sâmbătă, 22 noiembrie 2008

45 de ani de la asasinarea lui Kennedy

Americanii comemorează astăzi 45 de ani de la asasinarea preşedintelui John F. Kennedy.

JFK, simbol al speranţei şi al schimbării în istoria politică americană, a fost împuşcat pe 22 noiembrie 1963, la Dallas, în Texas, la numai trei ani după ce fusese ales la Casa Albă.

Odată cu această comemorare, americanii îşi fac griji pentru Barack Obama, preşedinte tânăr şi prima persoană de culoare aleasă la Casa Albă.

"Toată lumea este îngrijorată pentru viaţa unui preşedinte, în special atunci când este atât de stimulant ca Barack Obama", consideră James Thurber, profesor de istorie la American University.


http://www.libertatea.ro


Titluri pompoase: Hillary Clinton a acceptat propunerea lui Obama de a deveni secretar de stat



Ni se arata in titlu, de catre agentiile de stiri mondiale, ca Hillary Clinton, babaciunea care a impartit penisul lui Bill Clinton cu Monica Lewinski, a acceptat propunerea de a fi secretar de stat. Mai ca ne vine sa credem ca a fost rugata in genunchi, si gandindu-se ea doar la binele poporului american, aflat in criza si suferinte financiare, si-a calcat pe inima si a acceptat. Uraaa! Statele Unite sunt in sarbatoare, lumea e in extaz.

  • -Sotia criminalului care a bombardat Yugoslavia, fara declaratie de razboi si care a inventat masacre nevazute ale sarbilor, e acolo, poate continua malefica opera impotriva omenirii.
  • -Programul public al senatoarei din 28 februarie 1997, ziua in care Bill Clinton a intretinut relatii sexuale cu Monica Lewinsky, arata ca Prima Doamna si-a petrecut ziua si noaptea la Casa Alba.
  • -Fratii lui Hillary Clinton au fost implicati in incercarea de a obtine gratierea unor asociati, mai multe zile sunt marcate numai de "intalniri private" la Casa Alba. Intre 1 si 22 decembrie, Clinton a avut circa 25 de "intalniri private", inainte de ziua in care au fost anuntate primele gratieri de catre sotul ei. Clinton l-a gratiat pe Rich in ultimele ore ale administratiei sale, in ianuarie 2001.
  • -Hillary Clinton sustine avortul. Ea a declarat ca o vizita in Romania si una in China i-au conturat pozitia in acest domeniu. Deci sustine crima, ca si sotul ei.
  • -Campania lui Hillary la nominalizarile partidului s-a transformat adesea intr-un atac lipsit de fair-play. Murdaria membrilor familiei Clinton nu se dezminte.

Obama i-a oferit postul acesta nevoit de cei care l-au bagat la inaintare si de care trebuie sa asculte fara sa cracneasca inca 4 ani de-acum incolo. Dar numele lui va ramane scris in istoria Statelor Unite si a lumii. A lui Itzic si Strul nu.

60 de mii de noi manageri

La fiecare patru ani, după alegeri, avem parte de o înlocuire masivă de directori. În regii, direcţii, agenţii, inspectorate, apar oameni noi, mulţi fără nici o legătură cu domeniul respectiv. Ce impact credeţi că are acest fenomen asupra economiei naţionale şi a vieţii sociale?

Într-adevăr, instituţiile politice şi administrative create la noi după 1989 sunt deosebit de volatile şi instabile, deoarece structura lor este bulversată cu brutalitate de către cei care câştigă periodic scrutinurile electorale la nivel local sau central. Această restructurare, având drept unic scop satisfacerea unor interese de tip clientelar, a devenit tot mai agresivă şi mai lipsită de scrupule, mai ales în ultimii opt ani.
S-a ajuns la un adevărat record: după instalarea unui nou guvern, indiferent care ar fi acesta, în ţara noastră sunt rapid instalaţi 50-60 de mii de noi „manageri” în instituţiile guvernamentale, invocându-se nenu­mă­­rate false motive. În aceste condiţii, cei înlocuiţi nu sunt, de regulă, managerii sau funcţionarii corupţi sau incompetenţi, ci mai degrabă cei care nu au pile sau ocupă, spre ghinionul lor, funcţii care tentează nenumăraţii oportunişti imbecili şi vulgari care parazitează partidele de „tip nou” create la noi în ultimii ani...
Din păcate, aceaste pri­me­niri intempestive ale instituţiilor statului nu deter­mină eliminarea sau marginali­za­rea găştilor cli­en­telare ale partidelor învinse în alegeri. Acestea supravieţuiesc prin obedienţă, prin traseism politic sau şantaj.
Există şi în ţările occidentale aceste boli ale democraţiei. Amploarea aces­tora este însă incomparabil mai mică. De exemplu, în instituţiile guvernului SUA, viitoarea administraţie Obama va substitui cel mult 2000 de manageri şi funcţionari publici, în timp ce PNL şi PD-L au înlocuit, în ultimii patru ani, câteva zeci de mii!
Dacă, prin reducere la absurd, în România s-ar limita la 2000 numărul de funcţionari care pot fi numiţi pe criterii politice, atunci 99,99% din actualii membri ai preşedinţiei, parlamentului şi guvernului s-ar lasa de politică!

