sâmbătă, 2 mai 2009

Fidel Castro: SUA nu vor decat sa ne intoarcem in tarcuri, precum sclavii


"Astazi, ei sunt gata sa ne ierte - ca si cum noi ne vom intoarce in ţarcuri , precum sclavii, care, dupa ce au gustat libertatea, se intorc la jug si bice", a scris Castro intr-un editorial preluat de presa de stat de la Havana, potrivit hotnews.ro. Fidel Castro, in varsta de 82 de ani, care a condus Cuba pentru aproape 50 de ani si ramane in continuare sel al Partidului Comunist din insula, a mai avertizat ca "adversarul nu trebuie sa se amageasca cu ideea ca tara noastra se va preda". Remarcile lui Castro au intervenit in contextul in care presedintele american Barack Obama si cel cubanez, Raul Castro, au facut recent declaratii prin care incearca sa detensioneze relatiile dintre cele doua state. Joi, Departamentul de Stat a anuntat insa ca SUA vor mentine Cuba pe lista tarilor care sprijina terorismul, alaturi de Iran, Siria si Sudan. Oficialii de la Havana au reactionat imediat, acuzand guvernul de la Washington ca este "un criminal international". Sursa: ziua.ro

Berlusconi spune ca e liderul cel mai popular de pe glob


Primul ministru italian Silvio Berlusconi, care s-a comparat cu Iisus Hristos si Napoleon, s-a laudat vineri ca el este cel mai popular lider politic din lume.

La finanlul unui concert sustinut cu ocazia zilei de 1 mai la Neapole, politicianul in varsta de 72 de ani s-a autoproclamat Iisus Hristos al politicii italiene si ca este al doilea dupa Napoleon, cu exceptia inaltimii. "Sondajele pe care le stiu indica pentru Obama o cota de 59 la suta. Numai Lula (n.a. presedintele brazilian Luiz Inacio) trece de 60 de procente, acesta este la 64%. Asa ca eu detin recordul", a declarat seful guvernului italian. Reuters via ziare.com.

Berlusconi omite sa spuna ca detine 90% din media italiana, ceea ce il propulseaza in sondaje. Omite sa spuna ca anul trecut a promovat o lege care sa-l apere de procurori si de justitie, adica si-a dat singur liber la coruptie. Intr-un clasament neoficial al oamenilor politici europeni corupti, figureaza pe primele locuri alaturi de Giulio Andreotti, supranumit "Printul Intunericului" si de Jacques Chirac.

Update. Chiar stiu de ce nu mira faptul ca sotia lui, Veronica Lario, a decis să ceară divorţul, sătulă, după 30 de ani de mariaj, de comportamentul soţului ei faţă de propria familie.

O jumătate din populaţia lumii ar putea contracta gripa porcină, în cazul unei pandemii, potrivit UE


Teoretic, în caz de pandemie de gripă porcină, până la jumătate din populaţia lumii ar putea contracta boala, a estimat vineri agenţia de sănătate a Uniunii Europene, bazându-se pe ceea ce s-a întâmplat în timpul celor trei pandemii din secolul XX, relatează AFP.

Între 25% şi 30% dintre oameni s-au îmbolnăvit de gripă spaniolă în 1918, de gripă asiatică în 1957 şi de gripă Hong Kong în 1968, a declarat Angus Nicoll, care conduce programul consacrat gripei din cadrul Centrului european pentru controlul maladiilor, cu sediul la Stockholm.

"Ţinând cont că o treime dintre persoanele care au fost contaminate nu s-au îmbolnăvit, rezultă o rată de contaminare de 50%", a adăugat el. Circa 4% dintre cei care au contractat aceste tipuri de gripă au necesitat spitalizare, a spus el.

Sursa:The Money Channel

vineri, 1 mai 2009

Remember Ayrton Senna


Au trecut 15 ani de la cursa tragica de la Imola, urmata de accidentul si decesul celui mai talentat si mai iubit pilot de Formula 1, Ayrton Senna. Fie-i tarana usoara!

