joi, 3 iunie 2010

Prea tarziu


In timpul alegerilor prezidentiale, simpla noastra viata sociala s-a aprins in dezbateri gen "Poiana lui Iocan", deseori sterile, deseori violente, dar care scotea la iveala amanunte nebanuite despre participantii la discutii, prin forta argumentelor fiecaruia.

Un amic de-al meu, linistit dealtfel, m-a uimit prin virulenta, dar si prin fanatismul cu care si-a impanzit mica firma pe care o patrona cu afisele lui Basescu. Chiar ajunsese sa conditioneze serviciile pe care trebuia sa le presteze firma sa de sustinerea matrozului. Am ajuns sa-l ocolesc intrucat se apuca sa strige dupa mine si pe strada. Ca ei vor face, ca ei vor drege, ca noi, cei care eram anti-Basescu, suntem comunisti, ca ne vor aranja ei. Si ne-au aranjat pe toti!

Timpul a trecut repede, criza si-a aratat coltii si bucuria care a urmat victoriei s-a transformat in disperare. Amicul meu a ajuns sa planga. S-a luat si a plecat in Germania unde lucreaza ca sofer si salahor pe santier pe 1000 de euro pe luna, bani pe care ii trimite sotiei sa mentina firma in viata. Regretele sale de acum sunt sincere, dar tarzii. Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

miercuri, 2 iunie 2010

Adrian Paunescu - Sunt radical


Sunt radical
mai precis
sunt pentru păstrarea
unui just raport
între minciună şi adevăr,
între eroi şi eroi,
între plus şi minus,
sunt radical,
mai precis,
mi-e silă de demagogia socialistă
mai tare decât de
demagogia burgheză
pentru că o simt
apăsându-mă cu mult mai de aproape.

Sunt radical,
cred că nu e bună legea
care te condamnă mai grav
dacă ucizi un urs
decât dacă ucizi un om,
ba mai mult,
te condamnă mai grav
dacă vorbeşti,
dacă ai opinii,
decât dacă ucizi.

Sunt radical
adica îmi închipui
că dacă ecuaţia
"poporul ne-a ales,
vorbim în numele poporului,
guvernăm în numele poporului,
construim socialismul
cu oamenii şi pentru oameni,"
este adevărată,
nu e corect
să-i distrugi omului
casa, oraşul sau satul,
fără să-l întrebi pe om;
zece elevi au declarat la şcoală,
când i-a întrebat dirigintele
ce fapte bune au săvârşit,

în ziua aceea,
ca au ajutat o bătrâna
să treaca strada
dar de ce asa de multi,
s-a mirat dirigintele
pentru ca bătrâna
nu voia să treaca strada
au raspuns ei.

Cam asta ar fi situaţia
sunt radical
şi o privesc în fata,
dacă bătrâna nu vrea să treaca strada
e greu să te lauzi
ca eşti cel mai bun dintre oameni
pentru ca o obligi
să traverseze,
şi lucrurile stau chiar asa,
bătrâna nu vrea
să treaca strada.
bătrâna nu se afla pe strada
nici nu exista strada,
şi bătrâna nici nu e bătrâna.
ci o tara emotionata
ca va trebui să traverseze.
Sunt radical,
adica mi-e groaza
de remuscarile
care nu mai pot salva nimic,
mai ales viata
care şi asa se incapaţineaza
de câteva generaţii incoace
să se duca în pastele mă-sii.

Sunt radical,
îmi plac prunele, piersicile,
marele veraţice, libertatea,
femeia, granitele istorice,
şi strugurii tamiiosi.

Sunt radical,
as putea dicta un poem
şi de la un telefon public,
dar tot radical sunt
şi mentionind
ca n-aş putea face aceasta
decât dacă şi cea
careia îi dictez
ar avea telefon.

Sunt radical,
cred ca Maresalul Ion Antonescu,
dacă ar fi rejudecat
de un tribunal impartial,
ar putea fi declarat
fără rezerve,
erou al Romaniei post-mortem
şi martir universal,
măcar după lectura
Pactului Ribbentrop-Molotov.

Sunt radical,
cred în valoarea frunzei de varza
aplicata pe lucrurile dureroase
ale corpului.

Sunt radical,
nu cred să existe
înger mai urât
şi demon mai frumos
decât omul,
si, mai mult decât atât,
nu cred să existe
accident mai rodnic
şi lege mai contrariata
decât omul.

