sâmbătă, 17 aprilie 2010

Vrajeala continua


Mai marii lumii profita de eruptia vulcanului din Islanda pentru a bloca traficul aerian european. Masura este necesara pentru deplasarea aeronavelor prezidentiale care vor transporta somitatile la inmormantarea lui Lech Kaczynski si inapoi, pe care nu ii deranjeaza cenusa(interesant, nu-i asa?).

PS. N-o sa vedeti sefi de state prin aeroporturi, fiti siguri de asta!

joi, 15 aprilie 2010

Romania second-hand


Bulgarii au decis sa cumpere avioane noi, si nu fier vechi, ca ai nostri conducatori. Ei vor plati pentru noile avioane Saab acelasi pret cerut de americani pe vechiturile lor. Decizia Romaniei de a cumpara F-16 trase pe dreapta de americani s-ar putea sa ne arunce in ridicol asa cum ne-au aruncat Mig-urile 21 Lancer, folosite la arat ogoarele patriei sau fregatele englezesti, platite la pret de Titanic. Interesele sunt evidente. Oare s-au scos din codul penal infractiunile contra sigurantei statului sau nu are cine sa le aplice?

miercuri, 14 aprilie 2010

Foamea liberala


Criza economica si nu numai, a atins cote maxime si in Partidul Liberal. In disperare de cauza, Crin Antonescu declara pentru Mediafax: "Eu şi astăzi sunt dispus să intru la guvernare, dar reiterez că nu în orice condiţii. În primul rând, eu văd o guvernare pentru guvernaţi, şi nu pentru guvernanţi. Văd o guvernare fără miniştrii Berceanu sau Videanu care au venit la putere cu propria clientelă de partid şi se vor retrage cu aceeaşi clientelă, dar mai bogată".

PS. PNL se află în prezent într-o situaţie mai ingrată decât cea în care l-a lăsat fostul lider Călin Popescu Tăriceanu în 2008. Din cele 65 de mandate de deputat şi 28 de senator obţinute la ultimele alegeri, liberalii mai deţin în prezent 75. O cincime, 18 de aleşi, s-au pierdut treptat pe drum îngroşând, rândurile independenţilor lui Gabriel Oprea sau migrând spre PDL. În mai multe judeţe, după demisiile propriilor senatori sau deputaţi, liberalii nu mai deţin nici măcar un reprezentant parlamentar, ceea ce îi face vulnerabili în perspectiva viitoarei runde de alegeri parlamentare din 2012.(Antena3)

marți, 13 aprilie 2010

The "JAF" must go on!

In emisiunea lui Radu Morar cel cu limba catifelata, Traian Basescu afirma ca "guvernul nu va sacrifica ţara pentru pacea socială" sau "producem mult mai puţin decât luăm ca salarii. Dăm salarii şi pensii din bani împrumutaţi. Atâta timp cât Emil Boc duce procesul de reformă aşa cum îl poate duce, într-un mediu ostil sindical, mediatic nu îl voi schimba".

Asa o fi, dar cate salarii sau pensii s-ar plati daca Berceanu nu ar da cadou unei firme 230 de milioane de euro fara licitatie pentru reabilitarea unui aeroport(Henri Coanda), bani cu care s-ar construi un aeroport nou, sau Elena Udrea nu ar mai construi telegondola de Parang. Sa fim seriosi, jaful este in plina desfasurare!

Sergiu Nicolaescu la 80 de ani. La Multi Ani!



Astazi senatorul, regizorul si actorul Sergiu Nicolaescu implineste 80 de ani. O viata plina de succese si de realizari. La Multi Ani Maestre!

duminică, 11 aprilie 2010

Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!


"Indoiala lui Toma la Invierea Domnului a avut si un rol providential. Caci, prin pipairea ranilor Mintuitorului, Toma dovedeste celor necredinciosi ca Hristos a avut cu adevarat trup omenesc, asemenea noua, afara de pacat si ca a patimit cu trupul pe cruce pentru mintuirea lumii. Iar daca Toma s-a indoit de Invierea Domnului, dupa ce si-a pus mina in coasta Lui, s-a cait de necredinta sa si, cazind in genunchi, si-a marturisit cu lacrimi credinta si pacatul sau, prin aceste cuvinte: Domnul meu si Dumnezeul meu!

Oare citi dintre crestinii de astazi nu cad in pacatul indoielii si al necredintei in Dumnezeu? Insa se intorc la credinta, cu cainta si smerenie ca apostolul Toma? Din cauza fricii si Petru s-a lepadat de Hristos prin cuvintele: Nu cunosc pe omul acesta! (Matei 26, 74). Dar indata dupa cintatul cocosului, din miezul noptii, Petru a iesit afara si a plins cu amar. Toata viata s-a cait Petru de caderea si necredinta sa. Dar dintre noi citi crestini nu se indoiesc de existenta lui Dumnezeu? Citi nu-L injura si-L hulesc? Citi nu cauta dovezi si zic: “Nu cred pina nu vad!” Citi nu cauta sa pipaie ranile si coasta Domnului, cautind dovezi ale existentei lui Dumnezeu prin pamint, prin marturii vechi, prin tainele planetelor si ale Universului? Citi nu zic dintre crestini: “Aici este raiul si iadul! Aici pe pamint este totul!” Iar cind se vad bolnavi, in fata primejdiei, a saraciei si a mortii, nici atunci nu se caiesc ca Toma, sa zica: “Tu esti Domnul meu si Dumnezeul meu! Acum cred in Tine Doamne, ca Tu m-ai zidit si m-ai mintuit. Iarta-ma de necredinta mea!” Nici macar la batrinete nu se intorc la Dumnezeu ca sa plinga cu amar ca Petru, viata lor din tinerete, cheltuita in desfriu, in rautati si necredinta.

Putini sint acei ce se pocaiesc de pacate la batrinete. Cei multi mor asa cum au trait, in necredinta si nepocainta, spre a lor vesnica osinda. Cu adevarat, mare dar este credinta in Dumnezeu insotita de fapte bune! De aceea a si zis Mintuitorul catre Toma cea de-a zecea fericire: Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut! (Ioan 20, 29). Iar cu alt prilej a zis catre ucenicii Sai: Fericit este cel ce nu se va sminti intru Mine (Matei 11, 6). Adica nu se va sminti din dreapta credinta in Dumnezeu, cum s-au smintit multi in zilele noastre."


Pr. Ilie Cleopa - fragment din predica la Duminica Tomii

Mediafax