1 MAI


În anul 1889, Congresul Internationalei Socialiste a decretat 1 Mai - Ziua Internatională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestatii muncitoresti. Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea tărilor lumii, diversele manifestări căpătînd amploare pe măsură ce autoritătile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă. În România această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către miscarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autoritătile organizau manifestatii uriase pe marile bulevarde, coloanele de muncitori în tinute festive fiind nevoite să scandeze lozinci si să poarte pancarte uriase. După 1990, importanta propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte, delectîndu-se cu mici si bere.

În anul 1872, circa 100 de mii de lucrători din New York, majoritatea din industria constructiilor, au demonstrat, cerînd reducerea timpului de lucru la 8 ore. Data de 1 mai apare, pentru prima dată, în legătură cu întrunirea, din anul 1886, a Federatiei Sindicatelor din Statele Unite si Canadei (precursoarea Federatiei Americane a Muncii). George Edmonston, fondatorul Uniunii Dulgherilor si Tîmplarilor a initiat introducerea unei rezolutii care stipula ca: „8 ore să constituie ziua legală de muncă de la, si după 1 mai 1886“, sugerîndu-se organizatiilor muncitoresti respectarea acesteia. La data de 1 mai 1886, sute de mii de manifestanti au protestat pe tot teritoriul Statelor Unite. Însă, cea mai mare demonstratie a avut loc la Chicago, unde au mărsăluit 90.000 de demonstranti, din care aproximativ 40.000 se aflau în grevă. Rezultatul: circa 35 de mii de muncitori au cîstigat dreptul la ziua de muncă de 8 ore, fără reducerea salariului. Dar, ziua de 1 mai a devenit cunoscută pe întreg mapamondul în urma unor incidente violente, care au avut loc trei zile mai tîrziu, în Piata Heymarket din Chicago. Numărul grevistilor se ridicase la peste 65.000. În timpul unei demonstratii, o coloană de muncitori a plecat să se alăture unui protest al angajatilor de la întreprinderea de prelucrare a lemnului „McCormick“. Politia a intervenit, 4 protestatari au fost împuscati si multi altii au fost răniti. În seara aceleasi zile, a fost organizată o nouă demonstratie în Piata Heymarket. Din multime, o bombă a fost aruncată spre sediul politiei. Au fost răniti 66 de politisti, dintre care 7 au decedat ulterior. Politia a ripostat cu focuri de armă, rănind două sute de oameni, din care cîtiva mortal. În urma acestor evenimente, 8 lideri anarhisti, care apartineau unei miscări muncitoresti promotoare a tacticilor militante violente, au fost judecati. Muncitorii din Anglia, Olanda, Rusia, Italia, Franta si Spania au adunat fonduri pentru plata apărării. În urma procesului, 5 dintre acestia au fost condamnati la spînzurătoare si 3 cu închisoarea pe viată. Sapte ani mai tîrziu, o nouă investigatie i-a găsit nevinovati pe cei 8. Mult mai tîrziu, au apărut dovezi conform cărora, explozia a fost o diversiune, pusă la cale chiar de către un politist.Sursa.

joi, 30 aprilie 2009

Gripa porcina si datoriile externe ale tarilor


In 1976, in SUA a fost lansat un vaccin pentru versiunea de atunci a gripei porcine. A cauzat numeroase efecte secundare, inclusiv circa 500 de cazuri de simdrom Guillain-Barré. Au fost raportate mai multe decese din cauza vaccinului decat din cauza infestarii cu virusul gripei. In acelasi timp trei fiole cu viruşi periculoşi, au dispărut de la un institut al Armatei SUA.

Evident ca aceasta gripa porcina, exact ca si gripa aviara, SARS-ul si HPV-ul sunt ridicate la o proportie mult mai mare pentru a devia atentia populatiei de la ce voteaza ei acum si totodata pentru a prabusii stock-market-ul intrucat se mai redersase un pic.

O sa ma intrebati de ce? De ce sa distrugi economia gloabla ?

