sâmbătă, 2 mai 2009

O jumătate din populaţia lumii ar putea contracta gripa porcină, în cazul unei pandemii, potrivit UE


Teoretic, în caz de pandemie de gripă porcină, până la jumătate din populaţia lumii ar putea contracta boala, a estimat vineri agenţia de sănătate a Uniunii Europene, bazându-se pe ceea ce s-a întâmplat în timpul celor trei pandemii din secolul XX, relatează AFP.

Între 25% şi 30% dintre oameni s-au îmbolnăvit de gripă spaniolă în 1918, de gripă asiatică în 1957 şi de gripă Hong Kong în 1968, a declarat Angus Nicoll, care conduce programul consacrat gripei din cadrul Centrului european pentru controlul maladiilor, cu sediul la Stockholm.

"Ţinând cont că o treime dintre persoanele care au fost contaminate nu s-au îmbolnăvit, rezultă o rată de contaminare de 50%", a adăugat el. Circa 4% dintre cei care au contractat aceste tipuri de gripă au necesitat spitalizare, a spus el.

Sursa:The Money Channel

6 comentarii:

anca spunea...

desigur,si niste companii farmaceutice vor scoate bani frumusei din manipularea asta!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Auzi ca Bazac a interzis farmaciilor sa mai vanda antivirale! Asta da lovitura! Inseamna ca orice raceala sau gripa obisnuita va fi monitorizata si tratata in spitale. Probabil ca sa sperie populatia vor lasa cateva persoane in varsta sa moara.

anca spunea...

lasa draga ca ne trimite cite o depesa ,sa fim informati despre virus!!
si tot bazac zice ca sint doar 40000 de vaccinuri in toata tara! ce surpriza,te pomenesti ca vor cumpara neste multe vaccinuri!
asa ca ,primul coment e valabil!!!

andreiraduM spunea...

Virusul "combinat" se retrage pentru a ataca cu mai multa forta in toamna, conform retetarului din 1918.
Pana atunci se va scoate pe piata noul vacin, atat de asteptat de catre populatia globului - colacul salvator ce scoate mapamondul din ghearele superinteligentului virus.

"adio, dar raman cu tine" sunt ultimele lui cuvinte :) si un hohot basescian se aude precum un ecou.
De-a rasu' plansu'

andreiraduM spunea...

a... epistola.
Fiti cu ochii pe cutiile postale. Informatii de maxima siguranta vor contine aceste cutiute postale.

Asezati-va cuminti si rabdatori langa ele. Nu va ganditi cati bani vor zbura din bugetul ministerului sanatatii asa.. flu-flu pentru ca, nu-i asa?!, intentia e nobila :)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Acum e fericire mare! S-au aprobat banii de la FMI. Pana la alegerile prezidentiale va curge miere, apoi fiere.

Mediafax