marți, 18 noiembrie 2008

Hillary Clinton va accepta functia de secretar de stat in Administratia Obama


Hillary Clinton intentioneaza sa accepte functia de secretar de stat oferita de presedintele ales al SUA, Barack Obama, informeaza The Guardian. Numirea fostei Prime Doamne in fruntea diplomatiei americane ar putea inchide prapastia dintre ea si Obama, dupa lupta pe viata si pe moarte pe care au purtat-o pentru nominalizarea Partidului Democrat la Casa Alba.

Mai multe surse au afirmat ca echipa de tranzitie a lui Obama a inceput sa verifice activitatiile fundatiei lui Bill Clinton, pentru a se asigura ca programele de asistenta, in valoare de milioane de dolari, pentru Africa nu reprezinta un conflict de interese. Liderii democrati au afirmat insa in repetate randuri ca numirea lui Hillary nu va fi obstructionata de activitatiile fundatiei fostului presedinte.

Zvonuri despre posibila numire a lui Clinton au aparut inca din urma cu doua saptamani, dupa victoria lui Obama la alegerile din 4 noiembrie, insa ele au fost respinse de unii lideri democrati care au pus la indoiala capacitatile de diplomat ale senatorului de New York.

Discutiile privind posibila numire a lui Hillary Clinton au fost insa reluate saptamana trecuta, la doar o zi dupa ce Obama a numit consilieri de-ai fostului presedinte Clinton in echipa sa de tranzitie (31 de persoane din totalul de 47 numiti pana acuma), iar fosta Prima Doamna s-a deplasat la Chicago. "Vizita in interes persoanal", au sustinut apropiatii sai.

Analistii sunt de parere ca instalarea fostei Prime Doamne in Administratia Obama ar putea avea efecte benefice asupra unitatii partidului, afectata din cauza disputelor intre sustinatorii lui Hillary si cei ai presedintelui ales.

In plus, Hillary este cunoscuta pentru munca sa internationala in problemele drepturilor omului si a femeilor, iar numirea sa ar putea usura eforturile lui Obama de a reface legaturile cu aliatii SUA din intreaga lume.

Alti posibili candidati la functia de secretar de Stat sunt senatorul de Massachusetts John Kerry, guvernatorul statului New Mexico, Bill Richardson, fostul lider al majoritatii democrate din Senat, Tom Daschle, si senatorul republican de Nebraska, Chuck Hagel.


Sursa:http://www.hotnews.ro

NN. Este mai mult decat evident ca Hillary Clinton i-a fost bagata pe gat lui Obama. Ce barbat adevarat ar mai fi bagat-o in seama dupa invectivele din campania democrata? Asta spune totul despre cine conduce ostilitatile pe acolo. Sa speram ca va ramane la nivelul unui simplu zvon.

Niciun comentariu:

Mediafax