Simplu, ca sa ne indatoreze pe toti si pentru a devia atentia de la criza financiara. Elita Globala conduce planeta prin operatiuni psihologice bazate pe crize si panica. Spre exemplu Germania acum 2 ani aveau un deficit (o datorie) ridicol de mica : numai 480 EUR. Actualmente (dupa criza) au ajuns la un deficit (datorie catre banci) de 1500 de miliarde adica 1.538.554.924.488 sau altfel spus un trilion, peste cinci sute de miliarde si restul de cifre a afisat ceasul datoriilor Germaniei, la 15 ianuarie 2009. In fiecare secunda, datoria creste cu 4439 de euro. Sunt datorii de stat, le plateste contribuabilul, din impozite si taxe. Unul din trei nemti vrea sa iasa in strada impotriva UE si a globalizarii !

Tu ce faci ?

sursa: schimbarea.blogspot.com

Israelul amenintă UE


Israelul este foarte nemulţumit de comentariile făcute de reprezentanţii Uniunii Europene despre guvernul său şi procesul de pace cu palestinienii, ameninţând să pună capăt rolului de mediere a blocului comunitar în regiune, scrie EUObserver.

"Israel cere Europei să coboare tonul şi să poarte un dialog discret", a spus directorul adjunct pentru Europa al Ministerului israelian de Externe, Rafi Barak, în faţa ambasadorilor europeni din Israel, scrie cotidianul Haretz. "Dacă aceste declaraţii vor continua, Europa nu va mai face parte din procesul diplomatic, şi ambele părţi vor pierde", a precizat el.

Comisarul european pentru afaceri externe, Benita Ferrero-Waldner, este la originea îngrijorării guvernului israelian, după ce Uniunea Europeană a îngheţat planurile de îmbunătăţire a legăturilor blocului comunitar cu statul evreu la începutul acestui an. Înţelegerea actuală, care defineşte relaţiile între UE şi Israel, a intrat în vigoare în decembrie 2008, însă a fost suspendată în ianuarie, în urma ofensivei israeliene de 22 de zile în Fâşia Gaza, acţiune care s-a soldat cu moartea a 1,400 de palestinieni. Sursa evz.ro

Ce putem intelege de aici? "Ciocu' mic sau o luati in freza!" Pe cine vor capii Europei sa-i bage in UE! Pai daca acum te ameninta, atunci te vor calca in picioare!

miercuri, 29 aprilie 2009

Minciuna, la rang de "gripă"


Producatorii de crize financiare, petroliere, imobiliare, de virusi HIV, aviari, bovini si alte vietăti sunt din nou la datorie. Numai ce se instalase o stare de acalmie pe piata crizelor, cand, hop si porcii. "Porcii" ne amana sperantele puse intr-un final apropiat al crizei. Din cauza gripei porcine, lumea e din nou in panică. Petrolul scade din nou pe piata mondiala cu vreo 5-6 %, scad bursele, firmele de transport aerian sunt "in aer". Transporturile sunt deja afectate. Tari europene anunta deja persoane infectate. Firmele farmaceutice anunta cu mare bucurie ca sunt pregatite cu stocuri mari de antidot(eficient sau nu?) Tamiflu. Banca Mondiala acorda suspect de prompt un imprumut Mexicului, de 205 milioane de dolari pentru a se apara de gripa. Cum naiba au ajuns atat de repede la stabilirea unui necesar, nu ne este clar. Sau pe ce vor fi cheltuiti banii. Cert este ca imprumutul va trebui rambursat.

Nu ne sunt clare nici diferentele dintre simptomele gripei umane si porcine, pentru ca doctorul Streinu-Cercel (cel care era "avocatul" vaccinului ucigas Gardasil) a insirat la Antena 3 simptome egale ca tip si intensitate cu orice gripa rebela care bantuie prin orice tara. Pentru ca mai tarziu sa declare intr-un interviu ca "Încă nu avem date exacte. De asemenea, nu avem informaţii certe nici despre gravitatea virusului porcin". Ca in alte cazuri care s-au dovedit un mare fâs, personal cred ca gripa porcina este folosita pe post de sperietoare pentru o populatie tot mai speriată si dezorientată din cauza manipularilor si dezinformarilor regulate cu care ne-a obisnuit deja avangarda Noii Ordini Mondiale.

