vineri, 25 februarie 2011

Boc isi pregateste retragerea

Guvernul a inițiat o lege, votată ulterior în Parlament și promulgată de Președinție, al cărei principal beneficiar este chiar premierul Emil Boc. Este vorba de legea privind modificarea și completarea legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Conform acesteia, un avocat stagiar poate deveni avocat definitiv fără examen dacă a exercitat un mandat de primar sau parlamentar. Exact cazul lui Emil Boc. Care, surpriză, este avocat stagiar.

Baroul Cluj a menţionat oficial pe propriul site că Emil Boc este avocat stagiar.

Dacă Emil Boc ar renunța la mandatul de premier, așa cum îi cere președintele Băsescu, ar avea mari probleme de reîncadrare în muncă. În primul rînd, Emil Boc nu poate, ca majoritatea colegilor lui care au avut portofolii în Executiv (Blaga, Videanu, Berceanu), să se întoarcă în Parlament, el nefiind parlamentar. Conform unor surse, dacă Boc ar fi fost deputat sau senator, Băsescu i-ar fi oferit, la schimb cu mandatul de premier, o funcție de conducere într-una din camerele parlamentare. Scenariu imposibil, însă. În al doilea rînd, actualului premier i-ar fi destul de greu să se întoarcă pe postul de conferențiar la Universitatea „Babeș Bolyai“, unde rector e penelistul Andrei Marga. Care l-a acuzat pe Boc, în mai multe rînduri, că a făcut Dreptul la „fără frecvență“ și a încercat să-i retragă titulatura universitară.

Practic, în acest moment, dacă Boc părăsește Guvernul, singura variantă onorabilă profesional este să ceară statutul de avocat definitiv în Baroul Cluj. Pe care, dacă l-ar fi vrut pînă la intrarea în vigoare a noii legi a avocaturii, nu l-ar fi obținut fără examen.

Intreg articolul aici

2 comentarii:

Anonim spunea...

cu tot respectul domnule Ion, chiar daca nu sint de mult in Romania cred ca Boc stagiar sau definitiv are destule resurse de a trai nu (con)sta existenta lui in acest examen de avocatura.
asta ca sa nu mai spunem cum se obtin anumite examene de definitivat chiar daca ar fi inca stagiar
Cu respect din Germania

Ion de la Chiuiesti spunea...

Bineinteles ca are mijloace de subzistenta. Problema se punea ca nestapanind dreptul, nici civil si nici penal, se facea de ras la un eventual examen. Foarte multe proiecte ale guvernului Boc au fost aruncate la gunoi ca neconstitutionale, ilegale chiar. Acolo a dovedit ca habar nu are nici el dar nici consilierii lui platiti regeste.

Mediafax