sâmbătă, 26 februarie 2011

Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi

Ziua judecatii: o zi strasnica si inspaimantatoare. Nu mai avem de-a face cu Mielul Acela bland care a venit pentru iertare si rascumparare, ci cu un plin de marire Judecator inconjurat de ingeri. Care va da sentinta cea grozava: "Duceti-va de la Mine!"

O, dar pentru ce ii gonesti Mantuitorule, Tu Care esti lumina si acoperamantul oamenilor? Si unde ii trimiti, Tu, Care ai venit sa ii chemi la Tine pe toti?

"Duceti-va, blestematilor, in focul cel de veci care este gatit diavolului si ingerilor lui."

A trecut vremea milei si a indurarii. Acum nu mai au trecere nici lacrimile, acum este judecata nepasatorilor la pocainta. Despartire de dumnezeiasca slava, foc vesnic.

Nici cu mintea nu mai inteleg, nici cuvinte pe limba pamanteasca nu pot descrie sau infatisa deznadejdea celor ce merg acolo. O, Dumnezeule, Dumnezeule, de atatea ori am auzit de munci, de viermele neadormit si gheena, de foc neadormit, si numai una din ele inspaimanta si pe cel mai nesimtitor si de rea credinta. Dar cat de infricosate vor fi toate la un loc si vor fi vesnice, vesnice! Foc care nu lumineaza. Cainta, ca ce usor puteai sa fii in rai.

Lumina in rai va fi, nu soarele acesta material ci lumina Sfintei Treimi si cei care vor fi despartiti de Dumnezeu, vor fi in adanc de intuneric.

Amarul ce il vei avea fiind departat de cei mantuiti, aceasta mare cainta, este viermele neadormit. Dorinta arzatoare de a scapa este setea.

Se produce un amar si o furie pe ei insisi, si aceasta va fi scrasnirea dintilor.

Ferice, de mii de ori ferice, de cei care prin o mica venire in fire se pregatesc, dupa cum spune Biserica prin Evanghelii, pentru mantuirea lor.

Ferice deci de cel care cunoaste lucrul si-si mantuie sufletul caci atunci amar mare va fi. Fiul lui Dumnezeu, rupt de pacatele oamenilor, plin de sange, rastignit, alungat, scuipat, insultat, lovit cu bice cu plumb, batut in cuie pe cruce intre talhari, impuns in coasta. Cine le-a facut altcineva decat pacatele tale?

Ce va zice Dumnezeu Tatal, pacatosule, care nu ai facut o cat de mica cainta la o spovedanie ferma si curata si plina de bunavointa din partea unui duhovnic care te-ar fi inteles?

Va zice Tatal: "Nemultumitilor, viata Fiului Meu este mai de pret decat toate vietile intregii omeniri si a ingerilor, si Eu am jertfit-o. Sangele Fiului Meu era cel mai scump margaritar al raiului si l-am varsat tot pe pamant. Tu M-ai silit sa-ti sterg pacatele si tu nu ai vrut sa intelegi cata ura am fata de pacat.

Sunt Judecator, sunt Tata. Ca Judecator, te judec dupa dreptatea Mea, si ca Tata te judec pentru moartea Fiului Meu."

Daca nu ai vrut cu nici un chip sa-ti randuiesti viata dupa invatatura sigura a Bisericii, mai poti nadajdui atunci mila de la un Judecator si Tata ca Acesta?

Fara hotar este dragostea pentru Fiul Lui, dar tot fara hotar este ura pentru pacatul de care omul nu s-a pocait.

Ni se cutremura sufletele, ne sta vorbirea pe loc. O, suflete pacatoase! O, judecata viitoare! Greselile pentru care vom fi judecati, se impart in patru feluri:

1. Rautatile pe care le facem noi;
2. Rautatile pe care le fac altii din cauza noastra;
3. Bunatatile pe care nu le-am facut;
4. Bunatatile pe care nu le-au facut altii, impiedicati de noi.

Toate, toate cu tot amanuntul vor fi cercetate.

Sfantul Grigorie de Nissa spune: "toate cate am gandit cu gandul, fie mici, si cu vorba." Sfantul Grigorie de Nazianz spune: "De orice cuvant in plus vom da raspuns, cu atat mat mult de orice cuvant rusinos, si cu atat mai grozav, de orice cuvant care a ranit pe cineva, chiar daca acela este pacatos, ca si pentru el s-a rastignit Domnul Hristos".

Acolo, atunci nu se va putea ascunde nimic, asa cum se pacaleste aici lumea cu fel si fel de fete, adica de infatisari. Sfantul Vasile cel mare spune: "Le vom vedea toate deodata, asa cum s-au facut".

