sâmbătă, 13 februarie 2010

Interpretarea Constitutiei


Cam atat a inteles un patron timisorean din Constitutia Romaniei(apasa foto). Ca el este protejat si ceilalti sunt in pericol de moarte. Daca nu ma insel, continutul acestui banner se incadreaza in prevederile C.P., art. 193 si reprezinta "amenintare", pedepsita cu inchisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amenda.

vineri, 12 februarie 2010

Si mai-marii lumii se imbolnavesc


Bill Clinton s-a mai "carpit" putin, printr-o operatie pe inima. Si-a mai intarziat drumul spre iad, unde probabil va ramane pe vecie, pentru crimele comise impotriva poporului sarb din 1999, si nu numai. Dar asta Dumnezeu va decide.

joi, 11 februarie 2010

Fabrica de bani

Un grup de supravietuitori si descendenti ai victimelor Holocaustului au dat in judecata, marti, compania ungara de cai ferate, MAV, cerand pagube in valoare totala de 1,24 miliarde de dolari pentru implicarea companiei in deportarea evreilor, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Plangerea a fost inaintata, marti, unui tribunal din Chicago, de catre avocatii unui grup de 95 de supravietuitori si mostenitori ai victimelor Holocaustului, care traiesc acum in Statele Unite si Israel, transmite agentia ungara de presa MTI, citata de World Jewis Congres.

In urma unei anchete derulate pe parcursul mai multor ani, acestia au descoperit ca MAV a pus la dispozitia nazistilor vagoanele de tren folosite pentru deportari. (ziare.com)

Dupa ce au jumulit toate tarile Europei de bani pe motiv de asa-zis holocaust, goana dupa bani continua. Cred ca ar fi cazul sa li se spuna acestor "baieti destepti" ca razboiul s-a terminat acum 65 de ani.

Declaratia zilei


Nastase ne ia pe toti de prosti. Cica "Eu nu candidez impotriva lui Mircea Geoana, ci pentru a duce la capat un proiect." Pai proiectul nu e sa-l invingi pe Geoana? Proiectul nu e ciolanul? Ce naiba d-le Nastase, chiar iti bati joc de noi?

miercuri, 10 februarie 2010

Apel pentru devanghelizarea PSD


Circula pe web urmatorul "Apel":

"Stanga romaneasca se afla sub amenintarea pericolului mortal al vanghelizarii definitive, al intrarii in era partidului „pe persoana fizica”. Vanghelizarea nu este un concept abstract sau un subiect de presa, ci un fenomen concret, direct observabil, chiar masurabil in voturi, oameni, bani, sau numar de organizatii. Vanghelizarea inseamna:
• Victoria mediocritatii asupra valorii, al ciocoismului asupra modestiei, a spiritului de gasca asupra ideii de echipa;
• Transformarea celor care au coloana vertebrala si constiinta propriei valori in dusmani, care trebuie marginalizati sau chiar exclusi din organizatiile de partid;
• Controlul organizatiilor de partid, de sus pana jos, prin interpusi, fidelizati de Vanghelie prin legaturi de sange si/sau de afaceri;
• Utilizarea pe scara larga a santajului cu dosare, a amenintarii cu folosirea fortei fizice („a bagatului in portbagaj”).

Cum a fost posibila vanghelizarea PSD? Ascensiunea lui Vanghelie in PSD, de la conditia de primar mai degraba tolerat decat promovat in timpul lui Adrian Nastase, la presedintele de facto al partidului s-a realizat pentru ca Mircea Geoana si-a organizat supravietuirea politica punandu-si la mezat prerogativele functiei de presedinte. Daca la inceput Vanghelie a fost instrumentul pe care Casa Geoana l-a folosit pentru rezolvarea treburilor marunte si murdare acum, Dinu Paturica de Ferentari a luat locul stapanului, iar Geoana a devenit valetul lui Almanahe. Adevaratul tandem pentru conducerea PSD nu este Geoana-Vanghelie, ci invers. Nu Geoana este Liderul, el este mai degraba un politician tolerat in Kisellef 10, este imaginea onorabila care trebuie scoasa in fata. Ce se pregateste? Acum, Vanghelie s-a saturat sa stea in umbra, vrea sa fie onorabil, doreste sa stea la masa liderilor, vrea sa imparta functii si onoruri nu doar in locuri intunecate, ci in vazul intregii lumii. Vrea si mai multa putere, pe care sa o exercite prin liderul-telecomanda.

