sâmbătă, 14 februarie 2009

Teapa americana in Irak

Dupa ce i-a aruncat intr-un razboi fara iesire, i-a adus la sapa de lemn si le-a furat avutia nationala, petrolul, pe care il exploateaza si il platesc la pret de dumping, ce s-au gandit americanii? Ce-ar fi sa-i mai si intepe si sa le vanda si arme de vreo 5 miliarde de dolari? Ar fi bine. Doar n-o se le dea armament de ultima generatie, si daca sunt cuminti, vreun sfert din el o sa fie si in stare de functionare. Drept pentru care partenerii fericiti au semnat contractul. Americanii fericiti ca i-au prostit, iar membrii guvernului irakian fericiti ca si-au primit comisioanele. Masa si felicitarile dupa razboi.

Atacuri interesate impotriva Romaniei. Beneficiar: Austria



Atacuri dure dinspre mass-media austriaca impotriva Romaniei. Miza acestor atacuri este ca BNR si statul roman sa sprijine bancile din Romania, avand capital austriac. Spre folosul austriecilor, bineinteles. De parca Raiffaisen Bank si BCR au impartit castigurile fabuloase ale lui 2008 cu noi romanii. Vezi aici un articol interesant.

Uniunea Europeană decisă să fie deschizător de drum pentru implementarea unui sistem de supraveghere fără precedent: web 3.0


de George Preda

Telefonie mobilă, internet de mare viteză şi fără fir (wireless), televiziune digitală, servicii de plăţi on line, e-banking şi e-bussines. Toate acestea nu sunt însă decât etapele premergătoare, ce au fost strecurate în vieţele noastre aproape fără să ne dăm seama, pentru implementarea unui sistem centralizat de supraveghere – web 3.0. În lumea viitorului, se vrea ca toate obiectele să fie echipate cu tehnologie RFID pentru a avea un corespondent virtual pe internet. În viziunea bolnavă a constructorilor societăţii viitorului, fiinţele umane ar trebui să aibe şi ele o identitate virtuală, prin implantarea de microcipuri. Web 3.0 va permite localizarea, monitorizarea şi controlul tuturor mişcărilor acestor „obiecte”. Ceea ce ieri părea a fi de domeniul SF-ului începe astăzi să prindă contur şi să fie inclus în planurile concrete de acţiune ale guvernanţilor UE.

În luna octombrie 2008, Comisia Europeană a organizat la Nisa o conferinţă pe tema noii reţele virtuale, supranumită şi „internetul lucrurilor” (internet of things, IOT) sau web 3.0. Eric Besson, secretar de stat pentru dezvoltarea economiei digitale, a ţinut un discurs în deschiderea acestei conferinţe, sub titlul: „Să construim împreună internetul viitorului”: „În ultimii zece ani internetul a devenit o infrastructură strategică, jucând un rol economic şi social major. La nivel mondial, mai mult de 1,5 miliarde de oameni utilizează internetul şi încă un milliard li se vor alătura în următorii cinci ani. Aceşti noi utilizatori vor descoperi însă o reţea foarte diferită, cu noi utilităţi. Internetul este un punct de răscruce pentru evoluţie. Comunicaţiille mobile şi dispozitivele RFID, alături de alte tehnologii cheie vor permite în curând lansarea unui „internet al lucrurilor” cu multiple aplicaţii în viaţa de zi cu zi. Internetul viitorului va fi implicat în diverse domenii cum ar fi sănătatea, educaţia, serviciile, transporturile şi managementul energiei. A venit momentul să îi reunim pe toţi beneficiarii reţelei: oameni de afaceri, politicieni, factori de decizie din mediul academic şi non-guvernamental pentru a promova dezvoltarea internetului viitorului în Europa.”

Viviane Reding, Comisarul european pentru o societate informaţională a anunţat cu această ocazie că: „Uniunea europeană va lua în perioada următoare toate măsurile necesare pentru a pregăti ţările membre în vederea realizării celei mai mari revoluţii pe care a cunoscut-o până acum internetul: apariţia „internetului lucrurilor”. Internetul viitorului va schimba radical societatea noastră. UE va fi un deschizător de drumuri în acest sens.”

Printre aceste măsuri se numără: lărgirea ariei de acoperire a comunicaţiilor fără fir (wireless) pe tot teritoriul Uniunii Europene, generalizarea utilizării dispozitivelor RFID pentru produse, implementarea de reţele pe fibră optică şi înlocuirea celor vechi pentru a asigura o bandă largă, creşterea securizării comunicaţiilor, trecerea totală a ţărilor membre UE de la televiziunea analogică la cea digitală până în 2012.

Guvernarea globală a internetului este considerată ca fiind crucială la Bruxelles. Comisarul Reding a anunţat pentru începutul anului 2009 şi publicarea unui Ghid al Reţelelor de Acces de Nouă Generaţie, infrastructura pentru web 3.0.Sursa

Familia Becali, mostre de cultura si civilizatie

Declaratie Basescu

"Teritoriul tarii nu se poate imparti dupa dorintele unor politicieni care jura in Parlament ca vor respecta Constitutia si, cand ajung acasa, incita la nerespectarea Constitutiei". El a adaugat ca ar fi mai bine ca acesti politicieni sa se preocupe de soarta economica a judetelor Harghita si Covasna. De altfel, ieri Traian Basescu a ajuns in Covasna si astazi la resedinta de protocol din statiunea Covasna, unde va avea discutii cu primarii si presedintii Consiliilor Judetene Covasna si Harghita. Euro­parlamentarul UDMR Sogor Csaba a anuntat, tot ieri, ca saptamana viitoare va inainta presedintelui Parlamentului European Hans-Gert Pottering o petitie a reprezentantilor Adunarii de la Sfantul Gheorghe prin care se cere, in primul rand, ca seful statului sa isi retraga afirmatiile care "au indignat secuimea".Ziua.