A vorbit cineva impotriva cuiva? Cine ? Nu stim. Este lauda adevarata sau fatarnicie? Nu stim. Acolo, atunci se stiu toate, toate se stiu, ca este Dumnezeu Care cunoaste ascunsurile inimii fiecaruia.

O, infricosata judecata a lui Dumnezeu!

O, si mai infricosata hotarare: "Mergi in focul cel de veci. Du-te de la Mine, blestematule! Ce nu am facut sa te scap de aceasta osanda si cat de vinovat esti, de chiar pe Mine Ma pui in situatia sa te blestem si sa te lipsesc de fata Mea?"

Acum ascultati: pentru toate pacatele omului, Dumnezeu a randuit doua judecati. Ori aici, cu lacrimi, la duhovnic, care te intelege, si pacatele de care te pocaiesti nu se mai au in vedere la judecata, ca mila Domnului te iarta; ori ramai la judecata cea mare unde nu te va mai judeca mila Lui ci dreptatea Lui.

Deci va pun inainte apa si foc; alegeti pe care voiti! Amin.

Cuvantul Arh. Arsenie Papacioc

Maurul cu masca de regina

Deschid aseara televizorul cu "Regina", azi-dimineata tot "regina" si cu adaos de UDMR. Pe toate ziarele online, "regina" la loc de cinste. Oare Blejnar asta chiar nu intelege ca e sacrificat, deocamdata ca imagine? Chiar nu vede ca e timpul sa paraseasca scena? Pe el nu l-au sacrificat cei care arata spre el ca spre o "regina", ci chiar PDL-ul e cel mai castigat prin demonizarea lui , d-aia il lasa din brate. Sunt altii mai importanti care trebuiesc protejati, nu?

vineri, 25 februarie 2011

Boc isi pregateste retragerea

Guvernul a inițiat o lege, votată ulterior în Parlament și promulgată de Președinție, al cărei principal beneficiar este chiar premierul Emil Boc. Este vorba de legea privind modificarea și completarea legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Conform acesteia, un avocat stagiar poate deveni avocat definitiv fără examen dacă a exercitat un mandat de primar sau parlamentar. Exact cazul lui Emil Boc. Care, surpriză, este avocat stagiar.

Baroul Cluj a menţionat oficial pe propriul site că Emil Boc este avocat stagiar.

Dacă Emil Boc ar renunța la mandatul de premier, așa cum îi cere președintele Băsescu, ar avea mari probleme de reîncadrare în muncă. În primul rînd, Emil Boc nu poate, ca majoritatea colegilor lui care au avut portofolii în Executiv (Blaga, Videanu, Berceanu), să se întoarcă în Parlament, el nefiind parlamentar. Conform unor surse, dacă Boc ar fi fost deputat sau senator, Băsescu i-ar fi oferit, la schimb cu mandatul de premier, o funcție de conducere într-una din camerele parlamentare. Scenariu imposibil, însă. În al doilea rînd, actualului premier i-ar fi destul de greu să se întoarcă pe postul de conferențiar la Universitatea „Babeș Bolyai“, unde rector e penelistul Andrei Marga. Care l-a acuzat pe Boc, în mai multe rînduri, că a făcut Dreptul la „fără frecvență“ și a încercat să-i retragă titulatura universitară.

Practic, în acest moment, dacă Boc părăsește Guvernul, singura variantă onorabilă profesional este să ceară statutul de avocat definitiv în Baroul Cluj. Pe care, dacă l-ar fi vrut pînă la intrarea în vigoare a noii legi a avocaturii, nu l-ar fi obținut fără examen.

Intreg articolul aici

joi, 24 februarie 2011

Cine poate judeca tinereţea legionară a părintelui Justin Pârvu?

Aud că în viesparul cotidian, Hotnews, Adevărul şi o necunoscută asociaţie de combatere a antisemitismului au sărit ca picurate cu ceară în urma postării pe youtube a corului măicuţelor de la Mănăstirea Petru Vodă, care şi-a permis, fără ucaz de la preacuvioasele instituţii, să-i cânte neobositului părinte Justin Pârvu: "Sfântă tinereţe legionară", la împlinirea venerabilei vârste de 92 de ani. Ceea ce nu e interzis e permis, nu? Ştiţi vreo lege care să aresteze internetul, în vreo ţară democratică?

Părintele Justin Pârvu a ispăşit o pedeapsă de 17 ani în puşcăriile comuniste pentru crezul său în Mişcarea legionară. Comuniştii i-au dictat tăcerea. A scăpat din cele mai grele torturi, din cele mai abjecte calomnii, s-a ţinut drept în viaţă şi a ajuns la 92 de ani. Măicuţele de la mănăstirea pe care o păstoreşte cu atâta har i-au cântat cântecul tinereţii sale. Cine sunt procurorii care îl vor arestat a câta oară pe Radu Gyr?

