miercuri, 11 februarie 2009

Dupa modelul FNI, au fost retrasi bani inainte de arestarea lui Madoff

Soţia traderului Bernard Madoff acuzat că ar fi comis cea mai mare fraudă financiară din lume a retras 15,5 milioane de dolari dintr-un cont cu doar câteva zile înainte de arestarea soţului ei, au anunţat autorităţi de reglementare a valorilor mobiliare din SUA.

Secretarul de stat William Galvin a spus că Ruth Madoff a retras 5,5 milioane dolari pe 25 noiembrie şi alte 10 milioane dolari pe 10 decembrie, potrivit unor rapoarte emise de compania Cohmad Securities, parţial deţinută de Bernard Madoff.

Madoff este acuzat că a orchestrat o schemă Ponzi de 50 miliarde dolari. O astfel de schemă este un vehicul ilegal de investiţii care aduce câştiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori şi care depinde de o serie constantă de noi investiţii. Bernard Madoff a fost arestat şi acuzat de fraudă financiară pe 11 decembrie. Ani întregi, Cohmad Securities, companie deţinută parţial de Bernard Madoff, a încasat plăţi lunare de la omul de afaceri pentru "servicii profesionale", "servicii de brokeraj" şi "supraveghere de conturi şi taxe", potrvit cabinetului lui Galvin.

Plăţile au totalizat 67 milioane dolari şi au reprezentat 84% din profitul total al Cohmad timp de opt ani, mai arată documentele. newsin via realitatea

Niciun comentariu:

Mediafax