sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Peste 650 de oameni de știinţă contestă „consensul” asupra încălzirii globale

Ei sunt de doisprezece ori mai mulți decât cei care au semnat raportul IPCC (Grupul Internaţional asupra Schimbărilor Climatice)

Peste 650 de oameni de ştiinţă au semnat un raport special al Senatului Statelor Unite care contestă afirmaţia Grupului Internaţional asupra Schimbărilor Climatice din cadrul Naţiunilor Unite că ar exista un „consens” ştiinţific asupra cauzelor încălzirii globale.

Raportul, emis pe 15 decembrie 2008, se bucură de contribuţia a sute de figuri importante de cercetători, incluzând şi oameni de ştiinţă care au făcut sau încă fac parte din Grupul Internaţional asupra Schimbărilor Climatice şi care acum sunt împotriva poziţiei adoptate de Naţiunile Unite în legătură cu schimbările climatice.

Raportul Senatului este o versiune adusă la zi a uneia anterioare emisă în 2007 la care s-au mai adăugat peste 250 de nume şi care scoate în evidenţă cum neînţelegerile continuă să crească în rândul comunităţii oamenilor de ştiinţă până la presupusul „consens” că încălzirea globală este în primul rând cauzată de om şi reprezintă o criză.

Comparativ, de doisprezece ori mai puţin – doar 52 de oameni de ştiinţă – au luat parte la întâlnirea mult mai cunoscută din aprilie 2007 unde s-a prezentat raportul IPCC pentru factorii de decizie. Climatologii aliaţi ai Grupului Internaţional asupra Schimbărilor Climatice au fost de curând prinşi că furnizau date false pentru a susţine că încălzirea globală se accelerează.

Vezi tot articolul la Infocon.ro

Niciun comentariu:

Mediafax