joi, 2 iunie 2011

Menajere la pânda

Mediafaxul ne anunta ca doua hoteluri din New York introduc butoane de panica, din cauza lui Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresarea sexuală a unei cameriste, dar si a unui bancher egiptean, arestat duminica dupa acelasi scenariu. In ritmul asta mai bine te dai drept zidar sau instalator la receptie cand te cazezi.

Daca in cazul lui Dominique Strauss-Kahn am convingerea, si nu doar eu, ca este o inscenare a serviciilor americane, in cazul ultimului cred ca este vorba de setea de bani a unei menajere, care a vazut astfel oportunitatea vietii ei. Fac pariu ca povestea se va sfarsi cu plata unui cec cu multe zerouri. Menajera s-a aranjat pe viata.

Citesc presa occidentala, dar nu am auzit ca un comis-voiajor sau un mic afacerist sa agreseze menajere prin hoteluri. In schimb, plin de celebritati cu bani multi care in acest mod, sunt de fapt vanati de menajere, pitipoance si chelnerite. Aceleasi lucruri se intampla si la noi, in fiecare zi aparand noi "vedete" care nu au produs nimic niciodata, ci doar au declarat ca nu stiu ce mare goanga a atentat la pudoarea ei. Criza naste noi oportunitati de afirmare si de a face multi bani, nu-i asa?

Jefuirea Libiei

Ce interese ascunse se mai afla in spatele razboiului din Libia? Dupa cum relateaza Pravda(caracterizand acestea drept Jaful Secolului), in afara celor 60 de miliarde de barili de petrol si ceva mai mult decat dublu gaz natural, extrase la cel mai mic pret din lume, Libia mai dispune de o bogatie si anume fondurile nationale de investitii, manageriate de Libyan Investment Authority si caracterizate cu cea mai rapida crestere. E vorba de actiuni pe pietele europene(in special Italia), cca. 30 de miliarde blocate in bancile americane(pe care autoritatile SUA spun ca le vor pastra pentru reconstructia Libiei), 45 de miliarde in UE (inghetate si astea). Libyan Arab African Investment Company a mai facut investitii masive in 25 de tari africane. 

Aceste fonduri au finantat primul satelit de comunicatii deasupra Africii, permitand statelor africane sa economiseasca sute de milioane de dolari(pe care le plateau satelitilor vestici). Au ajutat infiintarea unor institutii pur africane ca Banca de Investitii a Africii(Tripoli, Libia), Fondul Monetar African(Younde, Camerun) si Banca Centrala Africana(Abuja, Nigeria). Dezvoltarea acestor organisme ar fi ajutat tarile africane sa scape de sub controlul Bancii Mondiale si a FMI, instrumente ale dominatiei neo-coloniale.

Inghetarea(furtul) acestor fonduri da o lovitura grea intregului proiect.

PS. Mai stim ca indiferent de decizia lui Gadaffi(de a continua sau renunta la lupta), trupele NATO vor invada tara. Dupa ce le-au distrus industria si infrastructura, vor intra ca "binefacatori". Ii vor "ajuta" sa extraga titeiul care va lua drumul Vestului, in timp ce poporul cu cel mai mare nivel de trai de pe continentul african se va zbate in saracie.

Tot articolul aici

Inaltarea Domnului Nostru Iisus Hristos

.... „Sus să avem inimile” auzim la Dumnezeiasca Liturghie. Trebuie ca mintea noastră, inima noastră, toată existenţa noastră să se ridice către cele de sus. Oamenii veacului nostru au arătat un mare interes să audă despre cine se va sui primul pe Lună şi pe celelalte astre: un rus, un american, un englez?… „Deşertăciunea deşertăciunilor…” sunt acestea (Ecclesiast 1, 2). Oricât s-ar urca, foarte aproape vor fi de pământ.

Prin Înălţarea lui Hristos, care este Dumnezeul-Om, firea omului s-a înălţat atât de sus, cât nici el însuşi nu-şi imagina. Hristos este primul om care a deschis cerurile şi de acum cerurile sunt deschise pentru om. S-a deschis drumul. Înainte, păşiţi! Hristos ne dă putere. Fiecare din noi, dacă vrea, devine rachetă, nu materială, ci spirituală, şi urcă, şi ajunge la înălţime, până acolo unde sunt îngerii şi arhanghelii.

