sâmbătă, 28 martie 2009

Basescu si nevoia unei justificari 2. Minciuna are picioare scurte

Asa cum spuneam, Basescu minte cand deschide gura. Realitatea TV si Sorin Rosca Stanescu au demontat minciuna lui Basescu si a lui Turcan, slugoiul sau, cu privire la faptul ca acesta nu ar fi vorbit cu Popoviciu de cand e presedinte. O serie de imagini surprinse la lansarea cotidianului Averea, în 2005, arată că cei doi au participat la acelaşi eveniment, conform Realitatea TV. Mai mult, sunt descoperite noi legaturi intre Popoviciu si familia Basescu(prin Ioana si Mircea Basescu).
Vezi filmarea:

REALITATEA.NET - Traian Băsescu şi Puiu Popoviciu s-au întâlnit la lansarea cotidianului " Averea"

Idiotenia de Caracal


In "Romania Mare" apar 3 randuri despre un editorial a lui Marius Tuca din "Jurnalul National". Marturisesc ca am citit articolul acum 4 zile, si comentariul lui Alcibiade mi se pare prea bland:

"Absolut idiot articolul lui Marius Tuca, din ,,Jurnalul National,,, de luni: ,,Iata omul care vine la Cotroceni,,. Stiti cine-i asta? Crin Antonescu. Daca asta-i toata politica pe care o stie Bretelatul din Caracal, atunci nu ne mai mira ca patronul lui, Dan Voiculescu, nu i-a mai dat nici o emisiune pe mina."

Aici puteti citi idiotul articol.

vineri, 27 martie 2009

Doar o vorba sa-ti mai spun..


A trecut deja un an de la moartea stupida a lui George Pruteanu. Intamplator mi-am amintit, rasfoind un ziar mic si obscur. Sa mori cu zile, inconjurat de doctori , e mai mult decat ciudat. Dumnezeu sa-l ierte!

Ion Iliescu povesteste de inmormantarea sa?


Ion Iliescu povesteste pe blogul sau despre "masiva prezenta a publicului" la inmormantarea sa, conform ziarului "Ziua". Apasa pe poza pentru a mari.

Declaratia zilei


Să vină paraşute, aşa din afară, într-un partid cu sute de mii de membri, cu oameni care de 20 de ani şi-au frecat coatele aici pe baricadele luptei politice, mi se pare total nefiresc”.

Ion Iliescu (ziarul Gandul)

Aceasta declaratie vine ca un protest la tentativa de infiltrare pe listele PSD pentru alegerile parlamentare a traseistei Lavinia Sandru si la prezenta in jurul conducerii PSD a lui Cozmin Gusa. Si chiar are dreptate.

Basescu si nevoia unei justificari


Presedintele Romaniei (inca), simte nevoia de a se justifica pentru faptul ca seful DGIPI Cornel Serban s-a folosit de numele sau in afacerea derulata de Puiu Popoviciu, si scuzandu-se ca nu are nici o implicatie, desi gurile rele apreciaza altfel. Basescu, acest marinar esuat, continua sa plateasca polite, chiar daca "razboiul" s-a incheiat. Una din marotele sale, Corneliu Vadim Tudor, revine obsesiv in jignirile pe care matrozu' le profereaza gratuit prin mass-media. Astfel Baselu il face mincinos pe Vadim, fara nici o legatura cu cazul, probabil datorita faptului ca Vadim avertizase de implicarea lui in afacerile oneroase ale lui Popoviciu.

Cat despre minciuna, Basescu minte cu nerusinare cand deschide gura, ultima oara fiind prins cand a facut-o pe fiica-sa mare absolventa de studii in SUA, cand ea s-a plimbat pe acolo si nu detine nici o diploma de absolvire in acest sens. Acum oare de ce a sarit repede sa se scuze? Hmm...

