sâmbătă, 7 martie 2009

La Multi Ani tuturor mamelor si doamnelor!

Boc vrea descentralizare. O alta cacialma

Premierul Emil Boc a declarat astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, că actualul Executiv şi-a asumat responsabilitatea modernizării statului român şi că va realiza descentralizarea acestuia.

”Acest guvern are determinarea politică şi hotărârea să meargă până la capăt în procesul de descentralizare”, a spus premierul.

“Ea e în folosul cetăţeanului pentru că îi permite să-şi rezolove acasă acele proble pe care le rezolva la Bucureşti. Economiseşte timp şi bani”, a continuat el.

“Nu vrem să dăm oameni afară, ci să facem statul eficient”.

Legislaţia, gata peste 60 de zile

Cele două principii care stau la baza procesului de descentralizare sunt transferul competenţelor de la autorităţile centrale la cele locale (primării, consilii judeţene, consilii locale) şi transferul de resurse financiare care să le permită acestora din urmă să îşi îndeplinească noile atribuţii. evz.ro

Dar "piticul" nu va "descentraliza" banii. Pariu! Banii ii va manipula el si sleahta lui de ministri care, din pacate, nu se pot ridica la inaltimea si demnitatea functiei lor. Cand vad actiunile acestui guvern, nu pot sa nu ma gandesc la loviturile de stat pe care le dadeau cate un caporal sau sergent in tarile africane in a doua jumatate a secolului trecut, dupa care se avansau singuri la gradul de maresal sau general. Nu i-a fost destul o cadere in cap.

Rusia propune ca Orientul Mijlociu să fie zonă fără arme nucleare


Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a propus astăzi la Geneva, unde participă la o conferinţă pentru dezarmare, ca Orientul Mijlociu să fie declarată zonă fără arme nucleare.

Propunerea şefului diplomaţiei ruse intervine după ce în ajun a avut prima întâlnire oficială cu Hillary Clinton, noua şefă a diplomaţiei americane, o reuniune marcată de bună dispoziţie, ce a dat impresia unor premise de dezgheţare a relaţiilor.

Statele Unite au cerut Rusiei să colaboreze pentru a împiedica ambiţiile de înarmare nucleară ale Iranului. Sursa

Dar ministrul rus nu precizeaza cum anume poate fi deposedat Israelul de arme nucleare, pe catre le detine de vreo 3 decenii .

Diversiunea Bancii Mondiale

Este tot mai evident pentru toata lumea ca institutia "Banca Mondiala" este folosita pentru a creea panica si a demoraliza populatiile statelor lumii, in vederea atingerii scopurilor Noii Ordini Mondiale, adica instaurarea unui guvern mondial unic si inrobirea totala a cetatenilor lumii. Analistii acesteia improsca prin toate mijloacele mass-media cu stiri false si minciuni. Este clar ca aceste presiuni mediatice vin si in sprijinul inrobirii financiare a statelor, silind acestea sa faca imprumuturi care le dezavantajeaza. Aceasta institutie nu are nici un rol de binefacere sau de ajutor. Totul e despre bani. Romania nu are nevoie de imprumuturi externe, dar presiunile sunt uriase pentru ca aceasta sa cedeze, si din pacate va ceda. BM recomanda taxe noi, majorari a celor existente, cere fuzionarea fondurilor de sanatate pentru controlul total, inghetarea salariilor bugetare, prevede cresteri economice zero. Toate astea in paralel cu dezvoltarea statului politienesc, caruia i se aloca in continuare resurse importante.

vineri, 6 martie 2009

Actualii guvernanti, tot mai departe de Dumnezeu


Conform proiectul noului cod penal, aprobat de guvern la data de 25 februarie 2009, incestul şi prostituţia nu vor mai fi considerate infracţiuni, fiind dezincriminate. Proiectul noului cod penal a fost iniţiat de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei şi finalizat sub mandatul actualului ministru Cătălin Predoiu. În varianta supusă dezbaterii publice la 24.01.2008 incestul şi prostituţia erau prevăzute ca infracţiuni în art. 382, respectiv în art. 389, dar în forma finală a proiectului aprobată de guvern la data de 25.02.2009 aceste infracţiuni au fost eliminate. Numeroase prevederi ale noilor coduri sunt controversate, dar preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi ministrul Justiţiei au afirmat în mod repetat că noile coduri nu ar trebui să fie aprobate de parlament conform procedurii legislative obişnuite, ci fără dezbatere, prin asumarea răspunderii guvernului. Sursa: www.just.ro via atac.

