miercuri, 11 februarie 2009

Episcopul catolic care neaga holocaustul vrea sa examineze dovezile istorice referitoare la camerele de gazare

Episcopul blamat de pro-sioniştii din întreaga lume pentru faptul că nu recunoaşte existenţa holocaustului doreşte să examineze dovezile istorice înainte de a ceda presiunilor la care este supus, presiuni referitoare la retragerea afirmaţiilor sale conform cărora nici măcar un singur evreu nu ar fi murit în camera de gazare.

„Dacă mi s-ar prezenta dovezi poate că aş retrage (declaraţiile anterioare)… Dar asta necesită timp”, a declarat episcopul Richard Williamson (foto) citat de săptămânalul german Der Spiegel.

Episcopul, născut în Marea Britanie, dar împărţind cuvândtul Domnului în Argentina, a negat existenţa camerelor de gazare în cadrul unui interviu acordat televiziunii suedeze cu doar două zile înainte ca Papa să retragă edictul de excomunicare.

„Cred că nu au existat camere de gazare… Cred că aproximativ 200.000 – 300.000 de evrei au pierit în lagărele germane de concentrare, dar nici unul dintre ei în camerele de gazare”, a declarat Williamson. „Nici măcar un singur evreu nu a murit în camerele de gazare. Sunt doar minciuni, minciuni, minciuni!”

Între timp, elementele liberale au strâns rândurile, direcţionând valuri de criticism către episcop. Manfred Scheuer, episcopul din Innsbruck (Austria) susţine că Vaticanul ar trebui să înveţe din acest episod care a provocat atâtea certuri.

„Explicaţiile Papei au fost mai mult decât necesare, şi le consider binevenite. Dar acum trebuie să analizăm greşelile făcute”, a declarat Scheuer sâmbătă pentru Tiroler Zeitung. Referitor la întrebări importante, precum ridicarea excomunicării, consiliile de episcopi ar trebui consultate”, a adăugat acesta, referindu-se la adunările oficiale de episcopi din diferite regiuni.

Miercuria trecuta, Vaticanul a declarat că episcopul în vârstă de 67 de ani ar trebui să îşi retragă afirmaţiile. Declaraţia indică de asemenea faptul că remarca lui Williamson referitoare la folosirea camereleor de gazare nu era cunoscută de Papa Benedict al XIV-lea atunci când a ridicat excomunicarea a patru episcopi traditionalisti, printre aceştia numărându-se şi Williamson. Sursa: frontpress.ro

Niciun comentariu:

Mediafax