sâmbătă, 5 martie 2011

Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (Duminica iertarii)

Că de veţi ierta oamenilor greşealele lor, ierta-va şi vouă Tatăl vostru Cel ceresc; Iar de nu veţi ierta oamenilor greşealele lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşealele voastre. Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii; că ei îşi smolesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, şi-au luat plata lor. Tu însă, când posteşti, unge capul tău şi faţa ta o spală, Ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti, ci Tatălui tău care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie. Nu vă adunaţi comori pe pământ, unde molia şi rugina le strică şi unde furii le sapă şi le fură. Ci adunaţi-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă şi nu le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi şi inima ta. 

Matei 6,14-24

Iubiţi fraţi! Deja am ajuns chiar la uşa Sfântului Post! Ea este deja gata să se deschidă înaintea noastră! Deja ni s-a citit astăzi în Evanghelie, după rânduiala Sfintei Biserici, povaţa Domnului nostru Iisus Hristos despre intrarea cuviincioasă în nevoinţa Postului.

De veţi ierta oamenilor greşelile lor, vesteşte învăţătura Evangheliei care s-a citit astăzi, ierta-va şi vouă Tatăl vostru Cel ceresc; iar de nu veţi ierta oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu va ierta vouă greşelile voastre (Matei 6, 14-15).

Cu această vestire ne întâmpină Sfânta Biserică la uşa Postului! Aceasta e condiţia pe care ea ne-o pune înainte, chiar la pragul intrării în cămara cea duhovnicească a pocăinţei. Noi vrem să dovedim căinţa noastră pentru feluritele aplecări păcătoase, îndurând felurite lipsuri şi strâmtorări trupeşti: Evanghelia cere de la noi milă mai înainte de jertfă, pentru ca jertfa să fie bineplăcută lui Dumnezeu.

Toţi cei care doriţi să purcedeţi la nevoinţa postului şi rugăciunii, toţi cei care doriţi să adunaţi roade îmbelşugate din pocăinţa voastră ascultaţi cuvântul lui Dumnezeu, ascultaţi porunca lui Dumnezeu - şi lăsaţi, iertaţi aproapelui greşelile pe care le-a făcut faţă de voi! De veţi ierta oamenilor greşelile lor, ierta-va şi vouă Tatăl vostru Cel ceresc; iar de nu veţi ierta oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu va ierta vouă greşelile voastre. Amin.

Sf. Ignatie Brianceaninov

joi, 3 martie 2011

Vatican SRL

Papa a "decretat" in lucrarea sa "Iisus din Nazareth"ca evreii ar fi nevinovati de moartea lui Iisus. Mii si sute de mii de teologi crestini au studiat Sfanta Scriptura de la scrierea ei, au tradus-o, au interpretat-o, dar niciunul nu a avut curajul sa afirme o atare ineptie. Ce este de interpretat la cele scrise atat de clar in cartea Sfanta?

"Şi Pilat le-a zis: Dar ce voi face cu Iisus, ce se cheamă Hristos? Toţi au răspuns: Să fie răstignit! A zis iarăşi Pilat: Dar ce rău a făcut? Ei însă mai tare strigau şi ziceau: Să fie răstignit! Şi văzând Pilat că nimic nu foloseşte, ci mai mare tulburare se face, luând apă şi-a spălat mâinile înaintea mulţimii, zicând: Nevinovat sunt de sângele Dreptului acestuia. Voi veţi vedea. Iar tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri! Atunci le-a eliberat pe Baraba, iar pe Iisus L-a biciuit şi L-a dat să fie răstignit." Matei 27,22-26

"Căci voi, fraţilor, v-aţi făcut următori ai Bisericilor lui Dumnezeu, care sunt în Iudeea, întru Hristos Iisus, pentru că aţi suferit şi voi aceleaşi de la cei de un neam cu voi, după cum şi ele de la iudei, Care şi pe Domnul Iisus L-au omorât ca şi pe proorocii lor; şi pe noi ne-au prigonit şi sunt neplăcuţi lui Dumnezeu şi tuturor oamenilor sunt potrivnici, Fiindcă ne opresc să vorbim neamurilor, ca să se mântuiască, spre a se împlini pururea măsura păcatelor lor. Dar la urmă, i-a ajuns mânia lui Dumnezeu." Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel

"Fiindcă noi suntem astăzi cercetaţi pentru facere de bine unui om bolnav, prin cine a fost el vindecat, Cunoscut să vă fie vouă tuturor, şi la tot poporul Israel, că în numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, pe Care voi L-aţi răstignit, dar pe Care Dumnezeu L-a înviat din morţi, întru Acela stă acesta sănătos înaintea voastră!" Faptele Apostolilor 4,9-10

