marți, 18 noiembrie 2008

IPS Nicolae Corneanu nu regreta nimic

De neinteles atitudinea sfidatoare a IPS Nicolae, mitropolitul Banatului, in interviul acordat revistei Lumea Credintei, reprodus pe site-ul "Razboi intru Cuvant". Acesta declara cu stupoare ca nu se caieste pentru gestul sau de a se fi impartasit cu greco-catolicii, chiar vede o intercomuniune viitoare, fara a vedea vreo diferenta intre dogmele bisericilor. Afirma chiar ca gestul sau a fost salutat si aprobat de mii de persoane, fara a preciza ignoranta, lipsa de cunoastere si de educatie crestina a acestora. "O spun mereu: noi avem nevoie nu doar de ecumenism, ci şi de fraternitate, care este ceva mai mult decât ecumenismul." Dar sa vedem ce spun marii duhovnici romani despre ecumenism:
Pr. Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa"
Pr. Adrian Fageteanu: "Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX"
Pr. Arsenie Papacioc: "Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?"
Pr. Ilie Cleopa: "Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!"
Pr. Dumitru Staniloae :"Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicând ca nu prea suntem uniti. Ecumenismul este pan-erezia timpului nostru. Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decât un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decât un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie."

Pentru a va convinge, accesati: http://www.razbointrucuvant.ro/

Niciun comentariu:

Mediafax