Din mine insumi
şi din ceilalti
extrag radacina patrata
şi observ ca nu e decât apa,
apa în stare de gândire,
apa cu suflet şi cu virtejuri,

apa într-o nevindecabila
formula chimica.

Sunt radical,
când ploua
şi când ninge
ştiu ca e vorba
despre mine,
despre apa care sunt,
despre apa care sunt.

luni, 31 mai 2010

Scrisoare deschisă ministrului Funeriu


…N-am fost, nu sunt şi nu voi fi admiratorul liderilor sindicali şi nici al grevelor. Cum am mai zis, liderii sindicali vor, cu lăcomie şi ipocrizie demagogică (prin asta, sunt foarte aproape de politicienii de doi bani grămada, din fruntea României contemporane!), tantieme şi funcţii guvernamentale, pe spinarea fraierilor grevişti – fiind, în genere, nişte „pupe”/crisalide de trădători (din care „produsul zburător” spre „mierea” Puterii se arată/ ”se demască”, de obicei, repede şi când ţi-e lumea mai dragă!) – iar grevele, în vremi de instabilitate şi de sărăcie, măresc gradul de instabilitate şi, mai ales, pe cel de sărăcie. Asta, în general.

Dar!

…Dar nici nu pot privi şi răbda, cu mâinile încrucişate, cum un degenerat oribil (un micro-boc!) şi impostor perfect, care se pretinde „Ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului”, mă scuipă-ntre ochi şi-mi scuipă munca însângerată, de 32 de ani fără răgaz, la catedră!

…Cum îndrăzneşti, măi, fârţângăule nefericit, să ne transmiţi, în direct la TV, ameninţări, în legătură cu greva?! Că „să ne băgăm minţile în cap”! Mai bine-ţi bagi tu capul ăla al tău în fund, ca să produci omogenizarea fiinţială „funeresco-frânghierească”! Chiar dacă nu-s de acord cu greva, nu pot să nu fiu solidar cu mânia şi revolta cadrelor didactice (deci, inclusiv cu cel prin care ai transmis mesajul tău obraznic, către cadrele didactice ale României: liderul sindical din Dolj!), cu colegii de breaslă (mă refer, bineînţeles, la cei care merită titlul nobiliar de „Dascăl”-Ravvi! – eu nu-s „coleg” cu toate secăturile „oploşite”, de „mătuşi” şi „unchi”, în învăţământ! – cu toţi chiulăii şi impostorii şi laşii servilo-pupincurişti de…”şefi”!!!). Păi cum, măi, „Frânghierule” şi „Hingherule”- cum îţi permiţi tu să transmiţi cadrelor didactice, pentru care a existat o lege aprobată ÎN UNANIMITATE, de Parlament, Guvern şi Preşedinţie, prin care se aproba creşterea salariilor cu 50% – iar acum se trezesc, respectivele cadre didactice, că nu li se dau 50%, CI LI SE IAU 25% – cum îţi permiţi, derbedeule, să ne transmiţi mesajul că „să ne băgăm minţile în cap”?!

…Că nu ţi-e ruşine, ştiu: toţi pedeleii sunt recrutaţi tocmai pe criteriul neruşinării… – dar că vei fi linşat (ca o continuare a legitimei apărări – faţă de minciună şi dispreţul arogant anti-naţional – începută cu Hoară!) – tot nu te temi?! Ei, află că, la iarnă, când profesorii şi ceilalţi bugetari vor simţi „pe pielea jupuită” efectul PRACTIC al tăierii celor 25 de procente, e posibil să nu mai trăiţi deloc la fel de agreabil şi sfidător, precum acum, vara, când încă bugetarii nu simt, concret, efectele genocidului vostru! Trăiască urzica şi ştevia! – …DAR ASTEA NU VOR TRĂI ŞI LA IARNĂ!!!

N-o tot face pe „democratul” – nici tu, nici mimozele alea pudice, din presă (ptiu!): linşajul din pricina minciunii exasperante, a politicianismului de stat sfidător şi mârşav – a început chiar în…SUA!!! – cu care tot ne daţi pe la nas, zilnic!!! Şi se „practică”, pe scară „lărguţă”, prin toată Europa de Vest…Din Suedia până în Italia.