Hrebenciuc. Marca inregistrata


"Succesurile" lui Hrebenciuc i-a pus pe jar pe toti participantii la viata politica, de la mic (ma refer la mezina si nelinistita Basescu) si pana la marele si intaiul marinar al tarii. Astazi, un nou articol anti-Hrebenciuc, marca Evenimentul Zilei.

vineri, 13 februarie 2009

"Combinatorul" Hrebenciuc plateste polite in partid. Mitrea pe faras

Conducerea centrală a PSD a trecut la neutralizarea puținilor susținători care mai gravitează în jurul senatorului Miron Mitrea. Slabele rezultate electorale și nevoia de reorganizare a filialelor conduse de apropiații lui Mitrea constituie pretextul perfect pentru desfășurarea de alegeri interne și impunerea unor oameni maleabili în aceste mici focare de rezistență. Prima victimă este liderul PSD Mehedinți, Eugen Nicolicea, deputat și fin al lui Mitrea, a cărui soartă a fost deja decisă de conducerea partidului. Viorel Hrebenciuc plătește astfel polițele celui care a încercat să-l dea jos din fruntea grupului deputaților PSD. Surse din cadrul PSD susțin că semnalul ce va fi dat la Mehedinți va declanșa schimbări și la nivelul celorlalte filiale apropiate lui Miron Mitrea, inclusiv a filialei Vrancea, conduse de Oprișan.

Rândurile cavaleriei cu care Mitrea se mândrea că va ataca beregata lui Geoană s-au tot subțiat în ultimele două luni. Unii au fost mituiți cu funcții pentru favoriții lor, cazul tandemului constănțean Nicușor Constatinescu- Radu Mazăre. Alții, mai slabi de înger, precum baronul de Vrancea, Marian Oprișan au schimbat taberele pentru a supraviețui politic. Micul nucleu care rămas în jurul lui Mitrea este pe punctul de a fi demantelat bucată cu bucată de către Mircea Geoană, asistat de Viorel Hrebenciuc. Continuare

Raspunsul Hrebenciucului la adresa Elenei

Orice s-ar spune despre romani, in materie de replici inventive si originale nu au egal. Iata "raspunsul" lui Hrebenciuc adresat Elenei Basescu aparut pe sutu.ro:

Pariu ca Berceanu minte?

Ministerul Transportului si Infrastructurii (MTI) ameninta ca va rezilia contractul cu firma americana Bechtel, pentru constructia autostrazii Brasov - Bors, daca nu va fi semnat un protocol care sa modifice anumite aspecte contractuale, a declarat acesta, joi, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, in lipsa unui nou protocol semnat intre MTI si Bechtel, partea romana va rezilia contractul, insa are toate sansele sa piarda un eventual proces si va trebui sa plateasca daune de circa 50 - 60 de milioane de euro.

Mai mult, proiectul de constructie al autostrazii va avea o intarziere suplimentara de doi ani, iar el (n.r. ministrul Radu Berceanu) va fi "dat afara din Guvern". Cu toate acestea, actualul ministru al transporturilor si infrastructurii este dispus sa ia decizia de reziliere, in speranta ca "poate macar urmatorul ministru va semna un contract bun".Sursa

Nota:Berceanu minte ca de obicei, intrucat contractul Bechtel e intangibil din doua motive: unu, pentru ca e facut de avocati beton, doi, pentru ca Bechtel e Bechtel. Cred ca stiti despre ce vorbesc.

Marea Britanie refuza intrarea in tara a unui parlamentar olandez


Parlamentarul care a numit Coranul o "carte fascista" si a produs filmul Fitna, Geert Wilders a fost trimis inapoi de pe aeroportul londonez Heathrow, fiindu-i refuzata intrarea in tara. Acesta a incercat sa intre desi stia ca era o "banare" in vigoare privitoare la persoana lui, primind in urma cu doua zile un mail prin care era instiintat ca e "persona non grata" in Marea Britanie. Acesta a declarat ca "este o zi foarte trista pentru democratia Marii Britanii".

Tot articolul.

"Panarama" prezidentiala vorbeste !?

Într-o declaraţie oferită în exclusivitate pentru Cotidianul, mezina prezidenţială îl atacă dur pe liderul PSD Viorel Hrebenciuc, pe care îl acuză că sună la ziare pentru a răspândi informaţii false despre ea şi despre sora ei, Ioana. Despre Hrebenciuc jr. spune că are un “caracter de fată”. “Regret că nu l-am ascultat pe tata de la început în ceea ce priveşte relaţia cu Andrei, pentru că mi-a demonstrat încă o dată că are mereu dreptate”, afirmă Elena Băsescu.

Elena Băsescu îi declară război liderului PSD, Viorel Hrebenciuc, nimeni altul decât tatăl fostului ei prieten, Andrei. După ce în urmă cu câteva zile redacţiile mai multor ziare centrale au fost luate cu asalt de informaţii privind o legătură între sora sa, Ioana, şi baronul PSD de Vrancea, Marian Oprişan, iar Hrebenciuc le-ar fi confirmat, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu iese la atac. “Hrebenciuc să nu-şi permită să vorbească despre viaţa personală a surorii mele sau a mea. Asta a făcut dânsul tot timpul. A pus mâna pe telefon şi a sunat la ziare şi reviste prietene perntru a-l scoate pe băiatul dânsului, Andrei, din situaţii mai puţin plăcute, creându-i astfel o imagine falsă.

Tot articolul.

Update. Sincer sa fiu, nu-l vad pe Hrebenciuc sunand la ziare, confirmand povesti de dragoste sau barfe din familia Basescu. Se confirma ca Basescu se implica puternic in viata odraslelor.

joi, 12 februarie 2009

La Multi Ani DAN PURIC !

Ma alatur celor care doresc multa sanatate si putere lui Dan Puric, acest minunat om care doreste si incearca revigorarea credintei noastre stramosesti. Dumnezeu sa-ti lumineze pasii!