Cele de mai sus reprezinta parte din probatoriul nostru, al celor ce credem in Iisus Hristos si in Sfanta Evanghelie.  Dar presiunile probabil ca sunt uriase daca a ajuns un reprezentant atat de inalt al Catolicismului sa cada atat de jos. La conferinta Bisericilor Europene din 2003 de la Trondheim, Norvegia s-a luat in discutie asa-zisa "vindecare a memoriei", dupa cum scrie Ieromonahul Agapit Popovici in lucrarea sa "Ecumenismul Incotro?".

Astfel  "Ni se recomanda sa uitam, la comanda, ceea ce deranjeaza pe cei de la putere, si ceea ce deranjeaza planul de instaurare a noii ordini mondiale.Ni se cere sa uitam doar o parte din trecut, selectiv, doar ceea ce îi deranjeaza pe arhitectii noii ordini mondiale, pe cei de la Putere. De pilda, trebuie sa ne reamintim, la comanda, de suferintele evreilor, reale sau închipuite; Biserica romano-catolica trebuie sa-si aminteasca cu umilinta ca i-a persecutat pe evrei, dar nu trebuie sa-si aminteasca nimic de nelegiuirile si crimele savârsite de unii evrei contra neevreilor.

Tot asa si noi, românii ortodocsi, suntem îndemnati sa nu ne mai amintim de suferintele îndurate de ortodocsi din partea iezuitilor si a stapânirii catolice din Transilvania, în perioada 1700-1948. Nu trebuie sa ne mai amintim de atrocitatile savârsite de hortystii din Transilvania asupra românilor si evreilor, în perioada 1940-1944. La fel, nu trebuie sa ne mai amintim de suferintele crestinilor în perioada regimului comunist si nici de colaborarea unor clerici cu regimul comunist de la putere...............

Astazi ierarhii ecumenisti vor sa rescrie istoria încercând sa ascunda adevarul despre erezia papistasa si ecumenista, promovând unirea fatarnica si sincretista, alaturi de integrarea în Uniunea Europeana satanista si evreiasca, ca etapa spre instaurarea noii ordini mondiale si a guvernului mondial.

Prigoane au fost si vor mai fi, însa adevarul nu va înceta a fi marturisit pâna la sfârsitul veacurilor, chiar daca aceasta va cere în continuare jertfe."

Prin atitudinea papei Benedict, Vaticanul a demonstrat inca o data ca nu mai are mare lucru in comun cu crestinismul, ci se comporta ca un simplu SRL, Vatican SRL.

PS. Israelul mulţumeşte Papei după exonerarea evreilor de moartea lui Isus.

miercuri, 2 martie 2011

Dar oamenii?

Una dintre cele mai penibile "inventii" americane este asa-zisul razboi impotriva terorismului. Pentru a da legitimitate acestei lupte stranii si inegale sunt folosite structurile NATO, inclusiv micuta noastra armata formata din cateva vehicule amarate si soldati mercenari de dragul unei diurne care ii asigura familiei un trai mai imbelsugat.

Toata lumea stie ca miza reala a acestor conflicte sunt resursele si totusi toata lumea se fereste sa o spuna deschis de teama sa nu supere pe mai-marii "licuricilor" si pe cei care ne conduc destinele spre o destinatie unica: sclavagism si supunere totala. Atat Irakul cat si Afganistanul stau pe niste rezervoare uriase de petrol si gaze naturale. Dar nu este de ajuns. Se vrea si petrolul Libiei, unde lucrurile decurg conform unui plan american bine pus la punct.

Ce am castigat noi din implicarea in aceste conflicte? Am primit petrol la pret de dumping? Platim mai putin benzina si motorina? Ne vede mai bine SUA si Europa in relatiile bilaterale? Ne-a multumit cineva ca i-am invadat tara? Dimpotriva, la noi este cea mai scumpa benzina, statele europene si SUA ne privesc cu scarba si toti fug de noi ca de raiosi.

