sâmbătă, 6 iunie 2009

Ai grija pe cine trimiti la Bruxelles!


Evita agramaţii, tonţii, corupţii, inculţii !!!

"Democratie" americana: Detinutii de la Guantanamo ar putea fi executati fara proces


Administratia Obama examineaza o modificare a legii ce reglementeaza comisiile militare de la Guantanamo care ar permite evitarea proceselor in cazul celor care risca pedeapsa capitala si pledeaza vinovat, si deci dezvaluirea modului cum au fost interogati suspectii, scrie New York Times.

Este vorba despre detinutii care risca pedeapsa cu moartea si care pot evita un proces integral pledand vinovat. Propunerea, continuta intr-un proiect ce va fi prezentat Congresului, nu a fost facuta publica oficial, ci trimisa unor membri ai administratiei cu conditia de a pastra secretul. Potrivit unor surse care au avut acces la document, este vorba despre propuneri ale unui grup de reflectie al administratiei in probleme de detentie, care i-au fost prezentate si secretarului apararii, Robert Gates.

Propunerea ar usura sarcina administratiei de a urmari penal persoane care au marturisit fapte de terorism, dar ale caror cazuri pun probleme. Mare parte din dovezile impotriva celor acuzati pentru 11 septembrie provin din marturisiri facute in timpul interogatoriilor brutale in inchisorile CIA. Valabilitatea acestor dovezi risca sa fie contestata, ceea ce ar ingreuna procesele si ar atrage din nou atentia asupra tratamentului detinutilor.

Insa unii experti spun ca acest proiect va ridica noi intrebari cu privire la gradul de corectitudine a procedurilor de la Guantanamo, deja criticate pentru ca scurteaza drumul spre condamnare. "Din pacate, acesta mi se pare un efort de a scapa de o problema in cel mai usor mod posibil, adica acesti oameni sa pledeze vinovati si sa fie executati. Cred ca o asemenea masura va fi lipsita de credibilitate pe plan international", a spus David Glazier, profesor asociat la Facultatea de Drept Loyola din Los Angeles. Masura "incurajeaza martiriul", a declarat si o sursa din armata.

Proiectul include si alte modicari ale procedurilor de la Guantanamo, dezvaluite luna trecuta, cand Obama a anuntat ca va mentine controversatul sistem al comisiilor militare, insa sporind drepturile detinutilor. Nu se stie daca Obama a aprobat prevederea privitoare la pedeapsa cu moartea, iar un purtator de cuvant al Casei Albe a refuzat sa comenteze. ziare.com

Canada refuza sa preia detinuti de la Guantanamo

vineri, 5 iunie 2009

Biserica ortodoxa rusa, in prag de schimbare?


Recent, Patriarhul Chiril a acordat un interviu cotidianului rusesc “Izvestia”, eveniment care a marcat prima suta de zile de la investirea sa ca intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