Autor:Prof.Dr.Nicolae Taran
http://www.opiniatimisoarei.ro

vineri, 21 noiembrie 2008

Update "PARINTI, FERITI-VA FETITELE DE VACCINUL UCIGAS"

Vezi:
http://nuvaccinurilor.blogspot.com/
http://assasiniisanatatii.wordpress.com/
http://silgard.wordpress.com/
http://www.bogdanstanciu.eu/2008/09/04/vaccinul-gardasil-silgrad-ucide/
http://www.lilisor.net/2008/03/riscurile-vaccinului-gardasil.html
http://evilslutopia.com/2007/01/gardasil.html

Feriti-va fetitzele de vaccinul criminal!

Dominaţia SUA asupra lumii intră în declin

Statele Unite îşi vor pierde statutul de superputere mondială unică în următorii ani, apreciază analiştii serviciilor de informaţii americane.

Dominaţia economică, militară şi politică a SUA va înregistra un declin substanţial în cursul următoarelor două decenii, arată o prognoză realizată de experţi ai serviciilor secrete americane şi citată de „The Guardian“. Într-un raport sumbru, intitulat „Tendinţe globale 2025: O lume transformată“, analiş tii Consiliului Naţional pentru Informaţ ii (NIC) descriu o planetă în care ameninţarea unui război nuclear, catastrofele ecologice şi terorismul vor face parte din peisajul cotidian. Documentul apreciază că deja am intrat într-o perioadă tot mai instabilă şi mai imprevizibilă, în care progresul democraţ iei de tip occidental nu mai este asigurat, iar unele state sunt pe cale să fie „preluate şi guvernate de reţele criminale“.

Această prognoză, pe care NIC o realizează o dată la fiecare patru ani, constituie o lectură grea pentru preşedintele ales al SUA, Barack Obama, care va prelua de pe 20 ianuarie poate cel mai dificil mandat prezidenţial din istoria Statelor Unite. Ţara sa nu va mai putea să ia decizii de una singură, pierzându-şi statutul de superputere unică.

„Nici măcar un singur deznodă mânt nu este prestabilit: modelul occidental de liberalism economic, democraţie şi laicitate, spre exemplu, pe care mulţi l-au considerat inevitabil, şi-ar putea pierde strălucirea - cel puţin pe termen mediu“, afirmă raportul. „În prezent, bogăţia se mişcă nu doar de la Vest la Est, ci şi sub controlul statului“, se adaugă în document, cu referire la China şi Rusia.

Statul va fi mai prezent în economie

„În perspectiva crizei financiare globale din 2008, rolul statului în economie ar putea deveni mai atrăgător în întreaga lume“, continuă autorii prognozei. În acelaşi timp, poziţia Americii va deveni „mai puţin dominantă“, un fel de „prima între egali“, pe un glob mult mai fluid şi ceva mai echilibrat, departe de „unilateralismul erei Bush“.

Organizaţiile internaţionale, precum ONU, par nepregătite să preia rolul puterii slăbite a SUA, într-o perioadă de multiple crize potenţiale, favorizate de încălzirea globală şi de secătuirea tot mai accentuată a unor resurse precum apa, hrana şi ţiţeiul. NIC apreciază că tehnologia va rămâne, cel mai probabil, în urma epuizării rezervelor de petrol şi gaz, avertizând că o tranziţie bruscă va aduce propriile sale probleme, precum instabilitate în Rusia şi în zona Golfului Persic.

Răspândirea capacităţilor nucleare va pune probleme mari de securitate, în condiţiile în care creşterea numărului de state mici (şi slabe) posesoare de tehnologie nucleară sporeşte şi posibilitatea intrării acesteia în mâinile altor state (poate încă mai mici şi mai slabe) sau chiar ale unor organizaţii teroriste.

Dacă naţiuni precum China, India şi Brazilia vor înregistra probabil un spor de influenţă în detrimentul Statelor Unite, altfel vor sta lucrurile cu Uniunea Europeană.

Analiştii NIC estimează că şi UE îşi va vedea influenţa diminuată până în 2025. Gâlcevile interne şi o „prăpastie democratică“ lărgită între Bruxelles şi alegătorii europeni vor face din UE un „uriaş cu picioare de lut“, incapabil să-şi transforme puterea economică în putere globală, afirmă documentul NIC.


