sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Invazia a inceput

Israelul a inceput invazia terestra in Gaza, cu scopul declarat de a distruge infrastructura gruparii "Hamas" din aceste teritorii. Israelul a dat ordin de concentrare a cateva zeci de mii de rezervisti. Dumnezeu sa pazeasca oamenii nevinovati de raidurile criminale.

Peste 650 de oameni de știinţă contestă „consensul” asupra încălzirii globale

Ei sunt de doisprezece ori mai mulți decât cei care au semnat raportul IPCC (Grupul Internaţional asupra Schimbărilor Climatice)

Peste 650 de oameni de ştiinţă au semnat un raport special al Senatului Statelor Unite care contestă afirmaţia Grupului Internaţional asupra Schimbărilor Climatice din cadrul Naţiunilor Unite că ar exista un „consens” ştiinţific asupra cauzelor încălzirii globale.

Raportul, emis pe 15 decembrie 2008, se bucură de contribuţia a sute de figuri importante de cercetători, incluzând şi oameni de ştiinţă care au făcut sau încă fac parte din Grupul Internaţional asupra Schimbărilor Climatice şi care acum sunt împotriva poziţiei adoptate de Naţiunile Unite în legătură cu schimbările climatice.

Raportul Senatului este o versiune adusă la zi a uneia anterioare emisă în 2007 la care s-au mai adăugat peste 250 de nume şi care scoate în evidenţă cum neînţelegerile continuă să crească în rândul comunităţii oamenilor de ştiinţă până la presupusul „consens” că încălzirea globală este în primul rând cauzată de om şi reprezintă o criză.

Comparativ, de doisprezece ori mai puţin – doar 52 de oameni de ştiinţă – au luat parte la întâlnirea mult mai cunoscută din aprilie 2007 unde s-a prezentat raportul IPCC pentru factorii de decizie. Climatologii aliaţi ai Grupului Internaţional asupra Schimbărilor Climatice au fost de curând prinşi că furnizau date false pentru a susţine că încălzirea globală se accelerează.

Vezi tot articolul la Infocon.ro

Cuvant de Nou An

Anul îţi va merge bine nu când tu vei sta beat în ziua cea dintâi a lui, ci când, atât în ziua cea dintâi, cât şi în cea de pe urmă, şi în fiecare zi, tu vei face fapte plăcute lui Dumnezeu. Nu beţia înseninează, ci rugăciunea; nu vinul, ci cuvântul înfrânării. Vinul stârneşte furtună, cuvântul lui Dumnezeu aduce linişte. Acela aduce nelinişte în inimă, acesta alungă zgomotul; acela întunecă mintea, acesta luminează pe cea întunecată; acela aduce întristarea, care înainte era departe, acesta ridică grija, care este de faţă. Căci nimic nu poate aşa de tare a însenina ca învăţătura înţelepciunii: a preţui puţin lucrurile de acum, a ţinti la cele viitoare, a recunoaşte cele pământeşti ca trecătoare şi a nu le socoti statornice, nici bogăţia, nici puterea, nici cinstea, nici măgulirile.
Continuare

Invazia manelistilor

Paranghelionul Antenei 1, care a adus pe micul ecran manelistii, a castigat competitia pentru audienta noptii dintre ani, potrivit paginademedia.ro. Miezul noptii a fost al Antenei 1, iar in top 3 a intrat si postul public. Anul acesta, TVR 1 a transmis, din Brasov, discursul presedintelui Traian Basescu, chiar la miezul noptii. Si in anii trecuti, TVR 1 atragea un rating bun la miezul noptii.

Top 3 TV la miezul noptii, in mediul urban:

1. Antena 1 – 1,38 milioane telespectatori (12,1% rating, 24,5% cota de piata)
2. TVR 1 – 1,25 milioane telespectatori (11% rating, 22,2% cota de piata)
3. Pro TV – 915.000 telespectatori (8% rating, 16,3% cota de piata).
Sursa:hotnews.ro

Nota Blog: Cultura generala a romanilor a scazut si scade direct proportional cu integrarea in mecanismele europene si internationale. De unde rezulta ca cei ce conduc lumea te vor prost.