Reala "inaltime" a lui Boc


Primul ministru Emil Boc a intrat in direct la emisiunea "Sinteza Zilei", la Antena3. Lui Emil Boc nu i-a pasat nici de faptul ca Mugur Ciuvica l-a facut "mincinos", nici de faptul ca Radu Tudor s-a declarat incantat de "incompetenta sa innascuta" sau de faptul ca Victor Ciutacu l-a caracterizat ca fiind "un om care nu este demn nici macar de compasiune", ci l-a afectat faptul ca s-a ras de inaltimea sa.

Desi toate celelalte "rele" s-au spus cu doar cateva minute inainte sa intre in direct, Emil Boc s-a facut ca nu le-a auzit, plangadu-si de mila ca, de cand este la guvernare, i s-au gasit mult prea multe defecte fizice: "ba ca este mic, ba ca se uita nu stiu cum, ba ca are ochelari, ba ca are capul nu stiu cum".

"Daca astea sunt singurele probleme pe care le am, atunci eu sunt fericit. Criticati, radeti si glumiti, pe mine nu ma deranjeaza", s-a lansat Emil Boc. Cum sa crezi ca nu ii pasa, cand a pronuntat fraze intregi doar despre acest aspect al discutiei analistilor si nici macar un cuvant despre acuzatiile la competenta sa de a conduce tara, de exemplu.

Spre deosebire de invitatii lui Mihai Gadea, pe care i-a certat pentru aluziile la complexele sale, Emil Boc a recunoscut faptul ca Traian Basescu face glume mai bune pe seama inaltimii sale, motiv pentru care nu s-a simtit lezat in momentul in care seful statului a ras de la pupitrul Parlamentului de el.

Ce-ti mai poti dori dupa o astfel de demonstratie in direct de la omul care este prim ministru in tara in care traiesti? De la un prim ministru despre a carui inaltime tu nu ai discutat, sa zicem, niciodata, pe niciun ton, din respectul pe care il ai, in primul rand, fata de tine? Si de la care te astepti sa auzi ca are niste solutii pentru criza prin care tocmai treci? Cum il mai poti lua in serios, prima data cand va mai vorbi raspicat si rastit dupa o sedinta de guvern, dupa ce i-ai auzit filosofia ieftina facuta in jurul problemei nr 1 cu care se confrunta acum Romania: inaltimea primului ministru si cresterea cu doi cm prin ridicarea pe varfuri? ziare.com

joi, 26 martie 2009

Apusul argumentelor


Am avut "nefericita" inspiratie sa nu fiu de acord cu Roxana Iordache, privitor la progenitura familiei Hohenzollern, pe numele ei de scena Margareta, cica a Romaniei. Da, cum ati auzit, a Romaniei, deoarece Romania a adoptat-o pe individa si pe barbatsu', Duda, pe care l-a facut colonel din subofiter si pompeaza bani in ei, cica ar reprezenta tara noastra in diferite orgii internationale. A sarit matracuca sa ma "puna la punct" si sa ma ameninte, vezi doamne, ca ma scoate din blogroll-ul ei. Pai mai copila, tu cu asta ma ameninti, parerile mele sunt moneda de schimb cu blogroll-ul tau? Fugi tare, spre deosebire de tine, eu am si principii. Da, Roxana, imi permit sa nu laud si sa nu pup in cur familia asta nenorocita, pe care o speram iesita o data pentru totdeauna din viata tarii mele. Nu voi uita niciodata arestarea maresalului Antonescu si a clasei politice romanesti, girata de regele balbait, si voi face totul ca sa nu se uite niciodata. Tu imi vorbesti mie de comunism in timp ce Misu al tau a fost decorat de Stalin cu ordinul Victoria? Vezi-ti de drum, figura trista si nostalgica!

Iar daca tot ai pus pe header-ul blogului tau "Poftiti, blogu-va! Si carcotiti", de ce nu "te" respecti? Ba mai mult, la About scrii ca sa nu te injure nimeni, ci sa argumenteze. Unde? Las' ca injuri tu , oricum.

