joi, 26 martie 2009

Presa internationala: FMI a salvat Romania !


Presa internationala prezinta imprumutul luat de catre Romania de la FMI ca fiind "salvarea Romaniei" de la un dezastru financiar?!

Cotidianul britanic The Telegraph sustine ca "FMI salveaza Romania cu un imprumut de 20 de miliarde de dolari si pe Serbia cu 4 miliarde".

"Romania s-a alaturat lungii liste de tari din Europa de Est care au nevoie de imprumut de urgenta de la FMI (...) pentru a acoperi o avalansa de datorii externe care trebuiesc platite anul acesta".

"Uniunea Europeana, FMI si Banca Mondiala au salvat Romania cu un imprumut de 20 de miliarde de euro, cerand in schimb serioase taieri la cheltuielile publice si salarii", detaliaza si Guardian, care subliniaza ca tara noastra este a treia din Europa de Est care are nevoie de ajutor de urgenta.

Financial Times Deutschland constata ca, "dupa Ungaria si Letonia, Romania este cea de a treia tara care trebuie salvata de la faliment" si ca pentru 20 de miliarde de euro, Bucurestiul a trebuit sa accepte conditii dure, negociate timp de doua saptamani.

In schimb, Wall Street Journal considera ca imprumutul contractat de Romania se constituie intr-un "tampon financiar" pe masura ce tara traverseaza importante reforme economice.

Euronews Deutschland scrie la randul sau ca "Romania primeste o injectie de capital" de 20 de miliarde de euro, fiind cea de a treia tara din UE care apeleaza la ajutor, "intrucat era amenintata cu falimentul de stat".

Potrivit sursei, FMI ar calcula o reducere a economiei de pana la 6%. "Bucurestiul a acceptat o serie de conditii dure pentru banii imprumutati", considera Euronews, amintind ca Bucurestiul s-a angajat sa inghete salariile sectorului public si ca va incerca sa reduca deficitul bugetar la 4,6% din PIB. ziare.com

Si uite cum o minciuna repetata la infinit, devine pana la urma un "adevar". Acesti mincinosi (presa internationala) cer bani Europei pentru a se salva. Sarutul cel de pe urma!

3 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Vezi la mine pe blog cum a
salvat-o:))))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da, super!

Lupta NS spunea...

Da, ne-a "salvat"... Am dat o gura de oxigen unui muribund.

Mediafax