Hamas ameninta cu rapirea militarilor israelieni, in cazul unei incursiuni terestre

Liderul din exil al Hamas, Khaled Meshaal a declarat vineri la Damasc, ca grupul sau e pregatit pentru invazia terestra israeliana in Fasia Gaza si ca poate rapi mai multi soldati in cazul acesta.
"Daca veti comite un act prostesc, intrand in Gaza, cine stie, poate vom avea al doilea, al treilea sau al patrulea Shalit". Shalit a fost militarul israelian rapit acum mai bine de doi ani de militantii Hamas, intr-un raid prin Fasia Gaza. Mai mult

Aproape sase din 10 soldati britanici beau atat de mult incat pot fi considerati alcoolici, conform unui raport al ministerului Apararii

Documentul analizeaza consumul de alcool si droguri in taberele de recruti, descoperind ca 58% din soldati au fost considerati “posibili dependenti” de alcool si bautori la un nivel care le pune in pericol sanatatea.Soldatii dau vina pe un “cult” al consumului din armata, care incurajeaza chiolhanuri regulate si bautura in exces .Raportul arata ca sase din zece soldati beau 6 sau mai multe pahare la o “bauta”, iar unul din cinci admite ca nu mai e in stare sa se opreasca odata ce s-au pornit.O treime din cei intervievati recunosc ca s-au ranit sau au ranit pe altii, din cauza bauturii, in ultimul an. Raportul indica ca in armata consumul e de 10 ori mai mare decat in viata civila. Deasemenea, se arata ca bautura este un factor important in cresterea consumului de droguri, multi recunoscand ca nu ar fi luat droguri daca nu ar fi baut. Un soldat, citat ca anonim zice: “Nu m-am gandit niciodata ca ma voi transforma in bautor, pentru ca inainte de armata nu-mi placea deloc gustul alcoolului. Dar dupa ce am intrat in armata, petreceam cam doua nopti pe saptamana band”.

Raportul concluzioneaza ca se impune ca armata sa conduca o investigatie imediata in contextual medical si disciplinar in care sunt tratate problemele cu alcoolul..Ministrul apararii spune ca trebuie sa puna in aplicare programe de sprijin, pentru soldatii cunoscuti ca bautori, dupa turele de serviciu.

Traducere din "newscottage"

Rusii nu au patima betiei, ci, pur si simplu, au sarbatorit un timp prea indelungat victoria asupra fascismului !?


Parerea acreditata ca patima betiei ar fi o stare fireasca a rusilor nu este decat un mit, considera medicul Evgheni Briun, responsabilul-sef de tratarea alcoolismului in regiunea Moscova. El sustine ca, in Rusia, nu se bea nici mai mult nici mai putin decat in celelalte state in care bauturile alcoolice nu sunt interzise, relateaza miercuri Interfax, citata de Agerpres. In ceea ce priveste cresterea dependentei de alcool in fosta URSS si, in special, in Rusia, fenomenul s-ar explica, in opinia sa, prin "sarbatorirea prea indelungata a victoriei asupra fascismului". "La ora actuala, in privinta alcoolismului, Rusia nu arata nici mai bine, nici mai rau in raport cu alte tari", apreciaza doctorul Briun, indicand ca numai 2% din populatia Federatiei Ruse sufera de alcoolism cronic. Inca 10% din populatie consuma zilnic alcool, spune acelasi medic, amintind ca, in perioada tarista, in Rusia, s-a baut mai putin decat in zilele noastre fiindca populatia era mai religioasa, iar consumul de alcool era strict reglementat de traditiile ortodoxe. In post, "Ivan de dinaintea revolutiei bolsevice din 1917 nu se atingea de votca", remarca el, cu oarecare nostalgie. Situatia s-a schimbat radical insa in epoca sovietica, mai ales ca urmare a celui de-Al Doilea Razboi Mondial, afirma medicul-sef al Moscovei, indicand ca, pe front, rusii se obisnuisera sa bea mult si, odata terminat razboiul, au sarbatorit victoria o perioada mai indelungata, mai ales pe fondul saraciei si al distrugerilor.
Sursa:Ziua