Papa Benedict al XVI-lea merge în Israel

Papa Benedict al XVI-lea a condamnat astăzi din nou Holocaustul, pe care l-a considerat "o crimă împotriva lui Dumnezeu şi a umanităţii". Suveranul pontif şi a afirmat că "minimalizarea acestei teribile crime este intolerabilă şi complet inacceptabilă" - citează APF şi Agerpres.

Papa Benedict al XVI-lea a făcut aceste afirmaţii în faţa unei delegaţii a Conferinţei organizaţiilor evreieşti americane, condusă de rabinul Arthur Schneier, pe care a primit-o la Vatican. "Biserica este în mod profund şi irevocabil angajată în respingerea antisemitismului", a mai spus Suveranul Pontif. Papa Benedict al XVI-lea a anunţat, totodată, că pregăteşte o călătorie în Ţara Sfântă: "Pregătesc o vizită în Israel, pământ care este sfânt atât pentru creştini, cât şi pentru evrei pentru că rădăcinile credinţei noastre trebuie să fie căutate acolo". Recent, patriarhul latin al Ierusalimului a informat că prima călătorie a Suveranului Pontif în Ţara Sfântă va avea loc în luna mai.Sursa:Jurnalulnational

Dumnezeu sa te ajute Cristi Minculescu!



Insanatosire grabnica iti dorim!

Moartea cu incetinitorul a vietii private


Raul se face incetul cu incetul: an de an se mai adauga o lege care ingradeste libertatea de miscare a indivizilor. Pe nesimtite aproape, sanatatea democratiei este subminata chiar din interior, sub semnul "securitatii" cetatenilor.

Schimbarile sunt atat de imperceptibile, incat publicul larg abia le observa - sau cand acest lucru se intampla, orice dezbatere publica are loc pentru o perioada limitata de timp, dupa care moare de la sine, fara a produce vreo revenire la situatia anterioara. Pericolele masurilor supraveghere sunt, intr-adevar, exagerate cateodata, in scopul crearii unei isterii populare.

In Marea Britanie insa, un comitet al Camerei Lorzilor a deschis o ancheta cu privire la moartea inceata a vietii private, in defavoarea camerelor de luat vederi cocotate pe stalpuri si a programelor de supraveghere de tot felul, informeaza The Guardian.

Este adevarat ca britanicii au ajuns sa considere statul un fel de "Big Brother" care le urmareste, nu numai prin 4 milioane de camere de luat vederi, orice miscare. Nu sunt rare cazurile in care vecinii vigilenti cheama politia la o simpla schimbare a rutinei unor locatari de pe aceeasi strada. Insa este la fel de adevarat ca simpla colectare a datelor, dezbatuta si la noi in ceea ce priveste pastrarea arhivelor apelurilor telefonice, "risca subminarea relatiei fundamentale intre stat si cetatean".

Intimitatea nu este doar o preconditie a vietii de calitate, ci o parte a intelesului termenului libertate. Libertatea nu poate exista fara sfera privata. Domnia legii, in orice regim care se vrea democratic, trebuie sa fie sustinuta de limitarea puterii executive si libertatea individuala. Sub ochiul vigilent al camerelor de inregistrare si al tuturor arhivelor electronice care documenteaza micile detalii ale vietii milioanelor de cetateni, ambele principii fundamentale ale democratiei sunt impinse la limita.

Pas cu pas, statul si companiile private se obisnuiesc sa monitorizeze indivizii in toate ipostazele obisnuite ale vietii, in vreme ce cetatenii invata sa traiasca stiind ca fiecare gest le este spionat si arhivat.

Schimbarea tehnologica, mai degraba decat alegerea politica, explica in mare parte aceasta situatie.

Pe masura ce strangerea de informatii a devenit mai ieftina si mai usoara, datele sunt mai usor de interpretat si analizat - nimeni nu disputa eficienta acestei metode in ceea ce priveste terorismul, spre exemplu.

Adevarata problema este ca legile nu au tinut pasul cu inovatiile tehnologice.

Aici trebuie lucrat mai mult - institutiile care insista sa stocheze milioane de date personale trebuie sa se asigure ca pot face asta in siguranta, fara ca acestea sa riste sa pice in maini gresite. ziare.com

Atacurile din Mumbai, "în parte planificate" în Pakistan

Atacurile teroriste din Mumbai, India, de la sfârşiul anului trecut, au fost "în parte planificate în Pakistan", a admis astăzi Rehman Malik, un director din Ministerul pakistanez de Interne.

Preşedintele şi primul-ministru din Pakistan asiguraseră deja India de "toată cooperarea lor" în anchetă. Islamabadul a început propria anchetă şi a arestat o serie de persoane din mediile islamiste, însă este pentru prima dată când Pakistanul recunoaşte, la acest nivel, că teritoriul său a fost utilizat pentru a pregăti atentatele.

Pe de altă parte, India a multiplicat acuzaţiile şi a afirmat că serviciile de informaţii pakistaneze au participat la pregătirea atacurilor care au făcut 174 de morţi între 26 şi 28 noiembrie.evz.ro

Interviu cu Barack Obama ?

Agenţia de presă a Guvernului iranian, IRNA, i-a solicitat un interviu preşedintelui american, Barack Obama, în contextul în care Iranul şi Statele Unite evocă posibilitatea de a restabili dialogul, potrivit unor surse din cadrul agenţiei.

"Am solicitat un interviu şi sperăm la un răspun pozitiv", a declarat Maghsoud Amiriab, şeful biroului IRNA la New York. "Dar încă nu am primit un răspuns"."În principal, vrem să ştim care sunt opiniile diferite la care ar trebui să ne aşteptăm din partea preşedintelui Obama faţă de administraţia precedentă", a explicat jurnalistul iranian. Evitând să precizeze dacă în cazul unui răspuns pozitiv discuţia se va desfăşura la Washington, unde nu are permisiunea de a se deplasa, Amirian a răspuns: "Acesta este unul dintre obstacole, suntem într-o mare închisoare, cu o rază de 25 de mile" (40 de kilometri). Departamentul de Stat impune restricţii de călătorie în interiorul Statelor Unite jurnaliştilor din anumite ţări, printre care şi Iranul, acreditaţi la New York sau la ONU, care se pot deplasa numai pe o rază de 40 de kilometri în jurul centrului oraşului.