Întrebat cu privire la problema decalajului dintre practicantii religiosi si numarul celor botezati ortodox în Rusia, Patriarhul a declarat: “Conform diferitelor studii, între 60 si 80% dintre rusi sustin ca sunt ortodocsi. Cu toate acestea, nu sunt mai mult de 10 - 12 procente care duc o viata ecleziala, participând în mod regulat la Sfânta Liturghie, Împartasanie si Spovedanie. Pentru ceilalti, Ortodoxia este un fel de identitate culturala. Nu cred ca acesta este un lucru rau în sine, dar nu este suficient sa primim Ortodoxia ca pe o traditie culturala, ci trebuie sa întelegem si sa ne asumam fundamentele sale spirituale si etice. Aderarea, care tine de natura exterioara, ar trebui sa depinda de o anumita traire interioara. Sunt acei „ortodocsi culturali” carora misiunea de astazi a Bisericii le este destinata înainte de toate. Bineînteles ca nu este o sarcina usoara. În plus, fata de motivele subiective care îl împiedica pe om sa ramâna departe de Biserica, exista, de asemenea, unele aspecte ale vietii bisericesti care au nevoie de mare atentie si, poate, chiar de transformare. Cu toate acestea, numarul persoanelor care se întorc la adevarata credinta creste. Acest lucru înseamna ca Biserica continua sa îsi îndeplineasca principala datorie, de a predica Evanghelia si de a aduce oamenii la Hristos si nu în simple biserici monumente istorice sau capodopere artistice.” Raspunzând la o întrebare care viza posibilele reforme, Patriarhul Chiril a subliniat ca “nu se poate pune problema reformarii doctrinei de credinta, pentru ca Dumnezeu este neschimbat. Teologii si contemporanii misionari au, cu toate acestea, obligatia de a învata sa predice vesnicele adevaruri în raport cu epoca pe care o traim, demonstrând prezenta lui Hristos în lume, în viata de astazi... Toate aceste modificari ar trebui sa arate o Biserica mai deschisa, mai aproape de omul modern”, a mai spus Patriarhul Chiril. Sursa:gardianul.ro

Patriarhul Chiril este unul din cei mai activi promotori al dialogului de tip ecumenic. "Auziti popoare, semintii, limbi, barbati, femei si copii, cei mai mari, cei mai tineri si pruncii, sfintul neam al crestinilor! Daca cineva va invata, in afara acestora pe care le-a primit Sfinta Biserica Soborniceasca, de la Sfintii Apostoli, de la Parinti si de la Sinoade, sa nu-l ascultati, nici sa primiti sfatul sarpelui, dupa cum l-a primit Eva si a cules moarte. Si chiar daca v-ar invata un inger sau un imparat in afara acestora pe care le-ati primit, astupati-va urechile." - Sfintul Ioan Damaschin (+749)

Vezi si:
Kiril, în relaţii frăţeşti cu ucigătorii Mîntuitorului

Basescu catre militarii romani din Irak: "Ati consolidat politica externa a statului roman"

Care politica externa? Politica care ne-a marginalizat in Europa? Politica care ne face sa fim injurati, scuipati si impuscati in Italia, Elvetia, Marea Britanie, Spania? Politica prin care platim gazul importat mai scump decat orice tara din Europa? Politica prin care ne-am invrajbit cu Moldova, Ucraina si Rusia? Politica in urma careia nu au fost atribuite contracte firmelor romanesti in Irak, desi trimitem acolo carne de tun? Politica de amestec in problemele Afganistanului? Sau cea prin care bancile straine isi bat joc de popor?

Politica externa a Romaniei este sublima, dar lipseste cu desavarsire. Sper din tot sufletul ca nu mai sunt oameni in Romania care cred aberatiile acestui mitoman!

Basescu. presedinte prin santaj


Unii au spus ca Traian Basescu a ajuns presedinte din accident, altii ca prin fraudarea alegerilor, altii ca prin lacrimile pe care le-a varsat pentru "draga Stolo". Viorel Hrebenciuc spune ca prin santaj.

Pentru prima data de la destramarea Aliante D.A., Hrebenciuc a vorbit, joi, la Antena 3, despre cum a ajuns Traian Basescu presedinte, ocazie cu care a dezvaluit ca seful statului l-a santajat pe Theodor Stolojan pana cand, intr-un final, fostul presedinte al PNL a cedat psihic.

Totodata, Viorel Hrebenciuc a explicat ca nu el a facut presiuni asupra lui Stolojan, asa cum l-a acuzat Basescu, amintind de telefoanele primite de liberal de la actualul presedinte al Romaniei.

"Atunci, cu scena lacrimilor, cand Basescu a anuntat ca 'Stolojan se retrage pentru ca a fost santajat de Hebenciuc', Stii ca eu nu am niciun amestec in asta' si mi-a raspuns ca asa se face in politica", a dezvaluit Hrebenciuc.