…Nu DOAR pentru bani se face greva asta (dacă se va face!) – cel puţin aşa o percep eu! (oricine îşi dă seama că aţi furat toţi banii ce erau în ţara asta bogată şi de Dumnezeu fără seamăn dăruită…şi că UE trebuie să ne aducă în genunchi – umilire prin pauperizare – , folosindu-se de cozile ei de topor, existente în orice ţară!) – ci se face pentru DEMNITATE! Adică, să nu vă închipuiţi că vă puteţi bate joc de noi, ba chiar să ne şi „chisăgiţi” în picioare, după plac, escrocilor ordinari! Da, dacă se face o grevă în învăţământ, ea trebuie să oprească ochii „celor de sus”, în singurul moment al anului, când suntem priviţi de ghiorţanii de la Putere (care va fi fiind ea!), pentru că au nepoţei şi finuţi şi odrasle, în examene…să ia bacul Goe, că după aia tăticuţul (ministru, preşedinte sau parlamentar!) îl trimite pe Goe în Elveţia, sau în Anglia, sau în SUA…să-i cumpere facultăţi şi doctorate, „pe picior”! – şi să-l facă pe „dragul” tatei şi pe „mumosul” mamiţichii – EUROPARLAMENTAR, care să poruncească, apoi, EL, Mucea-Flaimucea, un nou rând de genociduri spirituale şi biologice, asupra Neamurilor, din UE şi din lume!

…Te-a apucat mila de copii, subit, musiu – nu-i aşa?! Nu mai poţi de dragul lor! Dar dacă-i iubeşti şi-i iubiţi aşa de grijuliu, voi, pedeleii, pe copiii României, de ce le tăiaţi dreptul integral la alocaţie?! De ce înfricoşaţi, astfel, mamele (inclusiv, şi MAI ALES! – pe cele potenţiale!), şi zdrobiţi-aneantizaţi, prin ele, IDEEA DE FAMILIE şi de SPOR DEMOGRAFIC?! Ha?! – aud?!?! – marţafoilor! Veţi aduce ţara, prin măsurile voastre naziste, la sporul demografic negativ…aşa v-o fi spus „jeffreyfranks-ii” de pe la „masoneasca” aia de UE?! Aşa de dragi vi-s vouă copiii, că-i vreţi dispăruţi din familii şi din Neamul Românesc…!!! Îi folosiţi parşiv, ca armă pentru învrăjbirea unor fraieri de părinţi, contra dascălilor, care, cică-s căpcăuni…şi, colac peste pupăză, dascălii le dau şi meditaţii elevilor, îmbogăţindu-se, nehaliţii de profi (…care trag zece de-un covrig, prin cancelarii…nu de sărăcie, neapărat, ci de treabă prea multă!!!), bogaţi-îmbuibaţi, daaa, cât Adriean Videanu şi Berceanu şi…Traianu’, la un loc! Păi, eu nu dau meditaţii decât în cadrul şcolii, de 32 de ani, GRATIS, de când mă ştiu… (şi ca mine, MULŢI!!!) – iar de bogat…da, sunt, an de an (mai ales în ultimii douăzeci!), tot mai bogat în experienţa revoltei şi furiei, împotriva măgarilor, proştilor, nesimţiţilor şi impostorilor!

…Adică, te prinde mila, măi, „Frânghierule”, de „băcălăi”, de elevii care TREBUIE să dea bacalaureatul – …dar de cei care i-au ajutat, DOISPREZECE ANI, să poată să devină în stare să vină spre bacalaureat – nu-ţi pasă, aşa-i, netrebnicule?! (…n-avem nevoie, noi, dascălii, care avem Misiune, cât şi preoţii ori medicii – n-avem nevoie de mila nimănui, decât de-a Lui Dumnezeu – dar nici de minciună, demagogie, sfidare şi învrăjbire cinică şi rânjitoare, de zâzanie cu scopul de a-ţi menţine tu, „Fânghierule”, turul cât cutia de chibrituri, pe fotoliul ministerial, TOT N-AVEM NEVOIE!!!).

…NOI, deşteptule cu cap de ghiulea (lombrozian), i-am adus până la bacalaureat, NOI i-am învăţat şi cum, şi ce, şi de ce – din ceea ce vor şti să răspundă la bacalaureat… – I-AM ÎNVĂŢAT, ÎMPOTRIVA VOASTRĂ, SĂ GÂNDEASCĂ, ŞI, DECI, SĂ NU MAI AVEM, PESTE ZECE ANI, O CLASĂ POLITICĂ DE „FRÂNGHIERI/HINGHERI”, CUM SUNTEŢI VOI, ACUM!!! Şi tot datorită NOUĂ vor trece examenul şcolii (că doar o grevă generală este de „presionare” asupra hoţilor din Guvern, deci este de câteva zile, hai două săptămâni, MULT! – iar nu este… „sfârşitul lumii”, cum scuipaţi voi, pe toate ecranele TV! – şi tot noi muncim, nu voi, prăpădiţilor şi agramaţilor!!!), precum şi examenele, cu mult mai grele, ALE VIEŢII, DUSE ÎN CONTRA UNOR DIHĂNII ŞI ŞERPI OTRĂVITORI, PRECUM SUNTEŢI VOI!!!

