marți, 30 decembrie 2008

AMERICA IN FASCISM


Chiar daca nu in forma pe care a dat-o Mussolini sau Hitler, fascismul american se dezvolta incet dar sigur pe ruinele unei democratii de care a mai ramas doar numele.America e intr-o profunda si accentuata criza, in care conducatorii isi pun cetatenii sa plateasca pentru razboaie dincolo de granitele lor, care nu le apartin, in timp ce acasa le fura libertatile civice. Statele Unite au ajuns tara care isi transforma cetatenii in gunoaie(New Orleans), isi tortureaza inamicii fara sa le dea un minim drept la justitie adevarata(Abu-Ghraib sau Guantanamo), ameninta alte state cu arme nucleare(Iran si Coreea de Nord), incalca cu nonsalanta tratate internationale(bombardarea Serbiei, Irakul), spioneaza guverne straine si chiar proprii cetateni(Foreign Intelligence Surveillance Act), isi intimideaza criticii( No Fly Act) si ce naiba nu mai face?

Semnele fascismului se vad peste tot:

-Mentinerea nationalismului la cote inalte si vizibile(steaguri, motto-uri, sloganuri,etc.)

-Dispretul pentru drepturile omului(tortura, arestari fara temei,)

-Identificarea inamicilor(musulmani, “cine nu-i cu noi”, etc)

-Suprematia industriei militare(alocarea disproportionata de fonduri industriei de razboi comparativ cu alte domenii)

-Controlul mass-media( Nimeni nu tipareste si nu arata nimic fara aprobare FBI)

-Obsesia securitatii nationale(inducerea fricii, ca instrument de dominare)

-Interferente Guvern-Religie( Guvernul foloseste cuvantul Domnului si terminologia religioasa pentru a manipula multimea)

-Protejarea puterilor corporatiilor( Corporatiile sunt protejate de guvern, ajutate cu fonduri, ferite de controlul IRS. De obicei , aceste corporatii numesc presedintele)

-Sindicatele, ca cea mai importanta amenintare interna, sunt suprimate sau conducerea lor cumparata de guvern.

-Dispret pentru arta si intelectuali(Spre deosebire de acum 30-40 de ani, cand se alocau bani guvernamentali, acum fondurile pentru invatamant, arta si cultura s-au taiat. E un lucru obisnuit sa vezi profesori si intelectuali haituiti pentru parerile lor.)

-Obsesie pentru “Crima si pedeapsa”(Oamenii care critica presedintele si guvernul sunt banati in a calatori pe liniile aeriene, hartuiti de fortele politienesti, creearea de noi forte politienesti secrete, legi secrete, inchisori secrete, lagare secrete, lipsa motivelor arestarii, pedepse pentru ultraj pana la inchisoare pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata)

-Dezmat si coruptie(Guvernul e condus de grupuri de interese care folosesc puterea guvernamentala pentru a masca furturile si actele de coruptie, acordarea de contracte prietenilor si sustinatorilor)

-Fraudarea in totalitate a alegerilor de ani buni de zile(Probabil ca de la alegerea lui Kennedy nu au mai fost alegeri corecte, vezi voturile lui Bush in Florida, rasplatirea lui Gore pentru “infrangere”)

Asta e tara fagaduintei, tara tuturor posibilitatilor. Vrei pace? Vrei democratie? Saruta-ti copii si sotia, pentru ca vei fi arestat. Sau imbracat. In patru scanduri.

Niciun comentariu:

Mediafax