miercuri, 16 noiembrie 2011

Ofensiva otomana anticrestina

Biserica Sfânta Sofia din Niceea, locul unde a avut loc în 787 Al șaptelea Sinod Ecumenic, cunoscut si sub numele de Sinodul de la Niceea, a fost declarată moschee de guvernul Turciei.

“Conform presei turcesti, chemarea musulmanilor la rugăciune din fosta biserică nu a mai fost auzită de la înființarea Republicii Turcesti în 1923, cînd a fost transformată în muzeu. Minaretul a fost adăugat bisericii în timpul perioadei otomane(…) Anul trecut minaretul a fost reconditionat.

Decizia a stîrnit controverse aprinse. Istoricul Selcuk Mülayim de la Universitatea Marmara a evidentiat importanta clădirii în istoria crestinismului și a avertizat că decizia va stîrni proteste în întreaga lume. Camera de Comert din Iznik a criticat decizia numind-o "de neînteles", deoarece micul orasel trăieste din turism.” 

Din pacate, a  fost deja anuntată decizia de a tranforma în moschee si Sfânta Sofia(foto jos) din Istanbul: Fosta catedrală ortodoxă din Constantinopol (azi Istanbul), Sfînta Sofia, va redeveni moschee. sursa.

Sa speram ca nu mai dureaza mult pana se vor implini profetiile Cuviosului Paisie Aghioritul despre Turcia, Grecia, si Constantinopolul va reveni Greciei in urma conflictelor ce vor urma, iar in Biserica Sf. Sofia se va auzi din nou Sfanta Liturghie Ortodoxa. Turcia va fi amintire. Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Mediafax