miercuri, 31 decembrie 2008

Sfantul Vasile cel Mare

Un evreu, anume Iosif, locuia în Cezareea şi era doctor atît de iscusit, încît cunoştea pe omul care era să moară cu patru sau cinci zile mai înainte. Purtătorul de Dumnezeu, Părintele nostru Vasile, mai înainte văzînd cu duhul întoarcerea lui către Hristos, care avea să fie, îl iubea foarte mult şi adeseori îl chema la dînsul şi îl povăţuia să se lase de legea lui şi să primească Sfîntul Botez; iar Iosif se ferea, zicînd: "În credinţa în care m-am născut, în aceea voiesc să mor". Sfîntul i-a zis: "Să mă crezi pe mine, că nici eu, nici tu nu vei muri, pînă ce nu te vei naşte din apă şi din Duh; căci fără de acest dar nu-ţi este cu putinţă să intri în împărăţia lui Dumnezeu. Oare părinţii tăi nu s-au botezat în nor şi în mare? Ei au băut din piatra care era preînchipuire a lui Hristos, piatra duhovnicească, Care S-a născut din Fecioara pentru mîntuirea noastră şi pe care părinţii tăi L-au răstignit; dar fiind îngropat, a înviat a treia zi, apoi înălţîndu-Se la ceruri, a şezut de-a dreapta Tatălui şi de acolo va veni să judece viii şi morţii".

Sfîntul îi spunea multe şi folositoare cuvinte, dar evreul rămînea în necredinţa sa. Cînd a sosit vremea ducerii sfîntului la Dumnezeu, s-a îmbolnăvit şi a chemat pe evreu, trebuindu-i ajutor doctoricesc de la dînsul, şi i-a zis: "Ce ţi se pare de mine, Iosife?" El, pipăind vinele sfîntului, a zis către paznici: "Să gătiţi toate cele de îngropare, că va muri îndată." Iar Vasile i-a zis: "Nu ştii ce grăieşti". Evreul răspunse: "Să mă crezi stăpîne, că astăzi pînă a nu apune soarele, vei muri". Vasile i-a zis: "De voi rămîne pînă dimineaţă la ceasul al şaselea, atunci ce vei zice?" Iosif răspunse: "Să mor eu". Sfîntul i-a zis: "Cu adevărat să mori păcatului şi să viezi Domnului". Evreul a zis: "Ştiu ce grăieşti, stăpîne; iată mă jur ţie că de vei fi viu pînă mîine, apoi voi face voia ta".

Deci, Sfîntul Vasile s-a rugat lui Dumnezeu ca să-i prelungească viaţa pînă a doua zi pentru mîntuirea evreului; şi a dobîndit cererea. A doua zi a trimis să-l cheme şi Iosif nu credea pe sluga care-l chema, că, adică Vasile să fie viu; însă s-a dus, vrînd să-l vadă mort. Dar, văzîndu-l că este viu, a căzut la picioarele lui cu inimă curată şi a spus: "Mare este Dumnezeul creştinilor şi nu este alt Dumnezeu afară de El; deci mă lepăd de evreimea cea urîtă de Dumnezeu şi mă apropii de adevărata credinţă creştinească; porunceşte, sfinte părinte, să-mi dea Sfîntul Botez, mie şi la toată casa mea".

Sfîntul Vasile i-a răspuns: "Te voi boteza eu singur cu mîinile mele". Apropiindu-se, evreul a pipăit mîna cea dreaptă a sfîntului şi i-a zis: "Neputincioase sînt puterile tale, stăpîne, şi firea a slăbit desăvîrşit; drept aceea nu vei putea singur să mă botezi". Vasile răspunse: "Avem pe Ziditorul Care ne întăreşte". Sculîndu-se, a intrat în biserică şi a botezat înaintea tuturor pe evreu şi toată casa lui, numindu-l Ioan, şi l-a împărtăşit cu dumnezeieştile Taine, slujind singur în acea zi şi învăţînd multe pe cel botezat, despre veşnica viaţă. Dînd cuvînt de învăţătură cuvîntătoarelor sale oi, a vieţuit pînă la ceasul al nouălea; apoi, dînd tuturor cea mai de pe urmă sărutare şi iertare, a înălţat mulţumire lui Dumnezeu pentru toate negrăitele Lui daruri; şi, fiind încă rugăciunea în gura lui, şi-a dat sufletul în mîinile lui Dumnezeu.