Studiile lui Sarkozy, contestate de un profesor

Profesorul de ştiinţe politice de la Universitatea Nanterre, Alain Garrigou, a pus la îndoială, într-un articol publicat pe site-ul Fundaţiei Copernic, un grup de reflexie, şi pe site-ul de ştiri Mediapart, obţinerea diplomei de studii aprofundate (DEA) care figurează în curriculum vitae oficial al preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy de Nagy.

El afirmă în special că, în urma cercetărilor sale, Nicolas Sarkozy a fost "amânat" în cadrul primei sesiuni, din octombrie-noiembrie 1979, şi că procesul verbal pentru desfăşurarea celei de-a doua sesiuni, din februarie 1980, "a dispărut din arhivele universităţii". Articolul semnat de Alain Garrigou, intitulat "Sarkozy şi universitatea, revanşa personală a unui elev leneş", a fost scris în contextul conflictului dintre preşedinte şi profesorii-cercetători, care s-au mobilizat împotriva unei reformări a statului acestora.Universitatea Paris X a precizat că Nicolas Sarkozy "nu a absolvit două examene în prima sesiune, în 6 noiembrie 1979", înainte de a fi admis în noiembrie 1980.

Alain Garrigou a precizat însă că dezminţirea universităţii nu este valabilă. "A doua sesiune a DEA s-a ţinut în februarie 1980. Candidatul vizat nu a putut trece de prima sesiune în noiembrie 1980 (...) este confirmarea că au avut loc nereguli grave", a declarat el. sursa:mediafax

Daca nu era stirea asta, nu stiam ca adevaratul nume al presedintelui Frantei este un nume coborat din istoria hunilor, anume Nicolas Sarkozy de Nagy.

Liderii mondiali au provocat panică

Presedintele ceh Vaclav Klaus a criticat astazi liderii mondiali, in special pe Obama si Sarkozy, acuzandu-i ca au conceput planuri care sa relanseze consumul interior, in timp ce economia s-a globalizat.

Euroscepticul presedinte ceh, economist de profesie, a acuzat de asemenea liderii mondiali ca au provocat panica in aceste timpuri de criza.

"Sunt convins ca drumul spre o solutie a problemelor de azi nu va fi gasit in urma unui dopaj al economiei cu bani pe care copiii si nepotii nostri vor trebui sa-i plateasca zeci de ani", a declarat Vaclav Klaus intr-un interviu acordat unui ziar local. Sursa

Vaclav Klaus se dovedeste a fi consecvent in atitudinea sa impotriva globalizarii si a europenizarii continentului. Cum a spune adevarul e un act de mare curaj, Klaus da dovada de multa bravura. Sa-l ajute Dumnezeu!

Istoria nationala este lichidata cu buna-stiinta

"Traim o perioada in care istoria nationala este lichidata cu buna stiinta", a declarat joi istoricul Florin Constantiniu, in cadrul unei manifestari dedicate maresalului Averescu care a avut loc la Biblioteca Nationala din Capitala. In opinia istoricului citat, in manualele de liceu, istoria, ca factor identitar de definire a constiintei nationale, este eliminata practic din programa scolara, transmite Agerpres. Florin Constantiniu considera ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei este "responsabil si vinovat" pentru faptul ca manualele de Istorie sunt "lipsite de semnificatie din punct de vedere al cultivarii sentimentului national si mandriei nationale". Constantiniu a tinut sa remarce ca in manualul de Istorie moderna si contemporana de clasa a VII-a, "Al Doilea Razboi Mondial este o lectie facultativa, in timp ce manualul include un studiu de caz consacrat muzicii tinere". "Nu inteleg de ce trebuie sa invatam despre muzica la istorie si sa treci prin liceu si sa nu stii ce inseamna conflictul din 1939-1945', a subliniat el", citat de Agerpres.

