vineri, 26 iunie 2009

Tragedie sau inscenare ordinara?



Scenariul după care se joacă piesa revoltei iraniene este asemanator cu cel aplicat in trecut in România, in fosta Yugoslavia, in Irak, etc. Aceste scenarii au fost scrise de serviciile secrete occidentale (si rusesti in cazul Romaniei), manipulând evenimentele si populatia in sensul dorit de autori. Dacă in România au fost ucisi tineri nevinovati doar pentru a se asigura succesul schimbarii conducerii tarii, asa si in fosta Yugoslavie au fost ucisi oameni pentru a provoca scindarile teritoriale ce au urmat. Se pare că acelasi lucru se intampla in Iran, pentru a reusi sa scoata oamenii in stradă.

E greu de spus cine a asasinat-o pe Neda. Graba cu care televiziunile si agentiile de presă occidentale acuză militiile iraniene, desi nimeni nu a văzut nici un militian(se afirma ca un militian in "civil" ar fi savarsit fapta), faptul ca anumite camere de luat vederi occidentale erau ACOLO, mă determina să cred ca asistăm la o nouă si grosolană manipulare. In timp ce tot mai multe voci afirmă că Neda a fost ucisă de agenti CIA si Mossad. Unele spun ca a fost un fel de piesa de teatru. De ce nu a fost filmată ambulanta despre care se afirmă că a venit dupa Neda? De ce acei indivizi aplecati asupra ei incercau sa o acopere? De ce erau toti cu mainile pe gatul ei? De ce a plecat familia ei de unde locuia?

In altă ordine de idei, cine avea interes sa faca victime si martiri? In nici un caz regimul Ahmadinejad! Privitor la CNN, BBC si alte agentii de stiri, se stie de multă vreme ca ele formeaza coloana a V-a a serviciilor vestice. Putem spune ca se consuma un episod important in incercarea Iranului de a se apară de ofensiva americanilor si a altor state interesate de bogatiile lor si de a le băga "democratia" pe gât, asa cum au băgat-o românilor si nu numai.

Nu in ultimul rand, ne-am săturat de minciunile cu care ne alimentează mai-marii lumii cu scopul final de a instaura Noua Ordine Mondială.

Vezi si despre implicarea CIA in tulburarile iraniene.

UPDATE 29 iunie 2009
Ahmadinejad i-a trimis o scrisoare deţinătorului Puterii judiciare, ayatollahul Mahmoud Hashemi-Shahroudi prin care i-a cerut să ancheteze moartea tinerei Neda, a anunţat agenţia de presă IRNA.

"După cum ştiţi, o cetăţeană iraniană, Neda Agha-Soltan, a fost ucisă în mod suspect, prin împuşcare, de către persoane necunoscute, pe străzile Teheranului", scrie Ahmadinejad ayatollahului Mahmoud Hashemi Shahroudi.

"Ţinând cont de tot ceea ce s-a spus despre acest incident dureros, şantajul presei străine şi alte indicii numeroare, intervenţia opoziţiei şi a inamicilor pentru a se folosi politic şi a deteriora imaginea Republicii Islamice pare evidentă", adaugă Ahmadinejad.

Adio Michael Jackson


miercuri, 24 iunie 2009

Mihai Beniuc 1907- 24 Iunie1988


Mãrul de langa drum

Sunt mãr de langã drum si fãrã gard.
La mine-n ramuri poame rosii ard.
Drumetule, sã iei fãrã sfiala,
Cã n-ai sa dai la nimeni socotealã.
Iar dacã vrei s-aduci cuiva multam,
Adu-l tãranei ce sub mine-o am.
E tara ce la sanul ei ne tine,
Hranindu-ne pe tine si pe mine.
Cand se-ncãlzeste-n primaveri sub soare,
In mine sunt puzderie de floare,
Iar vara, adãpat din sucu-i sfânt,
Cu crengile mã-ndoi pana-n pãmânt,
In semn de prea adancã plecãciune,
De tot ce-as vrea sa spun si nu stiu spune.
În toamnã, când pe creangã mãr de mãru-i,
La pãmânteni cu dragoste mã dãrui.
Când au pornit podoabele-mi sã cadã
Si vine blana groasã de zãpadã,
Eu strâng vârtos în rãdãcini pamântul
Sã nu mã smulgã din temeiuri vântul.
Si an de an mi-i rodul mai bogat
Si an de an mai gata sunt de dat.
Mi-s dragi copiii leganati în ramuri,
La gât cu mici bucãti din sfinte flamuri.
Si dragi îmi sunt si fetele fecioare
Umblând prin crengi cu dalbele picioare,
Cu poala si cu sânul plin de mere,
Râzând îmbujorate de plãcere.
Atunci mai uit pe-aceia care-au dat
Cu pietre-n rãmurisul meu rotat,
Si-mi amintesc cum astã-primãvarã
Lânga tulpinã-mi doi se sãrutarã,
Iar la plecare, el cu bucurie
Si-a pus cântând o floare-n pãlãrie.
Sunt mãr de lânga drum si fãrã gard,
La mine-n ramuri poame rosii ard.
Drumetule, sã iei fãrã sfialã,
Cã n-ai sã dai la nimeni socotealã.
Iar dacã vrei s-aduci cuiva multam,
Adu-l tãrânei ce sub mine-o am.
E tara ce la sânul ei ne tine,
Hrãnindu-ne, pe tine si pe mine.

