joi, 12 februarie 2009

Interviu cu Barack Obama ?

Agenţia de presă a Guvernului iranian, IRNA, i-a solicitat un interviu preşedintelui american, Barack Obama, în contextul în care Iranul şi Statele Unite evocă posibilitatea de a restabili dialogul, potrivit unor surse din cadrul agenţiei.

"Am solicitat un interviu şi sperăm la un răspun pozitiv", a declarat Maghsoud Amiriab, şeful biroului IRNA la New York. "Dar încă nu am primit un răspuns"."În principal, vrem să ştim care sunt opiniile diferite la care ar trebui să ne aşteptăm din partea preşedintelui Obama faţă de administraţia precedentă", a explicat jurnalistul iranian. Evitând să precizeze dacă în cazul unui răspuns pozitiv discuţia se va desfăşura la Washington, unde nu are permisiunea de a se deplasa, Amirian a răspuns: "Acesta este unul dintre obstacole, suntem într-o mare închisoare, cu o rază de 25 de mile" (40 de kilometri). Departamentul de Stat impune restricţii de călătorie în interiorul Statelor Unite jurnaliştilor din anumite ţări, printre care şi Iranul, acreditaţi la New York sau la ONU, care se pot deplasa numai pe o rază de 40 de kilometri în jurul centrului oraşului.

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat marţi că ţara sa este dispusă la dialog cu Statele Unite, dar de pe poziţii de egalitate şi respect reciproc. mediafax

Niciun comentariu:

Mediafax