joi, 26 martie 2009

Tupeu incredibil


Ministrul italian pentru Politici Europene Andrea Ronchi, aflat in vizita la Bucuresti, a declarat dupa o reuniune cu omologul sau roman Vasile Puscas ca se astepta ca Guvernul de la Bucuresti sa isi ceara scuze pentru violarea unei adolescente italience de catre doi romani.

"Aici politica nu are ce cauta, cuvintele conteaza mai mult decat mii de reguli si formalitati. M-as fi asteptat din partea Guvernului roman la un cuvant de solidaritate pentru victima acestei violente foarte grave", a declarat Andrea Ronchi.

"Daca un italian s-ar fi facut vinovat de o fapt atat de grava, Guvernul si-ar fi cerut scuze", a spus ministrul italian dupa reuniunea cu seful Departamentului pentru Afaceri Europene de la Bucuresti. Dupa ce doi romani, in varsta de 18, respectiv 27 de ani, au marturisit ca au violat o italianca in varsta de 14 ani, intr-un parc din Roma, in noaptea de Sfantul Valentin, Ronchi i-a cerut "ministrul Puscas un gest de solidaritate pentru ceea ce s-a intamplat". "Aici nu are ce cauta politica, repet acest lucru. I-am cerut lui Puscas o vorba de solidaritate, in calitate de parinte", a subliniat el.

In replica, Puscas a declarat pentru presa italiana ca Guvernul de la Bucuresti asteapta in primul rand finalizarea anchetei in acest dosar. "Inainte de a arunca responsabilitatea asupra guvernelor, sa asteptam ca justitia sa isi urmeze cursul. Sa asteptam, deci, rezultatul acestor investigatii", a spus el. Intrebat de ce Guvernul roman nu si-a cerut scuze si nu si-a exprimat solidaritatea fata de familia victimei, oficialul roman a explicat ca aceasta "nu este o problema a Guvernului, ci una judiciara". Sursa: ziare.com

Individul face dovada unui tupeu tiganesc iesit din comun. Comportamentul xenofob si fascist al italienilor nu poate fi egalat de nici o alta natiune europeana. Aici ar trebui sa-si puna lumea semne de intrebare. Vasile Puscas a fost mult prea "gentleman" cu acest urmas corcit al imperiului roman.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Din nou o remarca din Frankfurt: eu cred ca noi romanii ne negativam mai mult decta trebuie.Eu traiesc de multi ani aici in Germania unde diversitatea etnica este mai mare decat cea din Italia si va spun cu mana pe inima ca romanii sint priviti pozitiv si apreciati.SPre deosebire de turci ,kosovari si rusi care au in general actiuni mafiote(si acolo exista bineinteles familii OK) romanii sint una din etniile cu cei mai multi studenti ,repet am mai spus-o in Frankfurt sint 5 medici romani,in Kassel(200000 locuitori vreo 3) ingineri etc.Avem aici oameni cu o excelenta pregatire, integrati si adaptati in lumea de aici.Spre deosebire de turci care in genere genratia noua sint extrem de lenesi majoritatea traiesc poe ajutorul socila dat de statul german si pe de alta parte se dau mari turci aici si mari nemti in Turcia si ii fac pe nemti nazisti etc romanii spun doar simplu ca "komme aus Rumänien-vin din Romania" si prin harnicia si seriozitatea de care dau dovada faptele spun de 1000 de ori mai mult ca vorbele.Fara indoiala ca avem si aici personaje negative acei romani care vin aici sa fure deja cu intentia sigura din Romania ,e clar ca nu exista padura fara uscaturi.Exista traficanti de tigari sau hotzi dar repet aici calitatea romanilor per ansamblueste una foarte buna.Cum nu traiescin Italia acolo nu ma pot exprima.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Problema se pune altfel. Ponderea infractiunilor comise de romanii din Italia e destul de mica si oricum nu le da dreptul acestor macaronari la atacuri xenofobe si rasiste, mai ales ca ei , ca natiune, sunt corciti cu toate civilizatiile lumii.

Mediafax