…De aceea, dacă într-o scrisoare deschisă anterioară, în care-ţi adresam, cu maximă politeţe, îndemnuri să nu distrugi învăţământul, prin Legea Învăţământului, pe care ai „produs-o” şi pe care Parlamentul e pe cale s-o aprobe – îţi ceream, cu maximă deferenţă, DEMISIA! – …acum nu-ţi mai vorbesc aşa, pentru că nu înţelegi limbajul omenesc şi nicicum pe cel al politeţii (pe care voi, pedeleii cei vestiţi de mârlani, o consideraţi o formă de… „fraierie”!). Acum îţi vorbesc ca unei javre care a ajuns în sufrageria mea, fără să fie chemată de nimeni: „IEŞI AFARĂ!”

…Şi asta, ACUM! Că dacă te prinde, Doamne fereşte, iarna, în „post” – nu mai garantează nici Hristos-Dumnezeu pentru viaţa ori măcar integritatea ta fizică!!! Şi nu voi fi eu cel care te va hăitui, prin boscheţi – ci acei „copii”-profesori – pe care sistemul pe care-l distrugi tu cu târnăcopul, i-a adus la exasperare şi la foame…Cum naiba, în oraş, să supravieţuieşti cu 4 milioane de lei vechi, IARNA, tembelule?!

Doar dacă locuieşti şi mănânci cu părinţii, bieţi pensionari, mutilaţi de voi cu 15% din pensie…Şi pe aceşti părinţi de profesori, de ce nu-i întrebi despre greva „profilor”, în direct, la TV, hai?! – ci numai pe părinţii de elevi „minune” (de mafioţi!), în emisiunile TV măsluite?! Elevii noştri (cei AUTENTICI, dornici de CARTE!) vor înţelege că noi nu vrem banii nimănui, CI DEMNITATEA NOASTRĂ!!! ŞI CĂ, ÎN FELUL ACESTA, CERÂND SĂ FIM RESPECTAŢI, PRIN OPRIREA ŢĂRII CU OCHII PE ŞCOALĂ – LE DĂM ŞI LOR, „UCENICILOR” NOŞTRI, O LECŢIE DE MAXIMĂ/EXEMPLARĂ DEMNITATE!

TOATĂ VIAŢA LOR, CÂT VOR TRĂI, SĂ NU SE PLECE ÎN FAŢA FARISEILOR ŞI LĂTRĂILOR ŞI VULPILOR CA VOI, CI NUMAI ÎN FAŢA LUI HRISTOS-DUMNEZEU!!!

Da, o grevă poate deveni, dacă este făcută de dascăli AUTENTICI, iar nu de… „muşchii liderilor sindicali”, O LECŢIE NAŢIONALĂ DE DEMNITATE! O LECŢIE PENTRU ISTORIA NEAMULUI (…cea pe care voi aţi distrus-o şi dat-o pe mâna… „alogenilor”!).

…Din păcate, şi mulţi dintre dascăli s-au mârşăvit, s-au autoanulat, prin frică, laşitate şi slugărnicie…”EXEMPLARE”…!!!

…Da, era să uit să-ţi spun, „Frânghierule” nefericit: demnitatea noastră, a autenticilor dascăli, stă şi în refuzul de a ne lăsa prostiţi de şmecheri şi nemernici, ca voi, şi în refuzul de a ne supune, orbeşte, la cazarma, în care voi transformaţi România, zi după zi…şi în refuzul de a ne lăsa stropiţi de noroi de „golanii”-elevi, din Mercedes-uri ori Q7 (ODRASLE DE MAFIOŢI, aflaţi/aflate în drum, fireşte, spre „dimineaţa/seara/noaptea barurilor”!), din stirpea voastră, când mergem pe stradă, de acasă la şcoală şi de la şcoală acasă… – ŞI ÎN DORINŢA DE A DA DE-A AZVÂRLITA CU VOI, PENTRU A CONSTRUI NORMALITATEA! Nimeni nu are nevoie de „reformele” voastre”, politruci nemernici, de toate culorile! – ci de NORMALITATEA FIINŢEI UMANO-DIVINE!!!! Regăsită-reconstruită, fiinţa asta umano-divină, cu fineţe de bijutier, şi în linişte, CU INFINITĂ RĂBDARE, de NOI – dar feriţi de hărmălaia CIRCULUI creat de voi, prin sforării şi şmecherii puerile, de doi bani – însă tiranice (tirania copiilor cretini!)…!