Presa internationala: FMI a salvat Romania !


Presa internationala prezinta imprumutul luat de catre Romania de la FMI ca fiind "salvarea Romaniei" de la un dezastru financiar?!

Cotidianul britanic The Telegraph sustine ca "FMI salveaza Romania cu un imprumut de 20 de miliarde de dolari si pe Serbia cu 4 miliarde".

"Romania s-a alaturat lungii liste de tari din Europa de Est care au nevoie de imprumut de urgenta de la FMI (...) pentru a acoperi o avalansa de datorii externe care trebuiesc platite anul acesta".

"Uniunea Europeana, FMI si Banca Mondiala au salvat Romania cu un imprumut de 20 de miliarde de euro, cerand in schimb serioase taieri la cheltuielile publice si salarii", detaliaza si Guardian, care subliniaza ca tara noastra este a treia din Europa de Est care are nevoie de ajutor de urgenta.

Financial Times Deutschland constata ca, "dupa Ungaria si Letonia, Romania este cea de a treia tara care trebuie salvata de la faliment" si ca pentru 20 de miliarde de euro, Bucurestiul a trebuit sa accepte conditii dure, negociate timp de doua saptamani.

In schimb, Wall Street Journal considera ca imprumutul contractat de Romania se constituie intr-un "tampon financiar" pe masura ce tara traverseaza importante reforme economice.

Euronews Deutschland scrie la randul sau ca "Romania primeste o injectie de capital" de 20 de miliarde de euro, fiind cea de a treia tara din UE care apeleaza la ajutor, "intrucat era amenintata cu falimentul de stat".

Potrivit sursei, FMI ar calcula o reducere a economiei de pana la 6%. "Bucurestiul a acceptat o serie de conditii dure pentru banii imprumutati", considera Euronews, amintind ca Bucurestiul s-a angajat sa inghete salariile sectorului public si ca va incerca sa reduca deficitul bugetar la 4,6% din PIB. ziare.com

Si uite cum o minciuna repetata la infinit, devine pana la urma un "adevar". Acesti mincinosi (presa internationala) cer bani Europei pentru a se salva. Sarutul cel de pe urma!

Parintele Iustin Parvu despre falsii pastori



"Am cedat Basarabia, am cedat Bucovina, Dobrogea - Cadrilaterul… - acum vor sa ne cedam sufletele - este vorba de impingerea unei natiuni de 20 de milioane de ortodocsi in iad, este vorba de pierzarea spirituala. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti: daca nu vi se spune in biserica, sunt platiti!, sa stiti, la ora aceasta sunt platiti oameni ca sa taca! Si dvs, prin Duhul Sfant, prin Fala lui Dumnezeu, sfintiti mult mai mult oaia decat stapanul, decat ciobanul. Vor veni vremuri de razboi cand veti fi vanduti de ciobani, de pastorii vostri. Vor vedea pastorii cum va sfasie in ocol fiara salbatica si nu vor veni sa va apere. Sa stiti ca sunt vremurile acestea, apocaliptice, pe care le traim, si vor fi grele… Dumneavoastra sa va pastrati sufletele, sa vi le dati lui Dumnezeu asa cum le-ati primit. Nu avem doua suflete, avem unul!, si acela trebuie sa-l pastram si sa-l dam asa cum l-am primit inaintea Judecatii Mantuitorului nostru Iisus Hristos!"

Sursa

O numire pe merit

In sfarsit o numire pe deplin meritorie. Elisabeta Lipa - presedintele Clubului Dinamo.

