joi, 5 martie 2009

Basescu, recuperator de credite

Intaiul spritar a tarii, Basescu Traian, aflat ieri probabil intr-o euforie bahica, dupa cum ne-a obisnuit, ameninta populatia amarata a tarii ca le vine el de hac, statul, acelor indivizi care nu-si achita creditele. Băsescu a amenintat ieri că statul va acţiona contra celor care nu vor în mod deliberat să-şi plătească datoriile către bănci. „Foarte mulţi cred că dacă este criză îşi pot permite să nu ramburseze creditele. Apelul extrem de serios este ca aceia care nu au probleme să o facă, şi să o facă în timp util. Vom analiza posibilitatea acţiunii statului pentru ca aceia care deliberat nu îşi rambursează creditele să fie stimulaţi să le ramburseze”. Ce nu se intelege este ce cauta matrozul sa intervina intre doua persoane, una fizica si una juridica, intre care este un contract in derulare, cu clauze bine stipulate? Ca de obicei, Basescu deraiaza de la Constitutie. Alcoolul dauneaza grav sanatatii!

8 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Poate infiinta INCHISOAREA DATORNICILOR (ca stimulent). Uite asa poate sa intervina in tara asta de adormiti!

anca spunea...

ma intreb daca vrea sa o aplice retroactiv !nu de alta,da’ sint neste “onorabili cetateni patrihoti” care au dat tunuri marete pe la diverse banci!!cu astia ce face voda?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Marinerul nu poate face nimic. Legea poate dispune doar pentru viitor, exceptie facand legea penala mai favorabila.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Si nici nu are ce sa fie el avocatul camatarilor autorizati, el sa-si vada de treaba lui si de sprit.

anca spunea...

stiu acest lucru! glumeam si eu:)))
pe de alta parte,ii place sa fie pupat sub noada de unii care au dat tunuri bancare(labe1)

Anonim spunea...

Ioane,
Te cam grabesti...si toti de aici bat campii.
Stii ca suntem in Romania unde specialitatea blatului este de baza si orice ocazie nu se iarta.
Fii sigur ca daca apare ideea de permisivitate, o multime din cei care pot plati, nu vor plati.
Un exemplu personal: La mine in bloc, pe vremea cand restantierii la intretinere nu prea erau penalizati, un smecher cu bani a spus si a si facut astfel: dar ce sunt prost? decat sa-mi platesc intretinerea, mai bine pun banii in banca si iau dobanda, si desigur ca noi "prostii" adica cei care plateam corect il acopeream si pe el ...
Cred ca B. a vrut sa spuna ca bancile sa fie necrutzatooare cu cei care pot plati si, nu e nevoie sa mai spuna, ca stiu si bancile sa fie mai ingaduitoare cu cei in dificultate, caci bancile nu au o pasiune sa vanda casele gajate.
De fapt bancile chiar au si creat niste facilitati(amanari, reesalonari) dar pentru cazuri individuale si nu in mod generic.

Ion de la Chiuiesti spunea...

@Ion Adrian:
"vom analiza posibilitatea acţiunii statului pentru ca cei care deliberat nu îşi rambursează creditele să fie stimulaţi să o facă (să ramburseze creditele – n.r.)", a spus Băsescu.

Cum sa bagi statul intr-o ecuatie ca asta? E imposibil. Pentru asta exista puterea judecatoreasca, independenta.

Anonim spunea...

Ioane,
Puterea judecatoreasca este una din cele trei puteri ale statului.
In plus prin guvern(alta putere cea executiva) si deasemeni prin legislativ pot fi ajuati cei care nu pot realmente sa-si plateasca creditele cum ar fi de ex muncitori de la Dacia care s-au indatorat(iresponsabil in opinia mea) contand doar pe o desvoltare ascendenta a acestei industrii, pe cand aveau ore suplimentare, sambete si duminici platite.
In fapt nu exista nici-o garantie ca asa ceva era obligatoriu si sigur ca se produce indefinit...

De ce ne grabim sa interpretam cu patima orice eveniment?
Poate ca ai dreptate dar poate si ca nu ai. Eu doar atat am vrut sa-ti semnalez.

Mediafax