Sursa:http://www.evz.ro



PARINTI, FERITI-VA FETITELE DE VACCINUL UCIGAS


Citam de pe www.wesawthat.blogspot.com:

"
The European Medicines Agency (EMEA) has reported that two young women died shortly after receiving Merck's Gardasil, a vaccine against several varieties of human papillomavirus (HPV).
The EMEA did not release the names or ages of the women who died, and said the cause of death was still unknown. It described their deaths as "sudden and unexpected."
The recent deaths mark the fourth and fifth to occur shortly following vaccination with Gardasil and the first in Europe. Previously, three young women, aged 12, 19 and 22, died in the United States within days after receiving a Gardasil shot. In addition, 1,700 cases have been reported of patients suffering non-lethal adverse reactions.
Health officials believe that adverse effects of medication are widely underreported.~ read more".

Feriti-va fetitele, criminalii isi incep campania de depopulare. Vezi "Iarna Demografica".

Update. Vezi si
http://www.rostonline.org/blog/claudiu/

Generalul Ioan Talpes a vandut CIA ofiterii acoperiti ai Romaniei

Fostul sef al SIE, confruntat cu acuzatii grave: "Talpes a vandut CIA ofiterii acoperiti ai Romaniei"

Fostul sef al SIE, generalul Ioan Talpes, se confrunta cu o acuzatie extrem de grava exact in perioada cand alearga dupa voturile alegatorilor din Bucuresti, pentru un nou mandat de parlamentar. Si nu din partea oricui, ci din a lui Virgil Magureanu, director timp de 7 ani al SRI.
Ioan Talpes e acuzat ca a tradat interesele nationale ale Romaniei fara a avea scuza lui Pacepa, spre exemplu, de a fi luptat contra unei dictaturi feroce. Cel care il acuza este Virgil Magureanu, care conducea SRI pe vremea cand Talpes era la sefia SIE. Intr-o carte de memorii lansata ieri, Magureanu afirma textual, chiar in prefata volumului: "Pentru Ioan Talpes, colaborarea cu CIA a plecat de la alte premise, aducatoare de profit imediat, inca din 1992-1993, prin faptul ca personajul amintit, in mod sistematic si nu intotdeauna in urma unor cereri sau presiuni ale americanilor, a predat catre acestia intreaga retea a ofiterilor acoperiti, partea cea mai discreta si inteligenta din intreaga Securitate.

Sursa:http://www.freenews.ro

joi, 20 noiembrie 2008

Update Magureanu.


Măgureanu, cercetat penal pentru că ar fi primit mită un autoturism, un aparat de bronzat şi un ceas


Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, Virgil Măgureanu, este cercetat penal de procurorii anticorupţie, pentru că ar fi primit, în anul 1995, de la mai mulţi oameni de afaceri italieni un autoturism de lux, un aparat de bronzat şi un ceas de firmă, conform unor surse judiciare. Maşina ar fi ajuns la fiul lui Măgureanu, care ar fi vândut-o după cinci ani. Pentru a i se şterge urma, autoturismul ar fi fost înmatriculat pe numele unei persoane din Caraş-Severin, iar aparatul de bronzat ar fost montat de italieni într-o vilă de-a lui Măgureanu. Fără a avea calitatea de învinuit, fostul director al SRI este cercetat de procurorii secţiei I a DNA într-un dosar disjuns din cel al colonelului (r) Corneliu Păltânea, fostul şef al secţiei de informaţii a SRI Prahova, ofiţer trimis în judecată în februarie 2006, pentru luare de mită şi trafic cu produse petroliere. Potrivit datelor din dosarul disjuns, relaţia dintre Măgureanu şi afaceriştii italieni ar fi început în anul 1993, când George Alexandrescu, un apropiat al lui Măgureanu, le-ar fi făcut cunoştinţă. Potrivit unor surse judiciare, primele contacte au avut loc la Bucureşti, fostul director al SRI dispunând cazarea repetată a afaceriştilor în diferite locaţii aparţinând RA-APPS, regie condusă, la data respectivă, de Ioan Hidegcutti. "Investitorii" italieni voiau să transfere în România, un atelier de montare a blindajului pe maşinile destinate transportului de valori. Maşinile, odată echipate, urmau să fie vândute băncilor româneşti. Măgureanu le-a făcut legătura italienilor cu Corneliu Păltânea, pentru a le facilita înfiinţarea la Târgovişte şi, ulterior, la Ploieşti a firmei SC Blind Construcţii Blindaje SRL, firmă care avea ca acţionari şi cetăţeni români. Ulterior, Virgil Măgureanu şi Corneliu Păltânea au intervenit pe lângă conducerile a şapte bănci, printre care Banca Naţională a României (BNR) şi Bancorex, pentru a determina achiziţia de maşini blindate pentru transport valori, fără licitaţie, de la firma italiană. În scurt timp, SC Blind a obţinut 100 de contracte pentru tot atâtea maşini blindate. După ce au încasat banii în avans, investitorii italienii s-au făcut nevăzuţi, nu înainte de a răsplăti intervenţiile celor doi ofiţeri SRI. Cea mai mare pagubă a fost la BNR, bancă care a contractat 50 de astfel de autoturisme şi nu a primit nici măcar o maşină. BNR a trimis, la data de 1 februarie 1996, o notificare către firma SC Blind Construcţii Blindaje SRL prin care cerea să i se restituie suma de 2,6 miliarde lei, bani plătiţi pentru cele 50 de autoturisme contractate în martie 2005. Societatea comercială controlată de prietenul lui Măgureanu, SC Blind Construcţii Blindaje, a fost înregistrată la data de 28 decembrie 1994. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului (RC), sediul firmei era în satUL Colanu, comuna Ulmi, din judeţul Dâmboviţa. Ultima înregistrare a fost consemnată la data de 13 martie 2005, ulterior, firma fiind radiată din evidenţele Registrului Comerţului. Potrivit unor surse judiciare, BNR şi-ar fi recuperat, după ani de zile, doar o parte din banii plăţiţi în avans. Conform declaraţiilor din dosar, Virgil Măgureanu ar fi primit pentru serviciile făcute investitorilor italieni un autoturism Mercedes Coupe, un aparat de bronzat şi un ceas de firmă. Păltânea ar fi primit, totodată, 12 maşini de lux pe care le-a vândut, ulterior, la mai multe persoane, două dintre autoturisme fiind introduse în gestiunea SRI fără documente. O mare parte din banii încasaţi de la cele şapte bănci româneşti au ajuns la Michele Pizzato, membru al grupului de afacerişti italieni. Potrivit cazierului trimis de autorităţile italliene, Pizzato este un fost deţinut, condamnat în baza legii anti-mafie din Italia. După ce a plecat din România, a pierdut într-un cazinou toţi banii câştigaţi prin înşelăciune. Alţi membri ai reţelei italienilor, printre care Mauro Guerreta, Emalisa Brocolato şi Sergio Pilerri au părăsit şi ei România, după încheierea tranzacţiilor. Fostul director al SRI, susţine, însă, că toate aceste fapte sunt nişte "bazaconii". "Nu cunosc firma despre care vorbiţi (n.r. - SC Blind Construcţii Blindaje), nu ştiu despre ce vorbiţi. Când aflu ceva, o să vă spun mai mult", a declarat, joi, pentru NewsIn, Virgil Măgureanu.

Sursa: Gardianul

NN. Ia te uite unde era "cinstitul" director al SRI, care da lectii de democratie, care se credea J. Edgar Hoover, salvatorul natiunii, unul din trupa de asasini din decembrie '89, evreu maghiar romanizat, Astalosz Virgil.

Şoc la Londra: Petrolul a scăzut sub 49 de dolari!

Pretul petrolului a coborat in aceasta dupa-amiaza sub pragul psihologic de 50 de dolari, pana la cel mai mic nivel din ultimele 22 de luni. Mai mult decat atat, la 13:32 ora Londrei, petrolul Brent ajunsese chiar sub nivelul de 49 dolari/baril, respectiv 48,89 dolari/baril. Aceasta evolutie este in directa legatura cu ingrijorarile privind redresarea intr-un timp scurt a situatiei economice mondiale. Ca urmare, sustin analistii, cererea de petrol va continua sa scada si odata cu ea si pretul petrolului. Aceiasi analisti sustin ca anuntatele reduceri ale productiei din partea OPEC nu vor reusi, cel putin pe termen scurt, sa readuca pretul petrolului nivelul inregistrat nu cu mult timp in urma.

Sursa:Revista Capital

miercuri, 19 noiembrie 2008

Rasismul din SUA ia amploare după alegerea lui Obama


Afroamericanii au de suferit pentru că „unul de-al lor“ a ajuns preşedinte.„Înapoi în Africa” – mesaj mâzgălit pe maşini chiar şi în „tolerantul“ New York.


Pariuri pe momentul asa­sinării lui Barack Obama, şcolari care cântă „omorâţi-l pe Obama”, graffiti rasiste, păpuşi cu chip de afroamericani atârnând de ştreanguri în copaci, o biserică a negrilor incendiată, cruci în flăcări (simbol folosit adesea de organizaţa rasistă Ku Klux Klan) şi oameni intimidaţi doar pentru că au aceeaşi culoare a pielii cu preşedintele ales al SUA.

Acestea sunt numai câteva dintre incidentele rasiste care s-au petrecut în SUA, în două săptâmâni de la alegerea primului preşedinte afroamerican, astfel că America este pusă în faţa celor mai întunecate temeri. În locul unei societăţi care părea să fi depăşit barierele rasiale, în care minoritatea de culoare ar avea, de acum înainte, mai multe şanse de afirmare, răzbat semnale că va fi exact invers.