Evreul cel nou botezat, văzînd pe sfîntul răposat, a căzut în faţa lui şi a zis cu lacrimi: "Cu adevărat, robule al lui Dumnezeu, Vasile, nici acum n-ai fi murit, dacă n-ai fi voit singur".

Sursa.

La multi ani, traiti in cinste, curatenie si dragoste de Dumnezeu


"Moartea sa o ai totdeauna inaintea ta si “Doamne Iisuse” in minte si in inima si nu te mai teme de nimic! Sa ai pocainta talharului de pe cruce!"

Parintele Cleopa

Daca spui adevarul, esti acuzat de “antisemitism”


Un cotidian din Grecia i-a acuzat pe evrei de criza financiară mondială şi că au provocat operaţiunile militare israeliene din Gaza. Este pentru a doua oară în ultimele săptămâni când ziarul Avriani a publicat pe prima pagină “acuzaţii antisemite”, anunţă Jewish Telegraphic Agency.

În ediţia de duminică se putea citi: “După ce evreii americani au acumulat din nou bogăţiile lumii şi au târât planeta într-o criză financiară fără precedent, au început să se antreneze pentru cel de al treilea război mondial”. În interiorul articolului se vorbeşte despre bombardarea Fâşiei Gaza ca de despre “un plan” gândit de liderii evrei.

Publicaţia grecească nu îl iartă nici pe preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, pe care îl acuză “că a făcut pe mortul” în această criză, nespunând nimic despre crimele din Gaza, fapt ce dovedeşte “supunerea acestuia faţă de lobby-ul evreiesc”.

La începutul lunii noiembrie, în ziua alegerii lui Obama, cotidianul Avriani a scris pe prima pagină că acest eveniment constituie “sfârşitul dominaţiei evreieşti din SUA” (foto). Sursa: frontpress.ro
NN.Titlu ne apartine.

marți, 30 decembrie 2008

AMERICA IN FASCISM


Chiar daca nu in forma pe care a dat-o Mussolini sau Hitler, fascismul american se dezvolta incet dar sigur pe ruinele unei democratii de care a mai ramas doar numele.America e intr-o profunda si accentuata criza, in care conducatorii isi pun cetatenii sa plateasca pentru razboaie dincolo de granitele lor, care nu le apartin, in timp ce acasa le fura libertatile civice. Statele Unite au ajuns tara care isi transforma cetatenii in gunoaie(New Orleans), isi tortureaza inamicii fara sa le dea un minim drept la justitie adevarata(Abu-Ghraib sau Guantanamo), ameninta alte state cu arme nucleare(Iran si Coreea de Nord), incalca cu nonsalanta tratate internationale(bombardarea Serbiei, Irakul), spioneaza guverne straine si chiar proprii cetateni(Foreign Intelligence Surveillance Act), isi intimideaza criticii( No Fly Act) si ce naiba nu mai face?

Semnele fascismului se vad peste tot:

-Mentinerea nationalismului la cote inalte si vizibile(steaguri, motto-uri, sloganuri,etc.)

-Dispretul pentru drepturile omului(tortura, arestari fara temei,)

-Identificarea inamicilor(musulmani, “cine nu-i cu noi”, etc)

-Suprematia industriei militare(alocarea disproportionata de fonduri industriei de razboi comparativ cu alte domenii)

-Controlul mass-media( Nimeni nu tipareste si nu arata nimic fara aprobare FBI)

-Obsesia securitatii nationale(inducerea fricii, ca instrument de dominare)

-Interferente Guvern-Religie( Guvernul foloseste cuvantul Domnului si terminologia religioasa pentru a manipula multimea)

-Protejarea puterilor corporatiilor( Corporatiile sunt protejate de guvern, ajutate cu fonduri, ferite de controlul IRS. De obicei , aceste corporatii numesc presedintele)

-Sindicatele, ca cea mai importanta amenintare interna, sunt suprimate sau conducerea lor cumparata de guvern.

-Dispret pentru arta si intelectuali(Spre deosebire de acum 30-40 de ani, cand se alocau bani guvernamentali, acum fondurile pentru invatamant, arta si cultura s-au taiat. E un lucru obisnuit sa vezi profesori si intelectuali haituiti pentru parerile lor.)