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat marţi că ţara sa este dispusă la dialog cu Statele Unite, dar de pe poziţii de egalitate şi respect reciproc. mediafax

Dejucarea unui complot in Venezuela

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a anunţat ieri seară că guvernul său a dejucat un complot militar ce viza Executivul.

"Mai mulţi militari au fost arestaţi. Ei erau în contact cu un militar refugiat în Statele Unite şi transmiteau mesaje pentru o operaţiune numită «independenţa» ", a declarat Chavez, citat de Agerpres. Potrivit liderului venezuelean, "ei intenţionau să se infiltreze în palatul prezidenţial din Miraflores şi transmiteau mesaje unor unităţi militare situate în state în care opoziţia este la comandă".

Chavez a mai spus că unii dintre ofiţerii care au primit aceste mesaje şi nu au alertat ierarhia au fost arestaţi şi a menţionat şi despre confiscarea de arme şi explozibili în vestul ţării, în legătură cu acest dosar."Agresorii guvernului vor regreta că au lansat un plan violent", a subliniat Chavez.

În septembrie 2008, guvernul de la Caracas a spus că militari în retragere şi în serviciu pregăteau asasinarea preşedintelui şi o lovitură de stat, cu susţinerea SUA şi a presei locale.Sursa

Atitudine cel putin ciudata a Bisericii Ortodoxe Ruse

Biserica Ortodoxă Rusă a adoptat astăzi o poziţie diferită de a Vaticanului, afirmând că în unele cazuri corpul unui om nu trebuie menţinut în viaţă, referindu-se la cazul Eluanei, o italiancă aflată în comă de 17 de ani, care a murit după întreruperea alimentaţiei artificiale, relatează AFP.

"Există cazuri în care nu este clar dacă sufletul este prezent în corp, în cazul în care timp de mai mulţi ani corpul nu dă semne de viaţă conştientă (...) În aceste cazuri poate că nu ar trebui susţinut corpul artifcial", a declarat Vsevolod Ceaplin, unul dintre purtătorii Bisericii Ortodoxe ruse, citat de Interfax.

"Concepţia lumii creştine i-a învăţat întotdeauna pe oameni să nu grăbească moartea, dar nici să nu menţină (...) în viaţă o persoană care trece pe lumea cealaltă", a adăugat el. "Nu are nimic de-a face cu aşa-numita eutanasie", a adăugat Ceaplin, amintind că Biserica Ortodoxă condamnă acest act,"un păcat care reuneşte crima şi sinuciderea".

Eluana Englaro, o femeie din Italia aflată în comă de 17 ani, a decedat luni seara, în timp ce Senatul examina în regim de urgenţă un proiect de lege prezentat de Guvern pentru a se opune opririi alimentării artificiale, autorizată de justiţie.

Papa Benedict al XVI-lea şi Biserica italiană s-au opus în repetate rânduri opririi alimentării Eluanei, calificând-o drept "eutanasie inacceptabilă",

Cardinalul Javier Lozano Barragan, ministrul sănătăţii de la Vatican, a calificat decizia drept "un asasinat abominabil".Sursa:adevarul

miercuri, 11 februarie 2009

Dupa modelul FNI, au fost retrasi bani inainte de arestarea lui Madoff

Soţia traderului Bernard Madoff acuzat că ar fi comis cea mai mare fraudă financiară din lume a retras 15,5 milioane de dolari dintr-un cont cu doar câteva zile înainte de arestarea soţului ei, au anunţat autorităţi de reglementare a valorilor mobiliare din SUA.

Secretarul de stat William Galvin a spus că Ruth Madoff a retras 5,5 milioane dolari pe 25 noiembrie şi alte 10 milioane dolari pe 10 decembrie, potrivit unor rapoarte emise de compania Cohmad Securities, parţial deţinută de Bernard Madoff.

Madoff este acuzat că a orchestrat o schemă Ponzi de 50 miliarde dolari. O astfel de schemă este un vehicul ilegal de investiţii care aduce câştiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori şi care depinde de o serie constantă de noi investiţii. Bernard Madoff a fost arestat şi acuzat de fraudă financiară pe 11 decembrie. Ani întregi, Cohmad Securities, companie deţinută parţial de Bernard Madoff, a încasat plăţi lunare de la omul de afaceri pentru "servicii profesionale", "servicii de brokeraj" şi "supraveghere de conturi şi taxe", potrvit cabinetului lui Galvin.

Plăţile au totalizat 67 milioane dolari şi au reprezentat 84% din profitul total al Cohmad timp de opt ani, mai arată documentele. newsin via realitatea

Basescu se baga iar in seama


Fara a avea atributii in sensul acesta, Basescu a dat semnale ca Romania ar putea sa imprumute bani si de la Fondul Monetar International, nu doar de la banci europene. Acesta a vorbit de „credite externe, preponderent de la Uniunea Europeană“, adăugând însă că „probabil în acest joc va trebui să intre şi Fondul Monetar Internaţional“. Asta dupa ce sustinuse , cu "vastele" sale cunostinte despre economie, ca Romania nu va apela la aceasta institutie. Probabil ca intre timp i s-a aratat cartonasul galben! Stie el de catre cine.

Episcopul catolic care neaga holocaustul vrea sa examineze dovezile istorice referitoare la camerele de gazare

Episcopul blamat de pro-sioniştii din întreaga lume pentru faptul că nu recunoaşte existenţa holocaustului doreşte să examineze dovezile istorice înainte de a ceda presiunilor la care este supus, presiuni referitoare la retragerea afirmaţiilor sale conform cărora nici măcar un singur evreu nu ar fi murit în camera de gazare.

„Dacă mi s-ar prezenta dovezi poate că aş retrage (declaraţiile anterioare)… Dar asta necesită timp”, a declarat episcopul Richard Williamson (foto) citat de săptămânalul german Der Spiegel.