Frustrările rasiştilor au început să se manifeste tot mai violent, iar orice nemulţumiri faţă de politicile lui Obama ar putea să ia forma unor „răzbunări” împotriva negrilor.

La câteva ore după închiderea urnelor, în Massachusetts, unul din statele nordice controlate de Partidul Democrat, o biserică a afroamericanilor a fost incendiată, pe când, la Universitatea din Alabama, posterele cu Obama au fost rupte de pe uşa unei profesoare, care a fost ameninţată cu moartea să nu lipească altele. Iar pentru cine şi-ar închipui că astfel de evenimente au avut loc doar în statele din Sud (unde albii nu l-au votat pe Obama), Associated Press (AP) a relatat zeci de incidente din toate colţurile SUA.

De pildă, în orăşelul Rexburg din Idaho (nord-vest), şcolari de clasa a doua şi a treia au câ­ntat „omorâţi-l pe Obama” în autobuz, iar în metropolele „cosmopolite” şi „tolerante” Los Angeles şi New York au fost mâzgălite maşini, trotuare şi case cu inscripţii rasiste, gen „Înapoi în Africa”. Pariurile privind asasinarea preşedintelui ales se fac în Maine, alt stat considerat „paşnic”, în timp ce cruci în flăcări au fost zărite în Pennsylvania şi New Jersey.

„Ai votat cu Obama, păzeşte-ţi casa!”

Un astfel de mesaj a găsit pe parbrizul maşinii un afroamerican din Pittsburgh (Pennsyl­vania), dar astfel de ameninţări ar fi şi mai răspândite pe cuprinsul celor 11 state care, în 1861, s-au rupt de Uniune, declanşând Războiul Civil. Pe un perete rezervat „libertăţii de expresie”, din Univer­sitatea de Stat din Carolina de Nord, studenţii au scris „să-l împuşcăm în cap pe cioroiul ăla”.

În Georgia, unei fetiţe de nouă ani, un şcolar de vârstă apropiată i-a transmis: „Sper că Obama va fi asasinat”. În aceeaşi seară, mătuşa fetiţei şi-a găsit posterele cu Obama de pe verandă mâzgălite şi două cutii de pizza umplute cu fecale i-au fost lăsate în pragul casei. În total, surse AP au contabilizat peste 300 de incidente similare în statele sudice şi poate mult mai multe nici nu au fost scoase la iveală, într-o parte a SUA unde afroamericanii sunt obişnuiţi de sute de ani cu abuzurile.

Un procuror general de culoare

Pentru ca toate aceste incindente rasiste să nu degenereze în evenimente mai grave (precum răzmeriţa din 1992, de la Los Angeles, în urma agresării de către poliţişti a unui şofer negru), va veghea şi următorul procuror general al SUA, Eric Holder – afroamericanul cu cea mai înaltă funcţie anunţat în Cabinetul lui Obama.

La 57 de ani, Holder a fost procuror general adjunct în timpul lui Bill Clinton, numele său fiind legat de susţinerea acordată fostului preşedinte când acesta l-a graţiat, în ultima zi a mandatului său, pe un om de afaceri care a încălcat embargoul impus Iranului. Altfel, Holder are o carieră „fără pată”, fiind apreciat atât de republicanii, cât şi de democraţii de la Washington. El este fiul unor imigranţi din Barbados – aşadar, la fel ca Obama, nu are legătură cu epoca sclavagistă a altor afroamericani – şi l-a consiliat pe preşedintele ales de-a lungul campaniei.


Sursa: http://www.gandul.info

"In '89 a fost lovitura de stat militara"


Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, arunca pe piata cateva bombe - la jumatatea campaniei electorale si putin inaintea celei de a 19-a aniversari a Revolutiei din decembrie - printr-un volum a carui lansare oficiala are loc astazi, intitulat "De la regimul comunist la regimul Iliescu". Unul dintre oamenii-cheie ai momentului decembrie 1989, Magureanu afirma, in premiera absoluta, ca am avut o lovitura de stat planificata cu ani inainte de catre KGB si CIA si face o serie de alte dezvaluiri de senzatie. Au mai spus-o si altii, dar cand rupe tacerea un personaj ca Magureanu povestea capata alta consistenta.