Se rescrie istoria complet, in favoarea celor care vor sa instaureze Noua Ordine Mondiala. Se falsifica cu ajutorul cozilor de topor care ne conduc. Dumnezeu sa ne intareasca si sa ne ocroteasca!

joi, 5 martie 2009

Din pacate, Israelul vrea sange

Israelul ia în considerare o acţiune militară unilaterală pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară, potrivit unui raport al unor oficiali americani de rang înalt. Oficialii israelieni nu par însă interesaţi de a intra sub umbrela protectoare a Statelor Unite, deşi ţările din Golful Persic vor mai multe asigurări în acest domeniu. "Israelul este destul de serios referitor la o acţiune pe cont propriu împotriva unui Iran care ar dispune de arme nucleare", a declarat fostul ambasador al ONU, Nancy Soderberg, care a vizitat regiunea pentru a verifica informaţiile raportului. mediafax

Uciderea lui Franz Ferdinand, atacarea unor unitati de graniceri germane, implozia turnurilor din New York, armele chimice inexistente ale lui Saddam, cautarea unor teroristi invizibili. Toate astea au constituit pretexte, scuze mincinoase in izbucnirea unor razboaie nimicitoare. Lor li se mai adauga unul: viitoarele arme nucleare ale Iranului.

Basescu, recuperator de credite

Intaiul spritar a tarii, Basescu Traian, aflat ieri probabil intr-o euforie bahica, dupa cum ne-a obisnuit, ameninta populatia amarata a tarii ca le vine el de hac, statul, acelor indivizi care nu-si achita creditele. Băsescu a amenintat ieri că statul va acţiona contra celor care nu vor în mod deliberat să-şi plătească datoriile către bănci. „Foarte mulţi cred că dacă este criză îşi pot permite să nu ramburseze creditele. Apelul extrem de serios este ca aceia care nu au probleme să o facă, şi să o facă în timp util. Vom analiza posibilitatea acţiunii statului pentru ca aceia care deliberat nu îşi rambursează creditele să fie stimulaţi să le ramburseze”. Ce nu se intelege este ce cauta matrozul sa intervina intre doua persoane, una fizica si una juridica, intre care este un contract in derulare, cu clauze bine stipulate? Ca de obicei, Basescu deraiaza de la Constitutie. Alcoolul dauneaza grav sanatatii!

miercuri, 4 martie 2009

Radovan Karadzic sau demnitatea unui erou

Fostul lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzic a refuzat din nou sa pledeze vinovat sau nevinovat in fata tribunalui de la Haga, unde este acuzat de crime de razboi. Rechizitoriul cuprinde 11 acuzatii - doua de genocid si noua de crime de razboi si impotriva umanitatii. Refuzul d-lui Karadzic l-a facut pe presedintele curtii sa ia in considerare pledarea ca nevinovat in apararea sa. Aparand in fata curtii, Karadzic a spus ca nu va pleda deloc si ca: "Acest tribunal nu are drept sa ma judece". Radovan Karadzic deasemenea a reafirmat imunitatea care i s-a oferit la sfarsitul razboiului din Bosnia, in 1995 de catre diplomatul american Richard Holbrooke. Sursa: news.bbc.co.uk.

Sigur ca acuzatiile aduse lui Karadzic sunt false: crime inventate, gropi comune regizate de servicii secrete occidentale, lagare imaginare , morti care nu au murit niciodata. Si in lipsa dovezilor, probabil ca va avea soarta lui Milosevic.


In sfarsit, Nastase va fi urmarit penal

Deputaţii au aprobat cererea de urmărire penală în cazul lui Adrian Năstase, cu 158 de voturi "pentru" şi 128 "împotrivă", din 288 de voturi exprimate, două fiind anulate. "A fost întrunită majoritatea votului cerută de Constituţie şi Regulament, aşadar Camera Deputaţilor adoptă cereare de urmărire penală a fostului premier", a fost anunţul Camerei inferioare a Parlamentului. Adrian Năstase, a solicitat, astăzi, înainte de vot, parlamentarilor, în plenul Camerei Deputaţilor, să ignore prevederile Constituţiei şi să accepte cererea Procurorului General de a începe urmărirea penală, astfel încât, justiţia să se pronunţe în cazul său.

