vineri, 4 septembrie 2009

Hotarare de guvern...

Hotararea Guvernului Romaniei nr. 12345/2009, pentru reducerea raportului pensionari/persoane active si majorarea pensiilor

Datorita cresterii alarmante a numarului de pensionari in raport cu populatia activa si a insuficientei fondurilor pentru majorarea pensiilor, Guvernul Romaniei hotaraste:

ART. 1. Incepand cu data de 01.09.2009, pensionarii vor avea voie sa treaca pe culoarea rosie a semaforului.

ART. 2. Daca nu se constata nici o modificare substantiala in raportul pensionari/populatie activa si nu cresc fondurile necesare sustinerii majorarii pensiilor, incepand cu 01.10.2009, trecerea devine obligatorie.

(Multumesc Anca)

Din ciclul Sistemul corupt


Inspectoratul General al Politiei Romane aplica din nou modelul afacerii Loganurilor de lux si a cumparat 62 de laptopuri in valoare de 436.790 de lei, fara TVA.

In urma unui scurt calcul reiese ca Politia Romana a platit pe un laptop 7.000 de lei fara TVA, desi la criteriile de atribuire se specifica faptul ca s-a dat pretul cel mai mic posibil, conform site-ului E-Licitatie.

Contractul are o valore totala de 436.790 lei fara TVA, echivalentul a 103.000 de euro. Astfel, desi pe site-urile specializate, cele mai ieftine laptopuri costa circa 1.300 de lei cu TVA, Politia a platit de aproape sase ori mai mult.

Un astfel de computer portabil configurat "business" costa circa 3.000 de lei cu TVA, iar unul "premium" ajunge la 5.000 - 6.000 mii de lei cu TVA. Insa politia isi motiveaza achizitia ca fiind una necesara ca ajuta la combatere infractionalitatii. Ziare.com

Tocmai una din institutiile care ar trebui sa "plesneasca" de cinste si corectitudine s-a bagat iar in rahat!

Depravare totala in Ambasada SUA din Kabul

Secretarul de Stat al SUA a dispus deschiderea unei anchete asupra acuzaţiilor potrivit cărora gardienii angajaţi să păzească ambasada americană din Afganistan s-au implicat în acte „deviante şi obscene“.

Hillary Clinton a luat decizia după ce un grup independent i-a înaintat un dosar de 10 pagini, în care se afirma că gardienii ambasadei organizează petreceri şi orgii în care sunt implicate prostituate şi acte de umilire rituală asociate îndeobşte cu iniţierile în bandele interlope. La dosar erau anexate fotografii şi înregistrări video potrivit „The Guardian“.

Un gardian aflat încă la datorie declara intr-un email ca şefii si colegii săi „urinează pe oameni, mănâncă fulgi de cartofi prinşi între fese, beau păhărele de votcă ţinute şi ele între fese (înregistrat pe video), rup uşi în încăierările ce urmează beţiilor, iar şefii care participă la aceste activităţi emit ameninţări şi intimidări“.

Mărturii similare au fost compilate în acest dosar de către grupul de investigaţii independent „Proiectul asupra Monitorizării Guvernului“ (PGI).

joi, 3 septembrie 2009

A 3-a ingropare a lui Michael. In sfarsit

Dupa ce fusese programat sa intre in pamant la 29 august, apoi pe 31, corpul lui Michael Jackson se pare ca va fi inhumat azi. Asta in caz ca familia Jackson nu se va razgandi si-l va mumifica sau va amana inmormantarea pentru la primavara.

miercuri, 2 septembrie 2009

Duda s-a retras


Inainte sa devina foarte penibil, actorul Duda Radu s-a retras din cursa prezidentiala. Nu fara a aduce acuzatii: "Odata cu iesirea mea din cursa, de aici incolo, campania prezidentiala nu va mai fi o lupta electorala, ci o lupta intre clanuri".

Nu spune de ce socrul Mihai hohenzollern a refuzat sa-i dea bani pentru campania electorala sau de ce alti sponsori au lipsit cu desavarsire!

Trei eroi sarbi


Patriarhul Pavle al Serbiei, Radovan Karadzić si generalul Ratko Mladić.

Răul s-a încheiat în România. Urmează revenirea

“Vedem semne de revigorare în Europa de Est. Ne aşteptăm ca declinul economiei din România să atingă nivelul maxim în trimestrul al doilea sau al treilea. Apoi, începând cu ultima parte a anului, credem că situaţia se va îndrepta. Iar industria este unul dintre motoarele principale ale revigorării, dacă nu chiar cel mai important”, a declarat pentru ­Business Standard Radoslaw Bodys, economist specializat pe Emerging Europe, Middle East and Africa la Bank of ­America-­Merrill Lynch.

Tot articolul

marți, 1 septembrie 2009

Tupeu de tupeu



Fara cuvinte...

Un an de blog

A trecut un an! Un an in care am asistat la o continua degradare a vietii sociale si politice in Romania. Un an in care valorile in care oamenii au crezut sute si mii de ani sunt din ce in ce mai atacate si eliminate, bucata cu bucata. Un an in care ortodoxia este sapata tot mai puternic din exterior si interior, deopotriva.

Imi iubesc tara. Imi iubesc neamul. Or asta nu e nici o frustrare. Nu ma simt cetatean al Europei si nici nu vreau sa fiu. Nu sunt in stare sa suport minciunile politicienilor si refuz sa ma las mintit. Refuz sa pup in cur. Spun ce gandesc si asta nu-mi aduce avantaje. Vad clar in ce directie merge lumea si ma doare neputinta noastra actuala. Incet, sistemul ne fura libertatile, ne fura drepturile de a gandi, de a ne exprima. Ne va cipui si ne va vaccina cu otravuri necunoscute. Ne va arunca in lagare, puscarii sau spitale. Taxele ne vor cocosa.

Dar vom fi noi singuri? Niciodata! “ Iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” Cu noi este Dumnezeu! Sa ne resemnam? Ce ne invata Iisus? "În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea."


PS. Multumiri celor ce m-au inspirat, m-au ajutat, m-au sfatuit, m-au citit si celor care m-au certat(probabil ca meritam). Doamne ajuta!



Cu noi este Dumnezeu

LIVIU REBREANU - † 1 Septembrie 1944

duminică, 30 august 2009

Mediafax