Vanghelie pregateste un Congres aranjat:
• Si-a luat vreo 300 de delegati, din 1500, in numele organizatiilor de Bucuresti, Giurgiu si Ilfov;
• Vrea sa organizeze competitia in formula „castigatorul ia tot” pentru ca-i este frica de votul delegatilor din tara. Daca ar fi un Congres liber, nici el, nici Valetul sau nu ar mai fi alesi. Ce urmeaza daca Vanghelie castiga la Congres?
• Organizatiile PSD din Giurgiu si Ilfov au fost doar „cazuri-scoala” in legatura cu vanghelizarea. Va urma vanghelizarea sistematica si la nivel national. Toti cei care nu vor fi de acord cu deciziile lui Vanghelie, luate prin intermediul lui Geoana, vor fi marginalizati si exclusi. Se pregateste preluarea Organizatiei Calarasi in numele Oanei Mizil;
• Toate promovarile in partid vor fi realizate doar cu acceptul lui Vanghelie, si dupa criteriile decise de catre acesta;
• Va fi instaurata adevarata „democratie interna” in partid, dupa modelul de Bucuresti, Ilfov si Giurgiu – cine indrazneste sa scoata o vorba impotriva lui Vanghelie zboara din partid;
• Listele de candidati, fie ca este vorba de cele pentru primari, consilieri sau parlamentari vor trebui avizate de Vanghelie;
• PSD va fi parasit, rand pe rand, de militanti si de oamenii care au constiinta propriei identitati.
In acest fel, PSD va deveni un partid de cel mult 10-12%, dar un „partid victorios”, pentru ca este „pe persoana fizica”. Ce-i de facut? In acest moment, Vanghelie nu a castigat meciul, el poate fi invins, noi ne putem salva, daca aveam curajul si abilitatea de a ne organiza in batalia de la Congresul din 20 februarie.

NU trebuie sa acceptam formula „castigatorul ia tot”, prin care Vanghelie se ascunde in spatele lui Geoana. NU trebuie sa acceptam ca votul sa fie controlat de catre presedintii de organizatii. NU trebuie sa ne lasam intimidati, iar votul sa fie obiectul tranzactiilor oculte. DA, trebuie sa ne gandim la viitorul PSD, la modul in care acesta poate redeveni primul partid al tarii. DA, liderilor autentici, nu hologramelor „Garantat Vanghelie!”"

Lupta se inteteste! Nu e greu sa ne dam seama cine se afla in spatele apelului.

Prima masura salutara


Propunerea EBA dar si acceptul din partea lui Traian Basescu, de a se legaliza drogurile usoare in Romania a primit o lovitura frumoasa. Guvernul a interzis 36 de plante asimilate drogurilor. Este prima masura a guvernului Boc luata in interesul cetateanului roman. Speram sa nu fie si ultima!

luni, 8 februarie 2010

PSD-isme noi


Deputatul Madalin Voicu, una din "petele de culoare" din PSD, a declarat sambata ca, in cazul unei victorii a lui Mircea Geoana la Congresul PSD din 20 februarie, va demisiona din partid.

1.Felicit si premiez(simbolic, bineinteles) pe oricine poate demonstra ca Madalin Voicu s-a dovedit vreodata util acestui partid.

2.Indraznesc sa presupun ca Madalin Voicu braveaza, mai ales ca este convins(ca multa lume dealtfel) ca Geoana nu va fi reconfirmat in functie.

3.Desi parintele sau a vrut sa faca din el un mare muzician sau dirijor, nu cred ca ne poate nimeni convinge ca Madalin are vreo aptitudine in sensul asta( competitiv vorbind, ca de zdranganit stim ca stie).

duminică, 7 februarie 2010

Duminica Înfricoşatei Judecăţi


Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, şi toţi sfinţii îngeri cu El, atunci va şedea pe tronul slavei Sale. Şi se vor aduna înaintea Lui toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii, precum desparte păstorul oile de capre. Şi va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. Atunci va zice împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei? Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat? Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine? Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintre-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut. Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mînânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi nu M-aţi primit; gol şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat. Atunci vor răspunde şi ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit? El însă le va răspunde zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut. Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică. (Ev. Matei 25:31-46)


Mediafax