sâmbătă, 22 noiembrie 2008

45 de ani de la asasinarea lui Kennedy

Americanii comemorează astăzi 45 de ani de la asasinarea preşedintelui John F. Kennedy.

JFK, simbol al speranţei şi al schimbării în istoria politică americană, a fost împuşcat pe 22 noiembrie 1963, la Dallas, în Texas, la numai trei ani după ce fusese ales la Casa Albă.

Odată cu această comemorare, americanii îşi fac griji pentru Barack Obama, preşedinte tânăr şi prima persoană de culoare aleasă la Casa Albă.

"Toată lumea este îngrijorată pentru viaţa unui preşedinte, în special atunci când este atât de stimulant ca Barack Obama", consideră James Thurber, profesor de istorie la American University.


http://www.libertatea.ro


2 comentarii:

http://saccsiv.weblog.ro/ spunea...

Doamne ajuta !

John F. Kennedy , speech “ The president and the press “ , 1961 :

“ Doamnelor si domnilor

Cuvantul “ secret “ este inadmisibil intr-o societate libera si deschisa iar noi ca popor , intrinsec cat si din punct de vedere istoric suntem impotriva societatilor secrete , a juramintelor secrete si a procedurilor secrete . Pentru ca exista impotriva noastra o conspiratie monolitica si crunta care se bazeaza in principal pe modalitati ascunse pentru a-si extinde sfera de influenta se bazeaza pe infiltrare in loc de invadare , pe subversiune in loc de alegeri , pe intimidare in loc de libera alegere . Este un sistem care a comasat vaste resurse umane si materiale pentru cladirea unei masinarii strans unite si foarte eficienta ce uneste operatiuni militare , diplomatice , de informatii , economice , stiintifice si politice . Operatiunile sale sunt ascunse , nu publicate , greselile sale sunt ingropate , nu puse pe prima pagina , criticii sai sunt redusi la tacere , nu laudati . Nici o cheltuiala nu este pusa sub semnul intrebarii , nici un secret nu este dezvaluit . De aceea judecatorul atenian Solon , a decretat ca fiind ilegal pentru orice cetatean sa se sustraga unei controverse . Va cer ajutorul pentru sarcina foarte grea de a informa si alerta poporul american , increzator ca impreuna cu ajutorul vostru , omul va fi ce a fost destinat sa fie , liber si independent . “

In 1963 este asasinat …

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ai dreptate! Si asta a fost unul din motivele pentru care a platit cu viata.