vineri, 30 iulie 2010

3 ani de la adormirea Patriarhului Teoctist

"De abia dupa ce ne-a parasit, Parintele Patriarh Teoctist incepe sa fie pretuit pentru capacitatile manageriale si abilitatea politica cu care a gospodarit Biserica Ortodoxa Romana (BOR) in vremurile foarte grele ale ateismului comunist, dar si in cele ale tranzitiei, cand nu a fost iertat de ateii post-marxisti si de adversarii traditiilor noastre spirituale, reusind sa asigure BOR credibilitatea pe care o are. Va ramane in istorie pentru dialogul pe care l-a inceput cu Papa Ioan Paul al II-lea, pentru reactivarea Mitropoliei Basarabiei, pentru mentinerea unitatii si echilibrului intern al bisericii si pentru ca a orientat-o si spre obiective sociale de seama. Desi a patronat ridicarea a cateva mii de biserici si sute de manastiri, nu i-a fost ingaduit sa vada Catedrala Neamului, pentru care a luptat din rasputeri."

Constantin BALACEANU-STOLNICI

miercuri, 28 iulie 2010

Noi datorii la orizont


Asocierea dintre regimul Basescu si FMI pare copiata la indigo din memoriile lui John Perkins, "Confesiunile unui asasin economic". O asociere de tip mafiot, cu Jeffrey Franks actor principal. Acesta a "cumparat" tot ce se putea cumpara, iar acum dicteaza politica economica a Romaniei. Nu spre insanatosirea economica a tarii, bineinteles, ci spre subjugarea definitiva. Dumnezeu sa ne aiba in paza sa!

marți, 27 iulie 2010

Monika se hotaraste sa ..plece


Se pricepe la toate. La dragoste, la psihiatrie, la economie, la politica. Acum cateva luni povestea tuturor ca are cancer, acum zice ca s-a vindecat miraculos. S-a saturat de buzele ei si le-a facut mai late decat lungi. Inainte arata ca o mumie, acum arata ca o sarmaluta. Ne asasineaza cu prezenta ei pe toate posturile TV zi de zi si se numeste Tatoiu. Zice ca va emigra peste un an jumate in America. Oare nu s-ar putea mai repede?

luni, 26 iulie 2010

Hrana noastra cea de toate zilele


Am trimis mai multor prieteni fotografia cu un pranz destul de obisnuit pentru mine, atat pentru a le face pofta, dar si ca o contrapondere fata de blogurile care promoveaza tot felul de mancaruri impopotonate, de care nu a auzit neam de neamul meu(si nici nu e curios). Deasemenea, in toate mijloacele mass-media mi se dicteaza "mananca aia" ca-ti face bine la nu stiu ce, sau vezi ca aia face cancer, colesterol sau atac cerebral. M-am saturat. As vrea sa va spun ca stramosii mei au mancat slanina, branza, lapte care nu erau verificate de nici un laborator, cultivau rosii si castraveti fara azot si alte minuni, si nu prea stiau ce e boala.  Astazi lumea nu stie sa se bucura de o masa buna, ca  este la "dieta". Lasati filozofiile astea "multinationale", simplificati-va viata si mancati ce va pica bine. Organismul fiecaruia e in masura sa va spuna ce va face bine sau nu si nu tot felul de doftori si vraci nutritionisti care s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Doamne ajuta, pofta mare si multa sanatate!

Mediafax