PS. Asta in eventualitatea in care decedatii din cauze naturale, cardiace sau accidente neuro-cerebrale nu vor fi trecuti la "gripati".

marți, 28 aprilie 2009

Lipsa de Dumnezeu naste monstri


In cea de-a 100-a zi de mandat, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, va fi "incoronat" ca si Iisus, intr-o pictura a artistului Michael D'Antuono, numita "Adevarul".

Obama este infatisat intr-o imagine mesianica, avand bratele larg deschise si purtand o coroana de spini. Pictura va fi dezvelita la 29 aprilie, la Union Square, in New York, informeaza WorldNetDaily. Potrivit unor declaratii asupra portretului, "tabloul acrilic de dimensiunile 30x54 inch, pictat pe panza, arata un presedinte Obama care seamana mult cu Iisus Hristos pe cruce: pe frunte, o coroana de spini; in spatele sau, un val intunecat este ridicat (sau coborat) pe Sigiliul Prezidential. Dar scoate el la lumina sau ascunde, si este crucificat sau glorificat?"

Chiar si titlul lucrarii, "Adevarul", sugereaza o apropiere de temele bibilice, ca in versetul din Evanghelia dupa Ioan: "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine". Despre opera sa(?), D'Antuono scrie pe un site ca ar fi "mai mult decat un portret prezidential". " 'Adevarul este o declaratie incarcata politic, religios si social despre climatul actual al natiunii noastre". Sursa: ziare.com

Americanii se pare ca au renuntat in totalitate la Dumnezeu. Blasfemiile se tin lant. Celebrul dicton de pe dolarul american "In God We Trust" a ajuns o biata gluma. America vrea sa fie prima in toate, deci probabil ca va fi prima tara satanista din lume.

Adio, voce minunata


Din pacate, ne-a parasit in aceasta noapte una din marile voci ale Ardealului, Valeria Peter-Predescu. Dumnezeu s-o ierte!


Valeria Peter Predescu-O Maicuta Sfinta

luni, 27 aprilie 2009

Victor Rebengiuc despre romani: "nemancati si pomanagii"

"Eu aproape că nu mai deschid televizorul, nu prea mă mai uit la ştiri, sunt atât de contradictorii de la clipă la clipă, încât nu vreau să-mi încarc memoria cu ele. Ce constat este că avem un Guvern de diletanţi care încearcă tot felul de măsuri, fac experimente pe spinarea noastră, fără să aibă idee ce trebuie să facă de fapt şi prin asta induc panică în populaţie. Noroc că perspectiva mea de viaţă nu mai e foarte vastă. Nici nu sunt parlamentar ca să pot asigura copiilor mei un trai îmbelşugat după un singur mandat. Eu am acelaşi „mandat” de vreme îndelungată, de 50 de ani de teatru, dar n-am putut să fac mai nimic din punct de vedere al bunăstării materiale. Lor le ajunge un mandat de patru ani ca să devină bogaţi cu tot neamul lor. În schimb, li se pare excesiv să încaseze cineva şi pensie, şi salarii."

"Suntem nişte nemâncaţi şi nişte pomanagii. Ne place pomana, ne plac foloasele fără prea multă muncă şi fără nici o responsabilitate, asta e..."