-Obsesie pentru “Crima si pedeapsa”(Oamenii care critica presedintele si guvernul sunt banati in a calatori pe liniile aeriene, hartuiti de fortele politienesti, creearea de noi forte politienesti secrete, legi secrete, inchisori secrete, lagare secrete, lipsa motivelor arestarii, pedepse pentru ultraj pana la inchisoare pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata)

-Dezmat si coruptie(Guvernul e condus de grupuri de interese care folosesc puterea guvernamentala pentru a masca furturile si actele de coruptie, acordarea de contracte prietenilor si sustinatorilor)

-Fraudarea in totalitate a alegerilor de ani buni de zile(Probabil ca de la alegerea lui Kennedy nu au mai fost alegeri corecte, vezi voturile lui Bush in Florida, rasplatirea lui Gore pentru “infrangere”)

Asta e tara fagaduintei, tara tuturor posibilitatilor. Vrei pace? Vrei democratie? Saruta-ti copii si sotia, pentru ca vei fi arestat. Sau imbracat. In patru scanduri.

30 decembrie 1947. Mihai de Hohenzollern-Sigmaringen a demisionat.


Regele Mihai a parasit tara pe 3 ianuarie 1948. De altfel, i s-a permis sa isi ia posesiunile personale si membrii suitei regale in strainatate. Asta nu l-a impiedicat sa cerseasca bani statului roman, in ciuda faptului ca familia sa a venit in Romania cu mana in fund.
„Doamnă şi Domnilor Miniştri, vreau să vă comunic că actul acesta s-a făcut prin buna învoială. Regele a constatat – aşa cum este scris aici – că instituţia monarhiei era o piedică serioasă în calea desvoltării poporului nostru. Istoria va înregistra o lichidare prietenească a monarhiei, fără zguduiri – cum poate inamicii noştri ar fi dorit. Ca să utilizez o expresie a reginei-mame, poporul a făcut azi un divorţ şi decent, şi elegant de monarhie. Prin urmare, şi actul acesta este la fel cu celelalte acte din istoria guvernării noastre. Vreau să se ştie pretutindeni – şi aceasta este foarte important – că lucrul acesta s-a făcut cu cuminţenie, la timpul său. Noi mergem înainte pe drumul nostru, cu minimum de zguduiri la maximum de foloase. Vom îngriji ca fostul rege să plece liniştit, aşa cum se cuvine, pentru ca nimeni să nu poată avea un cuvânt de reproş pentru acela care, înţelegând glasul vremurilor, s-a retras.” Acestea au fost cuvintele primului-ministru Dr. Petru Groza.

Saddam Hussein. Doi ani de la Asasinare.


In noaptea asta se implinesc doi ani de la asasinarea miseleasca a conducatorului statului fost independent Irak, actualmente bataia de joc a americanilor si a iudeo-masonilor. Nevoia familiei Bush de a-si plati datoriile pe care le avea fata de organizatiile masonice si fata de complexul militar american s-a concretizat in primul razboi irakian, declansat de Bush tatal in 1991, urmat de al doilea, pornit de presedintele cu cel mai mic IQ din istorie, Bush Jr., sub pretextul existentei unor asa-zise arme chimice. Adevaratele motive insa le stim cu totii:
- Nevoia de resurse
- Necesitatea declansarii unui conflict antiterorist fictiv, asa numitul "War on terror", care sa justifice in timp, alaturi de criza financiara, instaurarea unui guvern mondial si inrobirea totala a populatiei globului.
Ce a ajuns Irakul dupa Hussein se vede zilnic prin intermediul presei. Un razboi care nu poate fi castigat. Marile contracte pentru o reconstructie care intarzie si va intarzia pentru totdeauna au fost date clientilor politici, a contractorilor obisnuiti, ai firmelor familiei Chenney si Bush. Informatia ca un soldat american costa administratia SUA 775.000 de dolari anual, arata de fapt nivelul la care a ajuns frauda guvernantilor americani.