Suntem datori să ne apărăm jertfa de sânge şi putem singuri să ne recunoaştem greşelile trecutului. Nu trebuie să vină nişte spadasini ai lui Politically correct să ne spună ce să ascultăm.

S-au făcut erori. Recunoaştem. Dar nimeni nu a fost judecat, condamnat şi trimis la închisoare pentru uciderea a aproape jumătate de milion de români în temniţele bolşevismului criminal. Noi nu avem dreptul să ne ţipăm disperarea?

"Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!" Nu pentru-o lopată de rumenă pâine, nu pentru patule, nu pentru pogoane, ci pentru văzduhul tău liber de mâine

"Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!"

Periprava, Sighet, Râmnicu Sărat, Gherla, Piteşti sunt locurile de martiriu ale neamului românesc. Ecoul din ziduri nu poate fi stins, oricâte fandacsii ar face urmaşii torţionarilor sau gulerele apretate prin saloane străine. Durerea e sădită adânc în spiritualitatea care nu poate fi smulsă ca o măsea stricată.

La mulţi ani, Părinte Justin şi dă Doamne românilor consecvenţa ta!

Mişcarea legionară nu a fost condamnată în Procesul de la Nurnberg

Marius Ghilezan

marți, 22 februarie 2011

Poveste cu revolutii

Se spune ca liderii despotici ai tarilor arabe increzandu-se prea mult in ei, in petrol si rolul lor in pastrarea pacii in Orientul Mijlociu, au lasat pe ultimul plan proprii cetateni. Dar si aici lucrurile sunt discutabile, mai ales in Libia, unde cetatenii lor sunt platiti pentru a nu munci, acestia avand si cea mai mare speranta de viata din Africa - 74 de ani. 

Probabil ca va intrebati si d-voastra de ce toti acesti despoti, Muammar al-Gaddafi, Hosni Mubarak, Ben Ali nu au invatat nimic din lectia pe care a primit-o nu doar Ceausescu ci intreaga Europa de Est?  Sa fie o betie a puterii, o orbire de genul "mie nu mi se poate intampla", "poporul ma iubeste" sau "Dumnezeu ma iubeste prea mult pentru a mi se intampla"? Toti se pare ca neglijeaza rolul serviciilor secrete occidentale. Daca in Tunisia lucrurile au decurs oarecum usor si cu ajutorul unei opozitii din exil si a trupelor care l-au tradat pe Ben Ali(va aminteste de ceva?), in Egipt s-a mers pe o manipulare totala a maselor. Cand spun asta, va amintesc ca protestatarii din Egipt au plecat la casele lor obositi si resemnati, cand au fost readusi inapoi in strada de zvonul unei asa-zise demisii a lui Mubarak, zvon raspandit de "agenturi". Astfel Mubarak a fost fortat sa plece de la putere. Armata egipteana a inteles repede ca asa trebuie procedat.

In schimb, in Libia e cu totul alta poveste. Gaddafi are sprijin din partea triburilor sale, in timp ce rivalii au fost starniti de serviciile occidentale si de setea de puterea pe care nu au detinut-o nicicand. Niciodata Marea Britanie nu a iertat Libia pentru Lockerbie si acum e momentul razbunarii. Zvonurile cu trupe care trag din elicoptere, cu mercenari straini, cu asa-zisa fuga in Venezuela imi aduc aminte de marea manipulare din 1989. Posibil ca va urma si "otravirea" apei etc. Sigur ca Gaddafi nu poate lupta cu Noua Ordine Mondiala si doar o minune poate sa faca ca acesta sa scape. Cu Bahrainul lucrurile stau mai usor deoarece acolo este cantonata flota  SUA din regiune. Depinde doar ce le-a harazit guvernul de la Washington.

David Icke, "cercetator"  al Noii Ordini Mondiale si autor al numeroase lucrari pe aceasta tema, descrie astfel astfel "modus operandi" al NOM:
1. Se creeaza PROBLEMA. In cazul de fata DICTATORII. In alte cazuri o asa-zisa gripa, boala. Se antreneaza si se finanteaza o opozitie, se "demonizeaza" liderii tarilor vizate de NOM. Cutare cica sprijina terorismul, Y sprijina traficul de droguri, Z face arme chimice, etc, totul cu sprijinul mass-mediei detinuta in totalitate de membrii de vaza ai NOM.
2. Urmeaza REACTIA. "Trebuie sa facem ceva", "trebuie sa oprim asta".  Asta dupa ce ni se prezinta fotografii, inregistrari video, sange, in mod repetat pana cand si femeia de serviciu va putea jura ca "X" e dictator insetat de sange.
3. Apare SOLUTIA. Papusarii NOM ofera solutii: trupe de mentinere a pacii, sprijin total opozitiei, "ajutoare" financiare inrobitoare, schimbarea, vaccinuri(functie de situatie). Sa nu va imaginati ca "solutia" este in avantajul populatiilor civile implicate. Toate aceste tari vor sfarsi prin a fi anexe, precum noi. Lupta deocamdata este pierduta. Dar minuni au existat intotdeauna, nu?