"Toată clasa politică ar avea nevoie azi de hârtie igienică, dar mai ales ultimii, care au promis marea cu sarea şi acum dau din colţ în colţ, dând vina pe criza internaţională şi pe guvernarea anterioară ca întotdeauna. E prea mult circ, asta e incredibil! Uitaţi-vă la toată amploarea care s-a dat arestării lui Becali. Cum ne-au ţinut clipă de clipă cu ştiri despre asta! Ce mă interesează pe mine dacă e sau nu arestat Becali? Sunt atâţia oameni în ţara asta arestaţi pe nedrept pe care nu-i ia nimeni în seamă, ce mă interesează pe mine problema lui Becali care, slavă Domnului, are de ce să stea în puşcărie, iar el ştie foarte bine asta. Care e problema? De ce se duc toţi să discute? Obsesia ratingului e îngrozitoare, nu se poate să nu mai ai nici un respect pentru nivelul cultural al acestui popor, pentru nevoia lui de informare reală, cu ce drept să mă ţii tu, televiziune de ştiri, legat o săptămână de poarta tribunalului, ca să aflu dacă e sau nu arestat Becali? Cu ce mă încălzeşte pe mine dacă el stă sau nu închis şi care este relevanţa acestui fapt pentru viitorul acestei ţări? Asemenea subiecte nu interesează decât mahalaua, toate cancanurile astea, bârfele, iar dacă tu, televiziune, îi ţii pe oameni numai cu asemenea poveşti, atunci ei nu fac nici un progres şi la nivelul ăsta rămân. Şi la nivelul ăsta se şi votează, nu ştiu de ce ne mai mirăm! Perspectiva acestei ţări aşa se vede acum: la nivel de bârfă şi de mahala, nu se discută nimic esenţial pentru viitorul ei. Iar problemele esenţiale nu sunt abordate cum trebuie, pentru că aceia care ar trebui să fie responsabili de ele sunt ei înşişi în panică. După toate semnele, acest Guvern nu ştie să ţină volanul în mână, parcă nici n-a făcut şcoala de şoferi. Or fi dintre cei care au luat carnetul pe mită, în Argeş. După 20 de ani de la Revoluţie, România e degradată moral, chiar dacă material stăm mai bine, iar asta ar trebui să ne dea de gândit."

Din interviul acordat "Gandul"

O noua masura dictatoriala: Controale in trafic ale Garzii Financiare


Controalele nu se vor domoli cu „ocazia“ impozitului forfetar, aşa cum a promis ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea. Ba mai mult, agenţii economici vor fi fugăriţi pe străzi de o nouă specie: comisarul de Gardă Financiară în uniformă. El va putea opri maşini în trafic şi va putea legitima cetăţenii care aduc a evazionişti. Asa zice Sorin Blejnar. Vezi tot articolul.

Cea mai de "RAHAT" reclama

De ceva timp, atrage atentia o reclama prin televiziunile romanesti, si anume la produsul "Tranzactiv". Nu stiu cum o fi produsul, dar reclama este de toata jena si chiar agreseaza. Pe de alta parte, consumatorul nu ar fi retinut niciodata numele medicamentului daca reclama ar fi fost alta. Probabil chiar si-a meritat banii putini.

duminică, 26 aprilie 2009

Nu cred până nu văd

Iubiţi fraţi şi surori, astăzi se încheie sărbătoarea Paştilor, deşi continuăm să cântăm imnuri pascale de bucurie până la sărbătoarea Înălţării la Cer a Domnului nostru. Numim această săptămână de după Paşti “Săptămâna Luminată”, din latinescul “Dominica in Albis”, pentru că în vechime noii botezaţi purtau haine albe din ziua botezului lor, Sâmbăta Mare, până în această a doua Duminică după Paşti. Această zi ne este cunoscută şi ca Duminica Tomii, deoarece la opt zile după ce Cristos le-a apărut pentru prima oară apostolilor Săi, Toma nefiind prezent şi refuzând să creadă, El le-a apărut tuturor discipolilor, şi i-a spus lui Toma: “Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios ci credincios” (Ioan 20,27)._ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Cu toate acestea, atât de mare este grija lui Cristos pentru un suflet, iubiţii mei, încât vine cu bunăvoinţă la Toma necredinciosul, permiţându-i să îl vadă şi să îl atingă, şi astfel să verifice adevărul învierii. “Nu fi necredincios”, îi spune El, “ci credincios”. Sf. Ioan Gură de Aur scrie: “Privind la infidelitatea discipolilor, vedem şi înţelegem marea iubire a Domnului nostru, care s-a coborât pe Sine până la a se lăsa încercat de un discipol necredincios”. Când Toma l-a văzut pe Domnul, a crezut pe loc, exclamând: “Domnul meu şi Dumnezeul meu!” Răspunsul lui Isus este destinat fiecăruia dintre noi: “Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!” (Ioan 20,29). “Crede în Domnul Isus şi te vei mântui” (Fapte 16,31).

Pr. George Dimopoulos (predici.cnet.ro)

Predica la Duminica Tomii



Predica a IPS Bartolomeu Anania

Mediafax