Legenda ca unii lideri post-decembristi s-au cunoscut "in valtoarea evenimentelor" e spulberata inca din primele pagini de catre Magureanu, care recunoaste ca se stie cu Iliescu inca din 1973, iar in mai 1981 cei doi discutau deja, in intalniri conspirative, despre Iliescu drept viitorul sef al statului. Stupefiant, termenul folosit in acest context de catre Magureanu este "racolare". Magureanu, care recunoaste in carte ceea ce Pacepa a spus inca de acum cativa ani, anume ca a fost ofiter al DIE, racolat in 1973, spune si ca Iliescu era foarte bun prieten cu Valter Roman si, implicit, cu fiul acestuia, lucru care, afirma el, nu l-a impiedicat pe Petre Roman "sa inceapa sa il sape imediat dupa ce a fost desemnat premier". De asemenea, un creier major, poate cel mai important, al schimbarii a fost Silviu Burcan, care primea instructiuni de la KGB si, personal, de la Gorbaciov. Fostul cap al SRI spune ca schimbarea lui Ceausescu a fost o operatiune minutios si indelung pregatita de Gorbaciov, Kremlin si KGB, dar si de americani, israelieni si francezi. Si care s-a produs sub forma unei "lovituri de stat militara, reusita partial", conform etichetei ex-sefului SRI. Ca Iliescu va fi succesorul lui Ceausescu "se stia inca de la prima vizita a lui Gorbaciov in calitate de sef de stat Romania, in 1987", spune Magureanu.

Iliescu a fost ales de Moscova

"In centrii de decizie majori din Europa, in primul rand la Moscova, fusese omologata si conturata succesiunea si venirea lui Ion Iliescu la putere. Cu doi-trei ani inainte de venirea lui Gorbaciov in Romania se conturase deja necesitatea gasirii unui succesor... lucrul acesta il stia si Ceausescu". Magureanu spune ca scenariul declansarii "Revolutiei" a vizat mai multe orase, Iasi, Cluj, Brasov, dar s-a ales zona de Vest, recte Timisoara, pentru ca era mai accesibila mass-media straina. Magureanu sustine ca lui Ceausescu i s-a explicat de catre Gorbaciov, in ziua de 5 decembrie 1989, ca "Romania va fi teatrul unor schimbari". "Atunci a inteles Ceausescu si atunci a folosit pentru prima oara cuvantul tradare". O alta bomba a lui Magureanu: "Calendarul schimbarilor care se vor produce in Europa de Est, inclusiv Romania, cu concretizari aparte, inclusiv in ceea ce priveste datele, zilele, nu zic orele, dar zilele cand urma sa se declanseze actiunea in Romania, era stabilit inca din septembrie 1989".

Sovieticii nu au vrut varsare de sange

El spune ca Securitatea, condusa de Iulian Vlad, l-a dus de nas pe Ceausescu in acea perioada, dovada faptul ca rapoartele serviciului nu vorbeau decat despre banalitati, "note generale, ceva de genul ca imperialismul se misca, serviciile israeliene care fac... nu transparea din niciuna dintre note ca regimul este condamnat". Magureanu mai relateaza ca la elaborarea celebrei "scrisori a celor sase" au fost alesi stalinisti tocmai pentru ca oamenii lui Ceausescu sa inteleaga ca mesajul acesteia vine, de fapt, dinspre Moscova. El mai spune ca "sovieticii nu voiau neaparat sa faca tot circul pe care l-au facut in decembrie, violentele si implicarile vizibile. Ar fi preferat sa produca transferul puterii spre Iliescu prin mijloace politice, simple, daca se putea. Ceausescu, rezistand, s-a ajuns la crimele din decembrie". Magureanu e categoric cand afirma ca rolul lui Iliescu a fost relativ minor in derularea schimbarii: "Iliescu si grupul sau nu aveau la indemana niciun instrument al fortei care sa le permita sa opereze decisiv pentru adjudecarea puterii. Nici nu au avut nevoie de asa ceva. Din aceasta cauza, pentru a ocoli faptul ca puterea a glisat, pur si simplu, catre acest grup, a fost folosit cu insistenta de catre ei termenul echivoc si neclar de "revolutie"", spune fostul cap al SRI.

Iliescu a fost, dintotdeauna, cam las

"In decembrie 1989 nu s-a intamplat nimic eroic", adauga el. Mai mult, Magureanu sustine ca "puterea nu a revenit celor care au realizat actiunile decisive in prabusirea regimului ceausist". "Puterea a fost oferita, ca o ofranda, catre grupul care nu prea a avut niciun merit in smulgerea ei din mainile autoritatilor comuniste". Cat despre Iliescu, fostul sau camarad de conspiratii politice il descrie sec: "Nu era o persoana dotata cu prea mult curaj, nu avea vocatia unui personaj eroic, nu l-am fi putut vedea vreodata indemnand tinerii la lupta, pe baricade, si nici conducand mitinguri impresionante impotriva regimului, cum a facut Lech Walesa... Dar in momentele din decembrie 1989 si in urmatoarele luni nu s-a ridicat un altul care sa fie mai convingator". "Niciodata nu a avut suficient curaj", conchide Magureanu.