Poezie

Am descoperit astazi un poet persan si poemele sale incredibil de frumoase. Omar Khaiyam care a trait acum un mileniu, a fost nu doar poet, ci si filosof, astronom si matematician.

ULCIORUL

Rămâi să mai ciocnim o cupă
La hanul vechi de pe coclauri,
Căci pentr-un vin şi pentru tine
Mai am în sân trei pungi cu aur.
Rămâi să ne-alungăm tristeţea
Şi setea fără de-alinare
Cu vinul negru de la hanul
Din valea umbrelor fugare!

Ştii tu, frumoaso, că ulciorul
Din care bei înfrigurată
E făurit din taina sfântă,
Din taina unui trup de fată?
L-a făurit cândva olarul,
Cel inspirat de duhul rău,
Din taina unui trup de fată
Frumos şi cald ca trupul tău.

Înmiresmează-te, frumoaso,
Ca pe-un altar de mirodenii
Când zarea-i plină de albastru,
Când lumea-i plină de vedenii
Şi-atât cât darurile noastre
Mai au pe margini bucurii,
Căci mâine în zadar vei bate
La porţi de suflete pustii.

Că mâine-om putrezi-n morminte
Uitaţi nepomeniţi de nime,
Căci mâine vor veni olarii
Să fure lut din ţintirime.
Şi trupul tău care mi-e astăzi
Cel mai iubit dintre limanuri
Va fi un biet ulcior din care
Vor bea drumeţii pe la hanuri.

duminică, 20 februarie 2011

Marea cacealma

Ma uit zi si noapte pe agentiile de stiri sa vad daca cineva este in stare sa produca niste dovezi in ceea ce priveste "carnagiul" sau "raurile de sange" din Libia, Bahrain si restul tarilor cuprinse de o asa-zisa revolutie. Mi se spune ca fortele libiene trag din elicoptere. Oare nu e nimeni in stare sa ne arate macar un elicopter din care se deschide focul? Macar filmat cu un telefon mobil, dar un filmulet trebuie sa existe. As! In Bahrain cica sunt ucisi zeci de oameni de catre lunetisti. O singura fotografie pe toate siteurile de stiri arata niste oameni transportand acelasi ranit. La CNN vorbeste un individ care a ajutat un ranit. Acelasi apare peste tot. Aceeasi camasa insangerata o poarta in cursul zilei, dar si noaptea, pentru ca individul se "vajaie" si noaptea. Ba mai tarziu apare intr-o incinta de care aflam ca e spital. Sangele de pe camasa lui nu se coaguleaza. Ce sange o fi si asta? M-am taiat de multe ori in viata si stiu cum apare sangele proaspat si cum arata coagulat. Dubioasa faza! In rest, simple fotografii cu cativa demonstranti anti-Gaddafi, ordonati in coloana, nicidecum victime. Nu pot sa nu-mi aduc aminte de strategia cu care dirijorii acestor miscari au prostit si readus pe egipteni in strada in momentul cand deja renuntasera la proteste. Deh, ii asteapta "democratie originala" dupa spusele lui Obama.

Se vorbeste despre mercenari straini. Imi aduc aminte de "revolutia" noastra. Fiecare e liber sa creada orice, dar sunt convins ca asistam la o mare cacealma, o mare manipulare.  Ceausescu stia perfect ce spune cand dadea vina pe "agenturi".  Popoarele arabe fac pasul spre Noua Ordine Mondiala fara ca macar sa banuiasca. Regretele vor fi tardive, ca intotdeauna.

Individul omniprezent. Exista o filmare CNN pe care nu reusesc sa o mai gasesc cu aceslasi individ noaptea cu acelasi sange deschis si necoagulat pe camasa. Probabil ca s-au prins si ei ca e prea trasa de par. Dar exista filmarea cu ambulanta care conduce la concluzia  ca s-a tras cu gloante de cauciuc.

P.S. Priviti mai jos ce titlu da All Voices, un site de stiri, in timp ce afiseaza o poza cu protestatari libieni la...Washington, pe a caror pancarte se spune ca ajunge 30% rata somaj si solidaritate cu ai lor!!!

Citeste si:
-Teroristii sunt de fapt colaboratori ai serviciilor secrete?
-Iranul, agresor sau agresat?

Mediafax