luni, 29 decembrie 2008

Pomenirea Sfinţilor paisprezece mii de prunci, ucişi de Irod

Irod, împăratul iudeilor, a poruncit magilor să se întoarcă pe la el ca să-i spună şi lui unde este Împăratul, Care S-a născut şi pe Care li-L vestise steaua ce-o urmau, pentru ca să se închine şi el Lui. Îngerul Domnului însă le-a spus magilor să nu mai treacă pe la Irod, ci să se ducă pe alta cale în ţara lor. Şi aşa au făcut. Irod, văzând că a fost înşelat de magi, s-a supărat tare. A cercetat cu de-amănuntul vremea când s-a arătat steaua şi a trimis ostaşi ca să omoare pe toţi pruncii, din Betleem şi din împrejurimi, de la doi ani în jos. Că se gândea că de va ucide pe toţi pruncii, atunci va ucide negreşit şi pe Împăratul ce va să fie, şi nu va mai unelti împotriva tronului lui. Dar în zadar s-a ostenit, nebunul! Nu-şi dădea seama, că omul nu poate împiedica voia lui Dumnezeu. Şi aşa Irod a pricinuit pruncilor împărăţia cerurilor, iar lui şi-a pricinuit osânda veşnică.
Vezi articol.

Caritasul lui Madoff

Schema lui Madoff îşi trage originile din anii 70, titrează cotidianul The Wall Street Journal. La două săptămâni după ce Bernard Madoff le-a mărturisit fiilor săi că întreaga sa companie a fost clădită pe „o mare minciună”, încep să apară amănunte tot mai interesante despre originile construcţiei financiare şi despre nivelul de implicare al anumitor clienţi. Presupusa sinucidere a lui Thierry Magon de la Villehuchet, co-fondatorul Acces International Advisors, a dat măsura amplitudinii undelor de şoc a acestui mega-scandal. Marţi, Thierry Magon a fost găsit mort în biroul său din Manhattan, după ce se pare că firma sa a suferit o pierdere de 1,5 miliarde de dolari în urma expunerii la fondurile lui Madoff. Pe măsură ce ancheta avansează, apar noi nume de instituţii cu plasamente importante care acum sunt periclitate.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, una dintre acestea este banca vieneză Medici, cu peste 2,1 miliarde de dolari investiţi în firma lui Madoff.

În ultimele zece zile, preşedintele băncii, Sonja Kohn, împreună cu soţul său, Erwin, s-au străduit să-şi convingă clienţii, în special pe cei din Italia, că instituţia pe care o conduc nu se află în dificultate. Doamna Kohn, o cunoştiinţă mai veche de-a lui Madoff, deţine 75% din Medici Bank. Celălalte 25 de procente aparţin în mod indirect gigantului bancar Unicredit. În ceea ce priveşte clienţii din Statele Unite, relaţiile unora cu Madoff datează chiar din anii 70. Brokerul de pe Wall Street îi cunoştea personal pe mulţi dintre aceştia. Spre exemplu, Robert Gettinger, în vîrstă de 82 de ani, a investit pentru prima oară în anul 1973, la recomandarea unui prieten.

Sursa:The Money Channel

Cinism si prostie sau unde s-au dus banii


La doua luni de la adoptarea cu forcepsul a planului de urgenta privind salvarea bancilor americane, intrebarile se amplifica. Unde sunt banii? Pe ce s`au dus 700 de miliarde de dolari?
Intrebate de Associated Press, reprezentantii a 21 de banci au refuzat sa spuna ce au facut cu banii. « O parte i`am imprumutat prin credit. O alta parte nu i`am imprumutat. Nu am dat pana acum expolicatii despre ce facem cu banii si nici nu intentionam s`o facem de acum incolo», a declarat plin de aroganta Thomas Kelly, purtatorul de cuvant al JPMorgan, care a primit nu mai putin de 25 miliarde de dolari. Un alt responsabil de la New York Mellon, dupa ce a refuzat sa raspunda unde s`au dus banii, a mai avut tupeul sa`i roage pe cei de la AP sa nu declare ca nu a vrut sa raspunda. «Pentru moment, habar nu avem daca aceste banci nu isi folosesc banii pentru a se plimba cu avioanele private, daca nu organizeaza conferinte de lux sau daca nu ii investesc in activitati de lobby », a declarat si senatoarea democrata Dianne Feinstein.
Refuzul bancherilor de peste Ocean imi aminteste de cel al unor reprezentanti ai unor banci locale, care intrebati fiind despre evolutia creditelor neperformante in 2008, au declarat sec “Subiecul nu intereseaza media”. Doamne, cata prostie in capul unora….