Episcopul, născut în Marea Britanie, dar împărţind cuvândtul Domnului în Argentina, a negat existenţa camerelor de gazare în cadrul unui interviu acordat televiziunii suedeze cu doar două zile înainte ca Papa să retragă edictul de excomunicare.

„Cred că nu au existat camere de gazare… Cred că aproximativ 200.000 – 300.000 de evrei au pierit în lagărele germane de concentrare, dar nici unul dintre ei în camerele de gazare”, a declarat Williamson. „Nici măcar un singur evreu nu a murit în camerele de gazare. Sunt doar minciuni, minciuni, minciuni!”

Între timp, elementele liberale au strâns rândurile, direcţionând valuri de criticism către episcop. Manfred Scheuer, episcopul din Innsbruck (Austria) susţine că Vaticanul ar trebui să înveţe din acest episod care a provocat atâtea certuri.

„Explicaţiile Papei au fost mai mult decât necesare, şi le consider binevenite. Dar acum trebuie să analizăm greşelile făcute”, a declarat Scheuer sâmbătă pentru Tiroler Zeitung. Referitor la întrebări importante, precum ridicarea excomunicării, consiliile de episcopi ar trebui consultate”, a adăugat acesta, referindu-se la adunările oficiale de episcopi din diferite regiuni.

Miercuria trecuta, Vaticanul a declarat că episcopul în vârstă de 67 de ani ar trebui să îşi retragă afirmaţiile. Declaraţia indică de asemenea faptul că remarca lui Williamson referitoare la folosirea camereleor de gazare nu era cunoscută de Papa Benedict al XIV-lea atunci când a ridicat excomunicarea a patru episcopi traditionalisti, printre aceştia numărându-se şi Williamson. Sursa: frontpress.ro

In sfarsit, o decizie buna

O decizie buna a guvernului Boc, aceea de a-l demite pe mascariciul Liviu Mihaiu din functia de buhai al Deltei Dunarii, mai precis din functia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), unde a parazitat cateva luni pe banii statului. Acesta a ajuns in functie gratie faptului ca era lider al Asociaţiei „Salvaţi Delta“ si a prieteniei cu Sorin Ovidiu-Vantu, care conform spuselor lui Mihaiu, are doua hoteluri in zona. Proiectele care s-au desfasurat prin asociatia de mai sus implicau bani multi, deci interes exista. Deocamdata doar o stire neconfirmata.

Declaraţiile ministrului de Externe român pun pe jar cabinetul de la Roma

Cristian Diaconescu a facut afirmatii privind „atitudini regretabile” ale unor membri ai guvernului italian „care incită la xenofobie printr-o retorică extrem de agresivă şi provocatoare” marţi la Radio România. La sârşitul zilei deja, ministerul de Externe italian transmitea un comunicat prin care şeful diplomaţiei, Franco Frattini îşi exprima „surprinderea profundă” faţă de această declaraţie. Frattini a polemizat cu şeful diplomaţiei româneşti şi i-a explicat că „nu rezultă în niciun fel că membri ai executivului italian ar fi utilizat expresii care ar putea fi considerate xenofobe”. Din contră, guvernul italian condamnă orice formă de violenţă independent însă de naţionalitatea celui care o comite, iar Italia este o ţară „de o mare toleranţă şi ospitalitate”, se arată în comunicatul Palatului Farnesina. Sursa:Gandul.

Bineinteles, ministrul nostru a avut dreptate, dar Italiei i se pare ca e mai europeana decat Romania, desi declaratiile lor abunda in expresii xenofobe si fasciste. Bravo d-lui Diaconescu!

Bush şi-a recompensat colaboratorii cu diverse funcţii, înainte de a părăsi Casa Albă

Fostul preşedinte american, George W. Bush, a numit patru dintre consilierii săi de rang înalt, cu două săptămâni înainte de a părăsi Casa Albă, în funcţii în care pot primi indemnizaţii zilnice de până la 3.000 dolari sau alte stimulente, relatează Washington Post, în ediţia electronică. Bush a făcut peste 100 de astfel de numiri, la sfârşitul mandatului, într-o serie de comitete şi grupuri prezidenţiale, cum ar fi Consiliul preşedintelui pentru fitness şi activităţi sportive şi Comisia Statele Unite-Rusia pentru urşii polari. Ca şi alţi preşedinţi, el s-a îndreptat către colaboratorii apropiaţi şi susţinătorii săi politici pentru a le oferi posturi în ultimul moment înainte de plecare, dintre care multe durează cât mandatul actualului preşedinte Barack Obama. mediafax

Rusia nu mai are flota

Marina Rusiei se afla intr-o stare de declin greu de imaginat: tara nu dispune de nave moderne, capabile sa intre in ocean si sa formeze o grupare puternica de lupta, este de parere amiralul (r) Valentin Selivanov, seful Comandamentului central al marinei ruse in perioada 1992-1996, relateaza miercuri RIA Novosti, citata de Agerpres. In cadrul unei dezbateri desfasurate in urma cu o zi la Moscova, Selivanov si-a amintit ca la mijlocul anilor '90 multe nave erau casate, indiferent de vechime, din lipsa de fonduri pentru reparatiile aferente, precum si pentru intretinerea lor tehnica si plata echipajului. Evaluand dotarea precara a marinei ruse, amiralul in rezerva sustine ca daca in epoca URSS o divizie de submarine nucleare avea in componenta sa 10-12 submersibile, astazi in intreaga Flota militara a Rusiei daca se mai gasesc 10-12 submarine in stare functionala.