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul (Sanzienele)


"Iată Eu trimit îngerul Meu înaintea feţei Tale, care va pregăti calea Ta.Glasul celui ce strigă în pustie: Gătiţi calea Domnului, drepte faceţi cărările Lui"

Marcu1,2-3


Predica IPS Bartolomeu Anania - Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

marți, 23 iunie 2009

Go Ridzi!


Ministrul Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, a avut parte de un spectacol mai special, susținut de Florin Chilian chiar în fața ministerului.

Vezi CINE ESTE CARICATURA!

Tupeu de "coţofană"


Dupa ce a devalizat ministerul Sporturilor, in timp ce oamenii nu au ce pune pe masa, starnind mania a milioane de oameni, Monica Iacob-Ridzi ameninta cetatenii onesti care cereau anchetarea ei. "Dupa finalizarea anchetei de la DNA, ii voi da in judecata pe toti cei implicati in acest denunt calomnios".

Evident, coţofana se bazeaza ca DNA-ul o va scoate basma curata, la presiunile presedintelui, pentru ca, se stie, Ridzi a fost insarcinata cu o misiune "importanta" pentru clanul Basescu, si anume initierea pupezei prezidentiale, EBA, in viata de europarlamentar, si nu numai.

Vezi CINE ESTE CARICATURA!

Profil de presedinte: Nati Meir habar n-are imnul Romaniei


Nati Meir se viseaza presedintele Romaniei, dar nu stie nici macar care este imnul tarii. A fost profesor de matematica, dar nu cunoaste valoarea lui pi. Stie ca Moni Columbeanu are 1,82, dar niciuna din operele lui Brancusi.

Cam asta e Nati Meir, israelianul venit in Romania in 1996, care a fost deputat timp de 4 ani si care acum vrea sa isi mute domiciliul la Cotroceni, desi sotia nu e de acord sa devina prima doamna a Romaniei, dupa cum singur a declarat luni seara, la ProTV.

Supus unui test de cultura... romaneasca, Nati Meir a stiut cate ceva: ca Eminescu e poetul national si o strada in Bucuresti, ca tara are 42 de judete si dupa 1989 a avut trei presedinti. Israelianul insa are si lacune - nu stie nici macar numele imnului national sau vreuna din sculpturile celebre ale lui Brancusi de la Targu Jiu. Are in schimb informatii esentiale - Moni Columbeanu are 1,82 inaltime si poarta 39 la picior. Cat despre masura la sutien, israelianul a spus doar ca... e familist convins. Pacat ca a lui consoarta nici nu vrea sa auda de rolul de prima doamna.

Inainte de 1989, Meir a fost profesor de matematica in Israel, insa nu i-a placut la catedra asa ca a intrat in afaceri. Are o avere substantiala din care isi plateste cei 14 consilieri politici, dar nu vrea sa-si evalueze avutia, preferand sa lase presa sa faca speculatii.