Sursa:Dan Popa's weblog

duminică, 28 decembrie 2008

UE vrea sa distruga invatamantul in Europa!


De-a lungul intregii Europe, liceenii, studentii si cetatenii, in general, se opun distrugerii metodice a invatamantului promovata de catre Uniunea Europeana, sub masca unor “reforme institutionale” si “adaptarea la piata muncii”. Astfel, in Grecia, au loc de cateva saptamani proteste studentesti antiguvernamentale.

In Franta, mii de studenţi au ieşit pe străzi la sfârşitul săptămânii, în Paris, dar şi la Bordeaux, Lille, Lyon, cerând păstrarea actualei stări de fapt din liceele franceze. Presedintele Sarkozy a fost nevoit sa renunte pe termen nelimitat la “reforma educatiei”. Daca acea “reforma” ar fi avut loc, printre altele, toate institutele de cercetare teoretica din Franta ar fi fost inchise (pe motiv de “nonprofitabilitate”)!

Semne există şi în Italia şi Spania: studenţii au protestat şi aici şi chiar au intrat cu forţa în sedii de administraţii, cerând respingerea unor schimbări solicitate de UE, care ar face legătura între învăţământul superior şi “aptitudinile cele mai căutate pe piaţa muncii“.
Vezi tot articolul Eurosceptic.ro

Educatia in Marea Britanie



Sute de scoli din Marea Britanie au interzis profesorilor sa corecteze lucrarile elevilor cu pasta rosie, pe motiv ca este "amenintatoare" si "confruntativa"?! Culmea este ca nu guvernul a emis vreo indicatie in sensul acesta, ci scolile cu de la sine putere. Directorul unei scoli a carui majoritate de elevi au varste intre sapte si unsprezece ani, Crofton Junior School, zice ca pasta rosie e demotivanta pentru tineri, avand conotatii negative in sensul: "Nu destul de bine" sau "te vad". Alt prostovan din sistemul de educatie englez zice ca vazand elevul englez pasta rosie, se demoralizeaza si nu mai persevereaza. Normal ca tinerii englezi s-au tampit din cauza a tot felul de aberatii si acum beau de sting si umplu pub-urile. Pana la puscarie nu e decat un pas.

Sursa:Novopress si Mail online.

Clerul german pune criza financiara pe seama lacomiei capitaliste

Cele două mari biserici din Germania, cea catolică şi cea protestantă, au folosit prilejul mesajelor anuale de Crăciun pentru a acuza lăcomia şi sistemul capitalist inuman de declanşarea crizei financiare globale. Oficialii celor două biserici s-au arătat îngrijoraţi de panta pe care a alunecat economia - situaţie creată, în opinia acestora, de egoismul celor privilegiaţi.

“Sunt în special îngrijorat de cozile tot mai mari de la cantinele sociale”, a declarat episcopul Wolfgang Huber, capul bisericii evanghelice din Germania. Acesta şi-a mai exprimat speranţa că oamenii vor înceta să mai preamărească banul şi a făcut apel la solidaritatea umană în vremuri grele.

Capul Conferinţei Episcopilor Catolici din Germania, Robert Zollitsch, a combătut priorităţile societăţii actuale în ajunul celei mai serioase crize economice planetare din perioada interbelică şi până în prezent. Acesta s-a întrebat retoric de ce sume de miliarde de euro din banii publici pot fi atât de uşor cheltuite pentru salvarea sistemului financiar bolnav în vreme ce este aproape imposimbil să aduni fonduri substanţiale pentru finanţarea sistemului educaţional din Germania.

Episcopul protestant din Hanovra, Margot Kassmann, a exprimat aceleaşi nemulţumiri: “Miliarde pentru salvarea băncilor. Aceşti bani nu ar fi fost folosiţi mai bine prin investirea lor în şcoli şi grădiniţe, fondul de ajutor social sau în programe de ajutorare a familiilor?”.

Arhiepiscopul din Munchen, Reinhard Marx, a mers până la a avertiza că sistemul economic actual, care nu mai este îndreptat spre oameni, a distrus ţesătura fundamentală a societăţii. Sursa: frontpress.ro

Mediafax