Cea mai "tanara" nava din dotarea Flotei Rusiei din Marea Neagra dateaza din 1982, avand o durata de exploatare de 27 de ani, in conditiile in care in mod normal termenul de valabilitate a unei nave este de 30 de ani, a deplans el situatia, specificand ca in ultimii 17 ani Rusia a construit un singur submarin diesel, mai mic chiar decat o corveta din epoca sovietica. "Nu avem flota, nu avem ce reorganiza si supune reformelor", a concluzionat amiralul (r), subliniind ca marsurile "glorioase" ale flotei ruse in Caraibe si Oceanul Indian nu au reprezentat decat o "proiectie" a fortei. "Proiectia este ca umbra, cu cat soarele e mai jos, cu atat umbra e mai lunga, iar forta lipseste cu desavarsire", a rezumat Selivanov starea actuala a flotei ruse.ziua.ro

marți, 10 februarie 2009

Cretinismul la rang de jurnalism sau Osanda maimutei

Infiorator articolul unui demn descendent al maimutei, care se intituleaza jurnalist, spre rusinea mamei care l-a alaptat si l-a increstinat. Imputiciunea ce insoteste golul lasat de lipsa lui Dumnezeu se raspandeste pe diferite publicatii si pagini de internet, mirosul sau fetid otraveste inimile oamenilor. Sub acest aspect apare acest "Judecator"al carui nume nu vreau sa-l pomenesc, care judeca preoti, oameni, biserica, toate intr-un talmes-balmes plin de ura si necredinta. Fara a fi studiat cele mai elementare notiuni de baza ale crestinismului, el vrea o revolutie, vrea o schimbare a dogmelor, poate chiar o muzica rock in biserica lui Hristos, sub pretextul ca asa ar vrea tinerii. Il anunt pe acest cimpanzeu ca biserica nu este intermediar intre om si Dumnezeu. Singurul mijlocitor intre Dumnezeu si om nu este decat Iisus Hristos, cum clar rezulta aici: "Copiii mei, acestea vi le scriu, ca să nu păcătuiţi, şi dacă va păcătui cineva, avem mijlocitor către Tatăl, pe Iisus Hristos cel drept."(Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Ioan2,1.) Iar capii bisericii au alt rol clar: "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." (Fapte 20,28, ) precum si de indrumator spiritual. Acest tinerel maimutoi ar trebui sa cantareasca bine aceste spuse ale scripturii:"Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura."(Matei7,1-2.) Iar daca crede ca va face cariera pe seama infierarii Bisericii Ortodoxe, il asigur ca se insala. Daca s-ar duce din cand in cand la biserici Duminica macar, ar vedea ca acestea sunt pline, si tot mai multi oameni sporesc in credinta. Inchei cu dezamagirea ca am citit asa un articol prost, scris cu ura si fara minima informare si cu regretul ca autorul acestuia nu se poate intalni momentan cu Sfantul Nicolae. Dar "cat sunt de necercetate judecatile lui(Domnului) si cat sunt de nepatrunse caile lui!"(Romani11,33)

30 de ani de la victoria revolutiei islamice in Iran

Zeci de mii de manifestanţi defilează astăzi pe străzile din Teheran pentru a marca 30 de ani de la victoria revoluţiei islamice din 1979. Manifestanţii agită pancarte cu mesajele tradiţionale în Iran, precum "Moarte Americii!" şi "Moarte Israelului!".Potrivit Agerpres, alţi manifestanţi au adus cu ei un măgar, pe care au desenat, de o parte şi de alta, drapelele SUA şi al Israelului, iar în mulţime pot fi văzuţi şi copii care poartă pe frunte banderole verzi prin care îşi declară devotamentul faţă de ayatolllah: "Khamenei, sunt discipolul tău".

Un alt mesaj foarte popular printre manifestanţi este "30 de ani de libertate, 30 de ani de mândrie", în contextul în care Republica islamică îşi arogă în prezent imaginea de lider al luptei antiimperialiste.

În 1979, şahul Mohammad Reza Pahlavi Aryamehr a părăsit conducerea Iranului, puterea fiind preluată de ayatollahul Ruhollah Khomeiny, care a proclamat Iranul, pe 1 aprilie 1979, republică islamică.Sursa:adevarul

O noua boacana tip Boc

Boc a retras propunerea ce a facut-o guvernul Tariceanu, de a fi numita Lucia Hossu-Longin in functia de la CNSAS ramasa libera dupa decesul lui Ticu Dumitrescu. O retragere neinspirata. Probabil ca piticania se teme ca dupa guvernarea sa va urma un "Memorial" pentru victimele regimului Boc. evz.ro

Vinovatii pentru criza mondiala

Criza financiară globală a evoluat către o recesiune mondială, iar analiştii spun că actuala situaţie economică dificilă este mai mare decât cea din anii '30. Cine este responsabil?

Explozia bulei imobiliare şi pierderea încrederii de pe pietele financiare nu au fost cauzate de o singură decizie. Analiştii au incercat să-i descopere pe cei care sunt responsabili pentru criza economică de acum.
  • Dick Fuld, Lehman Brothers
  • Henry Paulson, fost secretar al Trezoreriei Americane
  • Alan Greenspan, Rezerva Federala
  • Fred Goodwin, Royal Bank of Scotland
  • Gordon Brown, premier al Marii Britanii
  • Hank Greenberk, AIG
  • George W. Bush, fost presedinte al Statelor Unite
Citeste aici mai mult despre nenorocitii astia

Teapa tipic americana

Cum Bush a dat o teapa Americii de vreo 700 de miliarde pe un asa-zis plan de salvare, bani care nu mai pot fi gasiti, asa Obama a hotarat sa dea si el o mica lovitura de vreo 827 de miliarde. Atat a hotarat administratia ca are nevoie. Nici 826 nici 828. Asa ca "Ingerul Negru" face campanie pentru a convinge Senatul, folosind termeni ca "mizerie" si "catastrofa" pentru a speria populatia si de a impresiona. Si sunt toate sansele ca americanii sa mai fie intepati inca o data. E in firea lucrurilor. America, tara tuturor posibilitatilor.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea parintelui Iustin Parvu plange cu lacrimi de mir