Cam asta e excentricul Nati Meir care mai spune ca de dragul candidaturii renunta si la cetatenia israeliana, daca Parlamentul va scoate o lege care sa-i impuna asta drept conditie ca sa poata intra in cursa pentru Cotroceni. sursa: ziare.com

Tony Blair, candidat la Preşedinţia UE


Premierul britanic Gordon Brown a anunţat, într-un interviu publicat, ieri, în săptămânalul britanic „News of the World“, că va susţine candidatura predecesorului său, Tony Blair, pentru viitoarea preşedinţie a Uniunii Europene, prevăzută prin Tratatul de la Lisabona, relatează AFP. Tratatul de la Lisabona, care va reforma instituţiile europene, prevede crearea unui post de preşedinte al UE, dar, pentru a intra în vigoare, textul mai trebuie ratificat de Irlanda. „Îl susţinem pe Tony, dar trebuie să convingem şi alte ţări“, a declarat Gordon Brown. Premierul britanic a fost ministrul de Finanţe al lui Tony Blair 10 ani (1997-2007), succedându-i, ulterior, la conducerea Guvernului, după demisia acestuia. Viitorul preşedinte al UE va fi ales pentru un mandat de doi ani şi jumătate, puntând fi înnoit o singură dată. Printre alte nume vehiculate pentru acest post figurează expremierul spaniol Felipe Gonzalez.

Razboiul "fufelor" in PDL


''Cainii razboiului'' din PDL se agita tot mai puternic dupa revenirea oficiala a Elenei Basescu in randurile democrat-liberalilor. Scanteia care a aprins acest conflict a fost scrisoarea eurodeputatului maghiar Laszlo Surjan, prin care acesta sugereaza ca fiica presedintelui Traian Basescu sa nu fie acceptata in grupul popularilor europeni. Replica Elenei Basescu a venit prompt, insa, spre umirea intregii ''suflari'' democrat-liberale, ea a declarat ca de fapt cineva din propriul partid ii ''poarta sambetele''. Mezina presedintelui a acuzat-o pe consiliera premierului Emil Boc, Andreea Vass(foto), ca se afla in spatele solicitarii europarlamentarului maghiar. Ba mai mult, Elena Basescu crede ca intreaga actiune a Andreei Vass este de fapt o razbunare personala, deoarece aceasta nu a prins un loc eligibil pentru un mandat de europarlamentar pe listele PDL.

"Nu ma ingrijoreaza aceasta scrisoare deoarece ea vine ca urmare a unei prietenii intre domnisoara Vass si acest domn deputat maghiar, cei doi cunoscandu-se de pe vremea cand lucrau in Comisia de bugete a PE. O vad pur si simplu ca pe o razbunare a faptului ca domnisoara Vass nu a prins un loc eligibil si doresc sa precizez ca ar fi fost imposibil ca eu sa am o asemenea influenta si putere, atata timp cat eu activez in cadrul organizatiei de tineret si nu am nici o alta legatura cu seniorii partidului. Plasarea domnisoarei Vass pe un loc neeligibil a avut legatura probabil cu faptul ca aceasta a atacat o parte din membrii partidului si nu a avut sustinerea niciunei organizatii", a declarat Elena Basescu, citata de Realitatea Tv.

Andreea Vass a ripostat la acuzele Elenei Basescu afirmand ca nu are nici o legatura cu campania declansata de europarlamentarul maghiar impotriva Elenei Basescu, deoarece nu il cunosate. "Mi-ar fi fost imposibil sa fac asa ceva. In primul rand pentru ca eu nu mai lucrez la Parlamentul European si nu am cunostinta de un astfel de mail decat din presa. Nu sunt prietena cu domnul Laszlo Surjan. Nu l-am contactat niciodata, nici macar in cadrul PE. Nu am fost colega cu dansul in Comisia de bugete, l-am recunosocut doar cand i-am vazut poza," a declarat Andreea Vass, pentru Realitatea.net. De asemenea, Vass a spus ca nu o crede vinovata de aceste acuzatii pe Elena Basescu, ci pe cei care "au avut grija sa o informeze total eronat". "Cum sa cer eu asa ceva cand Elena Basescu este membru PDL? Nu fac asa ceva", a adaugat Vass. Sursa:ziua.ro

Stolojan: ''Cred ca cineva a informat-o gresit pe EBA"

Concluzie: EBA s-a umplut iar de rahat!

luni, 22 iunie 2009

PDL nu va retrage sprijinul politic ministrului Ridzi


Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, după şedinţa grupului parlamentar de la Camera Deputaţilor, că PDL nu va retrage sprijinul politic ministrului Tineretului Monica Iacob- Rdizi şi nu îi vor solicita demisia.

"Dna Ridzi nu se justifică în faţa noastră, noi suntem grup parlamentar, noi nu suntem procurori. Din punct de vedere politic, acţiunea pe care a făcut-o ea a fost de mare amploare, în rest procurorul o să hotărască", a explicat Toader.

