joi, 29 decembrie 2011

Nostalgia, o infractiune?

Nu am nici o problemă in a fi criticat, nici măcar când am dreptate 100%. Dar când cel care o face este un soi de impostor in slujba oricui altcuiva in afara adevărului, chiar este deranjant. Când individul acela nu are nici un soi de compasiune pentru populatia obidită, lasată fără locuri de muncă, spitale si hrană si vede in nostalgia acestora după un trai mai bun sau după dreptate socială o vină de condamnat, pare o atitudine incompatibilă cu cea de crestin, titlu cu care respectivul defilează si se impaunează cu orice prilej. 

Si afirma Razvan Codrescu(căci asa isi spune si despre el e vorba): "Viermele suspină dupa cloaca...", "singura şansă ca lumea să scape de viermi, iar viermii de ei înşişi, este să moară." Unde viermii sunt cei care tanjesc dupa  viata mai buna pe care au dus-o, iar "crestinul" Razvan Codrescu le doreste moartea in postul Nasterii Domnului. Unde viermii vazuti de Codrescu sunt nostalgicii(inclusiv eu). Vă intreb: Ce este rau in a fi nostalgic si a suspina dupa ce a fost bun in tara asta? (vezi definitia) Sau ce este rau in sentimentul de mila, in a vărsa o lacrimă pentru aproapele tau care suferă?

Provine dintr-o familie care l-a botezat Adolf, la numai 14 ani de la moartea lui Adolf Hitler. Intreband un psiholog despre atitudinea asta puteti afla multe. Pare o situatie asemănătoare cu a celor care isi porecleau copilul Mannix, Pardaillan, D'Artagnan si mai nou Inspector, Canabis, Vanesa, Mercedeza, etc. Dar complexul unui asemenea nume pare de nevindecat. Scolit de statul roman de dinainte de '89(care trimitea elevii la scoală indiferent de etnie, tiganească, evreiască, ungurească), are sansa vietii si devine invătător(indiferent de nume). Dupa revolutie se autopropune ca reprezentant al dreptei(care dreaptă?) si incepe sa se dea poet(?), eseist, dar si crestin. Or el a ales tocmai postul Craciunului pentru atacul zdrenturos de care vorbeam mai sus(unde-i iubirea din tine Adolf?), ceea ce mie personal imi confirmă ce spuneau prof. Duiliu Sfintescu, Saccsiv si multi altii.  Mai mult, si-a permis să se exprime despre Eminescu(se pare că face parte dintr-o etnie care nu l-a iertat si nu-l va ierta niciodată pe marele poet). Aici dau dreptate d-nei Aspazia Otel Petrescu, lui Florian Palas si nu in ultimul rand d-lui Victor Roncea. Ah, sa nu uitam ceva asemanator cu impostura, semnalat de d-na Emilia Corbu. Imi cer iertare acestora pentru ca le-am ignorat semnalele trase.

Spune apostolul Pavel in Epistola sa catre Romani14,10: "Dar tu, de ce judeci pe fratele tău? Sau şi tu, de ce dispreţuieşti pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea judecăţii lui Dumnezeu." Sau poate tu, d-le Adolf, faci exceptie? Viata e foarte scurta d-le Adolf, fii mai bun cat mai e vreme! Si nu uita ca in conditiile unei societati normale ramaneai la locul si conditia pe care o meriti(stii tu mai bine acel loc si acea conditie).

Poporului roman de pretutindeni, sănătate, viată lungă, dragoste de Dumnezeu si nostalgie multă(daca asa simte)!

12 comentarii:

anca spunea...

La multi ani,Ioane !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca, cele bune tie si familiei! Anul 2012 sa fie mai bun pentru tine si ai tai! Parca vad ca te muti la Cluj.

anca spunea...

inca nu ma mut :) da' nu stim ce ne rezerva viitorul :)))))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Doamne ajuta!

Pr. Radu Delacrucea spunea...

Doamne ajuta , frate Ioane si sa ramai tot asa de conectat la realitatile noastre. Am trecut vara asta prin Chiuiesti, in drum spre Par. Serafim.
La multi ani.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Parinte, cine merge la parintele Serafim inseamna ca se nevoieste si vrea mai multa duhovnicie. Sa va ajute bunul Dumnezeu! La Multi Ani!

Dan Tanasescu spunea...

Acest mod de a gândi şi de a judeca oamenii este caracteristic ideologiei fasciste, care mai nou se numeşte neolberalism şi este pusă în practică de actuala guvernare din România. Probabil, pentru a justifica crimele împotriva poporului român, puterea are nevoie de anumiţi propagandişti care să răspândească aceste idei. Mai era un individ Mihai Giurgea care spunea astfel de chestii pe blogul său.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Dan T, ai dreptate. Discursul acestora este periculos, instigator si pervers.

Cele bune!

Ana Maria spunea...

La multi ani!

Ion de la Chiuiesti spunea...

La multi ani, Ana-Maria!

mihaela spunea...

http://www.catehetica.ro/razbunatorul-da-dovada-de-slabiciune-si-micime-de-suflet

Anonim spunea...

va doresc din Germania La Multi Ani!
sincer nu cunosc continultu discutiilor dvs cu acest individ. Traiesc intr-o societate unde a fost nevoie sa ma adaptez si cred ca azi cu toate pacatele ei Germania reprezinta un motor ptr batrina Europa.Nu sint nostalgic ci vad NOSTALGIA ca o sansa de a lua cu noi ceva bun pentru viitor.Va dau un exemplu simplu:pe timpul lui NC strangeam sticlele si borcanele .Acum se arunca care ncotro.Si Doamne cum se revalorifica aici deseurile. Cred ca daca vom face ca nsotalgia sa devina o sansa,si nu um mod de a ne lamenta daca mentalitatea extrem de pacatoasa pe care am retrait-o in Spania de genul "sa speram ca ..." ci aceea germana de genul "hai sa facem..." va fi regula atunci va exista sansa Romaniei!Va dau inca un exemplu generic .Pe timprui eram copil mic aveam 11-12 anisori eram in Romania si toti vecinii vreo 20 la rand spuneau " tre sa facem casa scarilor sa o vopsim " da numai spuneau.Atunci eu cu un prieten am pus un anunt jos " sedinta ptr vopsirea casii scarilor marti la ora 17"....si s-au adunat toti si au promit actiunea...pana atunci numai vorbeau....