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Petru Voda din Moldova a plans duminica cu mir, fapt observat de credinciosii adunati in numar mare, au relatat calugarii de la fata locului. Zilele acestea, Manastirea cu hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril este in centrul atentiei lumii ortodoxe dupa ce duhovnicul Iustin Parvu a facut un Apel romanilor, cinului monahal si ierarhilor Bisericii sa nu accepte indosarierea electronica prin cipuri biometrice introduse obligatoriu in pasapoarte, cu incepere de la 1 ianuarie. La apelul parintelui Iustin s-au strans pana acum peste 50.000 de semnaturi din intreaga tara, ce vor fi inaintate Guvernului, Parlamentului si Patriarhiei, alaturi de cererea de a putea alege acte de identitate cu sau fara dispozitive de supraveghere electronica prin unde radio (RFID). Sfantul Sinod a anuntat de altfel ca va discuta problematica cipurilor biometrice la urmatoare sedinta din 25-26 februarie a.c., iar o coalitie de organizatii ale societatii civile a contestat Hotararea Guvernului la Curtea de Apel, cazul urmand a se judeca chiar martea aceasta, pe 11 februarie, orele 9.00.Lacrimile cu mir ale Fecioarei Maria au fost interpretate drept un semn al vremurilor care vin, mai ales ca marti Parintele Iustin implineste 90 de ani, dintre care 17 a suferit pentru credinta in temnitele comuniste. Pe icoana facatoare de minuni se afla si Sfantul Haralambie, protectorul parintelui Iustin, sarbatorit pe 10 februarie. Pentru marti au fost organizate adevarate pelerinaje la Manastirea de la Poalele Ceahlaului, mii de credinciosi dorind sa vada minunea si sa-i ureze "La Multi Ani!" parintelui, considerat, dupa regretatii parinti Ilie Cleopa si Ioanichie Balan si alaturi de bunii parinti Adrian Fageteanu si Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei romanesti.Sursa

luni, 9 februarie 2009

Umbra lui Gigi la Steaua

Ultimele stenograme ale fotbalului romanesc dezvaluie ca Becali ar fi sacrificat orice, inclusiv clubul Steaua, prin depunctare, doar pentru a se vedea scapat de dosar penal. Unde e Razboinicul Luminii, unde e cel ce-mparte dreptatea cu sabia, Mihai Viteazul, Ursul Carpatin alias Becali Gheorghe? A ramas un biet puisor zgribulit, readus cu picioarele pe pamant de legea pe care a invocat-o si a hulit-o atat de mult. Invins pe plan politic, pe plan sportiv, parasit de norocul sau proverbial, Gigi e doar o umbra care nu mai inspira nici teama, nici respect. A ramas cu titlu care l-a consacrat: Oierul. Vezi stenogramele.

Chinezii cer Universităţii Cambridge să-l ierte pe dobitocul care a aruncat cu pantofi

Premierul chinez Wen Jiabao a cerut Universităţii Cambridge să-l absolve de vină pe studentul care a aruncat, la 2 februarie, un pantof în direcţia acestuia, anunţă AFP.

Ambasadorului Chinei în Marea Britanie, Wen Jiabao, a calificat comportamentul studentului german drept "demn de dispreţ". Totuşi, oficialul susţine că ar trebui să i se permită studentului de 27 de ani, Martin Jahnke, să-şi continue studiile.

"Aş vrea să trasmit acest lucru din partea premierului Wen: educaţia este cel mai bun ajutor pentru un tânăr student", a declarat diplomatul Fu Ying într-un comunicat oficial. "El speră că Universitatea îi va oferi studentului posibilitatea de a-şi continua studiile. Cum spune un proverb chinez, întoarcerea pe drumul cel bun al unui tânăr este mai preţioasă decât aurul", a adăugat ministrul. antena3

Excelenta atitudine.

Mona Musca plateste cu cariera sa politica

Azi Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Mona Musca a facut politie politica, respingand cererea de revizuire a sentintei data in 2006, definitiv si irevocabil. Masura este destul de cruda pentru cea care promitea atat de mult in politica romaneasca. Sigur ca in toate partidele exista colaboratori ai securitatii, iar faptul ca liberalii nu au sprijinit-o arata ca tocmai din randul acestora a fost aruncata piatra. Iar piatra asta poarta un nume: Tariceanu. Adio Mona!

Previziuni ce tind sa se adevereasca: Tony Blair ar putea deveni primul preşedinte al Europei

Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii, ar putea deveni primul preşedinte al Europei, iar liderul francez Nicolas Sarkozy este hotărât să îl ajute să obţină postul. Un consilier al preşedintelui francez a declarat la o conferinţă privată cu politicieni francezi şi britanici că va spune liderilor din UE că Blair este singurul om capabil să ajute Europa să se prezinte în faţa lumii.

Remarca lui Alain Minc, un membru cheie al stafului lui Sarkozy, este a doua lovitură dată premierului britanic Gordon Brown în ultimele zile, după ce liderul de la Paris declarase că decizia lui Brown de a combate criza prin reducerea TVA este o greşeală care va ruina ţara.

Rolul va fi creat la anul, doar dacă controversatul Tratat de la Lisabona va fi ratificat în toamnă de Irlanda şi Cehia - ţările care au refuzat până acum să facă acest lucru.

"Când Tratatul de la Lisabona va fi ratificat, Europa va intra într-o nouă etapă. Europa va avea nevoie de un lider puternic, iar Nicolas Sarkozy îl va nominaliza pe Tony Blair pentru această poziţie", a declarat Minc audienţei, din care făcea parte şi preşedintele francez. Minc a explicat că Sarkozy este hotărât să învingă opoziţia din partea unor lideri UE, printre care şi cancelarul german Angela Merkel. antena3

Războiul din Afganistan este mai dur decât cel din Irak

Războiul din Afganistan va fi mult mai dur decât cel din Irak, a declarat trimisul special al administraţiei americane pentru Afganistan şi Pakistan la conferinţa de securitate organizată la Munchen.

"Nu există o formulă magică pentru Afganistan", avertiza Richard C. Holbrooke. "Va fi o luptă lungă şi dificilă." Holbrooke a participat alături de alţi oficiali americani, printre care şi vicepreşedintele Joe Biden şi consilierul de securitate al lui Barack Obama -generalul James Jones la conferinţa anuală pentru securitate.........

