luni, 2 martie 2009

Dezvaluire extraordinara. Şeful serviciilor sârbe de informaţii din perioada lui Miloşevici a fost omul CIA


Acum se explica caderea atat de rapida a Yugoslaviei. Fostul şef al serviciilor sârbe de informaţii, Joviţa Stanişici, a lucrat pentru CIA în timpul războiului din Balcani. În 1992, acesta a stabilit cu un ofiţer CIA o legătură clandestină care a rămas secretă. Potrivit cotidianului Los Angeles Times, citat de Agerpres, Stanişici, fost aliat al lui Slobodan Miloşevici, a fost recrutat de un responsabil CIA, William Lofgren, când acesta încerca să găsească agenţi pentru a strânge informaţii în haosul ce a urmat dezmembrării Iugoslaviei.In cursul mai multor întâlniri la Belgrad, Stanişici ar fi furnizat detalii secrete despre funcţionarea regimului Miloşevici. Timp de şapte ani, Stanişici a fost martorul numărul unu în privinţa faptelor lui MIloşevici. El a fost inculpat de TPI pentru crime împotriva umanităţii şi crime de război împotriva unor civili nonsârbi în timpul războaielor din Croaţia şi Bosnia. El este acuzat mai ales că a participat împreună cu Miloşevici la "o asociaţie criminală comună" pentru formarea unei Mari Serbii.

Stanişici, care riscă închisoarea pe viaţă, a pledat nevinovat. Ar fi mai buna inchisoarea pentru el, decat rusinea si oprobriul care vor urma. sursa

2 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

La vremea respectiva si eu m-am intrebat de ce s-a lasat "prins" Milosevici!
De ce a crezut ca va avea parte de un proces corect?
Nici acum nu inteleg ce a fost in capul lui?!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Toti au fost pacaliti, si Milosevic si Karadjic. Tradarea e in firea omului. (Mai ales a romanului) Cum securitatea noastra l-a tradat pe Ceausescu, asa si securitatea lor l-a tradat pe Milosevic. Plus ca prin diferite canale li s-a garantat de catre americani libertatea, vezi cazul Radovan Karadjic. Intrucat nu putea fi "dovedit" la proces, l-au ucis!

Mediafax