sâmbătă, 18 septembrie 2010

Cine e cel mai nou absolvent al Colegiului Naţional de Informaţii?

Păi oare cine??? Odrasla prezidenţială :) Domnişoara Elena Băsescu tocmai a terminat o şcoală înaltă - Academia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazul”. A terminat un masterat la specializarea Colegiul Naţional de Informaţii.

Potrivit site-ului SRI (că şcoala aparţine de ei), proaspătul absolvent ar fi trebuit să fi dezvoltat abilităţi deosebite:
* Dobândirea cunoştinţelor generale în domeniul activităţii de informaţii, contrainformaţii şi de securitate, pentru persoanele interesate din cadrul instituţiilor, autorităţilor publice şi organizaţiilor neguvernamentale;
* Dezvoltarea capacităţii de gestionare a problematicii de securitate naţională în sfera de activitate a cursanţilor;
* Cunoaşterea modalităţilor de participare a societăţii civile la realizarea securităţii naţionale;
* Cunoaşterea principalelor organizaţii europene şi nord-atlantice cu atribuţii în domeniul securităţii;
* Cunoaşterea matricilor de securitate ale României;
* Dobândirea unor cunoştinţe specifice cu privire la instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în concordanţă cu exigenţele statului de drept.(pesurse.ro)

Intre timp, poate a invatat sa "vorbeste", asa ca: Liber la "succesuri"!

Ganduri crestine


"Criza nu e a lui Dumnezeu, nici a credinţei, ci a libertăţii conştiinţei oamenilor. Oamenii ultimelor secole au desacralizat lumea, au pustiit sufletele, au exacerbat senzualitatea, s-au lăsat pradă orgoliului materialismului şi ateismului. În acelaşi timp şi forţele satanice sunt mai ascuţite şi mai bine organizate în secolul XX decât în primul veac creştin. Modul în care pier sfinţii ucişi de fiară în secolul XX este cu mult mai draconic, mai pervers, mai total, mai bine studiat, mai cumplit decât felul în care au fost ucişi martirii primelor veacuri ale catacombelor. Milioanele de creştini de azi nu sunt la nivelul spiritual al catacombelor, dar în acest secol sfinţenia şi martiriul sunt mai mari ca oricând prin intensitate şi forme de manifestare. Duşmanii creştinismului, cei ce au provocat martiriul, vor acum să-i acopere existenţa şi să-L facă uitat pe Hristos în lume, dar se înşeală şi se dovedesc neputincioşi. Ei au reuşit să stăpânească lumea, dar au făcut sfinţi şi martiri. Au reuşit să închidă gura oamenilor, dar lumina sfinţilor n-au reuşit să o acopere."

Ioan Ianolide, dialoguri cu Valeriu Gafencu,
în volumul „Întoarcerea la Hristos”

sursa

joi, 16 septembrie 2010

Asocierea politico-sindicala

Manipulatorii. Mici, da multi

M-am intrebat in repetate randuri de ce sute de mii de oameni din tara asta (desi per total e vorba de milioane) accepta de mai bine de un an sa fie bataia de joc a guvernului si a presedintelui tarii. Ma refer la profesori, medici, politisti, militari, finantisti... la toti cei numiti bugetari. Li s-au redus salariile chiar si la jumatate, au ramas mai putini, ceea ce inseamna ca au mai mult de munca si sunt criticati in toate discursurile celor de la guvernare. Cei mai multi dintre ei chiar isi fac treaba pe sume derizorii pentru care un politician nici nu ar iesi din casa daramite sa lucreze o luna. Iar la unii responsabilitatea este imensa. Si atunci, care este explicatia?

Ar fi mai multe, dar cea mai la indemana este cea pe care ne-au oferit-o ieri (nu prin vorbe, ci prin atitudine) doi lideri de sindicat. Care se certau „in direct” pe o greva. Unul o voia, celalalt nu. Si, desi amandoi invocau interesul „celor multi”, era cat se poate de evident ca realitatea este cu totul alta. Am mai intalnit astfel de conflicte si cu alte ocazii, iar concluzia este cat se poate de simpla. Acesti oameni - alesi lideri de sindicat - manipuleaza. In masini luxoase, cu vile de sute de mii de euro, isi petrec mai tot timpul la televizor. Fac jocurile politice si au grija ca regula „dezbina si cucereste” sa fie litera de lege. Cu cat sunt mai multe sindicate intr-o institutie cu atat va fi mai greu sa faci un protest de amploare. La RATB sunt 11 sindicate. In invatamant, cateva... confederatii. In administratia publica, cel putin doua.  Una peste alta, este aproape imposibil sa-ti ceri drepturile atata vreme cat cel pe care-l platesti sa te reprezinte (printr-o cotizatie impusa prin lege) face mai degraba jocurile politice. Un lider de sindicat din invatamant imi spunea zilele trecute ca oamenii nu ies la greva. Ca accepta sa fie umiliti de guvern si ca se tem ca-si vor pierde joburile daca protesteaza. Ca sunt amenintati de clientela politica instalata in functii de conducere. L-am intrebat atunci care este rolul liderilor de sindicate, in afara celui de a prinde cate un post politic sau de a face jocurile de culise. A schimbat subiectul, spunandu-mi doar ca traim alte vremuri. Adevarat! Pe zi ce trece asistam la o fratie politico-sindicala generalizata. In care se iau bani de la cei multi, ca sa traiasca bine doar cativa. Daca vor dori sa-si ceara drepturile si sa fie bagati in seama, sindicalistii vor trebui mai intai sa protesteze fata de propriii lideri. Altfel, vor ramane masa de manevra pentru materializarea ambitiilor politice ale unora.