Santajul lui Basescu a reusit: Theodor Stolojan a acuzat probleme de sanatate si a anuntat ca nu mai este candidatul Aliantei D.A. la prezidentiale. In acest context, Hrebenciuc a tinut sa mentioneze ca Stolojan a spus adevarul in 2004, ba chiar a adaugat ca problemele de sanatate pe care le avea actualul prim-vicepresedinte al PD-L e "posibil sa se fi remediat, dar, in general, e greu sa remdiezi unele lucruri".

Pesedistul a mai povestit ca imediat cum Theodor Stolojan a anuntat ca se retrage, l-a sunat pe Basescu sa-l intrebe de ce a mintit in presa ca fostul lider liberal a abandondat cursa pentru ca "Hrebenciuc a facut presiuni asupra lui".

"Mi-a zis... 'Hai, ma! Tu nu stii ca asa e in politica? In politica mai spui si d-astea'", a povestit Viorel Hrebenciuc, dezvaluind minciuna electorala care i-a permis lui Traian Basescu sa ajunga primul om in stat. Sursa: ziare.com

joi, 4 iunie 2009

Premiul Nobel pentru rasism, coruptie sau pace?


In Italia, nu exista scandal, afacere de coruptie sau orice circ mediatic in care Silvio Berlusconi, primul ministru sau cineva din anturajul sau sa nu fie implicat. Megalomania si pierderea simtului realitatii au ajuns sa-l domine in orice actiune pe care o intreprinde. Cu alte cuvinte, individul se crede un soi de Dumnezeu. Mai noi, isi doreste nici mai mult nici mai putin decat premiul Nobel pentru pace. Care pace? Cica Putin ar fi oprit razboiul din Georgia in virtutea prieteniei sale cu el. Vade retro Satano!

miercuri, 3 iunie 2009

Capul plecat, sabia nu-l... respectă!


Oricat de mult i-am blama pe unii conducatori din istoria Romaniei, ne este imposibil sa negăm patriotismul si bărbatia de care au dat dovada in situatii critice pentru tară. Mulţi au preferat sa lupte, sa-si riste vietile, averile, tronul sau funcţiile decat sa se căciuleasca pe la usile marilor cancelarii europene.

Nu acelasi lucru il putem spune despre actualul nostru presedinte, Basescu Traian, care in disperarea pe care i-o da perspectiva pierderii postului, a ajuns sa bată la usa mai marilor lumii imbracat in culorile steagului israelian, sa se roage si sa se afiseze cu o tichiuta evreiasca in cap, urmat de ţiitoarea oficiala Elena Udrea, si ea echipata in alb-albastru. Ministru de externe nu era sa ramana nici el mai prejos si s-a afisat "colorat" la fel ca cei doi. Interesant ca la intalnirea dintre Basescu si Peres, erau arborate in spatele acestora doua steaguri israeliene, nicidecum si unul romanesc, cum cere protocolul (vezi foto), punand doar un fanion pe masuta.

Daca despre Basescu stim ca obisnuieste sa dezamageasca si sa se maimuţarească in tot ce face, in Cristian Diaconescu am crezut ca aveam un om de stat. Ne-am inselat, avem un om de stat-ura mică si caracter pe masura. Despre blonda, zi-i Elena si dă-i pace!

luni, 1 iunie 2009

Fiara iredentismului maghiar


Iredentismul maghiar este boală grea. Majoritatea celor care suferă de ea o ţin ascunsă şi o cultivă acasă, în familie sau la şcoală. Însă, în apropierea unor date istorice cheie sau a unor sărbători religioase, simptomele irup şi unii unguri iredentişti se laudă în public cu afecţiunea mentală de care suferă, asemănător unor leproşi care au uitat că în afara coloniei există şi o lume normală. La fel s-a întâmplat şi în acest weekend, cu ocazia Rusaliilor romano-catolice.