"Sarpele cu ochelari" revine


Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, a declarat, miercuri, pentru “Q Magazine”, pe marginea scandalului arestarilor sefului de la Doi si un sfert, a sefului diviziei de operatiuni din DGA, a miliardarului Puiu Popoviciu si a rectorului de la Universitatea Agronomica, ca, din informatiile pe care le detine: “in zilele urmatoare se vor opera si alte arestari spectaculoase, care vor contura evenimente si situatii greu de imaginat in acest moment, fara a putea spune ca acest lucru nu are si conotatii electorale”. Magureanu afirma ca, intre aceste persoane, se vor numara, mai mult ca sigur, si politicieni din mai multe partide, “dar si personalitati din alte domenii”.

O fi stiind ceva? Urmatoarele zile vor dovedi daca Magureanu a ramas un om informat sau unul coplesit de statutul sau de anonim, dornic sa razbata iar in lumina "reflectoarelor".

Tupeu incredibil


Ministrul italian pentru Politici Europene Andrea Ronchi, aflat in vizita la Bucuresti, a declarat dupa o reuniune cu omologul sau roman Vasile Puscas ca se astepta ca Guvernul de la Bucuresti sa isi ceara scuze pentru violarea unei adolescente italience de catre doi romani.

"Aici politica nu are ce cauta, cuvintele conteaza mai mult decat mii de reguli si formalitati. M-as fi asteptat din partea Guvernului roman la un cuvant de solidaritate pentru victima acestei violente foarte grave", a declarat Andrea Ronchi.

"Daca un italian s-ar fi facut vinovat de o fapt atat de grava, Guvernul si-ar fi cerut scuze", a spus ministrul italian dupa reuniunea cu seful Departamentului pentru Afaceri Europene de la Bucuresti. Dupa ce doi romani, in varsta de 18, respectiv 27 de ani, au marturisit ca au violat o italianca in varsta de 14 ani, intr-un parc din Roma, in noaptea de Sfantul Valentin, Ronchi i-a cerut "ministrul Puscas un gest de solidaritate pentru ceea ce s-a intamplat". "Aici nu are ce cauta politica, repet acest lucru. I-am cerut lui Puscas o vorba de solidaritate, in calitate de parinte", a subliniat el.

In replica, Puscas a declarat pentru presa italiana ca Guvernul de la Bucuresti asteapta in primul rand finalizarea anchetei in acest dosar. "Inainte de a arunca responsabilitatea asupra guvernelor, sa asteptam ca justitia sa isi urmeze cursul. Sa asteptam, deci, rezultatul acestor investigatii", a spus el. Intrebat de ce Guvernul roman nu si-a cerut scuze si nu si-a exprimat solidaritatea fata de familia victimei, oficialul roman a explicat ca aceasta "nu este o problema a Guvernului, ci una judiciara". Sursa: ziare.com

Individul face dovada unui tupeu tiganesc iesit din comun. Comportamentul xenofob si fascist al italienilor nu poate fi egalat de nici o alta natiune europeana. Aici ar trebui sa-si puna lumea semne de intrebare. Vasile Puscas a fost mult prea "gentleman" cu acest urmas corcit al imperiului roman.

miercuri, 25 martie 2009

Marea Britanie, un nou pas spre dictatura Big Brother

Guvernul britanic plănuieşte să scoată la iveală identitatea a milioane de internauţi ce accesează site-urile de reţele sociale, relatează The Times.

Identitatea ascunsă a milioane de oameni, care folosesc reţelele de socializare online ar putea fi depistată şi stocată într-o bază de date "big brother", potrivit noilor planuri ale guvernului Marii Britanii.

Miniştrii britanici au dezvăluit, ieri, că se gandesc la o supraveghere a mesajelor trimise prin intermediul site-urilor precum MySpace sau Facebook, înregistrând informaţii legate de convorbirile telefonice, serviciul de e-mail şi vizitele pe internet ale fiecărei persoane din Marea Britanie. Sursa: adevarul.ro

Balada Bocului


Via Auftakt, Anca.