Sursa: http://www.cancan.ro

NN. Fie vorba intre noi, Magureanu ne spune ce stiam multi, inca din '89. Dar faptul ca o spune acum dovedeste duplicitatea, cameleonismul si minciuna in care a trait acest "sarpe cu ochelari", care s-a vrut a fi un J. Edgar Hoover al Romaniei, si a sfarsit prin a fi doar un ridicol functionar corupt(vezi dosarul cu casa din Giurtelec Hodod).

marți, 18 noiembrie 2008

IPS Nicolae Corneanu nu regreta nimic

De neinteles atitudinea sfidatoare a IPS Nicolae, mitropolitul Banatului, in interviul acordat revistei Lumea Credintei, reprodus pe site-ul "Razboi intru Cuvant". Acesta declara cu stupoare ca nu se caieste pentru gestul sau de a se fi impartasit cu greco-catolicii, chiar vede o intercomuniune viitoare, fara a vedea vreo diferenta intre dogmele bisericilor. Afirma chiar ca gestul sau a fost salutat si aprobat de mii de persoane, fara a preciza ignoranta, lipsa de cunoastere si de educatie crestina a acestora. "O spun mereu: noi avem nevoie nu doar de ecumenism, ci şi de fraternitate, care este ceva mai mult decât ecumenismul." Dar sa vedem ce spun marii duhovnici romani despre ecumenism:
Pr. Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa"
Pr. Adrian Fageteanu: "Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX"
Pr. Arsenie Papacioc: "Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?"
Pr. Ilie Cleopa: "Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!"
Pr. Dumitru Staniloae :"Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicând ca nu prea suntem uniti. Ecumenismul este pan-erezia timpului nostru. Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decât un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decât un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie."

Pentru a va convinge, accesati: http://www.razbointrucuvant.ro/

Hillary Clinton va accepta functia de secretar de stat in Administratia Obama


Hillary Clinton intentioneaza sa accepte functia de secretar de stat oferita de presedintele ales al SUA, Barack Obama, informeaza The Guardian. Numirea fostei Prime Doamne in fruntea diplomatiei americane ar putea inchide prapastia dintre ea si Obama, dupa lupta pe viata si pe moarte pe care au purtat-o pentru nominalizarea Partidului Democrat la Casa Alba.

Mai multe surse au afirmat ca echipa de tranzitie a lui Obama a inceput sa verifice activitatiile fundatiei lui Bill Clinton, pentru a se asigura ca programele de asistenta, in valoare de milioane de dolari, pentru Africa nu reprezinta un conflict de interese. Liderii democrati au afirmat insa in repetate randuri ca numirea lui Hillary nu va fi obstructionata de activitatiile fundatiei fostului presedinte.

Zvonuri despre posibila numire a lui Clinton au aparut inca din urma cu doua saptamani, dupa victoria lui Obama la alegerile din 4 noiembrie, insa ele au fost respinse de unii lideri democrati care au pus la indoiala capacitatile de diplomat ale senatorului de New York.

Discutiile privind posibila numire a lui Hillary Clinton au fost insa reluate saptamana trecuta, la doar o zi dupa ce Obama a numit consilieri de-ai fostului presedinte Clinton in echipa sa de tranzitie (31 de persoane din totalul de 47 numiti pana acuma), iar fosta Prima Doamna s-a deplasat la Chicago. "Vizita in interes persoanal", au sustinut apropiatii sai.

Analistii sunt de parere ca instalarea fostei Prime Doamne in Administratia Obama ar putea avea efecte benefice asupra unitatii partidului, afectata din cauza disputelor intre sustinatorii lui Hillary si cei ai presedintelui ales.

In plus, Hillary este cunoscuta pentru munca sa internationala in problemele drepturilor omului si a femeilor, iar numirea sa ar putea usura eforturile lui Obama de a reface legaturile cu aliatii SUA din intreaga lume.

Alti posibili candidati la functia de secretar de Stat sunt senatorul de Massachusetts John Kerry, guvernatorul statului New Mexico, Bill Richardson, fostul lider al majoritatii democrate din Senat, Tom Daschle, si senatorul republican de Nebraska, Chuck Hagel.


Sursa:http://www.hotnews.ro

NN. Este mai mult decat evident ca Hillary Clinton i-a fost bagata pe gat lui Obama. Ce barbat adevarat ar mai fi bagat-o in seama dupa invectivele din campania democrata? Asta spune totul despre cine conduce ostilitatile pe acolo. Sa speram ca va ramane la nivelul unui simplu zvon.