Întrebat dacă i se va retrage sprijinul politic ministrului Tineretului sau i se va cere demisia, democrat-liberalul a răspuns "Nu, nu are legătură cu sprijinul politic". Biroul Permanent al Camerei nu a reuşit să ia o decizie în legătură cu cererea PNL, referitoare la Monica Iacob-Ridzi. Şedinţa va fi reluată tot luni, după plenul comun al celor două Camere.

Deputaţii PNL au depus luni la conducerea Camerei Deputaţilor cererea de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, pe care o acuză de delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în urma cheltuielilor efectuate pentru "Ziua Tineretului". Sursa: amosnews.ro

Nici nu ne asteptam ca PDL-ul sa procedeze altfel decat in a-si apara coruptii! Mai ales ca aceasta individa a "pregatit-o" pe EBA pentru viata de europarlamentar.

Sustinem nepotismul?


Unul din membrii marcanti ai PPE, europarlamentarul maghiar Laszlo Surjan, pune sub semnul intrebarii admiterea Elenei Basescu in cel mai mare grup din Parlamentul European. Intr-un mail intern trimis tuturor europarlamentarilor si presedintelui PPE in data de 18 iunie, Laszlo Surjan le cere sa raspunda la un set de intrebari. Elena Basescu este singurull nume adus in discutie de europarlamentarul maghiar, care se intreaba, intre altele: “Este in interesul nostru sa primim printre noi pe cineva care a facut declaratii ambigue si chiar contradictorii referitoare la legalizarea drogurilor? Este acceptabil pentru noi atunci cand cineva castiga alegerile doar bazandu-se pe reputatia numelui familiei sale? Sustinem nepotismul?

“Este in interesul nostru sa acordam statutul de membru unor persoane care – tinand cont de cariera lor politice, de convingerile si declaratii publice – ar putea diviza usor unitatea grupului nostru politic? Este in interesul nostru sa acceptam pe cineva care a fost respins de partid sa candideze pe listele sale si care a candidat apoi individual, periclitand in mod clar sansele partidelor membre ale grupul nostru sa obtina rezultate bune in alegeri? Putem sa ne asteptam de la un astfel de membru sa lucreze in echipa?

Este in interesul nostru sa primim printre noi pe cineva care a facut declaratii ambigue si chiar contradictorii referitoare la legalizarea drogurilor? Este acceptabil pentru noi atunci cand cineva castiga alegerile doar bazandu-se pe reputatia numelui familiei sale? Sustinem nepotismul?

Exista explicatii acceptabile pentru care respectivul nu si-a castigat mandatul in cadrul grupului nostru? Care este adevarata motivatie a celui care vrea sa ni se alature? Suntem cel mai mare grup din Parlament. (...) Sursa:hotnews

duminică, 21 iunie 2009

Cateva imagini din Chiuiesti

Chiuiestiul nu inseamna doar o comuna cu vreo cateva mii de locuitori si vreo 7 sate răsfirate de-a lungul catorva văi. Inseamna si Mănăstirea "Înălţarea Sfintei Cruci" Căşiel, ctitorita in 1765 de nobilul (monahul) Filip Pahomie Georgiu din Strambu.

A fost mentionata pentru prima oara in 1782 printre cele trei manastiri existente aici (doua neunite) sub denumirea "Caseie" spre satul Strambu, singura probabil nedistrusa de generalul Bucow in 1761, caci una se continua in 1785; a doua manastire neunita localizata la "Rugasesti", iar cea unita pe "Valea Keselyului".

Renascută dupa 1991, cu ajutorul satenilor si a Arhiepiscopiei Clujului la care s-au adaugat cel al Episcopiei Maramuresului si Satmarului , si a mai multor oameni credinciosi cu dare de mană, a ajuns una din cele mai cautate centre duhovnicesti din Ardeal. Asta si datorita parintelui Serafim Badila, un om "plin de Dumnezeu".

Călătorule ce ai drum prin nordul judetului Cluj, nu ezita sa cauti aici un cuvant indrumator si un loc de rugaciune si meditatie! Vei găsi raspunsuri pe care poate, mult timp le-ai cautat!

It's a bird! It's a plane! No, he's Barack Obama and he's come to save the day!



Salveaza pe naiba!

Predica IPS Bartolomeu Anania la Duminica Sfintilor Români



Predica IPS Bartolomeu Anania - Duminica Sfintilor Români

Mediafax