernamentale", care se autocaracterizeaza drept cainele de paza nr.1 al platitorului de taxe american. Daca nu se intampla un alt deznodamant generat de vreun conflict armat sau vreo calamitate mondiala intre timp, probabil ca asta va fi sfarsitul Americii.

miercuri, 27 octombrie 2010

Tristete. Din nou

Nu pot sa-mi reprim tristetea pe care mi-a provocat-o caderea motiunii impotriva guvernului incompetent si antiromanesc Basescu-Boc. Am sperat si am luat-o pe cocoasa din nou. Fortele malefice care conduc tara au invins. N-am sa spun ca altii ca "mi-e greata ca sunt roman"  sau ca "voi emigra". Dar ma voi ruga in continuare si va rog sa o faceti si voi ca Dumnezeu sa ne scape de napasta asta.

Octavian Paler spunea ca fiecare om are dreptul la dezamagire, dar parca deja e cam mult.

marți, 26 octombrie 2010

Exportul "democratiei". O afacere americana

Bunicii nostrii au asteptat in zadar venirea americanilor dupa incheierea razboiului al II-lea mondial. Membrii partidelor istorice au fost amagiti si pacaliti cand in fapt, occidentalii au predat Romania si estul Europei rusilor.

Asa-zisa democratie americana a inceput o ofensiva fara precedent dupa incheierea razboiului rece, incepand cu operatiuni motivate pueril, in Panama, Somalia, Irak, fosta Yugoslavie culminand cu creearea statului-marioneta Kosovo, Afganistan, prostirea Georgiei si aruncarea ei intr-un conflict cu Rusia, invadarea Haiti pretextand ajutoare umanitare iar acum, destabilizarea Pakistanului.

A reusit undeva "democratia" americana? Nici macar in America. Au primat doar interesele economice favorabile numai si numai Statelor Unite, creearea unor capete de pod si prabusirea economiilor statelor cu scopul de a le exploata resursele. Oare mai exista oameni sa creada perpetua minciuna americana?

Am scris toate astea din cauza ambasadorului american Mark Gitenstein. S-a trezit sa ne spuna ca Fordul de la Craiova nu poate produce din cauza infrastructurii. Dar cand au luat fabrica de la Craiova, pe bani de nimic pe ce s-au bazat? Au primit conditii avantajoase, au primit facilitati fiscale, ba cred ca au dat statul in judecata sa mai primeasca ceva. Acum vor infrastructura. Cel mai probabil ca Bechtel nu mai are lucrari. Gitenstein mai spune ca nu functioneaza sistemul sanitar. Adevarat, dar el a functionat pana nu a venit "democratia". Acum vor veni americanii cu vaccinurile lor aducatoare de moarte. O alta afirmatie a acestuia face apologia avioanelor stravechi si uzate F-16, pentru care momentan Romania nu are bani(din fericire). Declaratiile acestuia nu sunt gratuite, toate vadesc interese si substraturi mai mult sau mai putin vizibile.

De la asediul Troiei a ramas proverbul "Fereste-te de greci cand aduc daruri". Adaptat la asediul "democratiei" americane ar suna: "Fugiti de americani ca va iau totul!".

duminică, 24 octombrie 2010

O greva ciudata

Pornind de la acest articol, am fost curios sa citesc si sa ma documentez despre diferite aspecte legate de greva foamei, o manifestare extrema de protest la care apeleaza tot felul de categorii sociale, de la puscariasi pana la luptatori pentru libertate, de la azilanti si pana la lideri sindicali, etc.

Ideea principala a acestei forme de protest este de a atrage atentia asupra doleantelor lor. Am realizat ca foarte putini din cei care intra in greva foamei doresc efectiv sa mearga pana la capat riscandu-si viata pentru idealurile lor, cum au facut-o membrii IRA, eroi martiri ai poporului irlandez pomeniti in articolul de mai sus de Dumitru Iuga, un protestatar credibil si respectabil. Multi nu intentioneaza nici o clipa sa-si puna viata in pericol, ei bazandu-se pe opinia publica si pe doctori, ba chiar pe sprijin politic(vezi cazul Teodor Maries si presiunile pe care acesta le-a exercitat mai mult sau mai putin la comanda politica).

Cazul profesoarei din Caracal aflata in a 62-a zi de greva e destul de ciudat. Aseara la Antena 3, doamna profesoara Cristina Anghel a acordat un interviu, cum dealtfel o face in fiecare zi, in care s-a declarat extrem de fericita sustinand ca se simte foarte bine. Discursul vioi si cursiv, vocea vesela  a profesoarei, dar si istoricul acestui tip de protest  ma face sa ma intreb daca aceasta greva este reala, in sensul respectarii intocmai a conditiilor pe care acest protest le presupune.

Thileepan, militant al Tigrilor Tamili din Sri Lanka a murit dupa 51 de zile de greva, in timp ce membrii IRA au murit la cca. 60 de zile. Sa nu se inteleaga ca ma intreb cumva de ce nu moare Cristina Anghel! Dar niste lamuriri suplimentare din partea ei sau a doctorilor care o supravegheaza poate ne-ar face sa intelegem mai bine situatia si probabil credibilitatea acestei greve ar ramane nestirbita.

Predica a Pr. Teofil Paraian - Vindecarea demonizatului din Ghergheseni


Pr. Teofil Paraian - Vindecarea demonizatului din Ghergheseni

Mediafax