Acestea nu sunt un mit sau o poveste. Nu, fraţii mei. Dacă sunt minciuni, atunci să luăm şi să ardem toate cărţile noastre. Nu. Religia noastră este vie. Dacă deci crezi în Hristos, nu invidia şi nu căsca gura la rachete. Tu, fiecare suflet, şi al celui mai smerit om, fă-te rachetă duhovnicească, ce străbate cerurile, se înalţă către cele de Sus, ajunge până la Sfânta Treime, unde îngerii şi arhanghelii împreună cu sfinţii slăvesc pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh. Amin.

† Episcopul Augustin de Florina

(Atena, 1960)

sursa

marți, 31 mai 2011

Patimile unui actor

Jim Caviezel, actorul care a interpretat rolul lui Iisus Hristos in filmul lui Mel Gibson "The Passion of the Christ"(Patimile lui Hristos) a relatat despre  problemele cu care s-a confruntat dupa interpretarea acestui rol.

A povestit despre felul cum a fost exclus tocmai de industria din care facea parte(Hollywood), despre problemele prietenului sau Mel Gibson si despre cancerul unuia dintre copiii sai. Despre cum Mel Gibson si filmul a fost etichetat antisemit, despre cum a fost inregistrat blestemand mama copilului sau cel mic. "Mel Gibson nu are nevoie de judecata voastra, ci de rugaciunile voastre" spune actorul. 

El si-a reamintit cum a fost rugat sa primeasca rolul, dupa care Gibson l-a implorat sa-l refuze. "Mi-a spus: Nu vei mai lucra in orasul asta niciodata. I-am raspuns ca toti trebuie sa ne ducem crucea". El mentioneaza ca nu este departe de cele prezise de Gibson. "Iisus e mai controversat acum ca niciodata. In 2000 de ani nu s-a schimbat nimic"

Actorul nu se preocupa insa de cariera, premiile si "Hall of Fame" pe care actorii le primesc aici pe pamant. Plata sa va fi in ceruri, mai spune el. "Trebuie sa renuntam la numele noastre, la reputatie, la vietile noastre, pentru a spune adevarul". El crede ca nu este o coincidenta ca in al 33-lea an al sau a fost chemat sa-l joace pe Iisus.

Actorul si sotia sa au adoptat copii cu nevoi speciale din China, si unul are cancer. "Poate Dumnezeu, prin moartea fiului meu ma va invata ceva"

PS. Actorul, romano-catolic, marturisea aceste probleme intr-o Biserica Baptista unde se afla pentru a promova o Biblie audio produsa de el.

duminică, 29 mai 2011

Politici antiromanesti

Presedintele Basescu declara la inceputul lunii: "Am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriana de la Deveselu, în judeţul Olt". Da, EL a aprobat, pentru ca ceilalti membri ai CSAT sunt doar simplu decor acolo, ei neindraznind sa deschida gura in fata marelui plesuv. O decizie de o importanta covarsitoare, luata in numele tarii, fara a consulta cetatenii si fara a-i informa despre riscurile enorme la care se supune Romania.

Uita Basescu ca suntem in linia intai a frontului care desparte Vestul de Est? Ce interese meschine il fac pe acesta sa ia decizii complet antiromanesti? Ca Basescu este un ageamiu si un neavenit in materie de politica externa o stim cu totii, dar invrajbirea tarii noastre cu Rusia continua sistematic.

Desigur ca raspunsul Rusiei nu se va lasa asteptat. Un prim semnal vine din partea unui analist si jurnalist rus, Vadim Trukhachev care intr-un articol scrie: "In cazul acesta, cum s-ar spune, Statele Unite si Romania s-au gasit una pe alta. Rusia va trebui sa raspunda nu doar Statelor Unite, ci si Romaniei. Nu exista nici o garantie ca raspunsul va fi acelasi in ambele cazuri. De exemplu, desfasurarea de rachete balistice Iskander(SS-26) in Transnistria este putin probabil sa impresioneze Washingtonul, dar pentru Bucuresti ar fi o cu totul alta poveste".

Mediafax