Mii de unguri, din România, dar şi din Ungaria, au luat cu asalt localitatea Şumuleu- Ciuc, unde de peste 400 de ani romano-catolicii unguri sărbătoresc Rusaliile în vârf de munte. Mulţi din ei, îndemnaţi probabil de preoţii lor care acum candidează la europarlamentare pe “lista solidarităţii” UDMR-CNMT, au venit înarmaţi cu steaguri arpadiene şi pancarte cu harta ungariei mari. Nu au lipsit steagurile aşa-zisului Ţinut Secuiesc şi standurile cu cărţi ale lui Albert Wass. Mulţi unguri din Ungaria, căci boala iredentistă e transfrontalieră, au venit în Harghita cu trenul de epocă intitulat “Nostalgia”, care a trecut prin gările româneşti nestingherit, cu toate că pe locomotivă se află efigia Imperiului Austro-Ungar, după ale cărui legi antiromâneşti le este încă dor ungurilor. Mulţi dintre turişti au mers să viziteze şi locul fostei graniţe a ungariei mari din localitate Ghimeş-Făget.

Nici la Cluj-Napoca lucrurile nu au stat altfel. Sute de turişti maghiari au venit sâmbătă la Cluj-Napoca pentru a sărbători Rusaliile catolice. Drept urmare, zeci de maşini cu numere de Ungaria erau parcate în jurul catedralei Sf. Mihail din Piaţa Unirii. Şi nu m-am mirat foarte tare când am văzut, pe majoritatea, abţibilde cu aceeaşi hartă a ungariei mari pe luneta din spate. Duminică după-masă, zeci de autobuze cu turişti maghiari se plimbau prin centrul oraşului căutând un loc de parcare. În faţa catedralei Sf. Mihail, pe lângă maşinile cu abţibilde iredentiste, mai apăruse una cu steagul “Ţinutulu Secuiesc”. Era, probabil, unul dintre cei 350 de secui din România…

Maghiarii nu au pierdut nici ocazia unei sărbători religioase pentru a se da în stambă. Această lipsă de autocontrol şi de bun simţ nu le face cinste, dar cred că de acum încolo le putem considera echivalentul izbucnirilor necontrolate ale unui bolnav de Tourette. Sunt învăţaţi de mici să urască românii, sunt învăţaţi la şcoală că ei, ungurii, sunt o rasă superioară căreia i se cuvine orice. Nu învaţă româneşte şi promovează în rândul tinerilor cultul unor criminali de război. Au o supradoză de patetism şi sunt incurabili. Nu avem ce să le facem, decât să ne fie milă de ei. Nu au nici măcar o clipă de luciditate, pentru a pricepe că în ungaria mare pe care şi-o doresc, ar fi doar 12 milioane de unguri, iar minorităţile (români, sârbi, slovaci, croaţi) i-ar întrece ca număr. Probabil că Ungaria ar avea astfel primul preşedinte român!

În acest weekend am învăţat să accept revedicările extremiştilor maghiari şi să le privesc cu îngăduinţă. Sunt doar manifestările unor minţi bolnave, ale unor oameni care nu ştiu şi nu pot mai mult. Într-un final, doar medicamentele pot să le liniştească viaţa plină de frustrări şi de neîmpliniri…

Sursa: George Bara-napocanews.ro

1 Iunie 1946 - Executia unui mare roman: Maresalul Antonescu



Impreuna cu el au fost executati Mihai "Ica" Antonescu, fost ministru al Afacerilor Straine, generalul Constantin Z. "Piki" Vasiliu, fost comandant al Jandarmeriei Romane şi Gheorghe Alexianu, fost guvernator al Transnistriei. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

duminică, 31 mai 2009

Pr. Visarion Iugulescu - Predica la Duminica Sfintilor Parinti




Pr. Visarion Iugulescu - Predica la Duminica Sfintilor Parinti

Mediafax