miercuri, 16 noiembrie 2011

Ofensiva otomana anticrestina

Biserica Sfânta Sofia din Niceea, locul unde a avut loc în 787 Al șaptelea Sinod Ecumenic, cunoscut si sub numele de Sinodul de la Niceea, a fost declarată moschee de guvernul Turciei.

“Conform presei turcesti, chemarea musulmanilor la rugăciune din fosta biserică nu a mai fost auzită de la înființarea Republicii Turcesti în 1923, cînd a fost transformată în muzeu. Minaretul a fost adăugat bisericii în timpul perioadei otomane(…) Anul trecut minaretul a fost reconditionat.

Decizia a stîrnit controverse aprinse. Istoricul Selcuk Mülayim de la Universitatea Marmara a evidentiat importanta clădirii în istoria crestinismului și a avertizat că decizia va stîrni proteste în întreaga lume. Camera de Comert din Iznik a criticat decizia numind-o "de neînteles", deoarece micul orasel trăieste din turism.” 

Din pacate, a  fost deja anuntată decizia de a tranforma în moschee si Sfânta Sofia(foto jos) din Istanbul: Fosta catedrală ortodoxă din Constantinopol (azi Istanbul), Sfînta Sofia, va redeveni moschee. sursa.

Sa speram ca nu mai dureaza mult pana se vor implini profetiile Cuviosului Paisie Aghioritul despre Turcia, Grecia, si Constantinopolul va reveni Greciei in urma conflictelor ce vor urma, iar in Biserica Sf. Sofia se va auzi din nou Sfanta Liturghie Ortodoxa. Turcia va fi amintire. Doamne ajuta!

duminică, 13 noiembrie 2011

Un partid in declin

Astazi, circul din PSD a ajuns la un maxim. Comisia de integritate condusa de un avocatel corupt si imbogatit din afaceri cu statul, Dan Sova, dupa un scenariu care nu a respectat nici o prevedere a statutului si fara a astepta prezenta lui Mircea Geoana, a decis sa propuna excluderea acestuia din partid. Totul pentru un moft al lui Ponta, aflat intr-o criza de autoritate vizibila la toate nivelele partidului.

Nu spune nimeni ca Geoana nu ar avea pacatele lui, dar nu pot sa tac vazand executia  de tip fascisto-stalinist de azi, doar pentru placerea unui presedinte de partid pe langa care trece politica fara ca el sa o vada. Penibil de trei ori!

PS. Sa speram ca Comitetul Executiv National va infirma aceasta solutie idioata si clar subiectiva.

Mediafax