Adio politica!

Lovitura de teatru: cei doi romani acuzati de violarea italiencei de 14 ani vor fi eliberati din arest


Toate examenele legale ale probelor demonstreaza nevinovatia celor doi romani suspectati ca ar fi violat o italianca de 14 ani in parcul Caffarella din Roma, scrie Corriere della Sera. Ca urmare, Alexandru Isztoika Loyos, 20 ani, si Karol Racz, 36 de ani, vor fi eliberati cit mai curind din arestul politiei.

Concluzia legistilor italieni vine dupa ce cazul a inflamat opinia publica italiana si a alimentat retorica anti-romaneasca a unor politicieni proeminenti. Cei doi romani fusesera prezentati ca victime sigure, mai ales dupa ce unul dintre ei recunoscuse fapta intr-un prim interogatoriu, sustinind apoi ca a fost fortat de politisti sa-si asume violul.

Corriere della Sera mai scrie ca anchetatorii sustin ca probele ADN prelevate de la locul faptei indica existenta unui alt roman care ar fi autorul violului, dar acesta nu a fost gasit inca in baza de date. sursa:hotnews

Cutremur 4 Martie 1977

Adriana Saftoiu si-a facut imaginea praf

Ce nasol trebuie sa fie cand te pretinzi o personalitate integra, plina de morala, "toba" de stiinta politica, o femeie care deschide usi, care "analizeaza", cu o familie model(cel putin la suprafata), si sa te prinda un paparazzi cu amantul, si el casatorit, intr-un apartament din capitala. Asta i s-a intamplat Adrianei Saftoiu, care a fost "inhatata" de paparazzi de la Ciao pe cand parasea cuibusorul de nebunii. Amantul cine era? Ginerele lui Melescanu, miliardarul Peter Imre. Fosta purtatoare de cuvant a lui Zeus, si-a parasit functia, spun unii, din cauza Elenei Udrea care presta mai bine. Altii spun ca Basescu i-a aplicat o corectie fizica. Adevarul cred ca nu-l vom sti niciodata. Vezi aici aventurierii.

marți, 3 martie 2009

Nastase si-a pierdut orice dram de barbatie


Fostul premier Adrian Năstase i-a trimis o scrisoare preşedintelui CE, Jose Barroso, în care afirmă că este hărţuit politic prin intermediul DNA şi arată că în dosarul legat campania din 2004 sunt vizaţi 972 de martori, în timp în procesul de la Nurnberg au fost audiaţi doar 270. Individul se tanguie oricui e dispus sa-l asculte sau sa-i citeasca aberatiile de pe blogul personal. Candva il suspectam ca are si demnitate, dar vai, am gresit amarnic. Caderea lui nu poate fi decat benefica tuturor. Si-a facut-o cu mana lui. Si uita sa precizeze ca si-a incheiat cariera politica, fiind doar un zombi prin partid.

Parintele Teofil Paraian - 80 de ani


La Multi Ani !

Limba Noastra


Extraordinar cum mi-am amintit cu familia mea azi de aceasta poezie minunata, dupa atatia ani, chestionand copiii cu privire la continutul manualelor de limba romana. Nu se mai studiaza in scoala.

Ion Iliescu - 79 de ani

Ma alatur celor care ii ureaza La Multi Ani ! fostului presedinte, cu regretul ca nu s-a gasit nici un om in toata tara asta care sa fie un candidat suficient de puternic si de bun, si sa-l eclipseze.

Acelor tineri care s-au dus azi cu lumanari la aniversarea zilei de nastere de la biroul acestuia, le urez sa se maturizeze.

Dmitri Medvedev, considerat un presedinte dezamagitor

La un an de la alegerea sa, presedintele rus Dmitri Medvedev i-a dezamagit pe cei care sperau in reforme si o deschidere democratica dupa era Putin, asasinatele si procesele politice continuand in Rusia.