de Elena Cristian(Financiarul.com)

miercuri, 15 septembrie 2010

Un timp al revoltei


Oare nu ar fi timpul ca blogurile care critica actuala conducere a tarii, dar si oamenii de rand din toata tara, sa sprijine miscarea de protest de la Spitalul Judetean de Urgente Braila? E rau ca acestia si-au cerut dreptul la o viata decenta, la respectul societatii fata de munca lor? E timpul sa fie sanctionate abuzurile inimaginabile ale actualei puteri. La Braila, Politia vrea sa identifice pe cei care au "instigat" si sa-i defereasca asa-zisei "justitii". Vor urma persecutii daca acestia nu sunt sprijiniti. Sa nu-i lasam singuri in lupta lor!

†) Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, mitropolitul Timişoarei şi a tot Banatul, făcătorul de minuni


Aseara si azi noapte, credinciosi ortodocsi din Timis si din toata tara au venit la Catedrala Metropolitana din Timisoara pentru a participa la slujbele de pomenire a Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partos si pentru a se ruga si a cinsti ale sale Sfinte Moaste. Cu ale sale sfinte rugaciuni Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi, Amin!

marți, 14 septembrie 2010

Înălţarea Sfintei Cruci


"Voi, iubiţii mei, sper că primiţi propovăduirea Crucii şi cinstiţi profund taina Crucii. Nu sunteţi din cei care batjocoresc taina. Dimpotrivă, sunteţi creştini credincioşi şi binecinstitori. Credeţi în Hristos, pocăiţi-vă pentru păcatele voastre. Mărturisiţi-vă părintelui vostru duhovnicesc, împărtăşiţi-vă cu Sfântul Trup şi Cinstitul Lui Sânge. Lumea, vânătorii de distracţii, modernii clienţi ai cluburilor de noapte şi ai jocurilor de cărţi, poate să vă considere proşti. Nu sunteţi proşti, sunteţi inteligenţi. Sunteţi oameni care au înţeles sensul vieţii. Proşti şi neghiobi şi nebuni, care se îndreaptă spre pierzarea cea veşnică, sunt cei care nu cred în Hristos. Prin urmare, dacă oricine, fie soţ, fie rudă, fie vecin, fie vecină vă spune: De ce nu participaţi la viaţa lumii, pierdeţi prilejurile de a vă bucura şi vă petreceţi vremea inutil, crezând în Hristos, voi nu luaţi în calcul aceste vorbe. Această caracterizare s-o aveţi drept laudă şi medalie. Pentru că vedeţi, din epoca Apostolului Pavel, cuvântul Crucii pentru unii era „nebunie”, iar pentru alţii era „înţelepciune şi putere”.

Fie ca cinstita Cruce să ne întărească, aşa încât să înaintăm continuu din putere în putere şi din virtute în virtute până ce vom ajunge în Împărăţia lui Dumnezeu, căreia fie ca toţi să ne învrednicim prin jertfa izbăvitoare şi prin învierea Domnului nostru Iisus Hristos."

Episcopul Augustin, Mitropolit de Florina la 14.09.1974

sursa

luni, 13 septembrie 2010

Un prim semn de revolta


Mii de oameni s-au strans la Tebea sa comemoreze 138 de ani de la moartea "Craisorului" Avram Iancu. La iesirea din cimitirul unde s-a facut slujba de pomenire acestia au facut ceea ce trebuia, si anume au huiduit reprezentantii puterii, membrii marcanti PD-L, carora li s-a reprosat pe buna dreptate saracia si falimentul Romaniei. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi alţi reprezentanţi ai PDL, precum primarul din Arad, Gheorghe Falcă, şi secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu au fost apostrofati si huiduiti cu apelativele "Hotii", "banditii". "Unde este flota? Unde este CFR-ul?". Au incasat-o in locul lui Basescu(vorba unui cotidian), dar si a lor. Acestia au fost nevoiti sa se intoarca in cimitir de teama multimii si au iesit pe alta poarta.

Presimt ca reprezentanti ai puterii nu se vor mai duce curand la manifestari populare si astept cu nerabdare clipa cand poporul se va rascula impotriva acestor impostori care capuseaza Romania in toate structurile. Destul a fost!

Mediafax