sâmbătă, 31 decembrie 2011

La Multi Ani!

Cititor de vreme buna,
Sa-ti urez pe nai si struna,
Lautar si de condei,
Ce-i mai bine din ce vrei.
Sa-ti traiasca toti ai tai
De prin munti si de prin vai,
De prin târguri, de prin sate
Risipite prin bucate
Semanate, secerate
Tarii tale-mbelsugate.
Jitnitele fie-ti pline
Cât si zilele senine.
Deie-ti anul buna ploaie,
Târle lungi de oi balaie
Si frumosi ca soarele
Cautând ogoarele.
Fie-ti dragule, copiii
Struguri albi, ciorchini de vie,
Fetele ca piersica.
Sa-ti traiasca vitele,
Cele cu copitele
Cât si potcovitele.
Si sa aibi vitei câti vrei,
Nascuti multi, tot câte trei,
Si femeia ta din casa
Fie-ti zvelta si frumoasa
Ca vlastarii pomului,
Bucuria omului.
Si copii
Cu ochi caprii
Si frumosi ca soarele
Pazindu-ti ogoarele.
Baietii ca mugurii,
Fetele ca strugurii.
Piersicile sa le cada
în camase, din livada.
O urare pentru voi,
Cititori de slove noi.
Anul care, iata-l, vine
Sa v-aduca numai bine.

Tudor Arghezi

joi, 29 decembrie 2011

Nostalgia, o infractiune?

Nu am nici o problemă in a fi criticat, nici măcar când am dreptate 100%. Dar când cel care o face este un soi de impostor in slujba oricui altcuiva in afara adevărului, chiar este deranjant. Când individul acela nu are nici un soi de compasiune pentru populatia obidită, lasată fără locuri de muncă, spitale si hrană si vede in nostalgia acestora după un trai mai bun sau după dreptate socială o vină de condamnat, pare o atitudine incompatibilă cu cea de crestin, titlu cu care respectivul defilează si se impaunează cu orice prilej. 

Si afirma Razvan Codrescu(căci asa isi spune si despre el e vorba): "Viermele suspină dupa cloaca...", "singura şansă ca lumea să scape de viermi, iar viermii de ei înşişi, este să moară." Unde viermii sunt cei care tanjesc dupa  viata mai buna pe care au dus-o, iar "crestinul" Razvan Codrescu le doreste moartea in postul Nasterii Domnului. Unde viermii vazuti de Codrescu sunt nostalgicii(inclusiv eu). Vă intreb: Ce este rau in a fi nostalgic si a suspina dupa ce a fost bun in tara asta? (vezi definitia) Sau ce este rau in sentimentul de mila, in a vărsa o lacrimă pentru aproapele tau care suferă?

Provine dintr-o familie care l-a botezat Adolf, la numai 14 ani de la moartea lui Adolf Hitler. Intreband un psiholog despre atitudinea asta puteti afla multe. Pare o situatie asemănătoare cu a celor care isi porecleau copilul Mannix, Pardaillan, D'Artagnan si mai nou Inspector, Canabis, Vanesa, Mercedeza, etc. Dar complexul unui asemenea nume pare de nevindecat. Scolit de statul roman de dinainte de '89(care trimitea elevii la scoală indiferent de etnie, tiganească, evreiască, ungurească), are sansa vietii si devine invătător(indiferent de nume). Dupa revolutie se autopropune ca reprezentant al dreptei(care dreaptă?) si incepe sa se dea poet(?), eseist, dar si crestin. Or el a ales tocmai postul Craciunului pentru atacul zdrenturos de care vorbeam mai sus(unde-i iubirea din tine Adolf?), ceea ce mie personal imi confirmă ce spuneau prof. Duiliu Sfintescu, Saccsiv si multi altii.  Mai mult, si-a permis să se exprime despre Eminescu(se pare că face parte dintr-o etnie care nu l-a iertat si nu-l va ierta niciodată pe marele poet). Aici dau dreptate d-nei Aspazia Otel Petrescu, lui Florian Palas si nu in ultimul rand d-lui Victor Roncea. Ah, sa nu uitam ceva asemanator cu impostura, semnalat de d-na Emilia Corbu. Imi cer iertare acestora pentru ca le-am ignorat semnalele trase.

Spune apostolul Pavel in Epistola sa catre Romani14,10: "Dar tu, de ce judeci pe fratele tău? Sau şi tu, de ce dispreţuieşti pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea judecăţii lui Dumnezeu." Sau poate tu, d-le Adolf, faci exceptie? Viata e foarte scurta d-le Adolf, fii mai bun cat mai e vreme! Si nu uita ca in conditiile unei societati normale ramaneai la locul si conditia pe care o meriti(stii tu mai bine acel loc si acea conditie).

Poporului roman de pretutindeni, sănătate, viată lungă, dragoste de Dumnezeu si nostalgie multă(daca asa simte)!

luni, 26 decembrie 2011

Craciun la Chiuiesti



Chiuiesti, Manastirea Casiel, Nasterea Domnului, colindatori, zapada, bucurie. Si pentru ca totul sa fie perfect, in ziua de Craciun am primit vizita si colinda parintelui Serafim Badila de la Manastirea Casiel. Toate acestea ne-au facut sa traim cel mai frumos sfarsit de an posibil. Dumnezeu sa-i dea putere si sanatate bunului parinte, dar si monahiilor si maicii starete Varvara. Deasemenea, tuturor romanilor!

Mediafax