miercuri, 4 martie 2009

In sfarsit, Nastase va fi urmarit penal

Deputaţii au aprobat cererea de urmărire penală în cazul lui Adrian Năstase, cu 158 de voturi "pentru" şi 128 "împotrivă", din 288 de voturi exprimate, două fiind anulate. "A fost întrunită majoritatea votului cerută de Constituţie şi Regulament, aşadar Camera Deputaţilor adoptă cereare de urmărire penală a fostului premier", a fost anunţul Camerei inferioare a Parlamentului. Adrian Năstase, a solicitat, astăzi, înainte de vot, parlamentarilor, în plenul Camerei Deputaţilor, să ignore prevederile Constituţiei şi să accepte cererea Procurorului General de a începe urmărirea penală, astfel încât, justiţia să se pronunţe în cazul său.

Adio politica!

8 comentarii:

anca spunea...

o, sa rasuflam usurati! ce sa-ti zic,de aceia nu mergea justitia di Romanica!
de acum ,se pot arunca in bratele betivanului(psd-istii)
asdar nu faptul ca politicienii,politaii,magistratii,si-au dat mina cu interlopii,este grav! nu dom'le,dosarele astea erau in calea unei justitii corecte! mi-e sila!! nu sint fan Nastase,am alte simpatii politice!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da Anca, dar individul in loc sa mearga in instanta ca orice om din Romania, el e mai presusus de lege ? Nimeni nu e mai presus!!!(Art. 16, alineatul 2 din Constitutie)

anca spunea...

tiu asta,dar tot timpul s-a pedalat pe ideea ca dosarele lui Nastase sint piedica reformarii justitiei!!sa mearga la judecata,din partea mea e ok!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Astea erau vrajeli. Dar si Nastase avea vrajeli. Probatoriul din dosar e beton, stiu de la un jurist mare, si probabil ca si Ruxandra stie, fiind in preajma lui Vadim.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Nu va pati NIMIC!
Nu in acest sistem!

Anonim spunea...

Asupra calitatii umane , juridice si morale a dlui AN, pe baza unor extrase din discursul dlui de ieri, prin care, cica, ar fi cerut cu adevarat si in mod serios deputatilor, sa voteze ptr inceperea urmaririi penale:

“Cu puţine zile în urmă, la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu impunea celor mai înalţi reprezentanţi ai puterilor Statului din Parlamentul, Curtea Constituţională, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul General să fie rezolvat cazul Năstase întocmai şi la timp. sigur, indicaţii de acest gen exced cadrul democratic şi constituţional, dar cine să judece acest lucru, mai ales cine să acuze, când toţi reprezentanţii Statului stăteau în poziţie de drepţi.
………………………………………………………………………..
Doresc însă, pentru a evita orice fel de neclaritate în legătură cu votul pe care-l veţi exprima în aceste condiţii, un vot pe care să-l daţi în cunoştinţă de cauză, citind, recitind art. 109, care vă dreptul să hotărâţi dacă sunt argumente pentru începerea urmăririi penale sau nu, în condiţiile în care procurorul general n-a dorit să clarifice aceste lucruri (deşi Regulamentul Camerei îl obliga să facă acest lucru)

Eu cred că lucrul cel mai firesc este să votaţi începerea urmăririi penale, pentru că un astfel de vot arată forţa parlamentarismului în România; capacitatea parlamentarilor de a asigura un echilibru în ceea ce priveşte viaţa politică din România; faptul că Parlamentul nu este o secţiune a Palatului Cotroceni. În felul acesta veţi dovedi, acceptând începerea urmăririi penale că parlamentarii reprezintă o forţă de echilibru în sistemul puterilor statului din România ”

Nota mea : cand vorbesti la misto, un misto vei deveni si tu insuti, un individ bun numai sa numere oua in piata sau cine stie, in puscarie ?

Ion de la Chiuiesti spunea...

El a vorbit ironic, ca si cum ar fi un neprihanit, si s-ar face un abuz in cazul sau.

Anonim spunea...

Exact asta spuneam mai sus, asa ca-l astept sa numere oua in piata in cel mai fericit caz.

Mediafax