Apelurile lui Medvedev, ales la 2 martie 2008, in favoarea "libertatii individuale, a libertatii economice, a libertatii de expresie" au atras atentia, dupa derivele din perioada regimului predecesorului sau, Vladimir Putin. Un an mai tarziu, "Medvedev pare un presedinte mai slab decat predecesorii sai, a carui capacitate de a influenta cursul lucrurilor pare limitata", spune redactorul-sef de la Nezavissimaïa Gazeta, Konstantin Remciukov."Nu a fost luata nici o decizie serioasa, in afara de prelungirea duratei mandatului prezidential la sase ani si recunoasterea independentei Abhaziei si Osetiei de Sud", a spus el. Chiar liderul rus a recunoscut ca mai multe drepturi fundamentale nu sunt respectate in Rusia, mai ales in privinta "protejarii persoanelor impotriva infractionalitatii, respectarea vietii private sau apararea proprietatii". Asteptarile dupa preluarea puterii de catre Medvedev erau deja "destul de mici, dar ele au devenit si mai mici", noteaza analistul Andrei Riabov, de la Fundatia Carnegie. "In acest sistem de democratie in tandem, intelegerile neoficiale, dar strict reglementate de raporturile dintre Putin si Medvedev sunt deplin respectate", a adaugat el. sursa:frontnews

luni, 2 martie 2009

PD-L-ul baga fosti condamnati penal in Parlamentul European

Organizaţia Neamţ a PD-L o susţine pe creatoarea de modă Irina Schrotter pentru candidatura la Parlamentul European. Informaţia a fost confirmată, luni, pentru Mediafax, de prim vicepreşedintele PDL Neamţ, Vasile Pruteanu. Acesta a spus că va explica marţi cum s-a ajuns la decizia candidaturii Irinei Schrotter din partea organizaţiei nemţene a PDL.

"Am fost mai mult decât onorată atunci când mi s-a propus să candidez din partea judeţului Neamţ. Şi judeţul Iaşi, ca şi judeţul Neamţ fac parte din regiunea Nord - Est şi trebuie reprezentate corect. Sunt foarte legată de judeţul Neamţ, fac parte chiar şi din Clubul Montan Român, condus de Constantin Lăcătuşu", a declarat Irina Schrotter. Creatoarea de modă a precizat că a primit invitaţia din partea lui Gheorghe Ştefan, preşedintele PDL Neamţ, şi a răspuns imediat. Antena3

Irina Schrotter a fost condamnată pentru trafic de influenţă la trei ani cu suspendare, in 1993.


Se pregateste o lovitura de stat impotriva lui Putin?

Daca autoritatile nu vor reusi sa faca fata efectelor crizei economice, in Rusia va fi greu de evitat o lovitura de stat, in urma careia premierul Vladimir Putin va fi inlaturat de la putere, apreciaza cunoscutul politolog rus Gleb Pavlovski(foto mijloc jos), presedintele Fundatiei pentru politici eficiente din Moscova, in editia de luni a cotidianului Moskovski Komsomolet, citat de Agerpres. "Iesirea din criza este pentru echipa lui Putin o problema de viata si de moarte. Daca va esua, regimul Putin va fi daramat din temelii", nu exclude Pavlovski, estimand ca rezistenta actualului regim din Rusia va fi testata cat de curand. Izvoarele protestelor sociale din Rusia nu se ascund in strada, ci pe culoarele puterii, afirma Pavlovski, potrivit caruia, in Rusia, exista, la ora actuala, un grup nu prea mare de oameni care si-a dori sa puna in aplicare o lovitura de stat. Sursa

Tradare si spionaj la MApN. La un nivel mai mic, dar tot tradare se numeste


Un subofiţer MApN şi un cetăţean bulgar au fost reţinuţi, pe 24 de ore, sub acuzaţia de trădare, respectiv spionaj, potrivit biroului de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cam ce secrete putea vinde acel subofiter? La ce unitati de colectare a fierului vechi s-au dus tancurile si TAB-urile? Modul revolutionar in care avioanele Mig-21 Lancer se folosesc la arat? Unde va fi amplasat scutul romanesc antiracheta? Locul unde actioneaza submarinul nostru care a facut razboiul II mondial? Cate rachete sol-aer sunt pe bricul "Mircea"?