Cinismul unui presedinte



Cât de cinic trebuie sa fii, ca in momentul când stii ca ingropi complet poporul roman in datorii, izbucnesti intr-un ras isteric, probabil si alcoolic? Atât cât Basescu in filmul de mai sus, nu-i asa?

BUNA VESTIRE


Predica la Buna Vestire a Pr. Calistrat Chifan de la Manastirea Barnova (transferat la manastirea Vladiceni, jud. Iasi).

marți, 24 martie 2009

PIN-ul si râia, "hard to kill"


E frustrant ca desi poporul a ales sa nu mai vada si sa auda de PIN si liderii lui actuali si fosti, nu scapa de ei ca de râie. Acestia cauta sa se aciueze pe la alte partide sau sub umbrele care sa-i apere de intemperiile politice. Exemplul lui Aurelian Pavelescu, navetist prin vreo 5-6 partide politice, sau a lui Cozmin Gusa, alungat din PDL si refugiat mai nou in umbra lui Geoana, sunt urmate de presedinta partidului de buzunar, Lavinia Sandru. Ea cauta sa candideze la alegerile pentru parlamentul european pe listele unui partid mai acatarii, posibil PSD sau PNL, intrucat numele PIN poate fi asociat doar cu esecul.

De la Sever la Server nu e decat un pas...

Ca tot vin sarbatorile de pasti "Gardianul" a hotarat ca e util sa-l cadoriseasca pe Sever cu un miel.

Ilegalitati pentru "omul suprem"

Dupa ce presedintele Traian Basescu a renuntat sa-l mai dea in judecata, Claudiu Saftoiu revine cu ideea ca in serviciile secrete exista grupuri care comit ilegalitati in beneficiul "omului suprem".

"Exista in interiorul serviciilor de informatii cateva compartimente care fac aceasta treaba murdara pentru ca le cere cineva. Iar acel cineva este acel om suprem in materie de legalitate in Romania", a spus Claudiu Saftoiu la Antena2. Fostul sef SIE sustine ca romanilor le este frica de cei care sunt la putere si ca "frica paralizeaza orice tip de opinie libera".

Criza economica poate duce la razboi ?

Criza financiara globala ar putea duce la neliniste sociala sau chiar razboi, a avertizat seful Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn.

Seful FMI a declarat ca miliardele de dolari injectate in economia globala ar putea disparea, daca nu se fac reforme masive ale sistemului financiar, scrie Daily Mail. Strauss-Kahn a criticat planul premierului britanic, Gordon Brown, de acordare a unor imprumuturi. "Banii se vor topi ca zapada in soare daca, in acelasi timp, guvernele nu sunt in stare sa aiba un sector financiar mai mic si mai sanatos decat inainte", a spus el.

In cadrul unei intalniri la Organizatia Internationala a Muncii, Strauss-Kahn a avertizat ca milioane de oameni vor ajunge in pragul saraciei. Fondul Monetar International a facut apel la guvernele tarilor sa injecteze doua procente din Produsul Intern Brut in economiile locale, in incercarea de a redresa situatia. "Toate aceste lucruri vor afecta dramatic rata somajului si vor fi radacina unor revolte sociale, care vor ameninta democratia si, in unele cazuri, ar putea conduce chiar la razboi", a adaugat Strauss-Kahn. Sursa:ziare.com

10 ani de la bombardamentele NATO asupra Yugoslaviei


Se implinesc 10 ani de la inceperea bombardamentelor criminale asupra Yugoslaviei. 11 saptamani de cosmar. 1002 militari si politisti ucisi, 2500 de civili incluzand 89 de copii, 10000 de raniti. Infrastructura Serbiei, cladiri comerciale, scoli, spitale, institutii si monumente culturale au fost distruse total sau partial. Printre tinte, RTS (Radiotelevizija Serbia) cu 16 angajati decedati. Pagubele atacurilor au fost estimate la 100 de miliarde de dolari. Totul pentru a satisface setea de sange a conducatorilor NATO si pentru viitorul stat marioneta Kosovo.

