luni, 9 februarie 2009

Previziuni ce tind sa se adevereasca: Tony Blair ar putea deveni primul preşedinte al Europei

Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii, ar putea deveni primul preşedinte al Europei, iar liderul francez Nicolas Sarkozy este hotărât să îl ajute să obţină postul. Un consilier al preşedintelui francez a declarat la o conferinţă privată cu politicieni francezi şi britanici că va spune liderilor din UE că Blair este singurul om capabil să ajute Europa să se prezinte în faţa lumii.

Remarca lui Alain Minc, un membru cheie al stafului lui Sarkozy, este a doua lovitură dată premierului britanic Gordon Brown în ultimele zile, după ce liderul de la Paris declarase că decizia lui Brown de a combate criza prin reducerea TVA este o greşeală care va ruina ţara.

Rolul va fi creat la anul, doar dacă controversatul Tratat de la Lisabona va fi ratificat în toamnă de Irlanda şi Cehia - ţările care au refuzat până acum să facă acest lucru.

"Când Tratatul de la Lisabona va fi ratificat, Europa va intra într-o nouă etapă. Europa va avea nevoie de un lider puternic, iar Nicolas Sarkozy îl va nominaliza pe Tony Blair pentru această poziţie", a declarat Minc audienţei, din care făcea parte şi preşedintele francez. Minc a explicat că Sarkozy este hotărât să învingă opoziţia din partea unor lideri UE, printre care şi cancelarul german Angela Merkel. antena3

Niciun comentariu:

Mediafax