Dar la oameni se mai gandeste cineva? Se gandeste cineva la cei  1.422.000 de civili morti in Irak? Sau la cei cateva zeci de mii din Afganistan? Dar la cei care traiesc cosmarul acestor invazii fara sfarsit? Ce au castigat cetatenii acestor tari in afara de mizerie, foamete si un statut de invinsi? Pe cine incanta sau impresioneaza scuzele generalului Petraeus, seful trupelor NATO dupa uciderea a 9 copii sub 12 ani care strangeau lemne prin padurile afgane? Pe oricare fata intoarcem aceste probleme, suntem complici. La crima, la furt si nepasare.

luni, 28 februarie 2011

Dezinformarea si deformarea istoriei

Vladimir Volkoff, in celebrul sau "Tratat de dezinformare" defineste aceasta ca o manipulare a opiniei publice in scopuri politice folosind informatii tratate cu mijloace denaturate. Judecand faptele ce se petrec cu repeziciune anul acesta si mai ales in ultimele zile vedem ca:

- Protestatarii egipteni plecati obositi la casele lor dupa zile de miscari de strada, au fost readusi in strada de zvonul cum ca Mubarak si-ar da demisia. Zvonul a fost raspandit de serviciile occidentale, lumea s-a intors in strada si Mubarak a fost lasat fara alternative, a  trebuit sa plece.
- "Sute" de morti in Bahrain, trupele regale impusca oameni. Nimeni nu a vazut mortii.
- Libia, “mii de morti”. Gaddafi "fuge" in Venezuela. Fiul sau "a trecut" de partea protestatarilor. Este acuzat de genocid. Marea Britanie si Obama e in fruntea anti Gaddafi-stilor. Nu pot uita Lockerbie. Si au nevoie de petrolul Libiei. Cresterea pretului petrolului ajuta dolarul, care fie vorba, nu e al Americii, ci al unui grup de interese ce instaureaza NOM. Cica Gaddafi mituieste cetatenii din Tripoli. Cu multi bani. Zvon aruncat pentru a trimite oamenii la banci si sa devina nervosi cand vor constata ca e minciuna. Chiar Jurnalul National cade in plasa minciunilor si ne arata un cimitir pe malul marii si niste gropari care cica ingroapa sute de morti. Ciudat, dar nu e nimeni capabil sa ne arate mortii.  Miile de morti se pare ca exista doar in imaginatia mass-mediei total aservite Vestului. Ma apuca rasul cand vad o reportera ce prezinta un beci ordinar si un tablou electric drept bunker al dictatorului libian pe Youtube.

Dupa decizia ONU de sanctionare a Libiei, mi-e tot mai clar ce vor sa faca cu Gaddafi, sa-l trimita in fata unei curti, sa-l umileasca si sa-l asasineze. Probabil ca nu-si vor manji ei mainile ca in cazul Milosevic si Karadjic, ci vor lasa un tribunal local s-o faca, dupa modelul lui Saddam. Au nevoie de un nou exemplu pentru cei care inca se mai opun planurilor Noii Ordini Mondiale.

In contrast cu ce se intampla in nordul Africii, nimeni nu face scandal pentru sutele de raniti in confruntarile cu soldatii regimului din Grecia. Nimeni nu face scandal pentru maltratarea protestatarilor din Londra.  Invingatorii intotdeauna au scris victoria. Acum o deformeaza inainte de a o scrie.

Vezi si:
- Poveste cu revolutii
- Marea cacealma
- Totusi, cine a castigat? 

UPDATE: Deoarece nu se justifica sub nici o forma o eventuala invazie a Libiei, mass-media repeta aceleasi minciuni ca in cazul Irakului. Gaddafi ar avea arme chimice pe care nu ar ezita sa le foloseasca! Minciuni si minciuni. Totul pentru petrolul libian!

duminică, 27 februarie 2011

Lansare de carte

Asociaţia Liga Albanezilor din România și Asociați Jurnaliștilor și Scriitorilor Minorităților Etnice din România "Europa 21" vă invită miercuri, 2 martie 2011, ora 17.00, la lansarea volumului Cezar, fiul Xantipei. Cu poetul Cezar Ivănescu, în viaţă şi dincolo de ea, autor Maria Dobrescu. Evenimentul va avea loc la Muzeul Naţional de Istorie a României, în cadrul Târgului de carte AMPLUS. Vor fi prezenţi ambasadorii Albaniei şi României, scriitori, critici literari, artişti, jurnalişti, membri ai comunităţii albaneze şi prieteni ai organizaţiei noastre, iubitori de cultură.

Lansarea va fi de fapt o evocare a poetului Cezar Ivănescu, ai cărui strămoşi, originari din sudul Albaniei, s-au stabilit în România în secolul al XIX-lea. Prietenii poetului vor rosti scurte alocuțiuni și va fi prezentată o expoziție cu lucrări de pictură dedicate scriitorului. Autor: Aurelia Călinescu.

Cu multumiri D-nei Clara Arustei

Mediafax