UPDATE. 10 ani si de la atitudinea rusinoasa si gretoasa a lui Emil Constantinescu, Gabriel Liiceanu (ce-o fi avand si asta atunci de-si dadea cu parerea mai abitir decat Madeleine Albright), Cristian Tabara (umflatul de la Pro TV) si multi alti antiromani ce se perindau prin mass-media si prin viata politica.

luni, 23 martie 2009

Criza ca o binecuvantare

Noul lider al Bisericii Ortodoxe ruse, patriarhul Kirill, este de parere ca actuala criza economica internationala ar trebui sa imbunatateasca valorile oamenilor.

Kirill a numit criza "o binecuvantare" si a opinat ca aceasta va permite oamenilor sa-si reevalueze viata, informeaza International Herald Tribune. "Criza, intr-un anumit sens, i-ar putea ajuta pe oamenii nostri sa tina atitudinea corecta la munca. Toata lumea ar trebui sa se intrebe daca salariul sau este proportional cu contributia reala", a spus Kirill intr-o vizita in enclava Kaliningrad.

Criza economica a facut ca milioane de rusi sa-si piarda slujbele, dupa aproape un deceniu de bunastare generata de veniturile din petrol si gaze naturale. Pentru Kirill, criza este un bun prilej de a scapa de falsitatea economica si lacomia excesiva. sursa: ziare.com

Cu ocazia asta, poate se vor intoarce tot mai multi la credinta. Oricum, bisericile ortodoxe sunt suprapline la slujbele de Duminica.

Proteste spontane si violente?


Romania se afla printre cele mai expuse tari europene la riscul de miscari si proteste sociale puternice, din cauza crizei economice si a cresterii somajului, arata un raport al publicatiei britanice "The Economist". Unii analisti considera ca riscul cel mai mare nu vine dinspre miscarea sindicala, bine divizata si tinuta sub control de autoritati, ci dinspre protestele sociale spontane si violente.

Eu le-as raspunde sa-si caute alt loc de munca, ca previziunile lor sunt de doi bani. Romanii nu prea au antecedente in sensul asta si probabil Romania va "sta la rand" in urma tarilor vestice, care se confrunta anual cu miscari puternice de protest.

Turta dulce de "KAUFLAND"


Se intreaba lumea cum e posibil ca o multime de oameni tineri sa se imbolnaveasca de tot felul de boli, incepand cu diabet si terminand cu diferitele tipuri de neoplazii (cancer). Cititi si va cruciti:
  • faina de grau
  • sirop de glucoza-lactoza
  • zahar
  • condimente (neprecizate)
  • faina de cartof
  • colorant: caramel, bioxid de titan
  • agenti de afanare: carbonat acid de amoniu, carbonat acid de sodiu
  • gelatina de porc
  • corector de aciditate: acid lactic
PS. Reteta normala contine faina, zahar, miere, ou si eventual scortisoara. Dar Kaufland a "imbogatit-o".

Grotescul obedientei 2

Adriean Videanu se baga in seama singur, doar doar il mai impresioneaza putin pe Basescu. Acesta i-a luat vineri apararea fiicei presedintelui in fata jurnalistilor suceveni, care au glumit pe seama unei greseli din trecut a tinerei, transmite Realitatea Tv.

Adriean Videanu a afirmat vineri in cadrul unei intalniri cu tinerii democrat-liberali ca Elena Basescu nu a gresit cu al sau plural "succesuri". "Paradoxal, sa stiti, am sa va dau o analiza a Academiei, sa vedeti ca e corect si "succesuri". Chiar a fost o analiza si, intr-un anumit context de fraza e corect", a spus Videanu.

Bineinteles ca Adriean nu a mai prezentat nici o analiza. Potrivit Dictionarului Explicativ al limbii romane, editat de Academia Romana, pluralul corect al cuvantului succes este succese. Ziua.ro

Mediafax