Cred ca serviciile noastre ar trebui sa urmareasca mai degraba oameni din structurile guvernamentale si prezidentiale, care se imbogatesc subit in dauna Romaniei.

Dezvaluire extraordinara. Şeful serviciilor sârbe de informaţii din perioada lui Miloşevici a fost omul CIA


Acum se explica caderea atat de rapida a Yugoslaviei. Fostul şef al serviciilor sârbe de informaţii, Joviţa Stanişici, a lucrat pentru CIA în timpul războiului din Balcani. În 1992, acesta a stabilit cu un ofiţer CIA o legătură clandestină care a rămas secretă. Potrivit cotidianului Los Angeles Times, citat de Agerpres, Stanişici, fost aliat al lui Slobodan Miloşevici, a fost recrutat de un responsabil CIA, William Lofgren, când acesta încerca să găsească agenţi pentru a strânge informaţii în haosul ce a urmat dezmembrării Iugoslaviei.In cursul mai multor întâlniri la Belgrad, Stanişici ar fi furnizat detalii secrete despre funcţionarea regimului Miloşevici. Timp de şapte ani, Stanişici a fost martorul numărul unu în privinţa faptelor lui MIloşevici. El a fost inculpat de TPI pentru crime împotriva umanităţii şi crime de război împotriva unor civili nonsârbi în timpul războaielor din Croaţia şi Bosnia. El este acuzat mai ales că a participat împreună cu Miloşevici la "o asociaţie criminală comună" pentru formarea unei Mari Serbii.

Stanişici, care riscă închisoarea pe viaţă, a pledat nevinovat. Ar fi mai buna inchisoarea pentru el, decat rusinea si oprobriul care vor urma. sursa

Un razboi ce nu poate fi castigat


A fost nevoie de mai bine de sapte ani pana cand un oficial al coalitiei sa recunoasca ca razboiul din Afganistan nu poate fi castigat. Primul ministru al Canadei, Stephen Harper, a estimat ieri, într-un interviu difuzat de CNN, că forţele occidentale în Afganistan nu vor reuşi să învingă singure insurecţia talibană. "Nu vom câştiga acest război doar rămânând în Afganistan", a spus Harper, citat de Agerpres. "Cinstit vorbind, nu vom învinge niciodată insurecţia", a insistat acesta, afirmând că "există întotdeauna o insurecţie în curs în această ţară". sursa

Cresterea impozitelor, o masura idioata

Pentru ca statul nu mai are bani sa sustina trantorii, adica camarilele ce roiesc in jurul presedintelui si a primului ministru, ni se pregatesc noi surprize. Adica se mareste fiscalitatea. Ca si cum ar fi fost mica! Potrivit variantei actualizate a Programului de Convergenţă 2008- 2013, până în 2012, va fi introdus un sistem forfetar de impozitare pentru activităţile economice insuficient fiscalizate. „Baza de impozitare va fi lărgită în sectoare precum mediul înconjurător, întreprinderile de stat şi cel agricol”, se mai arată în document. Câteva măsuri pentru reducerea economiei gri prevăd ca inspectorii Fiscului să poată verifica şi persoanele fizice, Garda Financiară să aibă competenţe de cercetare penală şi să poată cere percheziţii şi participa la ele. În plus, Fiscul va monitoriza lunar datoriile firmelor către stat, precum şi comportamentul acestora din punct de vedere al solvabilităţii. În caz de necesitate, va fi aplicată operativ executarea silită, „gradual, începând cu bunurile şi valorile care nu afectează activitatea principală a contribuabilului”. Pentru vânzarea activelor complexe ale debitorilor, vor fi înfiinţate unităţi specializate. Cine a venit cu ideea? Un idiot pe care-l cheama Pogea si este ministru de Finante. Tocmai acel Pogea, care atunci cand a fost numit ministru, avea propria firma in executare silita de catre ANAF pentru neplata unor taxe si impozite catre Bugetul de stat, cel al asigurarilor sociale de stat, cel al somajului si al asigurarilor de sanatate. In loc sa se duca la puscarie, a devenit ministru. sursa

E oficial. Candideaza!



Fara cuvinte..........

Mediafax