…Această fiinţă umano-divină o construiesc, fără ca voi să băgaţi de seamă (…sau o vor face, în pofida voastră, cât de curând! – pentru că şi voi, umflaţilor, sunteţi MURITORI!) BISERICA şi ŞCOALA – Măriile Lor Dascălii şi Sfinţiile Lor Preoţii, dimpreună!

…Deci: IEŞI AFARĂ, „FRÂNGHIERULE”! Şi toţi cei asemeni ţie…: profitaţi de vara asta, până nu s-o face iarnă… – şi cu iarna, o veritabilă (de data asta…) REVOLUŢIE!!!

…Şi acum, nu voi semna singur scrisoarea asta, că nu mă lasă un moş de-al meu, ardelean… – şi se şi înghesuie, zor-nevoie, exasperat şi el de nepoţii lui (cam oligofrenizaţi şi desolidarizaţi) – …se înghesuie lângă cotul meu, din negurile istoriei româneşti, reacţionarul ăsta…: GEORGE COŞBUC!

„Ciocoi pribeag, adus de vânt (…)/ Când nu vom mai putea răbda,/Când foamea ne va răscula,/Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa/ Nici în mormânt!”

prof. dr. Adrian Botez – şi… Poetul (reacţionar!) GEORGE COŞBUC

Sursa: napocanews

duminică, 30 mai 2010

Duminica Tuturor Sfintilor


Iubiţi credincioşi,

Biserica lui Hristos este Biserica sfinţilor şi a martirilor. Ea a fost întemeiată pe jertfa Domnului de pe Cruce, pe învăţătura Apostolilor şi pe sîngele a peste zece milioane de martiri. Biserica dintotdeauna a născut sfinţi, a fost slujită de sfinţi. Biserica şi astăzi cere sfinţi, păstori cît mai sfinţi şi credincioşi cu viaţă sfîntă.

Dintre aceştia facem parte şi noi. Dar ca fii ai lui Dumnezeu după har şi fii ai Bisericii luptătoare de pe pămînt, sîntem datori să fim "următori lui Hristos", să trăim duhovniceşte pe pămînt, să ne facem vrednici de Împărăţia Cerurilor.

Ca fii sufleteşti ai sfinţilor care ne-au născut în Hristos sîntem datori să le urmăm credinţa lor dreaptă, să le urmăm viaţa lor sfîntă, dragostea lor pentru Dumnezeu, rîvna lor pentru Evanghelie, evlavia lor pentru sfînta rugăciune. Nu ne putem mîntui, dacă nu imităm după putere viaţa sfinţilor. Adică smerenia cuvioşilor, bărbăţia mucenicilor, rugăciunea sihaştrilor, sfinţenia drepţilor, curajul şi statornicia în credinţă a înaintaşilor, răbdarea părinţilor care ne-au născut, blîndeţea mamelor care ne-au crescut.

Să rîvnim cu stăruinţă acestor mîntuitoare virtuţi creştine. Noi nu ne socotim sfinţi, dar trăim şi ne mîntuim în Biserica sfinţilor. Ei ne sînt părinţi, rugători, ajutători în necazuri şi modele de urmat. Să părăsim mîndria, răutatea şi necredinţa care ucid sufletul şi să cerem ajutorul tuturor sfinţilor din cer, în frunte cu Maica Domnului, pe care îi cinstim astăzi. Ei aveau totul curat şi sfînt: şi trupul, şi mintea, şi cuvîntul, şi simţurile, şi sufletul. De aceea făceau minuni, de aceea izgoneau diavolii, de aceea trupurile lor rămîn nestricate şi vindecă mulţi bolnavi.

Deci, să ne pocăim de păcate, să imităm pe sfinţi, să ducem viaţă curată şi să le cerem întotdeauna ajutorul prin această scurtă rugăciune: "Toţi Sfinţii, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi!"

Amin.

Pr. Ilie Cleopa(fragment din Predica la Duminica I după Rusalii)

Mediafax