luni, 17 noiembrie 2008

Africa, in valtoarea evenimentelor

Summitul G-20 de la Washington a inceput fara reprezentantii continentului negru, exceptie facand doar Africa de Sud, care nu se reprezinta decat pe sine ca stat. Sigur, interesul marilor economii mondiale nu este dezvoltarea Africii, ci pastrarea ei ca o supapa de siguranta, ca o ultima sursa de materii prime, de pamant. Prabusirea preturilor la materiile prime vor aduce din nou flagelul foamei peste continental negru. In ciuda scaderii preturilor la alimente, criza este iminenta pentru africani. Ce sprijin le acorda UE, FMI si alte institutii? Sfaturi de genul: “Dezmembrati si vindeti, privatizati-va statele” spune gabonezul Jean Ping, preşedintele Comisiei Uniunii Africane. Dar ce are Africa de privatizat, in afara bogatiilor minerale? Nimic. Deci e lesne de inteles ce tintesc eventualii cumparatori. La doar o zi dupa reuniunea summitului G20, presedintele Comisiei Uniunii Africane, Jean Ping, a declarat ca Africa nu este niciodata ascultata si ca reuniunile la nivel inalt iau decizii care o privesc, fara sa o consulte in prealabil.

"S-a format un obicei, acela de a se lua decizii in locul nostru, fara sa fim ascultati si fara ca noi sa ne impunem", a declarat Ping.

La o alta reuniune, desfasurata la New Delhi,India, Brazilia si Africa de Sud au acuzat tarile dezvoltate ca au provocat criza economica exista in prezent. Normal ar fi ca cei responsabili de declansarea crizei, sa ia in calcul si ajutarea tarilor in prag de prabusire, dar ce mai e normal in lumea asta?

Pentru Africa, criza financiara are toate premisele pentru a se transforma intr-o criza umanitara. Din pacate, asta nu va impiedica pe cei care conduc lumea sa-si continue nestanjeniti partida de sah pe tabla lumii.

Bibliografie: Revista Capital

Ziarul Gandul



Patriciu, Patapievici, tusea si junghiul

In urma cu cateva zile, Dinu Paturiciu a afirmat despre Horia-Roman Patapievici ca este "un psihopat" si "un pitigoi". Dincolo de amendamentul lui Mircea Badea, care observa ca arareori un psihopat poate fi si "pitigoi" sau "papagal", putem banui ca intr-adevar domnul J.R de Balcani a avut o straluminare, un moment magic in care a intuit admirabil esenta intelectualului roman aservit. Dar nu mai putin si pe a sa.

Daca Patapievici, osul din dosul culturii romanesti, epuizeaza cu adevarat definitia "pitigoiului", a omului-trompeta si a "tonomatului", Dinu Patriciu se circumscrie perfect insesi imaginii "psihopatului".

Agresivitatea, corecta intotdeauna in cazul lui Patapievici, este incorecta in speta discutata de Patriciu. Remarcele acestuia au pornit de la faptul ca bugetul ICR a fost ciuntit cu aproximativ 40 de procente. Aici s-a vazut adevarata natura a Partidului National Liberal, dispretul sau marginit fata de cultura si latura spirituala a poporului roman, agresivitatea isterica de inceput de capitalism salbatec din zodia lui Cornelius Vanderbilt.

Acelasi ca si in cazul majorarii salariior profesorilor, ca si in cazul recursului lui Tariceanu la umflatele "meditatii" ale acelorasi dascali sau la agresivitatea impertinenta a acestuia cu ocazia inundatiilor din 2005, cand i-a intrebat cu tampesc cinism pe sinistrati daca vrea sa le construiasca hotel...

Cearta lui Patriciu cu Patapievici e simptomatica pentru parvenitismul agresiv al tranzitiei noastre cu iz jilav de Balcani. Nu numai Patriciu, dar si Prigoana, si Viorel Catarama, si clanul Becali, si muuulti altii sunt perfect simptomatici.

Intamplator Patapievici este el insusi un mic parvenit fara nici o anvergura, si ar trebui, intre noi fie vorba, sa vada un model in Dinu Patriciu. Dar acest fapt nu scuza nici marlania liberalilor si nici pe cea a lui Patriciu fata de intelighentia romaneasca.

Erorile lui Patapievici, Plesu, Liiceanu au umbrit cultura romana post-comunista, supunand-o unui test al perpetuei suspiciuni. Dar din 1990, odata cu GDS si George Soros aceasta cultura a intrat in era suspiciunii. Suspiciune de aservire in cazul de fata.

Doar ca odata cu momentul 2005, acesti intelectuali pentru care Ceausescu era prea marginit, lasandu-l pe Soros si "Noua Europa" in planul secund – au devenit fanii obstinati ai lui Traian Basescu.

Intelectualii, asemeni mustangilor si hetairelor au nevoie din pacate de biciul unui stapan. Nu il puteau rata pe rodul impreunarii lui Poseidon cu Pinocchio. Dupa lupta lor sublimata cu Ceausescu, si cea fatisa cu Ion Iliescu – esecul lor sud-american in putridul port politic al lui Traian Basescu e unul din primele simptome ale amurgului postmodern al culturii romanesti.

de Dan Necea/http://www.all-news.ro

Mediafax