"Afganistan este cunoscut de-a lungul istoriei ca cimitirul imperiilor. Nu putem trata acest lucru cu uşurinţă". Momentan sunt 36000 de soldaţi în Afganistan, dar administraţia Obama are intenţia de a mai trimite 30.000 de soldaţi. Alte state au aproximativ 32.000 de soldaţi sub comandă NATO. sursa:antena3

Nota: Nu putem decat spera sa le fie greu tuturor celor care cotropesc tara altora, tulburandu-le linistea si independenta.

Nu beti Hrebe, ca va otraviti - zice Mitrea


Disputa dintre Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc continua. Tot in presa. Mai nou, in opinia lui Mitrea, Hrebe e toxic. Nu doar pentru PSD, ci si pentru politica Romaniei.La fel de toxic, ne spune tot Mitrea, este si primarele Vanghelie - pentru ca ar fi purtatorul de cuvant al grupului controlat de Hrebe. Nu-l vad bine pe Mitrea in partid. Deja ii are adversari pe Geoana, caruia ii promitea deunazi ca-i sare la bergata, pe Hrebenciuc si pe Vanghelie. Atentie insa la Vanghelie, cela care zicea: “Eu nu am nevoie de unanimitate in tot partidul”. Se pare ca nu, ca sa se remarce facandu-i zile fripte lui Mitrea.Sursa

Sarkozy, in cadere libera

Nicolas Sarkozy, piticul evreu cu nas mare care a prostit o gramada de francezi sa-l aleaga, a inceput sa cada vertiginos in sondajele de opinie dupa ce poporul francez s-a trezit, si flamand si cu bani lipsa. Contraplanul sau de relansare a economiei pare irealizabil pentru majoritatea francezilor si nu convinge. Dar francezii nu sunt ca romanii, si drumul pana la marile demonstratii de strada e foarte scurt.

Fugiti de sarbatoarea paganeasca

In cateva zile, mass-media din Romania ne va umple de "dragostea" unui asa-zis sfant, care cica ar proteja iubirea si pe indragostiti. Adica nu Dumnezeu are grija de cele vazute si nevazute, ci un pagan coborat dintr-o sarbatoare care nu are nimic de-a face cu numele de sfant!?. Asta ne lipsea noua, "sfantu' Valentin", in rest le avem pe toate. Legendele sunt facute si sustinute de cei carora le convine sa-si vanda "idolii", iar de prosti nu ducem lipsa. Ptiu drace!

PS. Vezi mai sus un exemplu de felicitare stupida care se expediaza cu ocazia asta paganeasca.

Update. Cica de Valentine’s Day, Razvan si Dani vor fi gazdele unei emisiuni speciale pentru „Ziua Indragostitilor”, iar printre invitati se numara Oana Zavoranu, Pepe, Mihai Margineanu, Anna Lesko, Anda Adam, matinalii Razvan si Dani, dar si iubita celui din urma, Mihaela Radulescu, mama denaturata, vedete care au lipsit la ora de religie.

Vot "MASIV" pe naiba...

Toate agentiile de presa anunta ca pe o mare victorie votul din tara cantoanelor, Elvetia, in favoarea acordurilor cu UE privind libera circulatie a muncitorilor. Dar toate, absolut toate folosesc cuvantul masiv. "Elvetienii au votat masiv in favoarea bla-bla...", "elvetienii au aprobat masiv", etc. Daca 59% inseamna masiv, atunci ce ar fi insemnat 80-90%? Totul pute a aranjament, atat campania mass-media, cat si referendumul.

UPDATE. Toate astea la o participare de vreo 50%.

Patriciu nu s-a hotărât pe cine să ungă bos la PNL

Omul de afaceri, liberalul Dinu Patriciu, a declarat sâmbătă seara, la Realitatea TV, că, deocamdată, nu sprijină pe nimeni la preşedinţia partidului şi „salută” competiţia, iar despre influenţa sa asupra PNL a spus că este o „poveste absurdă”. „Eu nu susţin pe nimeni în momentul de faţă, salut competiţia”, a afirmat Patriciu, întrebat fiind pe cine susţine la preşedinţia PNL. Precizările omului de afaceri sunt făcute cu o lună şi jumătate înaintea Congresului extraordinar al liberalilor, în contextul în care, deocamdată, niciunul dintre cei trei lideri marcanţi care ar putea intra în cursă - Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu, Ludovic Orban - nu şi-au anunţat oficial candidatura.Sursa

duminică, 8 februarie 2009

Diaconescu, comportament impecabil

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a participat, în perioada 6-8 februarie, la Conferinţa de securitate de la Munchen, unde a reiterat poziţia României în privinţa Kosovo, respectiv de nerecunoaştere a independenţei provinciei, a susţinut integrarea euro-atlantică a Balcanilor de Vest şi a avut o serie de întâlniri bilaterale - cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, cu consilierul pe probleme de apărare naţională al preşedintelui SUA, James Jones. Şeful diplomaţiei române a discutat cu James Jones despre principalele direcţii de cooperare politică cu noua administraţie de la Washington. Totodată, cei doi au abordat tema dezvoltării parteneriatului strategic dintre România şi SUA în cooperarea militară şi de securitate în Irak, Afganistan şi în bazinul Mării Negre, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Alin Şerbănescu.Sursa

Proteste la betie

Cativa zeci de indivizi de etnie maghiara, cel mai probabil morti de beti au arborat pancarte intr-o limba necunoscuta, au protestat la Sfantu Gheorghe, impinsi de la spate de reprezentantii unor biserici maghiare, de UDMR si Partidul Civic Maghiar, cerand autonomie teritoriala. Acestia au formulat o petitie in 10 puncte, cerand ca seful statului sa isi retraga declaratiile privind autonomia teritoriala si respectarea proportiei etnica la alegerea sefilor de institutii deconcentrate. Probabil betia s-a incheiat la birtul din apropiere.

Mediafax